ma ne ljutim se jer se ne svađamo, nego "razgovaramo" : )
baš naprotiv, ja nisam izričita, to su oni koji su se zalepili za: nemati decu je sebično, imati jedno je sebično, imati više od troje je sebično... : ) u redu je da kažu kako bi se oni osećali loše da uskrate detetu brata ili sestru, ili da nemaju nikoga da ostane posle njih, ili... ali zašto bi ikoga nazivali sebičnim, kad ne znamo njegov slučaj?
boldovala si u mom postu što sam rekla da bih htela da dobijem dete u dvadesetim. da li misliš da je to nerealno, ili...? : ) mene su dobili u dvadesetim, pa mislim da je tako najbolje - opet, samo moje mišljenje ; )
Prvo drago mi je da se ne ljutiš, jer moja namera nije da se svađamo...već da dobro si
rekla da "razgovaramo". Sve ovo što si rekla stoji, i ja ću ponovoti opet da na ovoj temi
niko nikoga ni na šta ne primorava, niti je to izvodljivo, niti bi bilo uredu! Svaka porodica
od slučaja do slučaja je različita, znaš kaže se da su svi sretni i nesretni na svoj način.
Za boldovano ću ti reći, da mislim da si sada mlada ako imaš dvadeset ili manje od toga. Ipak za sve treba neka zrelost...ali pošto su dvadesete od 20-30 onda je to ok...da ako
ti to tada budeš želela i uradiš. Vidi ja smatram da su pored sve moguće škole, nauke,
uspeha na polju svoje lične ambicije, sve to ne predstavlja ništa ako dece nema. Vidim
da neki tako ne razmišljaju, a da se neki samnom slažu, i to je potpuno prirodno.
Rekla si da su tebe tvoji dobili u dvadesetim godinama, pa šta misliš da li je tvoja majka
promašila život zato što je tebe donela na ovaj svet, da li si nekad primetila kako je
ogorčena zbog toga.....sigurna sam da nisi. Da li misliš da bi ona menjala svoju radost
i sreću koju je doživela kada je tebe donela na svet, za bilo šta drugo...kad kažem bilo
šta onda mislim na najveća blaga ovoga sveta....ne nebi sigurna sam u to, baš zato
što su deca roditeljima najveće blago...nešto što jednostavno onaj ko nema i ne zna
šta nama..nije svestan toga ili potiskuje svoju želju da to otkrije, ili mu nije dato iz ko
zna kojih razloga.
Ne kažem da decu treba rađati iz nužde tipa ju ostala sam u drugom stanju, niti da
ih treba rađati u tolikoj meri da im se ne može obezbediti ni najosnovnije ali da svako
ko može, bi trebao da doživi taj osećaj donošenja na svet jednog novog bića, trebao
bi......ali samo ako je psihički zdrav i sposoban da se stara o tom malom nežnom
biću i od njega stvori kvalitetnog čoveka.
Raspisah se i ja....mogla bih još što šta napisati...sve u korist ljubavi, sreće, rađanja
roditeljstva, pa na kraju i sopstvene nacije.