Beograd Budimpešta 3 sata brzim sns vozom

Kafa kilo na akciji bude 6 evra. U srbiji je ova ista non stop 14 evra za kilo.

1000002993.jpg

Kilo fantastične čokolade 7 evra u aldiju. U srbiji je u lidlu kilo 15 evra. Sve je duplo skuplje!
1000002989.jpg

A to znači da je u celoj EU DUPLO JEFTINIJA hrana nego u srbiji! 800 grama tost hleb u lidlu jeftiniji od gumenog save koga dotira država! EJ! SRAMOTA!
I evo da ti dočaram ono što pokušavam da ti objasnim. U Tescu na akciji recimo Jacobs Gold 200g koju ja pijem bude oko 4100huf tj oko 10,25€ ili 1200rsd
Na akciji bude recimo 3000 huf tj oko 7,5€ ili 900 rsd.
Ista ta Jacobs gold na pijaci u Subotici je 750rsd

U Srbije ja valjda 1300 redovna i 900na akciji.

Zato ja kad idem u Budimpeštu na duže kupim kafu na subotičkom buvljaku pa nosim "kući" ;)

Tako da će ti biti dovoljno kada puste voz do Subotice za te potrebe :lol:

Ево гледам "завршену" пругу 5 месеци, возова ниђе.

То колико је пара изгубљено што пруга не ради, и колико кошта што се надвожњаци и подвожњаци по трећи пут поправљају, изгледа статистички завод не рачуна.

Ево гледам "завршену" пругу 5 месеци, возова ниђе.

То колико је пара изгубљено што пруга не ради, и колико кошта што се надвожњаци и подвожњаци по трећи пут поправљају, изгледа статистички завод не рачуна.
Niko ne sme sada da da upotrebnu posle Novog Sada.
Da nije bilo pada, već bi zimus idioti pustili iako si isfušarili skoro svaki nadvožnjak i stanicu. Sama pruga je inače ok , tj Deutsche Bahn im je dao sertifikat, ali oni su samo testirali prugu.
Sve oko nje je katastrofa.

Niko ne sme sada da da upotrebnu posle Novog Sada.
Da nije bilo pada, već bi zimus idioti pustili iako si isfušarili skoro svaki nadvožnjak i stanicu. Sama priga je inače ok , tj Deutsche Bahn im je dao sertifikat, ali oni su samo testirali prugu.
SVe oko nje je katastrofa.

Зато је и не пуштају. Све око пруге је правила СНС банда, а то није питање да ли ће, него кад ће да падне.
У Врбасу је пао плафон у потпуно новој железничкој станици.
Украли су милијарду евра, и даље краду, док "поправљају" оно што су усрали од самог почетка.

Зато је и не пуштају. Све око пруге је правила СНС банда, а то није питање да ли ће, него кад ће да падне.
У Врбасу је пао плафон у потпуно новој железничкој станици.
Украли су милијарду евра, и даље краду, док "поправљају" оно што су усрали од самог почетка.
To je tako kada su izvođači eadova šusteri i krojači, pekari...

Inače meni bi ta pruga legla kao budali šamar što bi se reklo i mnogo bi mi olakšala život koji je na relaciji Beograd-Subotica-Budimpešta+Berlin.
Znači ja bih prvi navijao da se ista završi čak bih možda promrljao i "Hvala Nepomeniku" :lol: ali od toga nema ništa.
Kako stvari stoje ni do Subotice neće otvoriti skoro, a Mađari su odavno stali zbog problema sa EU regulativom i kineskim izvođačima.

Takođe kako stvari stoje Peter Mađar će brzo Orbana poslati u Moskvu ili Vašington gde već bolje stoji. Trenutno je na 10+ razlike i ona raste konstantno. A jedna od zamerki mu je i korupcija na projektu pruge Budimpešta-Beograd. Tako da čisto sumnjam da će biti motivisan da je završava kada sledeće godine ušeta u Budimsku tvrđavu posle izbora.
Hoćeš da kažeš da je Madjarima jeftinije da u Su kupe svoju robu kod švercera?

Zanima me samo kako to misle da izvedu kad novosadska stanica ne funkcioniše, ama baš ništa se od novembra na njoj ne radi i uopšte nema naznake da će se nešto tu raditi.
Vučić je onomad najavio leteće taksije, a leteće vozove ne sećam se da je pominjao.
Preko zagreba, , to su sad super brzi vozovi, Zagreb,Sisak budimpesta, za 3h, a ne novi sad subotica, kelebija, zica , zica, zica, budimpesta 9h...

Preko zagreba, , to su sad super brzi vozovi, Zagreb,Sisak budimpesta, za 3h, a ne novi sad subotica, kelebija, zica , zica, zica, budimpesta 9h...
Sećam se pre 10-15 god kada sam prčio po zg. Voz od bg do granice 100 km isto koliko od granice do zg 300km. U jednom momentu tu blizu bg se cela kompozicija naginje da padneš sa sedišta a voz piči 20kmh :klap:

Back