BEAGLE-divni veseljaci

• Začetnik teme Začetnik teme vilus
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
30az8y0.jpg

Upravo sam procitao svih 36 strana ove teme i odusevljen sam.
Vilus svaka cast. Vidi se da svoje biglice beskrajno volis i da imaju savrsen zivot kod tebe. ;)
Ja nemam bigla, ali ova rasa pocinje sve vise i vise da mi se svidja.... :)

Cao :) Od sledece godine zivim sama u stanu i zelela bih za svog prijatelja jednog ovako slatkog malisana :) interesuje me da li su pogodni za civanje u stanu od 60 m2??? Po ceo dan bi bila sa njim, osim kada sam tih par sati na fakultetu... Pozdrav ;)

Pogodni su za drzanje u stanu, ali ih treba istrenirati. Odlicno je ako mozes da provodis dosta vremena sa svojim biglom, on ce biti jako srecan zbog toga. Imaces divnog ljubimca koji ce svojim sarmantnim glupiranjem da ti ulepsa apsolutno svaki dan. Ja volim sve pse, ali biglovski temperament je nesto posebno. Odgovorno tvrdim da su to psi sa smislom za humor. Ja mog bigla ne bih dala nizasta na svetu.

Na forumu Moj bigl trenutno ima stenaca, samo ne znam da li su slobodni.

kako se nosiš sa "jodlovanjem" tj njihovim glasnim oglašavanjem ? znam da oni umeju da budu jako glasni i da ih je jako teško naučiti da kontrolišu to.

Nije tesko, ali je bitno da ih ispravis svaki put kad zalaju a mislis da ne treba. Moja biglonjica u stanu ne laje, desi joj se ponekad da cuje pse napolju pa da se oglasi ali cim je opomenem prestane, a napolju joj je dozvoljeno da laje koliko hoce, ukoliko naravno nije kasno uvece.
Inace njihova uloga u lovu je da kad nadju divljac svojim lajanjem dozivaju druge (posto love u grupi), i onda lovinu oteraju u pravcu vlasnika tj lovca. To se kod biglonja koji ne zive u sumi i ne idu u lov manifestuje tako sto laju kad ugledaju drugog psa. Mnogi to protumace kao agresiju ili napad, ali oni jednostavno druge "obavestavaju" da je neki zivi stvor novi dosao.:)

Nije tesko, ali je bitno da ih ispravis svaki put kad zalaju a mislis da ne treba. Moja biglonjica u stanu ne laje, desi joj se ponekad da cuje pse napolju pa da se oglasi ali cim je opomenem prestane, a napolju joj je dozvoljeno da laje koliko hoce, ukoliko naravno nije kasno uvece.
Inace njihova uloga u lovu je da kad nadju divljac svojim lajanjem dozivaju druge (posto love u grupi), i onda lovinu oteraju u pravcu vlasnika tj lovca. To se kod biglonja koji ne zive u sumi i ne idu u lov manifestuje tako sto laju kad ugledaju drugog psa. Mnogi to protumace kao agresiju ili napad, ali oni jednostavno druge "obavestavaju" da je neki zivi stvor novi dosao.:)

Da, bre, ostala si nam dužna slike svoje nove ljubimice. :)

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :dash:
A ja se ubi da ga ucitkam jer laje kao divljak oce veliki psi da nas pojedu oboje zbog njegovog lajanja

Back