„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znam minimum pet yt kanala koji su imali video svedocenje Hening Hensha koji si ti izostavio u mom citatu koji su ugaseni, isto i svi kanali koji govore istinu o navodnim logorima za bosnjake koje su drzali Srbi za unistenje "bosnjaka".

Aman bre čoveče nemoj više da trabunjaš o stvarima o kojima niko ovde ne govori osim tebe. Drže se proklete teme i ne zatrpavaj forum svojim glupostima i ideološkim ubeđenjima i prestani da okrivljuješ druge sagovornike da su zlonamerni lažovi i da troluju kad si ovde ti najveći TROL !

hanibal. koju gomilu pitanja, nisi postavio ni jedno

Pa da krenemo od prvog:
Gde je fotografija nekog predmeta vinčanske kulture sa natpisom na Vinčanici (oni znakovi iz Pešićeve tabele) ?
Dakle samo jedna fotografija sa natpisom (ne crtež i ne skica).

Postavio sam link sa fotografijama i teskt o Pesicu gde je potpuno odgovor na tvoje pitanje, link na ovoj temi zadnjih 30ak stranica, koji cudno ne moze da se otvori.
A ti si trol koji negira vincansko pismo i lupeta gluposti napamet, cak ni slaven se ne slaze sa tobom i ne negira vincansko pismo.
U zvanicnoj istoriji pise da su Srbi poceli prvi svestki rat, naravno vecina istoricara zna da je to laz.
Da li je laganje izmisljena prica da Srbi imaju logore za eksterminaciju albanaca i bosnjaka, i predstavljanje 13 clanova ovk kao civilie koje su Srbi poubijali da se pocne rat i bombardovanje i da albancima kosovo, da li je to zavera protiv Srba.

Opet jedna tvrdnja o bb skoli koja nije tacna.

Vecina bb skolaca smatra Nemacku odgovornu za Prvi Svetski Rat, ima te struje oko Klarka, ali daleko da je to jedina struja kod bb skolaca.

I cak da jeste tacna tvrdnja, to za temom nema nikakve veze.

Evo jedan od najpoznatijih istoricara Austrije to drugacije vidi. Karl Vocelka "Geschichte Österreichs" daje najvecu krivicu Austriji i Nemackoj.

U Nemackoj naravno Fric Fiser na kome su se odgajili generacije.

Poslednja izmena:
A ti si trol koji negira vincansko pismo i lupeta gluposti napamet, cak ni slaven se ne slaze sa tobom i ne negira vincansko pismo.

A da pitamo Slavena? :D O tome šta Harman misli ili piše možda nećemo saznati pa "moramo" da ti verujemo na reč, ali Slaven je bar tu.

Postavio sam link sa fotografijama i teskt o Pesicu gde je potpuno odgovor na tvoje pitanje, link na ovoj temi zadnjih 30ak stranica, koji cudno ne moze da se otvori.

youtube video nije dokaz
ni šarlatan Pešić nije dokaz.
pa ni tekst sa interneta ko god da ga je pisao nije dokaz.
Dokaz je SAMO fotografija nekog predmeta za koji pouzdano znamo da pripada vinčanskoj kulturi, a gde se vide oni simboli koji navodno liče na ćirilicu i predstavljaju navodno vinčansko pismo.
Dok to ne postaviš nemaš pravo da tvrdiš da vinčansko pismo postoji. Ti veruj Pešiću na reč ako hoćeš, ja ne želim da verujem ja želim da znam i zato tražim dokaze.

U zvanicnoj istoriji pise da su Srbi poceli prvi svestki rat, naravno vecina istoricara zna da je to laz.

Ne piše. Ti pišeš napamet kao i obično :)

Da li je laganje izmisljena prica da Srbi imaju logore za eksterminaciju albanaca i bosnjaka, i predstavljanje 13 clanova ovk kao civilie koje su Srbi poubijali da se pocne rat i bombardovanje i da albancima kosovo, da li je to zavera protiv Srba.

To nema apsolutno nikakve veze sa temom o kojoj pričamo i svako sledeće tvoje pominjanje nevezanih stvari u toku rasprave bilo da su gasne komore, rat 90-ih, zavere ili genetika, prijaviću moderaciji kao SPAM za brisanje. Savetujem i ostale forumaše da urade isto. Na taj način zatrpavaš diskusiju i skrećeš sa teme kada nemaš dokaze.

Kada budemo pričali o tim stvarima onda možeš to da postaviš, sad se drži "vinčanskog pisma" i ništa drugo.

Ne treba mi da pitam slavena ili bilo kog drugog sta Harman misli, mogu ja sam isto i drugi ljudi da cuju sta on govori pa da vide sta misli.
Vincansko pismo je naucno dokazano i tvoje lupetanje gluposti to nece srusiti.
Ti si sam poceo temu da ne postoji zavera protiv Srba, i pisao tvoje zlonamerne gluposti (tipa "cija bija i vatikan") i konstrukcije protiv mene koji sigurno znam da postoji zavera protiv Srba.
Dokumentarci od pre 30 godina gde doktori arheologije, lingvistike, antropologije... govore o svojim otkricima nije youtube.

Ooooo
Ne treba mi da pitam slavena ili bilo kog drugog sta Harman misli, mogu ja sam isto i drugi ljudi da cuju sta on govori pa da vide sta misli.
Vincansko pismo je naucno dokazano i tvoje lupetanje gluposti to nece srusiti.
Ti si sam poceo temu da ne postoji zavera protiv Srba, i pisao tvoje zlonamerne gluposti (tipa "cija bija i vatikan") i konstrukcije protiv mene koji sigurno znam da postoji zavera protiv Srba.
Dokumentarci od pre 30 godina gde doktori arheologije, lingvistike, antropologije... govore o svojim otkricima nije youtube.

Gde je primer vinčanskog teksta?

Inace Srbi su imali Periode gde su bili miljenici sveta, a gle cuda i u tim periodima zapad ili domaci istoricari nisu pisali o Srbima koji prave piramide, koji osvajaju Indiju i.t.d.

Ili sto Deretic nije u komisiju za ispitivanje istine o Srebrenice ili Sarajeva od strane RS, koji vodu za tvoju katastrofu dva Jevreja.
Ti si ocigledno neki siptar, ili neki anti-srbin, da bi ti uspela propaganda prvi korak je da naucis gramatiku srpskog jezika, da naucis srpski kako treba, posto si provaljen da ti sprski sigurno nije maternji jezik.
Evo istine o Srebrenici transportacija civila autobusima po dogovoru Milosevic-Alija.

Po ovom forumu sam cetnik, velikosrbin, izdajica, *******, austriski spijun, siptar, ustasa, baustelac i.t.d

Inace patim od legastenije, koju mogu sakriti kad polako pisem, a ne kad brzo pisem kao na forumu. Posebno jer srpski pravopis nikad nisam naucio. Ako hoces znati. Siptarski ne znam. Voleo bi ga nauciti.

Poslednja izmena:
Primer vincnskog teksta, slova je u ruci Harmana u videu koji sam postavio.
Primer teksta je u literaturi Pesica, Harmana i Vina.
Gde su vincanski predmeti treba da ih je na desetine hiljada, kod koga se nalaze?

Nemoj reći gde je. Postavi snapshot, sliku. Postavi link i navedi tačne sekunde.

Dosta više sa opskurnosti oko toga da je istina uvek tamo negde, izvan domašaja.

160912.jpg

Po ovom forumu sam cetnik, velikosrbin, izdajica, *******, austriski spijun, siptar, ustasa, baustelac i.t.d

Inace patim od legastenije, koju mogu sakriti kad polako pisem, a ne kad brzo pisem kao na forumu. Posebno jer srpski pravopis nikad nisam naucio. Ako hoces znati. Siptarski ne znam.

Ti si uz disleksiju uspeo završiti školovanje i postati nastavnik u školi kao istoričar? :eek:

Svaka čast.

Ne znam kako te nije sramota ovako da pises i da se blamiras.
Znaci negiras da je utvrdjeno da je vincansko pismo zvanicno prva pismenost.
U kratkom videu sa Harmanom nije potebno da preciziram sekunde, ko nema vremena i nece da pogleda video od pet minuta ne treba uopste da diskutuje na ovu temu.

Jeste, zato što tebe mora da naučimo jednu lekciju o preciznosti. Ako ne naučiš kako da budeš precizan (i stoga jasan) i dalje niko neće razumeti tvoje postove.

Dakle, odgovor na pitanje mora biti jasan i sadržati u sebi odgovore na sledeća pitanja: Ko? Gde? Šta?

Svi tvoji odgovori su postavio sam. Postavio sam x, y,...vidi tamo, ima...ništa i nikada nije jasno o čemu se radi. Spominješ i videe očekujući da ljudi treba da auomatski znaju i koji su, za početak.

Dakle, da ponovim pitanje: Postoji li ijedna jedina fotografija nekog vinčanskog teksta? Odgovori mi jasno i kratko, DA ili NE.

Ti si uz disleksiju uspeo završiti školovanje i postati nastavnik u školi kao istoričar? :eek:

Svaka čast.

U mojoj skoli ima 2 jos nastavnika koji to imaju. Dobio sam diagnozu za 15, a za trening sam uspeo da kad se koncentrisem mogu da ne pravim greske.

Ja inace kod citanja nemam problema. Pa vidi moje pocetne postove koliko je vec bolje. Na nemackom je jos i bolje, jer uvek nekako zelim da ne brzam na forumu, a onda ipak radim jer nemam vremena.

Poslednja izmena:
Evo ja tebe precizno pitam. Video sam tvoj video sa Harmanom, gde ste doveli Harmana i postavili kao ikebanu i ocigledno pod instrukcijama rekli sta da govori da mu svaka druga rec bude Grcka i Anatolija, bliski istok, van svakog konteksta i veze s mozgom, a postoji li video Harmana sa predavanja u Novom Sadu iz 2004, posto vec mesecima trazim i ne mogu nigde da nadjem.
Prve dve sekunde videa kameni natpis, kao "cirilicno" a i z...

https://www.youtube.com/playlist?list=LLHcMBHLEIVw-AjWFzNAw-cA

https://www.srpskadijaspora.info/vincansko-pismo-i-znaci-vremena-civilizacije-i-deo/

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.293.html:199867-Ode-pismo-iz-Srbije

Evo ja tebe precizno pitam. Video sam tvoj video sa Harmanom, gde ste doveli Harmana i postavili kao ikebanu i ocigledno pod instrukcijama rekli sta da govori da mu svaka druga rec bude Grcka i Anatolija, bliski istok, van svakog konteksta i veze s mozgom, a postoji li video Harmana sa predavanja u Novom Sadu iz 2004, posto vec mesecima trazim i ne mogu nigde da nadjem.
Prve dve sekunde videa kameni natpis, kao "cirilicno" a i z...

https://www.youtube.com/playlist?list=LLHcMBHLEIVw-AjWFzNAw-cA

https://www.srpskadijaspora.info/vincansko-pismo-i-znaci-vremena-civilizacije-i-deo/

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.293.html:199867-Ode-pismo-iz-Srbije

Ja te pitam za primer celog teksta; dakle, ima li negde rečenica; nešto što bi potvrdilo da je to alfbetsko pismo. Dakle, red-dva, koji se mogu pročitati? Uzgred, gde ti tu vidiš slovo Z?

Nije mi poznato da li je iko snimao simpozijum iz 2004. godine.

Primer celog teksta ne mogu da dam, jer ne postoji ni 10ak predmeta iz vince na celom netu, Vinca treba da ima na desetine hiljade predmeta jer je veoma moguce najvece arheolosko nalaziste na celom svetu, a kod koga se nalaze toliki predmeti.
U staro doba nije postojao papir pa su ljudi morali da pisu negde na necemu kao drvo, ili neki materijal koji je zgodan za pisanje ali ne traje dugo.
Postoje i kameni natpisi u ogromnim kolicinama iz Vince kojih ima jedva par na celom netu, a zapisivanje na kamenu je mukotrpan i gadan proces za razliku od pisanja na drvetu, zemlji...
Imas u prvih par sekundi videa najjasnije moguce "cirilicno" slovo Ž.

Primer celog teksta ne mogu da dam, jer ne postoji ni 10ak predmeta iz vince na celom netu, Vinca treba da ima na desetine hiljade predmeta jer je veoma moguce najvece arheolosko nalaziste na celom svetu, a kod koga se nalaze toliki predmeti.
U staro doba nije postojao papir pa su ljudi morali da pisu negde na necemu kao drvo, ili neki materijal koji je zgodan za pisanje ali ne traje dugo.
Postoje i kameni natpisi u ogromnim kolicinama iz Vince kojih ima jedva par na celom netu, a zapisivanje na kamenu je mukotrpan i gadan proces za razliku od pisanja na drvetu, zemlji...
То није Ж него "србски" крст са 4 оцила. До њега је опет симбол (личи на главу магарца) а не слово.

Odakle tebi ideja da papir duze traje. Pre ce preziveti napis na keramici nego na papiru.

Ima jedan razlog sto vecina spisa iz vremena Rima se nadju ispod egiptskog peska u Evropi papir moras da cuvas ko dva oka u glavi da na unisti vlaga.

Cela kamena plocica je tekst, i nije cetiri ocila, nego neko slovo u tekstu.

konstantin. Mani me tvojih gluposti. U staro doba nije postojao paipr, a pisanje na kamenu je izuzetno tesko, tako da je najverovatnije 99.9% svih "vincanskih" starosrpskih spisa bilo na drvetu.

Konstatacija nije bila u vezi dal je postojao papir ili ne, nego tvoja tvrdnja da papir se dobro drzi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back