BEAGLE-divni veseljaci

• Začetnik teme Začetnik teme vilus
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I mi smo ti, Mirka, imali u početku te ideje - ne sme u spavaću sobu, ne sme u Marijinu sobu, ne sme u kuhinju... Sad ga još uvek teram iz kuhinje, ali ponekad. Kako da ga isteram kad dodje kod mene (ja nešto kucam za stolom) i sedne mi pored nogu, miran najmirniji? I dobaci mi onaj tužni, bigleći pogled koji bi led istopio, a ne žensko srce! U spavaću sobu hoće da uđe ujutro, kad se probudi (oko šestice), pa mi zatvaramo vrata ne bi li malo duže odspavali. Međutim, on vrlo diskretno počne da grebe, samo jednom - ali i to je dovoljno. Ja se razbudim i odem da ga grdim. A on leži ispred vrata, nabio njušku skroz uz ivicu i čeka da neko izađe. I onda se tako obraduje kad me vidi - kako da se ljutim.

Letos smo držali sve otvoreno, kad je bila vrućina. Dika je to iskoristio, pa je krstario po celom stanu. Uđe rano ujutro u spavaću sobu i redovno odnekle iskopa šuškavu kesu, donese je meni ili mužu kod glave i šuška, šuška... dok se neko ne probudi. Onda stane prednjim šapicama na okvir od kreveta i tako nam se raduje, da nikad ne stignemo da ga izgrdimo.

Pa zavisi sta smatras pod tim 'pogodni za stan'
Moji psi su do skoro bili u stanu,imam 3 psa i nismo imali vecih problema. Ono sto je karakteristicno za ovu rasu je to sto nemaju karakteristicni pseci miris,jako lako im se dlaka odrzava,ali se kao i svi psi linjaju,usisavanje jednom dnevno je dovoljno u slucaju da je u stanu jedan pas. Srednjeg su rasta pa tako i ne zauzimaju mnogo mesta u kuci. Ali su jako zivi i temperamentni,potrebno im je mnogo akcije,setnji i mnogo paznje.
Ne vole samocu,ali ako se od samog starta navikavaju na ostajanje u kuci,ne prave probleme kasnije.

Cena samog steneta zavisi od porekla a i od toga gde kupujes psa,recimo da se u Srbiji cene krecu od 150 do 500 eura.

Back