„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Рекао сам само да је Волшка Бугарска у 10. веку исламизирана земља са мултиетничким становништвом (печенези, угро-финци, хазари итд.) И не видим ништа заједничко између Подунавске Бугарске и Волшке Бугарске из 10. века. Заједничко им је само Котраг и котригури који су се населили око Волге у 7. веку.
u desetom vijeku islamizirano podrucje oko Volge?...

I tebe da ubeđujem ne želim, to je nemoguća misija jer jednostavno ne želiš da prihvatiš običan zdrav razum. Ubeđivanje tebe je isto kao i ubeđivanje nekoga da je trava zelene boje,
Не желим да ме наговараш - већ да убедиш чешке историчаре и све оне Лужичане који живе око северних граница Чешке. Начин на који српска псеудо-историографија показује ствари јесте да су сви ти топоними (који су заправо много мањи него што мислиш) повезани са неким заједничким пореклом између јужних Срба и Лужичана. Они су повезани - али тада су источни Словени, по истој логици, повезани са јужним и западним Словенима.

Arapi dosli do Volge u desetom vijeku?...je li to sala ili?....
1620258414006.png

Не желим да ме наговараш - већ да убедиш чешке историчаре и све оне Лужичане који живе око северних граница Чешке. Начин на који српска псеудо-историографија показује ствари јесте да су сви ти топоними (који су заправо много мањи него што мислиш) повезани са неким заједничким пореклом између јужних Срба и Лужичана. Они су повезани - али тада су источни Словени, по истој логици, повезани са јужним и западним Словенима.

Češki istoričari se time ne bave, niti spore ovo što sam napisao, a i nisu ludi jer bi u tom slučaju morali da osporavaju kako dva naroda sa istim imenom, sličnim jezicima i oba slovenska nemaju zajedničko poreklo. To je kao kada bi napisao da Saksonci iz Engleske i Saksonci iz Nemačke nemaju iste korene, potpuno suluda teorija.

ovdje pise da je abisidski kalif poslao nekog da uspostavi diplomatske odnose...dakle, Arapi nisu dosli dotle...pitam, ako vec znas, koja grupacija, koje pleme, koji etnos je primio islam i instalirao ga oko Volge...
А где мислиш да се налазио Абасидски калифат и ко је био његов главни град? Амбасадори долазе из ханифског мезхеба у Багдаду.
Ислам је као државна религија усвојена у већини верских формација у то време - они који га нису прихватили одмах су то учинили касније.

Рекао сам само да је Волшка Бугарска у 10. веку исламизирана земља са мултиетничким становништвом (печенези, угро-финци, хазари итд.) И не видим ништа заједничко између Подунавске Бугарске и Волшке Бугарске из 10. века. Заједничко им је само Котраг и котригури који су се населили око Волге у 7. веку.

Možda u desetom veku nema zajedničkih stvari, ranije od toga su ti Bugari bili isti narod, onaj koji je turko - mongolskog porekla.

Češki istoričari se time ne bave, niti spore ovo što sam napisao, a i nisu ludi jer bi u tom slučaju morali da osporavaju kako dva naroda sa istim imenom, sličnim jezicima i oba slovenska nemaju zajedničko poreklo. To je kao kada bi napisao da Saksonci iz Engleske i Saksonci iz Nemačke nemaju iste korene, potpuno suluda teorija.
Колико си књига на чешком прочитал на ту тему?
У Енглеској нема Саксонца од 8. века - постоје Англосаксонци који су основа енглеске нације и нису у директној вези са немачким Саксонцима, али су мешавина британских становника и свих германских племена на острву. Англосаксонци су државотворни концепт који нема тачну етногенезу. Ни у Немачкој више нема континенталних Саксонца - име региона је остало - Доња Саксонија.
Иначе, и англосаксонца више нема - овај израз је изузетно културо-социален, а има и политичку конотацију.
Морам да ти дам „недовољно - 1“ у историји

Poslednja izmena:
Bugari bili isti narod, onaj koji je turko - mongolskog porekla
Знам да ти представља задовољство да понављаш ове речи - али кажем ти да су Бугари јужнословенски народ, а да су подунавски прабугари туркијског порекла (прва теорија) или скитосарматског порекла (друга теорија). Изабери ону која ти се највише допада.

Знам да ти представља задовољство да понављаш ове речи - али кажем ти да су Бугари јужнословенски народ, а да су подунавски прабугари туркијског порекла (прва теорија) или скитосарматског порекла (друга теорија). Изабери ону која ти се највише допада.

I te kako, jer Bugari u originalu nisu čak ni Sloveni, a kamoli Južni Sloveni.

А где мислиш да се налазио Абасидски калифат и ко је био његов главни град? Амбасадори долазе из ханифског мезхеба у Багдаду.
Ислам је као државна религија усвојена у већини верских формација у то време - они који га нису прихватили одмах су то учинили касније.
po tvom, Abasidski kalifat salje ambasadora Abasidskom kalifatu......

Колико си књига на чешком прочитал на ту тему?
У Енглеској нема Саксонца од 8. века - постоје Англосаксонци који су основа енглеске нације и нису у директној вези са немачким Саксонцима, али су мешавина британских становника и свих германских племена на острву. Англосаксонци су државотворни концепт који нема тачну етногенезу. Ни у Немачкој више нема континенталних Саксонца - име региона је остало - Доња Саксонија.
Иначе, и англосаксонца више нема - овај израз је изузетно културо-социален, а има и политичку конотацију.
Морам да ти дам „недовољно - 1“ у историји

Ne znam da li si upoznat sa selidbom Saksonaca, ali oni su na Ostrvo došli zajedno sa Jitima (Kent), nekim Anglima koje niko nije video i na koje podseća samo ime Istočne Anglije (u ono vreme močvarnog i slabo naseljenog područja) i možda još ponekim, ali niko to ne naziva anglosaksonskom selidbom, već samo saksonskom. Saksonci su tamo došli iz današnje severne Nemačke, a dole su ostali njihovi ne rođaci, već bukvalno braća pošto je reč bila o istom narodu tada. U svakom slučaju, a da ponovim kako nikad nisam rekao da su današnji Saksonci (ili Srbi u drugom slučaju) isto što i ondašnji Saksonci (ili opet Srbi), već kažem da današnji Saksonci i nekadašnji Saksonci imaju bukvalno isto poreklo, kao što današnji Srbi vode poreklo od starih Srba, a u te stare Srbe spadali su i današnji lužički Srbi sa kojima delimo isti koren.

Prekopiraću za svaki slučaj neku od svojih prethodnih poruka, čisto da bi mi bilo lakše da ti odgovaram, jer stalno moram da ponavljam isto, pošto ti očigledno ne razumeš, odnosno nećeš da razumeš, ali to takođe neće učiniti da budeš u pravu :kafa:

po tvom, Abasidski kalifat salje ambasadora Abasidskom kalifatu......

Po njegovom, dva naroda koji se zovu istim imenom, pričaju sličnim jezikom i oba pripadaju slovenskom korpusu, nemaju isto poreklo. Sad ispade kako i Saksonci iz Engleske i kontinentalni Saksonci nemaju ništa jedni sa drugima. Ali ovo samo pokazuje kuda ide rasprava sa ostrašćenim i iskompleksiranim njuškama. Daš mu aksiom, on bi da dokazuje kako to nije tačno.

a da ponovim kako nikad nisam rekao da su današnji Saksonci (ili Srbi u drugom slučaju) isto što i ondašnji Saksonci (ili opet Srbi), već kažem da današnji Saksonci i nekadašnji Saksonci imaju bukvalno isto poreklo
Мислим да озбиљно не разумеш значење речи „порекло“ јер је непрестано бркаш са етимологијом имена. Ко одређује да ли две групе имају исто порекло?По твом мишљењу, ако две групе имају сличан језик и име, онда имају исто порекло.
Дакле, мислиш да су Англосаксонци и Англо-Нормани такође један народ јер имају заједничко име?
Или да су континентални Саксонци 6. века исти људи који данас живе у Вестфалији, јер су живели на истом месту и говорили германским језиком?

Poslednja izmena:
Мислим да озбиљно не разумеш значење речи „порекло“ јер је непрестано бркаш са етимологијом имена. Ко одређује да ли две групе имају исто порекло?По твом мишљењу, ако две групе имају сличан језик и име, онда имају исто порекло.
Дакле, мислиш да су Англосаксонци и Англо-Нормани такође један народ јер имају заједничко име?
Или да су континентални Саксонци 6. века исти људи који данас живе у Вестфалији?

Mislim da si ti ozbiljno ostrašćen. Poreklo znači iste korene, a da ti objašnjavam šta su koreni mi ne pada na pamet. Dakle, Saksonci koji su se kasnije preselili na Ostrvo su bili u tom momentu isti narod kao i Saksonci koji su ostali na kontinentu. To je zajedničko poreklo, to su zajednički koreni. Isto kao što su Srbi u prošlosti bili jedan narod, koji se kasnije raslojio na više krakova od kojih se neki kasnije ni ne nazivaju Srbima. Ali, za one koji se i danas nazivaju Srbima ("zemlja mojih srpskih predaka", da ponovimo citat iz pesme lužičkih Srba) pričati da nemaju isto poreklo kao i mi na Balkanu, potpuno je suludo i primereno samo iskompleksiranim njuškama poput tebe. Nijedan Čeh, nijedan Poljak, nijedan Slovak, Ukrajinac, Rus ili Belorus nemaju problema sa tim, jedini koji imaju su Bugari i Hrvati. Prvi zato što su pili batine od nas kako su stigli, i zato što su u odnosu na nas beznačajan narod bez ikakvih dostignuća, a drugi jer su direktni srpski otpad koji glumi nešto drugo i to drugo mora da dokazuje negirajući svoje korene.

Они и Руси припадају словенском корпусу, али видим да немаш жељу да будеш источни Словен - већ желиш да будеш Лужичанин из Бохемије

U slovenski korpus spadaju svi slovenski narodi, kako oni koji su u originalu Sloveni poput nas, tako i drugi koji su slovenizirani poput Bugara, Hrvata ili prvobitne ruske vladajuće elite. Ja ne želim da budem ništa drugo nego Srbin, a svakako ne želim da budem lužički Srbin, što ne znači da ne delim iste korene sa tim lužičkim Srbima. Jer, da ponovimo citat, "zemlja mojih srpskih predaka", to je ono mesto gde si ti rekao da ne vidiš da se oni nazivaju Srbima :kafa:

Uzgred, taman da elaboriramo kosooko podrijetlo Hrvata, pošto smo već elaborirali turko - mongolsko poreklo Bugara. Dakle, ovo na slici je stanoviti bivši fudbaler, a sadašnji neuspešni trener po imenu Niko Kovač. Njega i brata mu Roberta sigurno nije rodila neka kineska mlada koja se slučajno zadesila u okolini Livna odakle su oni podrijetlom. Ne, ova genetika ima dublje korene koji sežu daleko u prošlost, to jest u vreme Avarskog kaganata (Bugari za to vreme imali hana)...

BWvVfuh.jpg

"zemlja mojih srpskih predaka"
Као што сам раније рекао, не видим ништа немогуће у теорији Седова и Ниедерлеа да балкански Срби имају сарматско порекло из племена Sarmatae Servi у 4. веку, које су Словени касније асимиловали на територији Паноније. Пре месец дана питао сам да ли имаш доказе против ове теорије - ћутиш.....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back