...Batine...da ili ne ?

Batine sam zasluzila...mali milion puta..Samo sam jednom dobila samar,jer imam obicaj da odgovaram na caletove reci,i to ironicno,a to najvise mrzi.:confused:

A ovako ,nije lepo,ali umem da lupim bratu ili sestri samar,kad su vrlo drski i bezobrazni.:roll:

Izem im taj pubertet vise.:confused:

Nekada, deci zaista ne vredi govoriti i treba ih lupiti. Npr. ako je malo dete i dira rernu, noževe - reči nemaju svrhu.
Ali ja sam generalno protiv udaranja. Taj čin smatram izrazom nepoštovanja, mislim u odnosu na druge ljude.
I nikom nisam lupila šamar. :) I ne volim da se svađam i na uvredu ne odgovoram uvredom.
Ako baš želim nekom nešto loše da kažem, obično to kažem suptilno i koristeći se eufemizmom.

Npr.ja imam drugaricu koja stalno dobija batine od svojih roditelja,a ima 15god.(?!)...to se desava bukvalno za svaku sitnicu(lose ocene,ako im se slucajno suprostavi...)...jednom kad su saznali da ima decka toliko su je istukli da je u skolu dosla sa modrim nogama i nije smela da ide na fizicko....meni je to bolesno...

Naravno da se ne rešava sve batinama. One često mogu dovesti do potpuno suprotnog efekta.

Neshvatljivo mi je da roditelji tuku decu zbog ocena ili zbog suprotstavljanja. To je sputavanje, dete treba da nauči da se suprotstavi drugima, naravno sa poštovanjem a ne praviti od njega tunjavka.

Što se ocena tiče - batine mogu da demorališu i to jako.
Prvenstveno treba nagrađivati dete (sitnim stvarima, lepim rečima, ponekad i neki poklon) zbog dobrih ocena a ne tući zbog loših. Ovo prvo će imati veći efekat, treba pružiti podsticaj.

Batine mogu biti korisne kada je dete malo i kada ne razume šta mu govorimo.
Ne smeš dirati nož, to je opasno! neće imati nikakvog efekta naspram jednog pljasa po dupetu ili ručicama.

Naravno da se ne rešava sve batinama. One često mogu dovesti do potpuno suprotnog efekta.

Neshvatljivo mi je da roditelji tuku decu zbog ocena ili zbog suprotstavljanja. To je sputavanje, dete treba da nauči da se suprotstavi drugima, naravno sa poštovanjem a ne praviti od njega tunjavka.

Što se ocena tiče - batine mogu da demorališu i to jako.
Prvenstveno treba nagrađivati dete (sitnim stvarima, lepim rečima, ponekad i neki poklon) zbog dobrih ocena a ne tući zbog loših. Ovo prvo će imati veći efekat, treba pružiti podsticaj.

Batine mogu biti korisne kada je dete malo i kada ne razume šta mu govorimo.
Ne smeš dirati nož, to je opasno! neće imati nikakvog efekta naspram jednog pljasa po dupetu ili ručicama.

Slazem se u potpunosti....ali meni je najvise zao te devojke....jer ipak nije ona zasluzila sve to..:(

Ne volim batine,niti da se tucem sa nekim,ali kada neko batine zasluzi to je u redu...
Mogu da navedem nekoliko primera koje treba nauciti pameti,jer su stvarno...
BTW potucem se samo sa sestrama...posto su bliznakinje jedva izlazim na kraj sa njima...i pravi su djavolcici za decu koja su posla u sedmi razred...prava mafija... :)

Ja sam protiv batina,mislim da roditelji nemaju nista od toga sto istuku dete.To je po meni nasilje ;)...Bolje je sesti i razgovarati sa detetom sa puno paznje a ako to ne upali, onda neka kazna,vazno je da dete shvati da nije u pravu i da je pogresilo....

Ја се свађам са кевом, не дам на себе поготово кад ме напада због неких глупости. Често се посвађамо у вези мог национализма, па она крене да ме напада да сам ја радикал као мој ћале и онда ту крене фајт ;)

Back