macka vracarka
Veoma poznat
- Poruka
- 13.093
Dzaba ti visoke skole..iskustvo je ovde presudnoU jeb.ote. :I

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dzaba ti visoke skole..iskustvo je ovde presudnoU jeb.ote. :I

Dzaba ti visoke skole..iskustvo je ovde presudno![]()

...Promenila sam se za 360 stepeni...
Za mene nisu.Mislim nisu jedina poenta i jedini smisao.Ja nisam zamisljala a ni zelela da mi se zivot pretvori u odgajanje deteta i da mi uloga majke bude prva i jedina.
Nije u duhu teme ali me je zadnji post isprovocirao![]()
Ja jesam....Mwahahahaha =D
Pa ne mora provociranje da bude samo u ruznom kontekstu ili svadjalackom..Tvoj post je isprovocirao moj..kapiras?Nista lose.Nisam ni ja rekla da su mi jedian poenta i smisao, ali nekako sve sto radim radim zbog njega, a danas sutra zbog njih dvoje. Nervira me kada moram negde otici direkt sa posla, pa da ga ne vidim po ceo dan. Onda gledam da se sto pre vratim da bih se bar malo vrmena provela sa njim. Mozda je to tako sad, mozda kasnije nece biti. kasd i on stekne neku samostalnost, kad krene u skoli, pocne da se druzi i ja cu imati vremena za sebe. Sada gledam da sto vise vremena provedem sa njim, jer mi se to posle nece vratiti, a propustila bih neke sjajne stvari. Uloga majke meni jeste PRVA, NAJVAZNIJA, ali nije jedina...
Stvaro nisam imala nameru da bilo koga isprovociram, samo sam iznela licni stav bez namere da neistomisljenike osudjujem.
ali ovako, iz daljine posmatrano, trebate da vidite tu nervozu što je izašla na 5 minuta bez njih
i jeb ga, šta sad da radim
ne razumem. Meni to nenormalno, a zaista sam dugo posmatrala to sa bezbedne udaljenosti. Dakle, ne, nisam razumela zašto se tako ponaša
ono, nisam!
Ali je samo postupanje već po sebi ne baš normalno.... onako..... dajte malo prostora i toj deci i sve... 
E, upravo te grize savest, sta ako...a ja nisam pored nje/njega. Necu reci da ti to ne razumes... Jednostavno stavovi se menjaju, bar kod mene je bilo tako.Imam sestru (rođaku) koja tako isto kaže, tj. govorila je da ne može da se razdvoji od dece ni na sat vremena, odmah trči kod njih, oseća se loše, ne znam tačno ni kako da definišem to... Rodila je bliznakinje i ovo je važilo dok su bile zaista male, znači do dve godine.
Iskreno, meni to malo bolesno.
E sad, ne mogu da kažem da se i ja ne bih isto osećala u njenoj situaciji, može biti da bih bila i goraali ovako, iz daljine posmatrano, trebate da vidite tu nervozu što je izašla na 5 minuta bez njih
mislim, čuva njih baba i sve..... al' džabe. Ne veruje nikome! A nije ni fora u poverenju, valjda je neka paranoja, neki trip sa savešću, što je dozvolila sebi da na momenat izađe sama, da se rastereti.....
Znam sad da će verovatno nekoliko vas da me citira uz onu dobro poznatu rečenicu "ti to ne razumeeeeš"i jeb ga, šta sad da radim
ne razumem. Meni to nenormalno, a zaista sam dugo posmatrala to sa bezbedne udaljenosti. Dakle, ne, nisam razumela zašto se tako ponaša
ono, nisam!
Ali je samo postupanje već po sebi ne baš normalno.... onako..... dajte malo prostora i toj deci i sve...
![]()
Ajd sad da postavimo situaciju ovako..
Recimo da ste u drugom stanju i da vam je lekar savetovao da uradite amniocentezu...Da li znate na kakve ste muke tog trenutka osudjeni?
Zakazivanje u Institutu...Vazi..al za dva naredna meseca nema termina jer oni mogu da urade ogranicen broj amniocenteza mesecno..
.U privatnoj praksi ta intervencija kosta oko 30.000din.
Zatim imamo Tripl test na koji se salju skoro sve trudnice narocito posle bombardovanja..Pokusajte da ga zakazete na GAk-u u Visegradskoj..ravno naucnoj fantastici.A da napomenem da se obe stvari rade u odredjenim stadijumima trudnoce...U priv laboratorijama kosta oko 60tak eura..
Dakle da bi ste rodili zdravo i pravo dete u zemlji Srbiji na brdovotom Balkanu potrebno vam je prilicno para ili prilicno srece..
I tako primera je milion.
A poredjenje sa Busmanima mi je zaista ne ukusno.Skoro slicno kao kad jedan stariji covek koga poznajem pocne da drzi slovo o razmazenosti sadasnjih mladih zena- porodilja a njega je majka rodila u njivi,odlozivsi motiku na kratko..i nista joj nije falilo...
Imam sestru (rođaku) koja tako isto kaže, tj. govorila je da ne može da se razdvoji od dece ni na sat vremena, odmah trči kod njih, oseća se loše, ne znam tačno ni kako da definišem to... Rodila je bliznakinje i ovo je važilo dok su bile zaista male, znači do dve godine.
E sad, ne mogu da kažem da se i ja ne bih isto osećala u njenoj situaciji, može biti da bih bila i goraali ovako, iz daljine posmatrano, trebate da vidite tu nervozu što je izašla na 5 minuta bez njih
mislim, čuva njih baba i sve..... al' džabe. Ne veruje nikome! A nije ni fora u poverenju, valjda je neka paranoja, neki trip sa savešću, što je dozvolila sebi da na momenat izađe sama, da se rastereti.....
Znam sad da će verovatno nekoliko vas da me citira uz onu dobro poznatu rečenicu "ti to ne razumeeeeš"i jeb ga, šta sad da radim
ono, nisam!
![]()
, ali u pozitivnom kontekstu , mislim da si po prvi put u pravu sto se tice neceg sa kojim se jos uvek nisi susrela kad kazes da ces mozda i ti biti ista .Ja sam takodje zamerala prijateljicama drugaricama ...etc ...sto se tako ponasaju i mislila da cu ja biti bas u nekom suprotnom fazonu ali........( nisam bas takav paranoik kao gorenavedeno ) ali ja i Stefa skoro svuda idemo zajedno i nije mi drago kad ga ponekad ostavim, najbitnije u celoj prici sto ja znam da to nije dobro prvo za njega pa onda za mene i nemogu reci da je problem u njemu , jer tacno znam gde je....... kod mene. Jos mislim da je sve to stvar navike , da sam morala da ga ostavim u obdanistu jos sa devet meseci sve bi bilo drugacije ali nisam morala . I da dodam ne kazem da je ispravno ovo sto radim ali ima dana kad ce se i to srediti , mada i dalje tvrdim da obdaniste nije za dete do 3 godine. Za mene nisu.Mislim nisu jedina poenta i jedini smisao.Ja nisam zamisljala a ni zelela da mi se zivot pretvori u odgajanje deteta i da mi uloga majke bude prva i jedina.
Gde sam tu ja?izmedju podoja,presvalacenja,kasica,povracanja i prvih zuba..Izvinjavam se ali imala sam i ja neki zivot valjda pre nego sam postala majka,i zelim da ga zadrzim jednim vecim delom ako je moguce.
A moguce je.
Iskreno da vam kazem za mene je najfrustrirajuci period u zivotu bio negovanje bebe od rodjenja do sestog meseca.Osecala sam se kao servis koji je na usluzi 24h a za uzvrat ne dobiaj nista.
Nemojte mi sad samo onu pricu o osmehu i gugutanju...Kasnije je lakse i lepse.
Dakle,lepo je imati dete,ne porecivo ali volim i ja jos uvek i pozoriste,i bioskop i diskoteku..i da se obucem i da se zabavlaj..a ne samo sad sam majka i da amnestiramo sve ssto sam nekad bila.
Nije u duhu teme ali me je zadnji post isprovocirao![]()
.....i još ponešto....Imam sestru (rođaku) koja tako isto kaže, tj. govorila je da ne može da se razdvoji od dece ni na sat vremena, odmah trči kod njih, oseća se loše, ne znam tačno ni kako da definišem to... Rodila je bliznakinje i ovo je važilo dok su bile zaista male, znači do dve godine.
ono, nisam!
![]()
možda, samo možda, da su oni bili bliže, ili da su mnogo češće čuvali decu, incidenti bi prestali. Mislim, može biti da je do godina i refleksa i sl.
sve se plašim da ću je zgnječiti
i onda prođe neko vreme i ukapiram koliko je lako podići dete, i onda dete odraste i meni ponovo uvale novo dete a ja opet ne znam kako da ga uzmem i tako u krug
primer sa starijom decom, ipak bi navikli na stan bake i deke, a baka i deka svakako nemaju stan opremljen za decu, pa ima oštrih ivica, vrelih lampi, stakla na koje nisu mislili jer im dete vrlo retko dolazi... al' ova je praktično živela sa majkom nedelju dana pre toga... i dalje ne sme napolje
OK je da ode u sobu da malo odspava dok ih ova čuva, ali čim izađe napolje bez njih (što se, uzgred, možda desilo jedan ili dva puta) odmah joj nedostaju. I sama bi se čudila i govorila da ne zna šta joj je 
Sad si me podsetila na nešto:
Od ukupno, možda, pet ili šest puta - koliko su bake i deke pričuvali moje klince (kad su bili mali) - čak TRI puta su se desili sledeći incidenti:
- jedna gadna posekotina na prstu (od koje je sinu ostao ožiljak) zbog toga što su ga, bez konsultacije sa nama, roditeljima, odveli na nebezbedno mesto, pa se dete iseklo na razbijeno staklo;
- isečena arkada (takođe ostao ožiljak), zbog toga što su detetu dali neadekvatan, šiljati predmet da bi se njime igralo;
- opekotina na stomaku usled toga što je klinac zgrabio lampu s koje je prethodno spao abažur.
Nijedanput to "čuvanje" dece nije trajalo više od sat-dva.
Nije u pitanju isto dete.
Moja deca nisu bila hiperaktivna (ja sam bila).
Baka i deka nisu bili, naravno, mučitelji, već ljudi u godinama koji su izgubili koncentraciju i brze reflekse.
Dakle: posle prvog incidenta sam bila upaničena, ljuta, zblanuta ... Posle drugog odlučena da oni više neće čuvati moje dete. Onda je prošlo nekoliko godina, rodio se drugi sin; nisam zaboravila loša iskustva ali sam pomislila da je mala šansa da se nešto slično ponovi. Poklekla sam pred njihovim molbama i stalnim kritikama kako sam "posesivna" majka, a razum (i loše iskustvo) mi je sve vreme govorio da nisu dorasli čuvanju male dece.
ma ti ces biti najsladja mama ikadCiciban, ja nikada i nisam tvrdila da mene bilo šta od "sudbine majki" ili bilo čega su čim nisam imala to toliko cenjeno iskustvo, upravo neće zadesiti, naprotiv. To što ne napišem nešto ne mora obavezno značiti da negiram![]()

ma ti ces biti najsladja mama ikad![]()