Bela kuga....

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nisam ništa "oduvek tvrdila" al' baš ti milo tako da napišeš, a? :lol:

Odrasti.

I preživi činjenicu da si ispala mala devojcica kad si se onomad svađala sama sa sobom. Dešava se svima.
:heart:

violin-smiley.gif

Šala šala :lol: :)

Ajde drage moje, malo me pokrenula ova tema o životinjama, a ja bih rado
čula od vas šta mislite o pretnji bele kuge...poznato je da je sve manje
beba....da se mladi parovi sve ređe opredeljuju da imaju decu, a i kada tu
odluku donesu, uglavnom se to svede na jedno dete...
svasta je udrobljeno u ovaj uvodni post, a naziv teme je bela kuga, pa cu samo taj deo i da komentarisem.
drzava treba, ako joj je bitno da poveca i podmladi svoju populaciju stanovnistva, da ucini sve da se konkretnim (ekonomskim i socijalnim) merama podstakne radjanje dece.
pojedinci koji zele da imaju decu u tom slucaju ce se lakse odlucivati za taj korak u zivotu...

Лајон, дирнула ме твоја прича, тако је једноставно искрена.

Мм и ја смо били 11 година заједно пре него што се родио први син.
И било нам је предивно, путовали, лудовали...
Али никад, никад нисам пожелела да се врати време када их нисмо имали...

Maco, niste dobili dete,ti si ga dobio a ona ga je rodila i molim da se te dve kategorije u procesu postajanja roditelja ne brkaju.
Sa ovim boldovanim se apsolutno slazem...Dete je deo mog zivota-veliki deo ali ne i zivot sam u smislu interesovanja,potreba i davanja.Ja sam sa vecinom prijatelja prestala aktivno da se druzim jer su nam se sve price svodile na boju kake nase dece,na sta i koliko jedu,na boginje i tako u krug...Ajde bre ljudi ko da nismo postojali pre,ko da smo se rodili i mi dan pre nase dece....
I ja sam uzasno osetljiva na decije suze,patnju i bol...Juce sam se na kiosku isplakala samo a conto naslova da je dete umrlo od posledica maltretiranja majke i ocuha...Tri sata sam posle bila out...
Ali kako god,ja mirno ostavim svoje dete bakama,bebisiterki,tetki i odem gde sam namerila.Ne smatram da je manje volim zato,ne mozemo stalno biti samo ja-ona,ona-ja...Nikada je ne lazem,kazem idem tamo i tamo,objasnim gde i skim,i ona zna da i ja volim rodjendane i druzenje i pozoriste kao i ona.Ja mom detetu stalno govorim da je volim..to je mozda glupo,ili glupo zvuci ali stalno imam potrebu da joj dam do znanja da gde god da je ona ili ja da je volim najvise i da nas nista ne moze da ugrozi.I niko.
Mogla sam da ih rodim sestoro ali ni jedno od njih mi sutra ne bi diktiralo modus vivendi,jer njihovi zahtevi i potrebe bi bili zadovoljeni.
Imam i ja dusu valjda...

Poslednja izmena:
maco niste dobili dete,ti si ga dobio a ona ga je rodila i molim da se te dve kategorije u procesu postajanja roditelja ne brkaju.
Sa ovim boldovanim se apsolutno slazem...Dete je deo mog zivota-veliki deo ali ne i zivot sam u smislu interesovanja,potreba i davanja.Ja sam sa vecinom prijatelja prestala aktivno da se druzim jer su nam se sve price svodile na boju kake nase dece,na sta i koliko jedu,na boginje i tako u krug...Ajde bre ljudi ko da nismo postojali pre,ko da smo se rodili i mi dan pre nase dece....
I ja sam uzasno osetljiva na decije suze,patnju i bol...Juce sam se na kiosku isplakala samo a conto naslova da je dete umrlo od posledica maltretiranja majke i ocuha...Tri sata sam posle bila out...
Ali kako god,ja mirno ostavim svoje dete bakama,bebisiterki,tetki i odem gde sam namerila.Ne smatram da je manje volim zato,ne mozemo stalno biti samo ja-ona,ona-ja...Nikada je ne lazem,kazem idem tamo i tamo,objasnim gde i skim,i ona zna da i ja volim rodjendane i druzenje i pozoriste kao i ona.Ja mom detetu stalno govorim da je volim..to je mozda glupo,ili glupo zvuci ali stalno imam potrebu da joj dam do znanja da gde god da je ona ili ja da je volim najvise i da nas nista ne moze da ugrozi.I niko.
Mogla sam da ih rodim sestoro ali ni jedno od njih mi sutra ne bi diktiralo modus vivendi,jer njihovi zahtevi i potrebe bi bili zadovoljeni.
Imam i ja dusu valjda...

A sto glupo ??? Mozda griza savesti sto nisi stalno s njom ? Ja sam najcesto s njim ali mu 15 puta dnevno kazem da ga volim i ne smatram da je previse .

................. ma nema veze :) :whistling:

There is something to be learned from a rainstorm.
When meeting with a sudden shower, you try not to get wet and run quickly along the road. By doing such things as passing under the eaves of houses, you still get wet. When you are resolved from beginning, you will not be perplexed, though you will still get same soaking. This understanding extends to all things

Poslednja izmena:
svasta je udrobljeno u ovaj uvodni post, a naziv teme je bela kuga, pa cu samo taj deo i da komentarisem.
drzava treba, ako joj je bitno da poveca i podmladi svoju populaciju stanovnistva, da ucini sve da se konkretnim (ekonomskim i socijalnim) merama podstakne radjanje dece.
pojedinci koji zele da imaju decu u tom slucaju ce se lakse odlucivati za taj korak u zivotu...

Postavila sam temu pa sam na nekoj strani odustala da se ubeđujem sa vama svima, jednostavno ne zato što nemam šta više reći po tom pitanju, već zato što sam bar
10 x ponovila, da znam šta bi država trebala da uradi, da niko niti može, a ni ne želi,
bilo koga da primorava na ništa.

Želela sam da znam šta vi mislite o deci, koliko brinete o njima, želite li da imate,
šta mislite o napuštenoj deci, o majkama koje to urade iz samo njima znanih razloga,
mada po meni za to nema opravdanja sem u slučaju ako je osoba umno obolela, pa
nije ni svesna mnogo toga šta joj se događa.

Uvek sam želela decu i hvala Bogu imam ih, uživam u njima ali nikog ne smaram
pirčama, niti sam, nisam možda u životu stvorila neku karijeru, ali kad sam dobro
razmislila i shvatila da su mi deca na prvom mestu...nije bilo mnogo dvoumljenja,
šta su moji prioriteti.

Mačka je negde rekla da ne misli da treba sebe da poništi zarad deteta, ne mislim
ni ja, i nikad nigde nisam rekla da ona koja ima dete treba da zapostavi sebe i svije
želje....nikada jer onda ne bi mogla biti dobra i zadovoljna mama, a to nije dobro.

Mogu da čestitam Lavu, na ovom što je napisao, jer su retki očevi tog tipa, ili i ako
ih ima mnogi to kruju, nekako im nije dovoljno mačo da pričaju tako o tome.

Bela kuga vlada i to je činjenica, hoće li nam izumreti nacija, mi ne možemo znati,
niti uraditi mnogo po tom pitanju jer slažem se opet da bi država morala mnogo da
doprinese tome, ali ipak...bilo je i drugih i drugačijih vremena pa su se deca rađala.

UnBeso je se čak negde naljutila, i stalno isticala karijeru pre svega, eto i Marinac
ima karijeru vrlo uspešnu, ali zato ima i dvoje zdrave dečice...prema tome ako ima
želje ima i mogućnosti.

Svako bira svoj put i to je normalna stvar, samo mi smeta kad neko pada u vatru,
porvocira, svađa se i oseća se prozvanim, jer ja nikog niti sam niti ću prozivati, svako
ima pravo na svoju odluku i svoj izbor...što se mene tiče moj izbor su bila deca i
da sam mogla bilo bi ih više.

Lexa je pisala da su je čuvale razne babe, i mene su pa šta, malo vrtić malo komšiluk
kako je kad ko stizao, i opet se nisam osećala ni zapostavljeno, ni ne voljeno, jer
ono vreme kada su moji roditelji stizali da provedu samnom bilo je najlepše i
odrasla sam u jednu sretnu osobu.

Sve se može, ako se hoće i želi......to je to...nema dalje.

A sto glupo ??? Mozda griza savesti sto nisi stalno s njom ? Ja sam najcesto s njim ali mu 15 puta dnevno kazem da ga volim i ne smatram da je previse .
Jok ti si stalno sa njom:mrgreen:
Pa ja i kada odem negde to je uvece kad se ona sprema za krevet ili vec spava ili je kod tate.Ovako nas dve smo ti ko Bozic i Badnji dan,ne razdvajamo se.
Nemam uopste grizu savesti,ona ima svoj deciji zivot sredjen i ususkan a ja svoj koji jeste podredjen njoj ali ne sasvim.

Лајон, дирнула ме твоја прича, тако је једноставно искрена.

Мм и ја смо били 11 година заједно пре него што се родио први син.
И било нам је предивно, путовали, лудовали...
Али никад, никад нисам пожелела да се врати време када их нисмо имали...

u jednom malom kratkom postu tolika snaga roditeljske ljubavi...:klap:

dobro vece.:)
kako ste?:aha:

dobrooooo veceeeeeeeee :)
evo dobro smo :)
ove kod mene danas mnogo hladno :(
Belka ima problem sa vimetom, i cekam veterinara.... hronicni alkos.... ali zna sa Belkom
vec dva dana nemam struju, ali generator radi ko Japanac.... a i jeste Honda :)
.
Sredjujem tehnicke stvari oko stale, silaže, vode, masina,.... i silazim u civilizaciju
Joooooj, a kad sidjem u Grad.... pa prvo kod brice...... onda moram kupim neke posebne Cipele, jer sam ovdi na forumu citao da je to mnogo sexy, i da zemske to gledaju...... ako ima neki savet sta da nabacim na sebe .... sta se sad nosi dole u civilizaciji????
ONda kad nadjem nesto od suprotnog pola.......jooooooj, osam meseci sam u divljni ... grrrrrrrrrr
Pa kad napravim nekoliko deteta,.. mmmmmmmmmmmmmmm
Pa svi dzumle kod Vlade.......
Pa kad Vlada meni da stan, poso, pare.........
Ma nema ni da da se ispovracam na planinu :p

sve ostalo je ok
onomad sam ti zavrsio dzemper, pa tju da ti ga donesem. Kantu sira sam juce poslao po R.... i za vikend ocekuj. Imas jos i nesto malo dimljenog, i one knjige sto si ih zaboravila letos na livadi.
Odoh na pv da ne smaram drustvo .... moram ti ispricam nesto za onog tipa sto mu hramlje konj ...

:bye:

Poslednja izmena:
dobrooooo veceeeeeeeee :)
evo dobro smo :)
ove kod mene danas mnogo hladno :(
Belka ima problem sa vimetom, i cekam veterinara.... hronicni alkos.... ali zna sa Belkom
vec dva dana nemam struju, ali generator radi ko Japanac.... a i jeste Honda :)
.
Sredjujem tehnicke stvari oko stale, silaže, vode, masina,.... i silazim u civilizaciju
Joooooj, a kad sidjem u Grad.... pa prvo kod brice...... onda moram kupim neke posebne Cipele, jer sam ovdi na forumu citao da je to mnogo sexy, i da zemske to gledaju...... ako ima neki savet sta da nabacim na sebe .... sta se sad nosi dole u civilizaciji????
ONda kad nadjem nesto od suprotnog pola.......jooooooj, osam meseci sam u divljni ... grrrrrrrrrr
Pa kad napravim nekoliko deteta,.. mmmmmmmmmmmmmmm
Pa svi dzumle kod Vlade.......
Pa kad Vlada meni da stan, poso, pare.........
Ma nema ni da da se ispovracam na planinu :p

sve ostalo je ok
onomad sam ti zavrsio dzemper, pa tju da ti ga donesem. Kantu sira sam juce poslao po R.... i za vikend ocekuj. Imas jos i nesto malo dimljenog, i one knjige sto si ih zaboravila letos na livadi.
Odoh na pv da ne smaram drustvo .... moram ti ispricam nesto za onog tipa sto mu hramlje konj ...

:bye:

:super:

ja bi ovde stavila t umesto d .... G kao Grat.........:lol:

i dovedi hajdi kod mene ja cu da je cuvam dok pravis one silne dece ....:)

Poslednja izmena:
u jednom malom kratkom postu tolika snaga roditeljske ljubavi...:klap:
Znate na sta me ovo podseti...
Mi zene majke trucamo ovde o ljubavi i paznji,brizi i strahovima na onoliko strana a onda se pojavi jedan otac koji sa tri nezne recenice raspilavi sve nas i mi sad ko curke mislimo kako je divan i kako blago onoj koju je pred oltar odveo..Trt Milojko..:p
.A na sta me podeseti..da..zaboravljam se..
Kad ja udjem sa detetom u prodavnicu cipela recimo,prodavacice me puste da se znojim i upotrebim sve vestine (drzeci tasnu,jaknu i njenu jaknu,a mozda i neku igracku pride)kako bi je naterala da proba nesto,sama pipkam prstic i teram je da hoda malo okolo.A kad tata udje sa detetom u istu tu prodavnicu one se izlome sve sa facom:Jadan mora da je samohrani otac...
Mlogo smo sazaljive na njih,ne valja nam to.:cmok:

Znate na sta me ovo podseti...
Mi zene majke trucamo ovde o ljubavi i paznji,brizi i strahovima na onoliko strana a onda se pojavi jedan otac koji sa tri nezne recenice raspilavi sve nas i mi sad ko curke mislimo kako je divan i kako blago onoj koju je pred oltar odveo..Trt Milojko..:p
.A na sta me podeseti..da..zaboravljam se..
Kad ja udjem sa detetom u prodavnicu cipela recimo,prodavacice me puste da se znojim i upotrebim sve vestine (drzeci tasnu,jaknu i njenu jaknu,a mozda i neku igracku pride)kako bi je naterala da proba nesto,sama pipkam prstic i teram je da hoda malo okolo.A kad tata udje sa detetom u istu tu prodavnicu one se izlome sve sa facom:Jadan mora da je samohrani otac...
Mlogo smo sazaljive na njih,ne valja nam to.:cmok:

Lepo si se ovog setila Mačko....istina živa....al valjda one to rade što im se
slične stvari dešavaju..a i nekako smo mi organizovanije od njih...pa eto da
mu se nađu...nemoj da si na kraj:heart::lol:

Back