Bela kuga....

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A sta kazete na slucaj one jadne zene koja je rodila deveto dete na carski rez nakon saobracajne nesrece pre neki dan a onda su je komatoznu setali tri puta iz Bgd ne znam tacno gde..!!???
Rodila je devetoro i sad nam vise ne treba-to je stav drzave Srbije prema beloj kugi...ocigledno..

A на основу чега то закључујеш?

A на основу чега то закључујеш?
Na osnovu cega?
Jesi li procitala tu vest?Ili cula..vec danima se o tome govori..oni utvrdjuju krivicu kao i toliko puta pre dok devetoro dece zivi u neizvesnosti hoce li im majka preziveti...
Srbi mozda i treba da izumru od bele kuge jer je doneti dete na svet ovde u velikom broju slucajeva ravno izgubiti glavu..Ovo je samo jos jedan od primera...Kad tuzilastvo utvrdjuje..dok ne utvrdi.
U meni ovo izaziva bes i ljutnju...

Нисам чула ту вест, зато и питам. Некако слутим да је у питању нека немарност лекара, или тако нешто... Само не могу то да доведем у везу са бројем деце које неко роди.
По тој логици оне без деце које пређу 40. не би требало ни лечити....:confused:

Ne,naravno da nije poenta u tome..nego je bilo podesno za temu.Devetoro dece naspram bele kuge...
Nemarnost je poenta naravno...I konstatacija da i treba da izumremo tako nemarni prema porodiljama i njihovim porodicama..prema deci pre svega.
Ja se strasno razestim na te teme jer je licemerno do koske pricati o beloj kugi u zemlji gde svaka analiza tokom trudnoce kosta 50e u privatnoj praksi a u drzavnoj sve treba da se zakaze onda kad samo pomislite kako bi trebalo da pravite dete...:evil::evil::evil:
I tako dalje i tako blize...

Dobro bre,
ja pisao ovde, a neko mi obrisa post... :rtfm:
I posle kukate zbog toga što nema dece. Pa ko da vam pravi decu kad sve što je muško oterate čim zucne!? :besan2:
Ako mi i ovaj post obrišete, iz protesta neću doći na ovaj PDF do sutra uveče!

Чекај, зар ниси рекла да није свако за децу и да не би ни било добро да децу рађа онај ко то не жели?

Da jesam tačno je...ali ovakve ružne izjave.....koje su gore navedene....meni je
više nego strašne...bez obzira što ne želi da rodi....niko je na to ne primorava
niti se to može, a nije ni humano da takav neko uopšte ima dete:think:toliko
mržnje koja izbija iz svake reči jedne ženske osove....skoro nisam videla.....:(

A sta kazete na slucaj one jadne zene koja je rodila deveto dete na carski rez nakon saobracajne nesrece pre neki dan a onda su je komatoznu setali tri puta iz Bgd ne znam tacno gde..!!???
Rodila je devetoro i sad nam vise ne treba-to je stav drzave Srbije prema beloj
kugi...ocigledno..

Neeee........to nije tačno, to je stav nekog bezdušnog lekara i ne jednog već
nekoliko njih kome bi se trebala oduzeti prava da se bavi ikad više tim humanim
zanimanjem....nije par njih država....

Mačka, ili si nešto pobrkala ili se nešto mnogo saobraćajnih nesreća sa trudnicama koje su šetali iz bolnice u bolnicu desilo u poslednjih par dana..... ali koilko znam ta žena je imala troje dece sa četvrtim u stomaku. Čisto mi bode oči, nije kao da je bitno...

Tako sam i ja čula...da je trebala da rodi četvrto dete...nigde ne videh ni naznaku o
devetoro dece...baš sam danas čitala na netu o tom slučaju.....hvala Lexa što me
podseti na to....ja prevideh.

boldovala si u mom postu što sam rekla da bih htela da dobijem dete u dvadesetim. da li misliš da je to nerealno, ili...? : ) mene su dobili u dvadesetim, pa mislim da je tako najbolje - opet, samo moje mišljenje ; )
Boldovala je to jer joj je tu došlo u glavu da si nezrela klinka :confused:

A "dvadesete" su, ako se ne varam, period od 10 godina... znači čovek od 20 do 30 godina.
Mislim ne da je komentar suvišan nego..... :roll:

Nisam sigurna da želim decu, uopšte.
Nekad sam želela troje, a onda sam porasla i shvatila da mi je to mnogo. Što?

I da, još jedna primedba. To nije zato što bih bila loša majka, pa "priznajem to sebi". Bez lažne skromnosti, mislim da bih bila odlična majka. Samo takođe mislim da bih bila odlična i u nekim drugim stvarima a te se stvari međusobno, nažalost, dobrim delom isključuju.

Poslednja izmena:
Malko me nervira što sa ovog podforuma istiskujete ljude (pre svega devojke) koji nemaju decu. Očevi su, takođe, izuzetno retki. Pa majku mu ajde onda otvorite podforum "naša deca" pa pišite tamo do sutra, i neudate žene/neoženjeni mladići imaju porodicu i dom, i vi ste nekad živeli u ulozi deteta. Mislim, nađoh se prozvanom po ko zna koji put, kad su godine u pitanju. Ebi ga, "nisi još ni svesna života" :roll: kako je ono napisala..... stvarno :neutral:

Kao, svaki život mora ići istim šablonom. Pa je sad 40-ogodišnja žena eto svesna života sa decom iako ih nikada nije imala, a ovi ispod 30 godina su svi odreda retardi. I njihove racionalizacije treba, ne zanemariti, nego obrisati, jer su, eto, racionalizacije i nemaju veze sa "osećaaaanjima" :neutral: ko da smo u emisiji "sve za ljubav", a ne na forumu.

..shto besnish..?
..ko te proziva?
..samo sam te pitala..zato shto me je zanimalo tvoje mishljenje.. :roll:
..sorry..

..btw, samo shto sam preshla u kategoriju "iznad 30 god"..
..moja deca i moja (dosadashnja) akademska dostignuca su moj zivot i moja stvar..
..a ti slobodno grebi i pljuj..

Malko me nervira što sa ovog podforuma istiskujete ljude (pre svega devojke) koji nemaju decu. Očevi su, takođe, izuzetno retki. Pa majku mu ajde onda otvorite podforum "naša deca" pa pišite tamo do sutra, i neudate žene/neoženjeni mladići imaju porodicu i dom, i vi ste nekad živeli u ulozi deteta. Mislim, nađoh se prozvanom po ko zna koji put, kad su godine u pitanju. Ebi ga, "nisi još ni svesna života" :roll: kako je ono napisala..... stvarno :neutral:

Kao, svaki život mora ići istim šablonom. Pa je sad 40-ogodišnja žena eto svesna života sa decom iako ih nikada nije imala, a ovi ispod 30 godina su svi odreda retardi. I njihove racionalizacije treba, ne zanemariti, nego obrisati, jer su, eto, racionalizacije i nemaju veze sa "osećaaaanjima" :neutral: ko da smo u emisiji "sve za ljubav", a ne na forumu.

Vidi Lexa ja sam to napisala i sad isto to mogu da ponovim...da nako sa 18-19 koliko
mislim da ima jer reče da će tek u dvadesetim možda imati decu....i nije baš svesna
mnogo toga, iako misli da jeste...ja sam dušo bila u tim godinama i znam kako se
u njima razmišlja...a kako kad dođe neka zrelost....tako da niti je to bilo u nekom
uvredljivom smislu niti se ona lično uvredila na moj kometar jer je shvatila poentu
i o čemu sam pisala....

Ako ti nisi i ako si se našla povređena, a ne vidim zašto bi...onda je to druga stvar,
ako ti u svakoj temi vidiš sebe nešto naročito prozvanu i isprovociranu....to je onda
do tebe same.....a ne do nas koji ovde pišemo.

..shto besnish..?
..ko te proziva?
..samo sam te pitala..zato shto me je zanimalo tvoje mishljenje.. :roll:
..sorry..

..btw, samo shto sam preshla u kategoriju "iznad 30 god"..
..moja deca i moja (dosadashnja) akademska dostignuca su moj zivot i moja stvar..
..a ti slobodno grebi i pljuj..
:dash:

Ko besni?

Nisam se tebi ni obraćala.

"Ti slobodno grebi i ljuj" :roll: kako su ljudi paranoični ****** strašno. Aj od sutra se tepamo. Sa kratkim akcentom na e da ne isparanoišeš nešto opet :lol:

Vidi Lexa ja sam to napisala i sad isto to mogu da ponovim...da nako sa 18-19 koliko
mislim da ima jer reče da će tek u dvadesetim možda imati decu....i nije baš svesna
mnogo toga, iako misli da jeste...ja sam dušo bila u tim godinama i znam kako se
u njima razmišlja...a kako kad dođe neka zrelost....tako da niti je to bilo u nekom
uvredljivom smislu niti se ona lično uvredila na moj kometar jer je shvatila poentu
i o čemu sam pisala....

Ako ti nisi i ako si se našla povređena, a ne vidim zašto bi...onda je to druga stvar,
ako ti u svakoj temi vidiš sebe nešto naročito prozvanu i isprovociranu....to je onda
do tebe same.....a ne do nas koji ovde pišemo.
Prvo, poštedi me psihoanalize. Dosadno, besmisleno, glupo i agresivno ponašanje.

Drugo, ona može da ima i 29 ako je planirala "da rodi jedno u dvadesetim".

Treće, i ja sam imala 19 godina i nisam se osećala kao da ništa ne znam i kao da "tek počinjem da živim".

Četvrto, koliko ti imaš godina? Eto, ne moraš da odgovoriš al' ajde sad da nađemo nekog od 70 da ti kaže kako, citiram, nisi još svesna ni da si živa potpuno..... hej :roll: mislim stvarno smanjite ego. Razgovarate ovde i sa mlađima od sebe i šta da se radi. I znam da bi ti na ovo odgovorila nešto u odbrambenom stilu "jaoo pa deda od 70 svakako ima pravo to da mi kaže" ali takođe znam da, kada ne bi o ovome sada pričala sa mnom, smorio bi te takav čovek i izbegavala bi ga u najmanju ruku.

Peto, ona se nije uvredila upravo iz razloga što NIJE shtavila zašto si ono boldovala, ili jeste ali joj nije bilo do raspravljanja, što je verovatnije. Evo gde to i piše:
boldovala si u mom postu što sam rekla da bih htela da dobijem dete u dvadesetim. da li misliš da je to nerealno, ili...?
Ili misliš da sam idiot što sam se uopšte javila na ovu temu i dala sebi za praaavo da razgovaram sa "iskusnim ženama" o tome, ja..... koja još nisam pravo svesna ni da sam živa :neutral:

Ja se izvinjavam što odgovorih, ćutim ćutim i onda brate više ne mogu. Kad uhvatim sebe da nečije mišljenje omalovažim jer je, zamisli, nekoliko godina mlađi/mlađa od mene (a uhvatim se!) ja se lepo ošamarim..... NIJE lepo tako se postavljati, a nije ni realno.

Toliko.

Poslednja izmena:
Nisam sigurna da želim decu, uopšte.
Nekad sam želela troje, a onda sam porasla i shvatila da mi je to mnogo. Što?

I da, još jedna primedba. To nije zato što bih bila loša majka, pa "priznajem to sebi". Bez lažne skromnosti, mislim da bih bila odlična majka. Samo takođe mislim da bih bila odlična i u nekim drugim stvarima a te se stvari međusobno, nažalost, dobrim delom isključuju.

Te odlicne zene ni trenutka ne bi razmisljale da spoje te dve stvari u pitanju je pomalo i zrtvovanje sebe , sposobnost, volja ...svega po malo ....

Vidi neću se stobom raspravljati jer je skroz besmisleno....suviše si po mom
ukusu frustrirana za svoje godine...tako da uživaj misli šta hoćeš kako hoćeš
tvoja stvar......a ona niti je glupa niti je bilo potrebe za raspravom...tebi uvek
ima i jeste............samnom nećeš jer ja to ne želim.

Da jesam tačno je...ali ovakve ružne izjave.....koje su gore navedene....meni je
više nego strašne...bez obzira što ne želi da rodi....niko je na to ne primorava
niti se to može, a nije ni humano da takav neko uopšte ima dete:think:toliko
mržnje koja izbija iz svake reči jedne ženske osove....skoro nisam videla.....:(

Preterujes. :confused:
Nekim ljudima nisu sva deca slatka niti se tope na prizore malih beba pa kad dobiju svoju decu, onda ih vole i odlicni su roditelji.

Vidi neću se stobom raspravljati jer je skroz besmisleno....suviše si po mom
ukusu frustrirana za svoje godine...tako da uživaj misli šta hoćeš kako hoćeš
tvoja stvar......a ona niti je glupa niti je bilo potrebe za raspravom...tebi uvek
ima i jeste............samnom nećeš jer ja to ne želim.
Ti od predrasuda baš ne možeš ni makac? :confused:

Back