Bendovi koje mrzite i zašto?

vecinu metal bendova.

zato sto su gomila ucmalih, ogranicenih likova cije se shvatanje muzike nije promenilo zadnjih 30 godina. uz par izuzetaka poput bogova Faith no More i par novih bendica koji su spremni da naprave korak napred u zanru. ostatak je monoton, nekreativan, depresivan, jedno te isto, masne kose, sive lobanje....moj doprinos zanru - ignorisanje do daljnjeg.

Metal muzika je muzika koja je najvise evoluirala u poslednjih 30 godina, ima toliko zanrova i podzanrova da se vise ne moze ni pohvatati....

uh, ima ih lom
prvo nasa faking ex ju rok scena koja mi prosto ide na zivce svojim retardiranim mislima i pesmama..bljak!
prljavo kazaliste, divlje jagode, poslednja igra leptira, bjelo dugme, bajaga, parni valjak, plavi orkestar, yu grupa, galija bla bla bla

grupe s' one strane bare koje nmg svarim nikako (tj. sve strane grupe)
aerosmith, scorpions, led zepelin, HiM, cradle of filth, evaanescence, night wish, within temptation, bulet for my valentine, tokio hotel i sve ostale gej emo bendove od kojih mi se peglira

i da dodam.. night shift, g unit, d12, novo izdanje van gogha

e jjbg, nmg se setim vise ali definitivno ima js bendova koje ne podnosim da cujem

Kao što je neko rekao već, bendove koje ću navesti ne mrzim, nego mi jednostavno ne prija njihov zvuk i ne smatram da imaju neku veću umetničku vrednost.

A evo je i lista tih bendova:
Kings of Leon, Linkin Park, 30 Seconds to Mars, One Republic, My Chemical Romance, The Killers, Coldplay, Oasis i njima slični.

E sad, zašto ne volim pomenute bendove? Pa, neke ne volim zbog toga što misle da je neartikulisano dranje i urlanje zapravo dobro pevanje (npr. Linkin Park), drugi pevaju kao plačipičke (Kings of Leon, The Killers), treći su previše spori, smorni i melahonični za rock bend (Coldplay)... Razloga je mnogo. Sada izgleda daju više prednosti vokalima, tekstovima pesama (mada i ti tekstovi su manje-više standardni, isklišeirani, kao iz neke čitanke), muziku stavljaju u sporedni plan (odustaje se od komplikovanih solaža, jednostavni rifovi i ritmovi, uvek se biraju standardni i već monotoni akordi...), jednostavno se gubi ona kreativnost i genijalnost koja je ranije bila dosta prisutna u muzici. Znam, neki će na ovu konstataciju reći da i danas ima dobrih bendova, eksperimentišu ljudi, započinju nove pravce, bla bla bla. To što je nešto novo ne znači i da je dobro. I Metallica je tako uvodila novine u svojoj muzici i generalno je naišla na negativnu kritiku svojih fanova.

Verovatno problem leži u tome što su izdavačke kuće verovatno promenile ciljnu grupu za koju produciraju i izdaju muziku. Tačno se i u kvalitetu same muzike to može osetiti. Pop muzika postoji od pamtiveka, ali nikada nije, po mom mišljenju, bila ovoliko očajna kao ova današnja. Radi se o tome da je sada ciljna grupa mlađa populacija i stoga se sada plasiraju manje kvalitetne, ali pevljive pesmice, koje će se njima najpre dopasti. Očigledan primer - Justin Bieber.

A čitam prethodne postove i moram malo da prokomentarišem: previše generalizujete ex-yu muzičku scenu, prvenstveno mislim na rock muziku. Iskreno, ni sam nisam neki veliki fan, ali nije baš sve tako crno. Imaju tu i tamo smešne i besmislene tekstove, ali reći da su totalni crap je već preterivanje. Da li ste čuli nekada neke od sledećih pesama: "Ulazak u Harem", "Crna Dama", "Skadarska", "Digni Ruku", "Motori", "Zauvek tvoj", "Rock 'n' Roll Za Kućni Savet", "Ja Ratujem Sam", "Na Badnje Veče", "Crni Leptir", "Zaboravi", "Crni Ples", "Nađi me"... Nemojte osuđivati celu našu muzičku scenu zbog pesama poput "Hajdemo u planine", "Lipe Cvatu", "Skeledžijo", "Pogledaj dom svoj anđele" (mada je ovo isto dobra pesma)...

Priča kaže sledeće:

Izdajnički (DOMAĆI, ovde ću, kao i mnogi, da stavim i ex-yu baljezgariju):

Riblja čorba
Yu grupa
Bijelo dupe (pardon, dugme)
Gnjile jagode (ili su beše divlje O.o?)

Alogia
Dargoron
Gay Result (May result, something something)
Stone

Parni valjak
Kerber
Generacija 5
Vatreni poljubac
Indexi
Plavi orkestar
SETIĆU SE KASNIJE JOŠ NEČEG

PLAĆENIČKI (STRANI)
U2
System Of A Down
Slipknot
Lamb Of God
Disturbed
Bullet For My Valentine
My Chemical Romance
AFI
G - UNIT
SETIĆU SE KASNIJE JOŠ NEČEG, SIGURNO

Razlog zašto ih mrzim je krajnje jednostavan: GADE MI SE! Odvratno, bezlično, besmisleno, idiotski i bespotrebno

ex yu rock ne mogu da smislim. Kad mi neko kaze da slusa to odmah znam da kad se napije slusa i narodnjake. To isto vazi i za house posebno se jezim kad pored toga stoji summer mix... aaaa :bljak:
Mrzim extra popularne bendove sem gnr, njih ne toliko i Nirvane... Znaci sve ove ostale teen bendove linkin park, tokio hotel i sta ti ja znam sve... Hate!
Nerviram me radiohead, nekako me ubija u pojam, ali bas mnogo... Tu vrstu tekstova mogu da slusam od crnaca iz geta Juznog Bronksa... :)
Od novih domacih ne podnosim Svi na pod, Sevdah bejbi i one sto pevaju najbolja pesma... Ima jos dosta ne mogu se setim sad svih... :D

I opet jedna velika generalizacija.

Ti koji kažu da slušaju ex-yu rock i koji pijani slušaju narodnjake, budite uvereni da od tog ex-yu roka slušaju isključivo Bijelo Dugme, Crvena Jabuka, Prljavo Kazalište, Riblja Čorba, Piloti... i to od svih tih grupa slušaju samo "probrane" stvari, kao što su: lipe cvatu, napile se ulice, ajdemo u planine, bježi kišo s prozora, pogledaj dom svoji anđele, kada padne noć, suada,...

Ja slušam ex-yu rock, ali slušam sledeće: Smack, Divlje Jagode, Yu Grupa, Generacija 5, Galija, Bajaga, Partibrejkersi, Osvajači... Od ovih bendova mogu i volim da slušam sve njihove pesme. Pored njih volim da čujem po koju pesmu od Bijelog Dugmeta (samo one koje peva Bebek), Riblje Čorbe (isto uglavnom one stare pesme), Van Gogha (nisu ni oni toliko loši), Kerbera i šta znam od koga još sve.

Najveći problem je u tome što ljudi mnogo vole da porede našu muzičku scenu sa onom stranom (barem sam ja tako ranije radio) i zato im se ne dopada naša muzika. Takođe, kada vide da naši "šabani" vole da čuju po koju od jednog od gore pomenutih bendova, odmah im kvalitet tih bendova opadne drastično.

Zaboravio sam da, u listi bendova čije sve pesme mogu i volim da slušam, navedem i grupu Oktobar 1864, kao i sve druge pesme gde je pevala Tanja van tog benda. Oni su jednostavno neverovatni koliko su dobri (dobro, nisu baš toliko rock koliko su neki jazz, ali tu su negde), da mi je nepojmljivo da neko za njih može da izjavi i da misli da su sranje.

Pa dobro slazem se sa Cveletom oko svake reci... Glupo je da napisem ex yu kad slusam npr i cenim ko slusa Yu grupu npr ( ali stvarno slusa, posebno one starije albume... ) Oktobar i sve to... Mada ja kad kazem ex yu da se ogradim. Mislim na bendove tipa Prljavo kazaliste, Divlje jagode, crvena jabuka i tako to... Opet kazem, ne mrzim ih, jednostavno ne volim kad ljudi slusaju samo npr to, to mi govori dosta o njima. A pokazala se praxa kod mene bar da ti ljudi cepaju i narodnjake u kombinaciji sa ovim.

Metal muzika je muzika koja je najvise evoluirala u poslednjih 30 godina, ima toliko zanrova i podzanrova da se vise ne moze ni pohvatati....

najvise evoluirala? to nema veze sa podzanrovima.
zadnji put je metal bio popularan i zanimljiv kad se pojavio nu metal, zato sto je to bilo nesto novo na muzickoj sceni...od tada je proslo skoro deset godina, a cak i taj mali iskorak u zanru je upao u ucmalost i nekreativnost kao citava scena.
ma cela metal ikonografija je tako zastarela i dosadna da mi je muka od nje...

Čisto me zanima koji su to bendići!?

a sto te zanima kad ti se ionako nebi svideli? :mrgreen:
ako te zanima, Raunchy - Discord Electric...album objasnjava sta je moderni metal i sije po kreativnosti sve redom.

najvise evoluirala? to nema veze sa podzanrovima.
zadnji put je metal bio popularan i zanimljiv kad se pojavio nu metal, zato sto je to bilo nesto novo na muzickoj sceni...od tada je proslo skoro deset godina, a cak i taj mali iskorak u zanru je upao u ucmalost i nekreativnost kao citava scena.
ma cela metal ikonografija je tako zastarela i dosadna da mi je muka od nje...

a sto te zanima kad ti se ionako nebi svideli? :mrgreen:
ako te zanima, Raunchy - Discord Electric...album objasnjava sta je moderni metal i sije po kreativnosti sve redom.

Ima mnogo kreativnih bendova, posle nu metala ekslodirao je folk metal, cruachan po meni od boljih koji je izasao odatle. UG scena je nepregledna i tu se mogu naci pravi biseri. "main stream metal" i nije metal, nego proizvod da se zaradi lova. CoF, Dimmu Borgir i ostali imaju dobra po prva dva albuma i posle bolje i da ih nema. Pravi metal je u UG-u.

Priča kaže sledeće:

Riblja čorba
Yu grupa

Alogia
Dargoron
Stone

Parni valjak
Kerber
Generacija 5
Vatreni poljubac
Indexi
Plavi orkestar

PLAĆENIČKI (STRANI)
U2
System Of A Down
Slipknot
Lamb Of God
Disturbed
Bullet For My Valentine
My Chemical Romance
AFI
G - UNIT

Razlog zašto ih mrzim je krajnje jednostavan: GADE MI SE! Odvratno, bezlično, besmisleno, idiotski i bespotrebno

:hahaha:

ČORBA JE ZAKON. To što je vi mrzite vaša stvar,debili ste idite i lečite se...

Kako mogu da gotivim nekog ko je sve svoje radove anulirao rečenicom POZDRAVITE CECU, MAJKU NACIJE? Kome se žena ubila kad je saznala da tovari klinku od 20+ godina i on je naravno oženio neposredno nakon ženine sahrane, kao i seljačinu koji je pljuvao po narodnjacima a sada im piše tekstove i čoveka koji je sarađivao sa bajom malim knindžom? E ajde sad, evo, reci, da li je tim svojim postupcima, u proteklih 20 godina on anulirao sve ono iz 80ih, što albume, što knjige? Ja znam odgovor, al' da vidim da li ga ti znaš ;)!

Priča kaže sledeće:

Riblja čorba
Yu grupa

Alogia
Dargoron
Stone

Parni valjak
Kerber
Generacija 5
Vatreni poljubac
Indexi
Plavi orkestar

PLAĆENIČKI (STRANI)
U2
System Of A Down
Slipknot
Lamb Of God
Disturbed
Bullet For My Valentine
My Chemical Romance
AFI
G - UNIT

Ajde sve......ali zašto Indekse? Oni su izmislili rock muziku na ovim prostorima.....

Back