BEOGRAD BEOGRAĐANIMA

• Začetnik teme Začetnik teme L.1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mada, Knight, nakon malo surfanja ustanovila sam da si u pravu, cisto administrativni i zakonski gledano podrucije Beograda (siru i uzu teritoriju grada) cini nekih 17 opstina u koje spadaju npr. i Grocka, Surcin itd. Meni ne dopire do mozga da je i to Bgd, ali nimalo.

pa kao sto do tebe to ne dopire,tako do nekog drugog ne dopire da je Bgd bilo sta osim kruga dvojke.....

ispada da se ovde radi o licnom dozivljaju svakog ponaosob sta je Beograd......(mozda je nekome samo njegov stan ili kuca Beograd)

a zvanicno,u Beograd spadaju i ona "mesta" koja sam vec nabrojao(Zuce,Ripanj,Marinkova bara itd)......sto znaci da su i covek koji gaji koze i svinje u Zucetu i neka utripovana ultra fensi riba iz kruga dvojke stanovnici Beograda,odnosno Beogradjani....

e sad,pitanje je kako bi se ponasao taj covek iz Zuceta(ili bilo kog sela u Srbiji) kada dodje u krug dvojke,a pitanje kako bi se ponasala ultra fensi riba u Zucetu...

Sto se ljutis? Samo pitam jer sam znatizeljan, nisi pomenula sever i jug. :bye:

Ne ljutim se. Nisam pomenula posto sam podrazumevala, nema veze.

pa kao sto do tebe to ne dopire,tako do nekog drugog ne dopire da je Bgd bilo sta osim kruga dvojke.....

ispada da se ovde radi o licnom dozivljaju svakog ponaosob sta je Beograd......(mozda je nekome samo njegov stan ili kuca Beograd)

a zvanicno,u Beograd spadaju i ona "mesta" koja sam vec nabrojao(Zuce,Ripanj,Marinkova bara itd)......sto znaci da su i covek koji gaji koze i svinje u Zucetu i neka utripovana ultra fensi riba iz kruga dvojke stanovnici Beograda,odnosno Beogradjani....

e sad,pitanje je kako bi se ponasao taj covek iz Zuceta(ili bilo kog sela u Srbiji) kada dodje u krug dvojke,a pitanje kako bi se ponasala ultra fensi riba u Zucetu...

Zvanicno evo sta spada u BGD http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1195

Zvanicno postoji podela na uzi i siri deo grada. Zuce formalno pripada teritoriji opstine Vozdovac, de facto - nema veze s Beogradom kao urbanom sredinom. Uostalom da citiram deo o stanovnistvu "Према проценама Републичког завода за статистику из 2008. године, на територији округа града Београда живи укупно 1 621 396 становника. Од тога 1 322 629 становника живи у урбаним срединама, а 298 767 становника у руралним срединама"

http://sr.wikipedia.org/sr/Округ_Града_Београда

Aj sad jos samo lepo sve ovo da dovedemo u vezu s temom "Beograd Beogradjanima" i super. Mozda da apelujemo na postavljaca da je preimenuje u "Urbani deo Beograda urbanim Beogradjanima a ruralni ruralnim" Malo je rogobatno, zar ne mislis? Nema potrebe da budemo bukvalisti. Mislim da je uvodni post dovoljno jasan sam po sebi.

A sto se tice ponasanja, licno zastupam stav "When you're in Rome, do as the Romans do"
Odnosno ponasaj se u skladu sa okolinom u kojoj se nalazis, tj. nastoj da se prilagodis.

Poslednja izmena:
Aj sad jos samo lepo sve ovo da dovedemo u vezu s temom "Beograd Beogradjanima" i super. Mozda da apelujemo na postavljaca da je preimenuje u "Urbani deo Beograda urbanim Beogradjanima a ruralni ruralnim" Malo je rogobatno, zar ne mislis? Nema potrebe da budemo bukvalisti. Mislim da je uvodni post dovoljno jasan sam po sebi.

A sto se tice ponasanja, licno zastupam stav "When you're in Rome, do as the Romans do"
Odnosno ponasaj se u skladu sa okolinom u kojoj se nalazis, tj. nastoj da se prilagodis.

pa ja sve ovo pisem zato sto uvodni post nije jasan sam po sebi.....iz razloga koje navodim.....uostalom,kakve veze ima urbana i ruralna teritorija grada?......cinjenica je da je sve to TERITORIJA GRADA..........i ako je neko rodjen na tim teritorijama i tu zivi,ne znaci da ce se ponasati kao neko najvise plemstvo...

uostalom,da vise i ne spominjemo to ZUCE,vec npr BORCU(koja DE FACTO ima veze sa Beogradom).....i tamo ima ljudi koji gaje stoku,obradjuju zemlju itd,a rodjeni su i zive nekoliko kilometara od najstrozeg centra Beograda.......znaci zive kao ljudi u bilo kom drugom selu u Srbiji......

i kako ces sad ti nekom ko je rodjen u toj Borci i tako zivi da objasnis da on zapravo nije Beogradjanin?.....ili kako ces da mu objasnis da mu neke navike i zivotni obicaji nisu u skladu sa onom vec spominjanom ultra fensi ribom iz kruga dvojke?

(znaci sve vreme pricamo o ljudima koji su rodjeni u okviru teritorije grada Beograda)

Poslednja izmena:
a jesi li ti pravila neku anketu,pa si dosla do tog zakljucka?.......(mislim jesi li anketirala bas SVE ljude rodjene u Beogradu u npr poslednjih 100 godina?)

i da li ta pravila znaju i ljudi rodjeni u Zucetu,Ripnju,Ovci,Krnjaci.......Malom Mokrom Lugu......Marinkovoj Bari?....i to je sve Beograd........(ili mozda,po tvom misljenju nije?)

Juuuu uplasi me...

Zuce..Ovca..Borca...Krnjaca.Ripanj.. i......dalje nabrajaj sam....
su Beograd administrativno. Prakticno ..oduvek su bila sela nadomak Beograda ..
to su i danas..i narednih 100 godina..

Juuuu uplasi me...

Zuce..Ovca..Borca...Krnjaca.Ripanj.. i......dalje nabrajaj sam....
su Beograd administrativno. Prakticno ..oduvek su bila sela nadomak Beograda ..
to su i danas..i narednih 100 godina..

vec smo apsolvirali da zvanicno pod Beogradom spadaju sva ta pobrojana mesta....narocito Borca koja je udaljena od centra Bg-a 3-4 kilometra....(ta Borca ima i raskrsnice i semafore i zgrade......ima cak i vile u ekstraprofiterskom stilu sve sa ona dva bela lava kod kapije i nekom dzipcinom parkiranom ispred,sto je jedan od zastitnih znakova banovog brda,vozdovca,senjaka itd.......ali desi se da preko puta te vile zivi covek u nekoj kucici koji gaji stoku i obradjuje bastu)......u svakom slucaju,ta Borca ima sve elemente Beograda,a sa druge strane ima sve elemente sela....

e sad,hajde ti reci koji delovi Beograda su npr ZA TEBE Beograd? :)

i da,kako bi ti objasnila nekom Borcaninu ili Zucaninu(ili kako se vec nazivaju ti ljudi) da nije zapravo Beogradjanin,vec seljak koji zivi nadomak nekakvih(tvojih ili bilo cijih) imaginarnih granica Belog grada? :) :)

Poslednja izmena:
Својевремено смо камповали у Макарској. Упознамо лика, "одакле си?" "из Београда!" "дивно, и ми, који део Београда?" "Обреновац!".
Закључак: простор Београда се шири пропорционално удаљености од истог.

:dash::dash::kpozdrav::worth:imam prijatelje iz Lestana zivi u lepoj kuci, bavi se privatnim biznisom i nije mu blam sto neko rece da se sagne i podigne papir i baci u kantu ili da se javi djubretaru ili dimnicaru, a znam neke komsije kod moje sestre u Kosovskoj ulici koji su susta suprotnost. I gde povuci pravednu granicu iymedju centra i periferije? Jedino u nacinu zivota i odnosu prema okolini. Onda nece biti problem da neko iz Obrenovca kaze da je iz okoline ili sa periferije vec kada je zadnji put bio u ... i na ...::worth:

vec smo apsolvirali da zvanicno pod Beogradom spadaju sva ta pobrojana mesta....narocito Borca koja je udaljena od centra Bg-a 3-4 kilometra....(ta Borca ima i raskrsnice i semafore i zgrade......ima cak i vile u ekstraprofiterskom stilu sve sa ona dva bela lava kod kapije i nekom dzipcinom parkiranom ispred,sto je jedan od zastitnih znakova banovog brda,vozdovca,senjaka itd.......ali desi se da preko puta te vile zivi covek u nekoj kucici koji gaji stoku i obradjuje bastu)......u svakom slucaju,ta Borca ima sve elemente Beograda,a sa druge strane ima sve elemente sela....

e sad,hajde ti reci koji delovi Beograda su npr ZA TEBE Beograd? :)

i da,kako bi ti objasnila nekom Borcaninu ili Zucaninu(ili kako se vec nazivaju ti ljudi) da nije zapravo Beogradjanin,vec seljak koji zivi nadomak nekakvih(tvojih ili bilo cijih) imaginarnih granica Belog grada? :) :)

Kada odbacis sva ta pridodata sela i prdgradja na tri dana jahanja..ostaje Beograd..
i ne bih nikome nista objasnjavala..zalud je..

Kada odbacis sva ta pridodata sela i prdgradja na tri dana jahanja..ostaje Beograd..
i ne bih nikome nista objasnjavala..zalud je..

pa da li ti mozes da shvatis da je npr ta Borca na 3-4 km od centra Beograda gde stignes za 15 minuta?.....kakva tri dana jahanja?

i ne znam zasto ti je toliko problem da nabrojis koji delovi Beograda su Beograd po tvom misljenju?.:) :) :)

(naravno,ovo pitanje vazi za sve)

Мало сам прошетао овом темом и могу Вам рећи да сам разочаран али не и изненађан садржином.
Посебно од предлагача теме, Л1.
Па ви само својим понашање правите одбојност осталих према том истом Београду, а требало би да је супротно, да будете лидери и узор, али у свему, не само у осиромашењу остатка Србије. Вама смо ми потребни и пожељни само кад плаћамо, а Ви би да (само) управлјате а да притом нема гужве. Е неможе и овце и новце, одлучите се. Све што ваља забили сте у БГ и сад Вам смета то што Вас доста Србије презире и окривљује за лоше стање.

У праву су људи, мислите само на себе и своју буљу, а друге ко ебе. Неиде то тако, односно сада иде, али докле, прогледаће и други, отеће се, неће ни ово довека.

Сви сте се претворили у евро, динар носите само ситан за кифлу и продајете неке јефтине фазоне који нетребају ником.

Постали сте туристичка дестинација за пијандуре и остале словенце који имају потребу за пражњењем, и то пражњењем у сваком смислу, да истерају оно животињско из себе, окупају се и назај у своју дежелу.

Е моји Београђани, само гледамо у шта се то претварате, дође ми да Вас жалим.

поззззз из Војводину !!

bane k,sad ga bas pretera....

nisu svi ljudi iz Beograda isti i ne mozes tako generalizovati..........npr ja sam iz Beograda,rodjen sam u istom,ali mi nikako nisu jasni pojedini sugradjani......

npr oni koji ne mogu,ili nece da nabroje koji delovi Beograda su za njih Beograd.....:) :)

(inace,koliko znam,padez ti nije dobar,jer vojvodjani ne kazu "pozdrav iz vojvodinU") :)

Poslednja izmena:
Мало сам прошетао овом темом и могу Вам рећи да сам разочаран али не и изненађан садржином.
Посебно од предлагача теме, Л1.
Па ви само својим понашање правите одбојност осталих према том истом Београду, а требало би да је супротно, да будете лидери и узор, али у свему, не само у осиромашењу остатка Србије. Вама смо ми потребни и пожељни само кад плаћамо, а Ви би да (само) управлјате а да притом нема гужве. Е неможе и овце и новце, одлучите се. Све што ваља забили сте у БГ и сад Вам смета то што Вас доста Србије презире и окривљује за лоше стање.

У праву су људи, мислите само на себе и своју буљу, а друге ко ебе. Неиде то тако, односно сада иде, али докле, прогледаће и други, отеће се, неће ни ово довека.

Сви сте се претворили у евро, динар носите само ситан за кифлу и продајете неке јефтине фазоне који нетребају ником.

Постали сте туристичка дестинација за пијандуре и остале словенце који имају потребу за пражњењем, и то пражњењем у сваком смислу, да истерају оно животињско из себе, окупају се и назај у своју дежелу.

Е моји Београђани, само гледамо у шта се то претварате, дође ми да Вас жалим.

поззззз из Војводину !!

Kamo lepe sreće da uspem da odbijem nekoga da ostane u Beogradu.
Nego neće.Lepo im je ovde.
Dalje ne bih polemisao.

pa da li ti mozes da shvatis da je npr ta Borca na 3-4 km od centra Beograda gde stignes za 15 minuta?.....kakva tri dana jahanja?

i ne znam zasto ti je toliko problem da nabrojis koji delovi Beograda su Beograd po tvom misljenju?.:) :) :)

(naravno,ovo pitanje vazi za sve)

Mislim da svako zna sta je uze gradsko i sire gradsko jezgro..ne bih da nabrajam...
imas googl.. ja sam rekla sta je za mene Beograd ..Viteze moj...:)

bane k,sad ga bas pretera....

nisu svi ljudi iz Beograda isti i ne mozes tako generalizovati..........npr ja sam iz Beograda,rodjen sam u istom,ali mi nikako nisu jasni pojedini sugradjani......

npr oni koji ne mogu,ili nece da nabroje koji delovi Beograda su za njih Beograd.....:) :)

(inace,koliko znam,padez ti nije dobar,jer vojvodjani ne kazu "pozdrav iz vojvodinU") :)

Naravno da nisu svi isti, ali uveravam te da nisam preterao u ničem. Ja sam ti iskreno rekao kako doživljavam Beograd, ali stvarno, bez predrasuda i bilo kakve mržnje.
Nije to više ni blizu nekad toplijeg i prihvatljivijeg Beograda kojeg smo doživljavali kao svoj glavni grad. Pretvorili ste se u nešto izobličeno, namećete sebe drugima kao "višu" rasu, kao nešto super a to radite na sasvim pogrešan i neprihvatljiv način.

Zašto ja napr. koji jesam srbin i rođen sam ovde, Beograd doživljavam kao zlo od kojeg se nemogu odbraniti, kao nešto tuđe, neznam...

Da li Vi to vidite ili ne, ali Beograd je toliko odskočio od ostatka Srbije, ja mislim na štetu ostatka Srbije, u smislu izgrađenosti, Vi kao ljudi ste se toliko promenili da smo mi potpuno dva sveta. Ovde postoji Beograd i ostatak Srbije, to je ono što nas deli i Vi to nećete da vidite, niste spremni da delite sudbinu Države čiji ste glavni grad, i kao što sam vam već napisao, za vas je naprvom mestu evrić pa sve ostalo, niste elita koja je vredna i sposobna da bude uzor i vodilja ostatku Srbije, a to treba da je Beograd.

Došljaci, mislim ovi najnoviji, oni će Vas pojesti, već su se uvukli u sve pore beograda i šire se ko rak, i ništa im nije svetinja, imaju samo jedan cilj, ostati u BG posvaku cenu i ne pitaju za cenu.

Mnogo Vas je na jednom mestu, postaje pretesno

Progutah slovo .i ispadoh jednako nepismena kao i Ti..
inace..mislila sam na predgradja..sto je uglavnom svima bilo jasno osim tebi..

Kako baš to slovo da progutaš !!?? Neće biti, vidi se da si malo gadljiva na ono što ti nesmatraš Beogradom, e pa vidiš lutko, zbog takvih kao ti, koji samo ističu svoju neku lažnu superiornost time što žive u BG ( tvom ) sve ste više omraženi ostatku ili onom što nije BG. Od te svoje pohlepe i samohvale nevidite ostatak Srbije, a trebalo bi da ste uzor i glavni grad u pravom smislu reči.

Kako baš to slovo da progutaš !!?? Neće biti, vidi se da si malo gadljiva na ono što ti nesmatraš Beogradom, e pa vidiš lutko, zbog takvih kao ti, koji samo ističu svoju neku lažnu superiornost time što žive u BG ( tvom ) sve ste više omraženi ostatku ili onom što nije BG. Od te svoje pohlepe i samohvale nevidite ostatak Srbije, a trebalo bi da ste uzor i glavni grad u pravom smislu reči.

Ehhhh da je tebi ono crveno dugmence...
otisli bi svi bogu na ispovest..koliko ljubavi u tebi ima..
aj ..uzivaj..brate..odoh ja ..:bye:

AJDE MOLIM TE MI OBJASNI AKO SMO SVE VISE OMRAZENI OSTATKU KOJA VAS SILA TERA DA DOLAZITE MEDJU ONE KOJE MRZITE.

AJDE MOLIM TE MI OBJASNI AKO SMO SVE VISE OMRAZENI OSTATKU KOJA VAS SILA TERA DA DOLAZITE MEDJU ONE KOJE MRZITE.

Као прво, ко каже да ја долазим у БГ, то је оно што ја као грађанин Србије осећам и запамтите да је таквих много и све више. Само сам Вашем мозгу имао намеру да на тренутак набацим на размишљање, зашто је то тако, али то до Вас неможе да дође, Ви сте урбани снобови.

Као друго, све што вреди и кад је новац у питању, све је сконцетрисано у БГ и сад Вам сметају евидентне последице тога, сметају Вам лјуди који једноставно траже своје место под сунцем, траже себи прилику. Управо због тога морате да трпите тај страховит притисак придошлица и оних који немају баш лепе манире. Ваша нетрпељивост према остатку је веома видљива и очигледна и она вређа.

Паметне престонице и њени становници, а то БГ дефинитивно није, омогућује и другим деловима да се бар приближно развијају и на тај начин се најбоље лјуди држе подаље од градског језгра. Проблем је у томе што Ви то нећете да схватите и у трци за новцем концетришете све у БГ, и оно што ту нормално припада а богами и оно што нема везе са једним градом.

Да скратим, ако ово може да се скрати, Ви би у основи желели доминацију, миран град и упављање свим у Србији, а да нема смрдљивих и знојавих провинцијалаца.
Вама треба територија од Опленца па до Бесног Фока само ради прихода али Вам несмета ( нина ) да та подручја сматрате мање важним. То ми називамо урбаним расизмом или дискриминацијом а Ви то на Вашу жалост невидите.

Е зато ће те још дуго гледати око себе те које поједини презиру и који се мало по мало увлаче у Ваш " неприкосновени" животни простор. Дефинитивно губите битку и та Ваша "елитна супстанца" се неминовно растаче и разблажује.

Ово, разблажује, било бо као кад у чисту и природну ракију помешаж више воде од прихватљивог и добијеш, количину и брљу. Ето, то постаје БГ, маса (количина) без јасног идентитета (брља) .

Без љутње, молим, ово је само доживљај једног Србина пореклом Кордунаша, једног Војвођанина, и на крају, једног грађанина Србије којем је Ваш БГ до сада само испостављао рачуне и продао предузеће, за чега и није потребна велика памет.
Хоћете ли Ви то прихватити или и даље само кукати, то је Ваш проблем.

Kamo lepe sreće da uspem da odbijem nekoga da ostane u Beogradu.
Nego neće.Lepo im je ovde.
Dalje ne bih polemisao.

Како то поштовани Л1, поставиш тему а онда нећеш да полемишеш.???
Ја бих пре рекао да ти неможеш у својој искључивости и нетолеранцији према другима, да чујеш нешто друго осим оног што ти сматраш прихватљивим. Па прочитај само наслов твоје ТЕМЕ: Београд Београђанима, а остале ко Ј... А хтели би и јесте главни град Србије.!!! За тебе и твој мозак, главни град је место које само убира таксе, порезе, надокнаде за наводњавања и са остатком треба да комуницира искључиво преко жице, ништа уживо, ништа лечење осталих у БГ, ништа школовање па да онда остану у БГ, ми само треба да радимо и Вама плаћамо а Ви сви у администрацији, баш лепо замишљено.
Мораћеш ти да трпиш и ове друге којих је на твоју жалост све више. Неможеш да их одбијеш из простог разлога што их управо Вашом похлепом и трком да радите ама баш све, неодољиво привлачите и стварате услове да дођу и остану.

Једноставно, Ви би новац али без гужве и без људи. То једноставно није могуће, неможе и једно и друго, одлучите се пре него што постане касно, ови нови се размножавају брзо а Ви старите и уместо деце Ви шетате керове !! ало !!!

Овај ребус радно назван, неконтролисана и видимо непожељна окупација БГ морате решити између себе, а не као Л1 и НИНА, Београд београђанима и немојте нас узнемиравати и пљувати по "нашим" улицама. Е мало сте се з........ ли.

Поззззззз из мирног Сомбора.

Poštovani bane k,

Nemam nameru da izbegavam dijalog, naprotiv, sasvim sam ubeđen da civilizovani dijalog u mnogome može doprineti da se eventualni oprečni stavovi na izvestan način približe ili pojasne.
Niste se na adekvatan način obratili koleginici Nini i to je kod mene odmah izazvalo odbojnost.Nikada u virtuelnom sveto neznate ko je sa druge strane monitora, a nik Vam nedvosmisleno ukazuje da je u pitanju dama.A sa damama se komunicira na sasvim suprotan način od Vašeg.
No, hajde da se vratimo na temu.
Vi nas pozdravljate iz mirnog Sombora.Da li je to onaj mirni Sombor u kome su zahtevali da se ukinu sve pekare čiji su vlasnici Albanci?
Sasvim nemoralno da nam Vi držite pridike o ksenofobiji, red je prvo đubre počistiti ispred svoje kuće.
Pozivate se na novac koji je koncentrisan u Beogradu.
Sasvim dobro poznata retorika Lige i Čanka.
U Beogradu je novac poreskih obveznika Beograda, naravno tu je i centralni Trezor Vlade RS ali treba napraviti razliku između te dve "kasice".
Javne službe, komunalna preduzeća, dobar deo industrije radi na teritoriji Beograda i sasvim je logično da se porez plaća tamo gde se i privređuje.Jako mi je žao što je privreda Sombora u stanju raspada, te stoga Vi kao građanin tog grada imate znatno manje sredstava u budžetu Vašeg grada.
Ili smo mi iz Beograda oteli Vaš novac?
I sami znate da nismo niti da za to postoje ikakve mogućnosti.
Toliko o tome a di' su naši novci.
Država Srbija reguliše svojim zakonima sistem obrazovanja i zdravstvene zaštite.Dakle opet ste u zabludi, to nikakve veze nema sa Beogradom.Osim ako za Vas Beograd nije personifikacija države kao celine.
Veoma mi je žao što niste shvatili poentu teme koja nije bazirana na autonomiji Beograda i njegovih stanovnika, naprotiv samo sam želeo da ukažem na činjenicu da je Beograd metropola, svidelo se to Vama ili ne.A metropole uvaženi kolega imaju nekakve specifičnosti, jedna od njih je i očuvanje sopstvenog integriteta, kako onih koji u metropolu dolaze, tako i onih koji su deo metropole generacijama.Na osnovu kojih zakona, prava ili regulativa Vi ili novopečeni stanovnici grada mogu imati veća prava od mojih?
A imaju, imaju nešto što se zove nametanje subkulture, bliska povezanost na osnovu rođačkih ili sličnih linija i slično.
Razmislite ili ponovo pročitajte rečenicu koju ste napisali- Vi umesto dece šetate kerove"
Predpostavljam da ste u stvaralačkom zanosu prilikom pisanja posta želeli da ukažete na problem bele kuge.Barem tako želim da tumačim ovu poprilično gadnu rečenicu.
Ako je to u pitanju, smatram da ste vi u Vojvodini u većem problemu po tom pitanju.
Poštovani kolega, puno putujem po Srbiji, duboko poštujem svaki kutak ove zemlje.Moja je bolju nemam.U svakom gradu se trudim da pronađem nešto lepo, toplo i ljudsko i verujte mi, toga je na pretek.Takođe u svakom gradu se ponašam isto kao i u Beogradu.Ne praljam ga, ne pljujem po njegovim stanovnicima, trudim se da se uklopim u sredinu i da ne remetim harmoniju mesta koje posećujem.
Voleo bih da barem upola to isto urade oni kojima je Beograd sada dom.
Pozdrav
Lider

Poštovani bane k,

Nemam nameru da izbegavam dijalog, naprotiv, sasvim sam ubeđen da civilizovani dijalog u mnogome može doprineti da se eventualni oprečni stavovi na izvestan način približe ili pojasne.
Niste se na adekvatan način obratili koleginici Nini i to je kod mene odmah izazvalo odbojnost.Nikada u virtuelnom sveto neznate ko je sa druge strane monitora, a nik Vam nedvosmisleno ukazuje da je u pitanju dama.A sa damama se komunicira na sasvim suprotan način od Vašeg.
No, hajde da se vratimo na temu.
Vi nas pozdravljate iz mirnog Sombora.Da li je to onaj mirni Sombor u kome su zahtevali da se ukinu sve pekare čiji su vlasnici Albanci?
Sasvim nemoralno da nam Vi držite pridike o ksenofobiji, red je prvo đubre počistiti ispred svoje kuće.
Pozivate se na novac koji je koncentrisan u Beogradu.
Sasvim dobro poznata retorika Lige i Čanka.
U Beogradu je novac poreskih obveznika Beograda, naravno tu je i centralni Trezor Vlade RS ali treba napraviti razliku između te dve "kasice".
Javne službe, komunalna preduzeća, dobar deo industrije radi na teritoriji Beograda i sasvim je logično da se porez plaća tamo gde se i privređuje.Jako mi je žao što je privreda Sombora u stanju raspada, te stoga Vi kao građanin tog grada imate znatno manje sredstava u budžetu Vašeg grada.
Ili smo mi iz Beograda oteli Vaš novac?
I sami znate da nismo niti da za to postoje ikakve mogućnosti.
Toliko o tome a di' su naši novci.
Država Srbija reguliše svojim zakonima sistem obrazovanja i zdravstvene zaštite.Dakle opet ste u zabludi, to nikakve veze nema sa Beogradom.Osim ako za Vas Beograd nije personifikacija države kao celine.
Veoma mi je žao što niste shvatili poentu teme koja nije bazirana na autonomiji Beograda i njegovih stanovnika, naprotiv samo sam želeo da ukažem na činjenicu da je Beograd metropola, svidelo se to Vama ili ne.A metropole uvaženi kolega imaju nekakve specifičnosti, jedna od njih je i očuvanje sopstvenog integriteta, kako onih koji u metropolu dolaze, tako i onih koji su deo metropole generacijama.Na osnovu kojih zakona, prava ili regulativa Vi ili novopečeni stanovnici grada mogu imati veća prava od mojih?
A imaju, imaju nešto što se zove nametanje subkulture, bliska povezanost na osnovu rođačkih ili sličnih linija i slično.
Razmislite ili ponovo pročitajte rečenicu koju ste napisali- Vi umesto dece šetate kerove"
Predpostavljam da ste u stvaralačkom zanosu prilikom pisanja posta želeli da ukažete na problem bele kuge.Barem tako želim da tumačim ovu poprilično gadnu rečenicu.
Ako je to u pitanju, smatram da ste vi u Vojvodini u većem problemu po tom pitanju.
Poštovani kolega, puno putujem po Srbiji, duboko poštujem svaki kutak ove zemlje.Moja je bolju nemam.U svakom gradu se trudim da pronađem nešto lepo, toplo i ljudsko i verujte mi, toga je na pretek.Takođe u svakom gradu se ponašam isto kao i u Beogradu.Ne praljam ga, ne pljujem po njegovim stanovnicima, trudim se da se uklopim u sredinu i da ne remetim harmoniju mesta koje posećujem.
Voleo bih da barem upola to isto urade oni kojima je Beograd sada dom.
Pozdrav
Lider

E, поштовани Лидеру, ово већ јесте права полемика и може да појасни много.

Најпре онај део везан за Даму: признаћеш, да би неко био дама мора да показује један ниво, пре свега толеранције а не ниподоштавање других и понижавање као што то исказује дотична у чију сте одбрану као џ. стали. Ја само мислим да није довољно бити женског пола па се звати дамом, мора се има ти основна култура изражавања и поштовања других, то је мој став и тако сам дотичну разумео.

Што се тиче Сомбора и Албанаца, уверавам те да они у Сомбору имају већа права, као уосталом и друге назови мањине него ми каји смо наводно већина. Не познајеш ти Сомборске прилике ни површно, због једног полупаног излога бруји цела европа, а у стварности, најбоље локације и свако место које су пожелели - добили су.
Па наша деца са села доживљавају страшна понижења од наставног кадра кад пођу у средњу школу, непожељни су и треба само да остану на селу и раде у шталама. Нешто слично теби и твојим ставовима о дошљацима који само праљају град и праве гужву. Тако, немој да бринеш за Албанце овде, њима је боље него и Приштини али увек добро дође по који ексцес да се учврсти позиција. Живе међу нама, али никад и ни у једној прилици нећеш чути ни једну реч осуде или неслагања са оним што раде у Приштини, они пословично са тим немају никакве везе, и обилато користе сва права која наши сународници могу само да сањају.

Остави се пријатељу Чанка и сличних флоскула и стереотипа. Могу и ја теби да пришијем да сте хегемонисти, централисти и безосећајни за остатак Србије. Кажеш да волиш Србију, на који начин, из свог топлог Бг и радо би да у твој БГ не долазе други који га не поштују. А колико Ви поштујете дрге, то није важно и то наравно није и неће бити тема.

Упрно ти објашњавам али до тебе то не допире, Ви нисте спремни делити судбину остатка Србије, Ви се стидите беде у којој се Србија налази и то је видљиво на сваком кораку.

Природно је и разумљиво да се од беде бежи па и по сваку цену, али мораш да знаш да је исто тако природно да та иста беда види узрок (што је тачно) и излаз управо у БГ.

Немој ми само рећи да главне одлуке везане за нашу судбину нису управо донете у Вашем БГ, и зашто нам замерате што Вас таквима и доживљавамо и што сте свакако најодговорнији за стање у земљи. Ви и та Ваша елита у кругу двојке, омиљном кругу оне твоје даме, креирате и изузено много утичете на креирање јавног мњења и зато су прсти с правом упрти у Вас.

Вама смо били једино добри кад је требало скупити милион на улице БГ и довести другу и бољу власт, онда Вам је чак и Веља Илић био добар, а сад. Онда се нисте гадили на придошлице без којих би вас појели за доручак !!!

И оно око керова !! Наравно да сам мислио на белу кугу и да би уместо њих било боље да видимо више дечијих колица ( по могућности српских) овако као сад ствари стоје и чиме се бавите бићете убрзо мањина као и уосталом и ми овде у Сомбору. Немаш ти појма шта је и какав Сомбор, овде је боље бити Хрват или алб. него колонизирани србин од 46-те. Ето ти га, ******* Сомбор.!!

Тако пријатељу, размисли мало и немој се радовати што бела куга разара и Војводину, и овде је срба који воле Србију ( а тај сам ) све мање.

Давно још сам гајио наду да ће, условно речено мој БГ, створити услове за опстанак најпре срба па и свих који желе да им је Србија домовина, али од тога нема ништа, све сте упропастили, и себе и нас. Шта је ту је, како ће бити, незнам, добру се баш и ненадам.

Back