BEOGRAD BEOGRAĐANIMA

• Začetnik teme Začetnik teme L.1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nemoj da odvlavcis pricu na drugu stranu..
To sto sam napisala je istina..Veliki gradovi imaju svoja pravila zivljena
kao sto imaju manji gradovi ili ti sela..
oni koji su rodjeni u velikim gradovima to znaju
samim svojim odrastanjem i zivljenjem u njemu to nauce..
oni koji dodju u veliki grad ..to nauce ili ne..
a to je vec neka druga prica ..

istina je da veliki gradovi imaju svoja pravila zivljenja.....

ali je totalna neistina(da ne kazem besmislica) da SVI koji su rodjeni u tim gradovima,ta pravila zivljenja nauce,usovoje i primenjuju tokom svog zivota.....mnogi imaju neka SVOJA licna pravila zivljenja koja primenjuju na stetu drugih ljudi....

eto ti klasican primer saobracaj u Beogradu.......ako ucestvujes u istom,vidis na sta to lici....u njemu ucestvuje masa rodjenih Beogradjana,i oni ulecu,izlecu,seku,nepropisno preticu,ugrozavaju zivote drugih ljudi,UBIJAJU i gaze druge ljude............ili je mozda upravo takvo ponasanje "PRAVILO" u Beogradu?

sta mislis,kada ce ti ljudi rodjeni u Beogradu da nauce ispravna pravila ponasanja u saobracaju?..........ja mislim NIKADA...

Zašto bi otcepili Beograd ?

Samo rasparčavate ionako rasparčanu Srbiju.

p.s.ti mora da si u SPO. Vuk Drašković (šlihtara i placenik bez grama mozga) je javno u medijima izjavljivao da je dobro da se Srbija podeli na više regiona. Van pameti je ovaj tvoj poziv za članstvo. Nedamo svoj grad, čuvajmo Srbiju ovoliku kolika je :-)

Pun je i ludaka velokosrba
Btw, nisam ni SPO, nit sam clan bilo koje stranke - i ne pada mi na pamet da budem - al pravo da ti kazem pun mi je vise kufer srbovanja i "cuvanja" terotorija po svaku cenu. Ova tema je nastala iz revolta, zbog konstantne pljuvacine po Beogradu koji se predstavlja k'o neka metastaza sto ubija ostatk Srbije. Ako je zaista tako, onda je pokret za ocepljenje Beograda (od Srbije) prava stvar i za jedne i za druge. Srbija se oslobadja metastaze, a metastaza Srbije. Svi koji su na ovoj temi pljuvali po Bg, trebalo bi da budu odusevljeni idejom :aha:

Ako je zaista tako, onda je pokret za ocepljenje Beograda (od Srbije) prava stvar i za jedne i za druge. Srbija se oslobadja metastaze, a metastaza Srbije. Svi koji su na ovoj temi pljuvali po Bg, trebalo bi da budu odusevljeni idejom :aha:

ali da se Bg i otcepi,ubrzo bi se javile zelje da se krug dvojke ili dedinje otcepi od ostatka Beograda....(na obostranu radost dedinjaca i ostalih beogradjana,jer ostali beogradjani bi stalno pljuvali dedinje kako sve pare idu tamo,kako se ono najvise razvija itd,itd)

zamislite nezavisnu drzavu KRUG DVOJKE.....ili savezna republika Dedinje........:)

stanovnici tih drzava bi u svakom slucaju imali visok zivotni standard.....i mogli bi da pariraju sto se toga tice i nekim EU zemljama.......

Pa jeste :) Juce citam vest o tome kako Crna Gora ima najvisi standard od svih zemalja van EU, podaci Eurostata. Lako njima da imaju standard sa manje stanovnika od Novog Beograda. A u EU, pogodite ko ima najvisi standard - Luksemburg. Logican zakljucak: sto nas je manje - bogatiji smo :lol:

Pa jeste :) Juce citam vest o tome kako Crna Gora ima najvisi standard od svih zemalja van EU, podaci Eurostata. Lako njima da imaju standard sa manje stanovnika od Novog Beograda. A u EU, pogodite ko ima najvisi standard - Luksemburg. Logican zakljucak: sto nas je manje - bogatiji smo :lol:
:) Varas se sa Luksemburgom, bilo...nekada :rtfm:, inace, domaca stampa je dosta...subjektivna (nisu ni strane, operisane od...toga:D)

Да кажем и ја коју за ТВ Дневник...

Морам да признам глупа тема, без увреде домаћину ове теме.
Глупо је што себе вреднује неко на основу свог места рођења! Да ли некоме може да буде успех у животу, то што се родио у Београду? Вероватно може, чим се дичи нечим, што сам није бирао, већ мама одлучила да роди дете у Београду.
Не везано за причу о Београду и Београђанима, зашто је срамота бити пореклом са села, бити земљорадник по професији? Свакако је лепше бити "београђанин" и муљарити у транге-франге пословима зар не?
Стиде се села, и њиве... а једу месо, јаја, хлеб, сир, јабуке, шљиве, пију млеко, вино, ракију!? Па онда немојте јести и пити то сељачко... једите асфалт, једите пластику... Немој да кориситите компјутер, да палите светло у соби, да имате фрижидер, возите се трамвајем... све то ради на струју... пренос струје осмислио и напаравио пренос исте, неки љаксе из личког Смиљана, нека вукоје*ина, за коју нико није ни чуо... а сам тај љаксе почео каријеру као чувар говеда?!
Немој да пишете као што говорите, и говорите као што је написано... када јер то направио неки љаксе из Тршића... исто нека вукоје*ина, где и је каријера почињала од оваца.
Немој да користите случајно телефон, када је исти тај телефон направио и усавршио љаксе из банатског Идвора... место где постоје штале и торови, свињци, и сл.
Немој да се крстите са три прста, јер вам је садашњи Патријарх из чачанске селендре Видова... а и онај претходни Патријарх из славонских Кућанаца (исто нека селендара, где замислите гаје живину, свиње, краве... смрди им штала, прашњав сеоски пут)...
Немој да је ико обишао манастир Крушедол, Острог, Студеница, Жича, Хиландар, Крка, Дечане... све то није у Београду, већ по неким вукоје*инама где пасу овце, краве, живина... иначе све то смрди јако...

Куд год да се окренете око вас нешто што су неки људи направили, написали, створили, а гле чуда нису свој труд, каријеру створили на основу места рођења!? Радили су и борили се за своје идеале и циљеве поштено и коректно.

Ово није прича везана само за Београд, сличну, ако не и исту чућете и у Новом Саду, Загребу, Милану, Мадриду, Лондону... Принцип је исти, све су остало нијансе...
Људи долазе у велике градове јер се ту окреће новац. Властодржци одређују токове новца... ако кажу да се слива у Београд, онда има да се сливају паре у БГ. И нормално је да људи иду у потрази за послом... преваљује се за посао иначе на други крај планете, а не 200 км од родног места.
Проблем људи у великим градовима, где наравно спада и Београд јесте УСПАВАНОСТ. Сви смо сведоци те приче. Зашто? Зато што мама и тата раде (или су пак радили)... зашто би он/она сада морали да запну, када је лепше да се спава до 11 сати, када је лепше да добије сваки дан од маме и тате 200-300 динара, и потроши на шта хоће. Зашто би морао да ради неки хонорарни посао, када НЕ МОРА ДА РАДИ. Када заврши после свега школе које је уписао, треба му посао, логично. Али замисли, молим те, тамо мора да имаш и нека додатна знања... траже још и да познајем град у коме живим... траже да радим цели дан, не смем да куцам смс поруке... забранили човече да идем на фејсбук у радно време... не могу да тркнем до делта ситија?!

Данас "београђани" неће да раде физичке послове... Боже мој, па то је срамота радити... раде дошљаци, коме је сваки динар битан, и који зна шта значи зарађен новац.

Људе треба делити по томе да ли су добри или лоши. А не по месту рођења, нацији, вероисповести, полу, имовном стању, и сличним глупостима, којима се овде замајавате.

Некаква помода је постала да бити београђанин "вреди више"?! Да би неко вредео више, треба да се покаже радом, и делом, манирима... А то се не стиче местом рођења, већ искључиво кућним васпитањем и животним искуством.

Upravo tako:ok::ok::ok::ok::ok::ok::ok::ok:

Pun je i ludaka velokosrba
Btw, nisam ni SPO, nit sam clan bilo koje stranke - i ne pada mi na pamet da budem - al pravo da ti kazem pun mi je vise kufer srbovanja i "cuvanja" terotorija po svaku cenu. Ova tema je nastala iz revolta, zbog konstantne pljuvacine po Beogradu koji se predstavlja k'o neka metastaza sto ubija ostatk Srbije. Ako je zaista tako, onda je pokret za ocepljenje Beograda (od Srbije) prava stvar i za jedne i za druge. Srbija se oslobadja metastaze, a metastaza Srbije. Svi koji su na ovoj temi pljuvali po Bg, trebalo bi da budu odusevljeni idejom :aha:

Ne treba pljuvati Beograd kao grad ni ljude koji rade, zive, studiraju u njemu.
Ako se kaze Beograd metastazira Srbiju, misli se na politicku vrhusku, sto je i cinjenica, a sto je u direktnoj steti kako ostatku Srbije, tako i Beogradu.

[COLOR=Magenta:
jabadabaduja[/COLOR];14611125]Kao prvo poz svim Beogradjanima! I rodjenim i onim koji se tako deklarisu!
Ali, BRE, vidite li Vi sta nam uradise ovi dosljaci???
Jeste li izvalili koliko ima dosljaka?
Kad prodjem centrom cujem samo naglaske... UZAS!
ALL MY LOVE 4 BG! ONE LOVE!

:per:

Moraces da se konsultujes sa drugarom frizerom :per:
4-1.jpg

Beograd nije vise ono sto je bio, definitivno. Kao sto to vise nijedan grad iz ex YU nije.
Beograd se uvek dicio svojom otvorenoscu za svakoga...to se bar nije promenilo. Sve ostalo jeste.
I ja ponekad tesko prepoznajem svoj grad, stari Beograd se povlaci, krije pred najezdom gostiju koji tu i ostaju sa mixom svih mogucih akcenata, obicaja, kultura i ne kultura. Jos se moze naci na ponekom ne-fancy mestu, krije se po tajnim podrumima jos ne provaljenom od strane fancy grand silikon populacije. Ali je na odumiranju a ovaj koji se radja...hm možemo ga ili prihvatiti ili otići...izbor i nije neki.

`Ja najviše volim Beograd - on mi je u krvi. U Beogradu se prodaje najviše knjiga na svetu i to je jedini grad (pored Pariza) gde se knjige prodaju i na haubama automobila, a medju njima su čak i moje knjige! Ali, kad bi me iz njega izbacili, mogao bih da živim u Njujorku koji veoma liči na Beograd: otvoren je, u njemu su svi došljaci i svi se takmiče. Pošto sam ja fajter, osećam energiju Njujorka koja se razbudi istog časa kada stanem na njegov asfalt (Mars u Strelcu)...Čim dodjem, kupujem boje i platna, drugog dana slikam, a trećeg već prodajem, jer u Njujorku cene ljude koji umeju da urade nešto svojim rukama. Srbi greše kada kažu da ih Amerika mrzi, jer njih mrzi samo Stejt Department, ali u toj mržnji nema ničeg ličnog.`

Momo Kapor :heart:

Back