Lexa
Buduća legenda
- Poruka
- 30.368
Linda;
To je jedna od stvari koje su posebno iritantne. A što je najgore, kapiram i poziciju poslodavca, mada pretpostavljam da oni zaista ništa i ne gube, ako su prijavili radnicu da li je država dužna da joj plaća porodiljsko? Onda je jedini problem za poslodavca da nađe odgovarajuću zamenu, što već prelazi u idiotizam.
Jedna od najgorih stvari koje me eventualni poslodavac može pitati kada budem jednog dana na razgovoru jeste - da li sam udata ili planiram da se udam itd. sve onako vezano za to kad planiram trudnoću. Mislim da bih na tako nešto planula i momentalno ostala bez posla. Takođe mislim da treba da se uvede zakon da poslodavac ne sme to da pita. Eventualno sme da pita da li je trenutno trudna, jer mi je suludo da neko u tom stanju baš juri posao, osim ako je na ivici egzistencije.
To je jedna od stvari koje su posebno iritantne. A što je najgore, kapiram i poziciju poslodavca, mada pretpostavljam da oni zaista ništa i ne gube, ako su prijavili radnicu da li je država dužna da joj plaća porodiljsko? Onda je jedini problem za poslodavca da nađe odgovarajuću zamenu, što već prelazi u idiotizam.
Jedna od najgorih stvari koje me eventualni poslodavac može pitati kada budem jednog dana na razgovoru jeste - da li sam udata ili planiram da se udam itd. sve onako vezano za to kad planiram trudnoću. Mislim da bih na tako nešto planula i momentalno ostala bez posla. Takođe mislim da treba da se uvede zakon da poslodavac ne sme to da pita. Eventualno sme da pita da li je trenutno trudna, jer mi je suludo da neko u tom stanju baš juri posao, osim ako je na ivici egzistencije.
vde ke.nj.aza o tome kako su zene obavezne da radjaju,i sva krivica je njihova a na ljis ke.nja.za o tome kako je sasvim realno ocekivati poslovni ugovor kojim ti se zabranjuje da ostanes trudna i jos poredjenje da poslodavac nece da zaposljava hendikepirane pa ni trudne
svašta. Linda je napisala, sve što bih dodala bilo bi ponavljanje njenih reči. Kako to misliš - u čemu ne može da se uživa? Pa u alkoholu, eto. Recimo. Glup primer, ali verovatno si se nekad pripita vratila kući? Kad imaš dete nije ti baš milo da te takvu zatekne? Primera je milion, zaboga.....

jes admin ali si povrsan....ja sam odabrala to normalno radno vreme i (napisala sam ranije) i manja primanja i dodjem lepo kuci u 3 i budem sa svojim detetom sasvim dovoljno....zao mi je sto moje profesionalne mogucnosti nisu iskoristene 100% ali covek mora da odabere u zivotu sta mu je bitnije.....a meni je biti dobar roditelj ubedljivo na prvom mestu......
i sad daj poJen....
) naravno, sa imenom firme, adresom, svojim imenom i detaljnim opisom osobe koja je intervjuisala.