...Batine...da ili ne ?

Tako je Mil00rade.....Samo UDRI!!!!!!!
Ne,pogrešno si me shvatio...To je jedino dobro u gore pomenutim slučajevima.Sve ispod toga se toleriše i sprečava razgovorom.Mir narode!
peace.jpg

Šta raditi onda u slučaju ako dete(čitaj"sin")počne da krade i da se fixa?To jeste roditeljska greška koju treba saseć' u korenu a tu lepa reč neće zaustaviti takvo dete(tj.bagru)da čini nedela.

Znas sta je problem, sin kao posledica roditeljskog odgova uvelike zavisi od toga kako je odgojen.
Nestabilna licnost nastaje vremenom , ne radja se sama od sebe.
Ergo, koliko god da je drustvo krivo za postojanje jednog kradljivca i narkomana , toliko su za to odgovorni i roditelji.

Gledajuc ove klince kojima predaje moja mama ( a sada ima 4 razred) uocavam da su oni koji su odgojno zapusteni( ili narodski receno - o cijem vaspitanju roditelji ne brinu previse) problematicniji.
Za mene je bio shok , prosle godine, da jedan klinac sa svojih 9 godina VEC pije dve Guarane dnevno i bensedine.
Sa dozvolom oca koji je, da citiram ,rekao " Pa nervozan je, da se smiri malo".

Lako je gledati na kradljivca ili narkomana kao gotov produkt - ali moras obratiti paznju i na to da on to nije postao preko noci. On snosi krivicu za sebe, ali snose je i roditelji.

I sad, ja pitam - da li je posteno da roditelji mlate produkt odnosno neuspeh od coveka - koji su oni sami stvorili? Daju npr klincu u trecem razredu da guta bensedine i guaranu a za 10 godina ce se cuditi " Ma otkud da se tuce i drogira, sram ga bilo".
Vaspitanje je dugotrajan proces.
Covek kao finalni produkt nece se promeniti jednim batinjanjem.
To samo radja inat i zelju da se gura po starom.
Njega treba ponovo vaspitati. I zamisli batine zaista nisu JEDINI izbor. Ali je potrebno mnogo truda, ljubavi i vremena uloziti u takvog klinca.

I sad, ja pitam - da li je posteno da roditelji mlate produkt odnosno neuspeh od coveka - koji su oni sami stvorili?.
Hmmm...Da!Šta će da fali toj deci?I naši roditelji su dobijali šamare pa eto ih,živi i zdravi sa sve nama decom.Za primer je uzeta droga...Detetu se mora usaditi psihička blokada ka tome.Ako je dete toliko bezobrazno da tu blokadu razbije i krene samovoljno tim putem,minimum našeg bezobrazluka bi bio ubiti Boga u njemu.Možda i zvučim surovo...Ne znam,nemam decu.

Hmmm...Da!Šta će da fali toj deci?I naši roditelji su dobijali šamare pa eto ih,živi i zdravi sa sve nama decom.Za primer je uzeta droga...Detetu se mora usaditi psihička blokada ka tome.Ako je dete toliko bezobrazno da tu blokadu razbije i krene samovoljno tim putem,minimum našeg bezobrazluka bi bio ubiti Boga u njemu.Možda i zvučim surovo...Ne znam,nemam decu.

Propustas poentu mog posta.
Roditelji vaspitavaju dete.
Roditelji odgajaju narkomana.
Treba li tuci dete? Mozda. Ali prvo treba izmlatiti i roditelje zbog loseg odgoja.

Ako ti imas psa i ne vaspitas ga da ne treba da piski na tepih, kriv si Ti, ne pas:)

Sa covekom je malo drugacije, deca nisu psi( mada su neka i primitivnija).
Odgovornost i krivica nikada ne leze samo na jednoj osobi - ne leze samo na detetu.
Okrutno je tuci dete ako si TI promasen roditelj koji nije odgojio drustveno prihvatljivog pojedinca.

Kazes , detetu se mora usaditi psihicka blokada.
Apsolutno tako.
Ali psihicka blokada se NE usadjuje batinama i to onda kada klinac vec pocne da se fixa. Tad je kasno za to.
Psihicka blokada se izgradjuje tokom detinjstva, tokom odrastanja. A roditelji - kao staraoci i kao iskusni su ti koji moraju da je prenesu detetu.
Ako ne uspeju, to je njihova krivica koliko i detetova.
Ruzno je svaljivati tada svu krivicu na klinca.

@Dlagana
Meni to nije normalno.
Al dobro.

Psihicka blokada se izgradjuje tokom detinjstva, tokom odrastanja. A roditelji - kao staraoci i kao iskusni su ti koji moraju da je prenesu detetu.
tako je, ali je chinjenica da batine mogu biti veoma delotvorne.
Ali samo kad se primenjuju na decu do 11,12 godina, posle toga mo'sh ga bijesh kol'ko ocesh, on je ubedjen da je u pravu
Ako ti nauchish na vreme malo dete shta valja a shta ne valja, onda ce kasnije biti mnogo bolje.

Back