BEAGLE-divni veseljaci

• Začetnik teme Začetnik teme vilus
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da, bre, ostala si nam dužna slike svoje nove ljubimice. :)

[/B]

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :dash:
A ja se ubi da ga ucitkam jer laje kao divljak oce veliki psi da nas pojedu oboje zbog njegovog lajanja

Evo je zenska :)
63456_1622657680905_1070359554_1670803_4667265_n.jpg

Mirka koliko sam videla u Cezarovoj emisiji ( :) ) on biglove ucutkava tako sto ih cimne u stranu, a ne vuce ka sebi. Inace Rona se svaki put okomi na americkog buldoga, koji je muzjak, i u pocetku je znala da ga prati u parkicu i laje mu na pola metra od guze, a kad joj se okrene ona zbrise, pa opet. Mislim da je mogla ta devojka sto ga seta bi mi obesila o prvu banderu koliko je to bilo iritantno.

Evo je zenska :)
63456_1622657680905_1070359554_1670803_4667265_n.jpg
Mirka koliko sam videla u Cezarovoj emisiji ( :) ) on biglove ucutkava tako sto ih cimne u stranu, a ne vuce ka sebi. Inace Rona se svaki put okomi na americkog buldoga, koji je muzjak, i u pocetku je znala da ga prati u parkicu i laje mu na pola metra od guze, a kad joj se okrene ona zbrise, pa opet. Mislim da je mogla ta devojka sto ga seta bi mi obesila o prvu banderu koliko je to bilo iritantno.

Joj, kako je sva nežna, ženstvena! Nego, kako si ih naterala da tako miruju? :lol:

Pozz svima,ja citao malo i veoma se zainteresovao sa ovu pasminu..e sad nisam bas sve pazljivo citao,i sve stranice detaljno pregledao ali zanima me cena jednog steneta beagl-a ?? I gde mogu naci najblizu odgajivacnicu ??? I koju mi vi preporučujete ??

:lol: Nemamo ih ni Lavica ni ja, samo smo pokusale da budemo usluzne i da te (nebitno sto je to nasa drugarica sa foruma) uputimo na ozbiljnog, kvalitetnog odgajivaca koji ima kvalitetne i, sto je jos bitnije, zdrave pse. A pisano je negde na temi i o ceni, ako se ne varam...

Pozz svima. vec dugo nije pisano.Ja inace imam sarplanince ko cuvare i obozavam ih. A mali sin htio beagla godinama me gnjavio i ja pristo i kupim mu iznenadenje za rodendan beagla. pas ima sad god dana,mogu rec odusevljen psom i pasminom,nauci ga sve kao sluzbenog psa uz nogu,sjedi,ostani,mjesto,dodi i to za izrazitom lakocom. U kuci ga drzimo ne laje opce puno,slaze se sa svim psima,jednostavno odusevljeni svi njime. jedino nikako da ga naucim da bude cuvar ko sarci z:Dz:Dz:pz:shock:

Ekipa sa foruma Moj bigl 8. juna 2012. organizovala letnju (vanrednu) biglijadu
Okupili smo se na predlog našeg člana foruma iz Slovenije Mitje, koji je na odmoru u Srbiji i koji je poželeo da se upoznamo i u realnom svetu.
Mitja je došao sa svojom porodicom, a to znači da je doveo i biglicu Zoe

Vrućina je bila ogromna, ali smo se lepo proveli.
Naš domaćin Vukašin je obezbedio dovoljno hladovine i tekuće vode, kao i kadicu za brćkanje pasa.

Bilo je 36 pasa i 48 ljudi.
I ovaj put je Dilajt bila najstariji pas (8 godina), a najmlađa je bila Bafi sa 3 meseca.

Zahvaljujemo se organizatorima na odlično pripremljenoj biglijadi i Mitji i njegovoj porodici na divnom domaćem belom vinu

Na jesen planiramo novo okupljanje

Pokušaj zajedničkog slikanja
biglijada.jpg

Ja sve pse ne da volim,nego obozavam. Bigl je narocito drag, miroljubiv, zlatan ( neki kazu i malo priglup:D), ali to nema veze.

Mene uzasno boli da se bigl koristi u farma industriji kao zamorche jer je toliko mio,drag da ne ume da se brani, ne ume da pokaze
bilo kakvu argesivnost,

S vremena na vreme ( ja zivim u Nemackoj) puste se bigl psi na "slobodu" i onda se udomljavaju, uglavnom od jako humanih ljudi
koji usvajaju i bolesne,poremecene pse. Pas je neodljivog izgleda, a karaktera kao malo, nevino i naivno dete:heart:

Pozz svima. vec dugo nije pisano.Ja inace imam sarplanince ko cuvare i obozavam ih. A mali sin htio beagla godinama me gnjavio i ja pristo i kupim mu iznenadenje za rodendan beagla. pas ima sad god dana,mogu rec odusevljen psom i pasminom,nauci ga sve kao sluzbenog psa uz nogu,sjedi,ostani,mjesto,dodi i to za izrazitom lakocom. U kuci ga drzimo ne laje opce puno,slaze se sa svim psima,jednostavno odusevljeni svi njime. jedino nikako da ga naucim da bude cuvar ko sarci z:Dz:Dz:pz:shock:

Tebi cu ja dodeliti Nobelovu nagradu:D

Ti si prvi covek na ovom svetu koji je uspeo da "vaspita" 1 bigla:heart:

Jos jedan razlog sto se biglovi koriste u farmaceutskoj industriji, ili cak vise u mikrobioloskim laboratorijama, je taj sto imaju najujednaceniju strukturu DNK od svih rasa i vrsta kojih su se biolozi ikad dosetili, ne samo njihov divan karakter. Poslednje sto sam videla na sajtu nekog hrvatskog drustva za zastitu zivotinja je da se zatvara farma biglova u Italiji sa koje su se mahom snabdevale evropske laboratorije. http://www.tportal.hr/vijesti/svije...ren-talijanski-kazamat-za-pse-Green-Hill.html :)

Back