Bela kuga....

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
:) pricamo o gradjenju karijere i svi znamo da se od intelektualnog posla teze opravljas nego od fizickog....i samo mi nemoj reci da je lakse 14 sati intelektualnog posla nego 14 sati fizickog...a cinejnica je da trpimo posledicez bog toga sto su roditelji malo sa decom...na sve strane....
Dobro je l' ti stvarno misliš da poslovođa jednog objekta koji radi minimum 12 sati dnevno bez vikenda i nosi sve odgovornosti u vezi sa radnjom ima lagan posao? Da je novinarsko švrljanje kao intelektualni rad, lakše? Lako je takođe sedeti ispred mašine 8, 9, 10 sati dnevno pod istim uglom skoro bez pauze??? i vraćati se autobusom sat vremena, koliko ti treba i da tamo odeš?

I kakve to uopšte veze ima sa pitanjem? Pitanje se odnosi na "zanemarivanje dece" obzirom na broj radnih sati...

Jao umrecu sad od smeha jer zamisljam scenu:
"Moje prepametno dete ide na fakultet i upravo je polozio ispit, ljubi ga majka"

(Dok ista profesorka kod koje je polozio....dzedzi tamo).

:D :D

Je.bote, je l neko uopste kapira o cemu ja pricam ili ....?

E ljudi, idem da spavam pa da dzedzim.

A šta ti znači to... "zapustile decu"? Eto ja ti upravo rekoh da sam, po definiciji, zapušteno dete. Mislim, je l' to? Čuvale me neke babe stanarke i to, čak nisu ni moje babe nego ko je stigao..... da bi oni imali dve plate i da bi platili račune.

E procitala sam samo zadnja dva posta , pa sam resila da se oglasim.
Dakle ja se divim majkama koje rade i stizu sve sa svojom decom.
Ja ne radim i lakše mi je neuopredivo.
Ako nista bar nema jurnjave.

Uvek mogu da budem sa detetom kad je bolesno i kad joj nije do vrtica , i kad nam se prosto provodi vreme zajedno.
Hiljadu puta sam pomislila kako cu kad pocnem da radim, kako cu stici sve , izbalansirati, kako cu kad bude bolesna , kako kad dan ima samo 24 h.

Oko mene ima puno majki koje rade i to vrlo odgovorne poslove koji zahtevaju neko neodredjeno radno vreme i ja se tim zenama divim.
Sve stizu i mnogo manje kukaju od mene.
Padaju mrtve svaku noc al ni jednu nisam cula da se nesto zalila.
To cenim kod zene pa bila ona majka il ne .

Na kraju, sama sam potegla priču o izboru. Ali to ja nespretno tripujem da imam neki izbor. Prvo, da li ću "graditi karijeru"... veliko je pitanje. A isto tako i da li ću se ikada udati :lol: i da li ću ikada zatrudneti i pod kojim uslovima.....
Nije sve u životu ni stvar izbora uvek, živiš kako najbolje umeš i znaš.

Dobro je l' ti stvarno misliš da poslovođa jednog objekta koji radi minimum 12 sati dnevno bez vikenda i nosi sve odgovornosti u vezi sa radnjom ima lagan posao? Da je novinarsko švrljanje kao intelektualni rad, lakše? Lako je takođe sedeti ispred mašine 8, 9, 10 sati dnevno pod istim uglom skoro bez pauze??? i vraćati se autobusom sat vremena, koliko ti treba i da tamo odeš?

I kakve to uopšte veze ima sa pitanjem? Pitanje se odnosi na "zanemarivanje dece" obzirom na broj radnih sati...

:think: ima veze..ako gradis karijeru dolazis do sve odgovornijih pozicija, vise ljudi zavisi od tebe, stres je sve veci....i kad dodjes kuci nisi ni za sta....lechish se od stresa....a nisam sigurna da ti znas o cemu pricas....jer ja sam samohrana majka, zivim sama sa detetom od 9 god i imala sam karijeru drugog nivoa rukovodjenja u firmi od 300 radnika...i vukla sam dva radna mesta....i znam kako sam se osecala kad dodjem kuci....i znam zasto sam odabrala jedno radno mesto, ne manje cenjeno ali koje se moze odraditi za 40 sati nedeljno....tako da, sve pricam iz iskustva......

P.S. Još ne vide zanemareno dete kod tih majki.
Sva srecna i nasmejana ....time se vracamo na početak ...zadovoljna i ispunjena majka - dobra majka svom detetu.

Bila ona zaposlena , nezaposlena, majka jednog ili 4 dece...

:think: ima veze..ako gradis karijeru dolazis do sve odgovornijih pozicija, vise ljudi zavisi od tebe, stres je sve veci....i kad dodjes kuci nisi ni za sta....lechish se od stresa....a nisam sigurna da ti znas o cemu pricas....jer ja sam samohrana majka, zivim sama sa detetom od 9 god i imala sam karijeru drugog nivoa rukovodjenja u firmi od 300 radnika...i vukla sam dva radna mesta....i znam kako sam se osecala kad dodjem kuci....i znam zasto sam odabrala jedno radno mesto, ne manje cenjeno ali koje se moze odraditi za 40 sati nedeljno....tako da, sve pricam iz iskustva......
Ma ja uopšte ne pričam o tome. Pitam te kako možeš da osuđuješ ljude, koji rade da bi preživeli i da bi obezbedili svojoj deci, ŠTO RADE?

I ako to pokušavaš da udeneš u priču da je tvoj posao stresniji od bilo čijeg :roll: okači to mačku o rep. Svakom je njegova muka najteža. Moj otac je dijabetičar koji, kad se vrati na posao, momentalno dobije nove ranice po nogama..... stres mu je praktično uništio organizam. Tako da..... bojim se da si malo ishitrena i neuviđavna ovde.

Na kraju, sama sam potegla priču o izboru. Ali to ja nespretno tripujem da imam neki izbor. Prvo, da li ću "graditi karijeru"... veliko je pitanje. A isto tako i da li ću se ikada udati :lol: i da li ću ikada zatrudneti i pod kojim uslovima.....
Nije sve u životu ni stvar izbora uvek, živiš kako najbolje umeš i znaš.

..vidish da umesh i bez grebanja i pljuvanja.. :heart:

..proceni se pa zagrizi..
..i ovo stvarno mislim - ako sam mogla ja (glupa sneza :lol: ) - moze svako..

Ma ja uopšte ne pričam o tome. Pitam te kako možeš da osuđuješ ljude, koji rade da bi preživeli i da bi obezbedili svojoj deci, ŠTO RADE?

I ako to pokušavaš da udeneš u priču da je tvoj posao stresniji od bilo čijeg :roll: okači to mačku o rep. Svakom je njegova muka najteža. Moj otac je dijabetičar koji, kad se vrati na posao, momentalno dobije nove ranice po nogama..... stres mu je praktično uništio organizam. Tako da..... bojim se da si malo ishitrena i neuviđavna ovde.

:) to sto se neko nadje u nekoj prici nije moj problem...ja sam iznela svoje misljenje za temu za koju imam sta da kazem....jer sam u zivotu imala i jedan i drugi aspekt....a komentari su bili na konto toga da je malo tesko suditi o necemu kroz sta nisi prosao....

..vidish da umesh i bez grebanja i pljuvanja.. :heart:

..proceni se pa zagrizi..
..i ovo stvarno mislim - ako sam mogla ja (glupa sneza :lol: ) - moze svako..
Čuj, ja ne grebem i ne pljujem, posebno u postu koji si sama namenila sebi a nije ti bio ni upućen, ali ti očigledno to tako tumačiš. Zapitaj se zašto. Mislim, onomad si mi odgovorila kao da si unapred očekivala neki napad :neutral:

Back