Bela kuga....

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ako bi imali mrvicu lične odgovornosti,bismo imali i kolektivnu odgovornost,posto je ta veza neraskidiva.

Država mora voditi brigu o opstanku svoje nacije , treba praviti strategiju za natalitet bez obzir na žensku psihu ,kako to Srbija radi ,vodi li pronatalnu politiku?

Kod nas samo primera radi spominjem , u opštinama gde je natalitet manje od 2,1 svaka majka bez obzir (dali radi ili ne )koja rodi drugo djete dobiva 30% prosjecne place tokom jedne godine ,za trece dijete 50 % koja ce se isplaćivati deset godina ,a za cetrvrto dijete 70% 15 godina i pravo na drzavnu penziju,pa sad da vidimo dal ce dati rezultata.

takav je bio i treci rajh ;)

takva je i sada Nemacka..... i jos poneko :mrgreen:
a ko kaze da nasa ekonomija ne valja, taj je izdajnik !

a ko kaze "kolektivna odgovornost" taj ......... no commetn :dash:

a ja takodje volim gibanicu (super je pravim) i Zlatibor, i sve sam planine obisao po sto puta, i imam kolekciju zaboravljene Prave muzicke bastine, i jos kojesta.... i nemam drugi pasos, (za sada :whistling: ) i ne mogu da budem Marsovac jer sam To sto Jesam......
Ali...... da je sve otislo u ......
i ko ne vidi da nas najvise karaju braca Srbi od svih zadatih neprijatelja....
i da ga uvek naybm od nas samih....
i ko to ne vidi, i ko to ne priznaje, taj stvarno ne misli dobro ni sebi ni ovom narodu
Zar nije lakse i konstruktivnije da se pocne od istine ?!

idemo da postavim novu temu na Filozofiji
Volim i ja Vas :rotf:

Sve nas je manje ne samo zbog bele kuge, nego sto je to jedan sasvim prirodan proces. Mnogoljudnije i mocnije kulture su uvek asimilovale manje, to postoji otkad postoji civilizacija.
A sad, u doba gde vlada globalna kultura, ovo o cemu pricate je folklor i ja ovo vec pocinjem da posmatram kao kompleks maloljudne nacije.
Kad ce srbi nestati kao nacija, ne znamo. Ali ono sto ljudi ne razumeju je da je to prirodno. Mozemo da budemo jako kivni na prirodne procese, ali nije li to malo glupo?
Jer, ima nas tacno onoliko koliko treba da nas ima. U protivnom, sve ostalo bi bilo neprirodno a i u sukobu sa onim sto generalno civilizacija predstavlja danas.
Danas vise ne postoje krda i plemena nego globalna kultura koja predstavlja interakciju i medjusobno prozimanje raznih kultura. Mi i dalje mozemo prizeljkivati da budemo najjace pleme, da teramo svoje zene da radjaju sto vise dece, da toj deci zabranjujemo da prave decu sa svima koji nisu iz naseg plemena - zar vam se ne cini da smo malo dalje odmakli od ovog nacina razmisljanja?
Kad citam neke odgovore ovde, svaki put se zaprepastim bas zbog tog potpuno arhaicnog nacina razmisljanja koje je prosto nemoguce ostvariti danas, a da se pritom odrekne vecine tekovina savremenog drustva. Sta predlazete - ukidanje osnovnog ljudskog prava na slobodu nacina zivota, ukidanje zenskog prava (za koje su se krvavo izborile) da odlucuje da li i koliko ce da ima dece, izolaciju da nas slucajno neka druga nacija i kultura ne bi nadjacala i istrebila?

Koji su vasi konkretni predlozi a da budu u skladu sa danasnjim drustvenim normama a i zakonima?

..ja mislim da nacija postoji sve dok postoji ijedan chovek koji
poznaje jezik, obichaje, tradiciju tog naroda..
..i hteo ne hteo, deklarisao se ovako ili onako,
on je pripadnik..
..ako on ne smatra da je to bitno, neko drugi ce, i te kako...
..ima naroda koji broje dvocifreno pripadnike..vec dugo..ali postoje..i ne izumiru..
..bicemo uskoro manjina u svojoj zemlji, ali necemo nestati..
..bar ne automatski chim postanemo manjina.. :lol:
..a gde ce moji geni da zavrshe kroz par generacija, to je pitanje za moje naslednike..

Nećemo nestati mi, nego će Srbija promeniti ime :) To jest, njeni delovi. Ali to se ostvaruje i dok nas ima savršeno dovoljno tako da... :neutral:
Ovo me podseća na onaj klip gde Carlin priča o spašavanju planete. Planet isn't going anywhere..... WE ARE! :lol: :D

.
..a gde ce moji geni da zavrshe kroz par generacija, to je pitanje za moje naslednike..

Upravo to. Nemamo kontrolu nad tim, barem nemamo vise. I vidis kako je ogromna razlika izmedju kontrolisanja svog, privatnog zivota i svojih postupaka i ovakvih megalomanskih ideja o tome da nasa reprodukcija treba da utice na celokupnu ravnotezu na planeti.
Ja apsoluitno nemam nista protiv nekoga ko svoj zivot tome posveti i to mu je ideja vodilja.
Ali, svi?

A i pocetak "modernog" drustva je tamo gde se pojavio individualac naspram plemena.
I sad ako ovo ubacimo u kontekst cele price o "nestanku nase nacije", pogadjas na sta ciljam. :D

Mislim da je vreme za Zvezdane staze. :mrgreen:

Cinjenica je da je veliki broj Srba napustio svoju zemlju u potragu za boljim zivotom.Srba ima mnogo,samo sto ne zive svi u jednoj drzavi.
Losa socijalna politika dovela je do toga da se parovi odlucuju za jedno,maksimum dvoje dece.U drzavi gde je najskuplja decija garderoba ,obuca,i gde je skolstvo kakvo jeste,i nemas nekog izbora.Mada cudno je da i onih 5 % bogatih ne zeli veliko potomstvo...
Sto se mene tice,decu sam svakako rodila zbog sebe.Da bih uzivala u njima dok odrastaju.Da bih gledala kako postaju ljudi :).Imam ih troje,i oni su stvarno moje najvece bogatstvo.To nije fraza,vec ono sto osecam.
Daleko od toga da mi je bilo lako da ih odgajam,ali sve to sam radila sa velikim zadovoljstvom.Svaka njihova nagrada,uspeh ,dozivljavam kao svoj.Radujemo se zajedno i placemo zajedno.
Koliko je stanje lose u ovoj zemlji govori cinjenica da je u jednom selu,pre 15 godina u jednom odeljenju bilo 30 djaka,a sad u celoj skoli,od prvog do osmog nema ih ni 20 :(

Bela kuga? Hmmmm

Dodje jednom sa istoka
Bogat šeik crna oka
Kad me vide on zastade
Pa mu na um nešto pade

aaa aaaa aaaaaaa

Odakle si lepotice pokloni mi belo lice
Ubrzaj mi qrcu ritam kolko košta ja ne pitam

aaaa aaaaaaaaaaaa

Srbknje nemaju problem da svoju 25-karatnu od zlata nameste na obrezanu patku
Uostalom on manje uživa a ne ona...
čak je spremna na sva maltretiranja i fizička i psihička samo da bude kraj aladinove čarobne lampe

Kad bi se ljudi sposobni za reprodukciju i zabrinuti zbog manjka populacije na lokalnom nivou vise bavili prakticnim resavanjem problema, a manje teoretisanjem, verovatno ta bela kuga ne bi toliko harala. Ali nije to tek tako - rodis pa sta bude, zato i postoji problem.

Poslednja izmena:

Back