Baš briga ruske gazde za "ikarbus"

Da ali, Klinton nas je oslobodio od Miloševića, a Rusi nisu. Zato se ti sada bezbrižno zajebavaš sa premijerom Cvetkovićem,

takvo izražavanje mišljenja nije dozvoljeno u Rusiji i SRJ.

Ne znas ti decko ni gde si supalj a kamoli sta je gde dozvoljeno. Sta je bilo dozvoljeno u SRJ znaju verovatno svi ovde osim tebe, a sta je dozvoljeno u Rusiji se vidi, recimo, ovde -

http://www.exile.ru/blog/detail.php?BLOG_ID=17377

Da ali, Klinton nas je oslobodio od Miloševića, a Rusi nisu. Zato se ti sada bezbrižno zajebavaš sa premijerom Cvetkovićem,

takvo izražavanje mišljenja nije dozvoljeno u Rusiji i SRJ.

Господин премијер Мирко Цветковић, а од миља Цвеле, биолошки је зајебан ко и већина његових гласача.

Radnici Ikarbusa predali zahtev za raskid privatizacije
Beta, 12.08.2009 10:01:42 Ocena: -.-- (Glasova: 0) Komentara: 0

BEOGRAD - Štrajkački odbor Ikarbusa saopštio je danas da je Agenciji za privatizaciju Srbije uputio zahtev za raskid prodaje tog proizvođača autobusa ruskom Avtodetal servisu.
Kako se navodi u saopštenju, štrajkači su zahtev Agenciji dostavili u utorak, a odneli su ga i u Ambasadu Rusije, ali službenici protokola Ambasade nisu želeli da ga preuzmu.
Ruska kompanija Avtodetal servis je u avgustu 2008. godine na tenderu kupila 39,2 odsto kapitala Ikarbusa za 7,2 miliona evra i obavezala se da će u roku od 12 meseci ispuniti obaveze iz socijalnog programa, a do sada je kupila još 10 odsto akcija.
Zaposleni u Ikarbusu počeli su 1. jula štrajk zahtevajući isplatu četiri zarade i nastavak proizvodnje u fabrici autobusa, koja je obustavljena zbog manjka narudžbina, a generalni direktor Ikarbusa Srećko Nijemčević podneo je krajem jula ostavku pošto Avtodetal servis nije obezbedio poslove za tu beogradsku fabriku autobusa.
Agencija za privatizaciju je u junu uputila opomenu Avtodetal servisu zbog neredovnog isplaćivanja zarada zaposlenima i najavila da će sprovesti vanrednu kontrolu poslovanja Ikarbusa nakon 17. avgusta, kada ističe rok za ispunjavanje obaveza iz socijalnog programa, jer pre toga nema ovlašćenje da reaguje.
Radnici Ikarbusa su zbog neisplaćenih zarada krajem jula protestovali ispred zgrade Vlade Srbije, a ove sedmice su se pridružili protestu radnika Zastave elektro iz Rače, koji su došli u Beograd.

I šta su hteli Rusi sa ovom fabrikom kada nisu nameravali da pokrenu proizvodnju?

Dinkić: Rusima 7 dana za Ikarbus
27. avgust 2009. | 00:27 -> 08:09 | Izvor: B92
Beograd -- Ruska kompanija "Avtodetal servis" mogla bi da ostane bez vlasništva nad "Ikarbusom" zbog neispunjenih obaveza, rekao za B92 ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Kako je za B92 rekao ministar ekonomije Mlađan Dinkić, dogovoreni rok za sprovođenje socijalnog programa je istekao, ali je kompaniji data druga šansa - do srede. Ako ne budu poštovali novi rok, ugovor će biti raskinut, naveo je Dinkić. U "Ikarbusu" pozdravljaju najavljenu inicijativu.

Ukoliko ruski "Avtodetal servis" do sledeće srede ne počne bar da isplaćuje zaostale plate radnicima, ugovor o vlasništvu nad "Ikarbusom" biće poništen, rekao je ministar ekonomije Mlađan Dinkić. On je rekao da ta kompanija nije poštovala obaveze iz ugovora i da je rok za to istekao 17. avgusta. Sada su dobili dodatnih sedam dana.

"I u tom smislu mi smo razgovarali s jednom od vodećih kineskih komanija za proizvodnju autobusa, mi smo razgovarali oko mogućnosti generalnog investiranja u Srbiju, gde smo pomenuli da postoji verovatna mogućnost da Rusi koji pet meseci ne izvršavaju obaveze neće biti u stanju da dalje vode 'Ikarbus' i da će se možda otvoriti mogućnost da oni, ako su zainteresovani, budu partneri", rekao je Dinkić.

U "Ikarbusu" ne kriju radost zbog izjave ministra Dinkića. Jedan od sindikalnih lidera Velimir Gligorić kaže da radnicima te kompanije ruski partner trenutno duguje sedam plata.

"Ne teramo Ruse kao poslodavce zato što su Rusi, teramo ih da počnu da poštuju svoje ugovorne obaveze nek se vrate slobodno u fabriku, nek donesu ono što su obećavali. Neka donesu milion evra aneks ugovora koji su oni napravili s Vladom i agencijom, dobili su investicije od milion evra koje su trebali u investicioni program da investiraju u obrtna sredstva, ni to nisu ispoštovali. Prema tome, šta više čekati, dakle tih sedam dana koje im je Dinkić dao, ja sam potpuno saglasan. Mislim, da se ja pitam, ne bih im dao ni tih sedam dana više“, kaže Gligorić iz Samostalnog sindikata "Ikarbusa".

Zaposleni u "Ikarbusu" bili su u generalnom štrajku ukupno 51 dan. Štrajk je zamrznut u petak nakon dogovora o nastavku saradnje sa sarajevskim GRAS-om. Gligorić navodi da će novac od GRAS-a biti dovoljan za isplatu dve zarade.

Evo primera sjajne ruske proizvodnje autobusa,razvoja tehnologije,izvoza na svetsko tržište i uspešnog menadžmenta.

Dinkić: Rusima 7 dana za Ikarbus
27. avgust 2009. | 00:27 -> 08:09 | Izvor: B92
Beograd -- Ruska kompanija "Avtodetal servis" mogla bi da ostane bez vlasništva nad "Ikarbusom" zbog neispunjenih obaveza, rekao za B92 ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Kako je za B92 rekao ministar ekonomije Mlađan Dinkić, dogovoreni rok za sprovođenje socijalnog programa je istekao, ali je kompaniji data druga šansa - do srede. Ako ne budu poštovali novi rok, ugovor će biti raskinut, naveo je Dinkić. U "Ikarbusu" pozdravljaju najavljenu inicijativu.

Ukoliko ruski "Avtodetal servis" do sledeće srede ne počne bar da isplaćuje zaostale plate radnicima, ugovor o vlasništvu nad "Ikarbusom" biće poništen, rekao je ministar ekonomije Mlađan Dinkić. On je rekao da ta kompanija nije poštovala obaveze iz ugovora i da je rok za to istekao 17. avgusta. Sada su dobili dodatnih sedam dana.

"I u tom smislu mi smo razgovarali s jednom od vodećih kineskih komanija za proizvodnju autobusa, mi smo razgovarali oko mogućnosti generalnog investiranja u Srbiju, gde smo pomenuli da postoji verovatna mogućnost da Rusi koji pet meseci ne izvršavaju obaveze neće biti u stanju da dalje vode 'Ikarbus' i da će se možda otvoriti mogućnost da oni, ako su zainteresovani, budu partneri", rekao je Dinkić.

U "Ikarbusu" ne kriju radost zbog izjave ministra Dinkića. Jedan od sindikalnih lidera Velimir Gligorić kaže da radnicima te kompanije ruski partner trenutno duguje sedam plata.

"Ne teramo Ruse kao poslodavce zato što su Rusi, teramo ih da počnu da poštuju svoje ugovorne obaveze nek se vrate slobodno u fabriku, nek donesu ono što su obećavali. Neka donesu milion evra aneks ugovora koji su oni napravili s Vladom i agencijom, dobili su investicije od milion evra koje su trebali u investicioni program da investiraju u obrtna sredstva, ni to nisu ispoštovali. Prema tome, šta više čekati, dakle tih sedam dana koje im je Dinkić dao, ja sam potpuno saglasan. Mislim, da se ja pitam, ne bih im dao ni tih sedam dana više“, kaže Gligorić iz Samostalnog sindikata "Ikarbusa".

Zaposleni u "Ikarbusu" bili su u generalnom štrajku ukupno 51 dan. Štrajk je zamrznut u petak nakon dogovora o nastavku saradnje sa sarajevskim GRAS-om. Gligorić navodi da će novac od GRAS-a biti dovoljan za isplatu dve zarade.

Evo primera sjajne ruske proizvodnje autobusa,razvoja tehnologije,izvoza na svetsko tržište i uspešnog menadžmenta.

bravo mladjo majstore:super::super:.........neki red mora da se zna..........
to nek rade u svojoj zemlji

Kako to Dinkic ne da 7 dana muzu Slavice Djukic Dejanovic da ispuni obaveze prema radnicima firme koju je privatizovao ???

Премало је седам дана,

Најмање седам година ...
images-2-1.jpg

Izvoze autobuse u Arabiju, a radnici ostali bez zarada
Zaposleni u „Neobusu“ u štrajku
Blic sreda, 24. jun 2009.

Novi Sad - Nezadovoljni što im nisu dva meseca isplaćene zarade, radnici fabrike autobusa “Neobus” stupili su u štajk. Njihov osnovni zahtev je da im se isplati aprilska zarada, a predsednik granskog sindikata metalaca Novak Vasić navodi da su radnici “Neobusa” radili i prekovremeno i vikendom da bi se isporučili autobusi za Saudijsku Arabiju, a sada su ostali bez plate.
- Zaposleni u fabrici su u štrajku i niko neće početi da radi dok se ne isplati aprilska plata ili dok ne sednemo i dogovorimo se sa poslodavcem o tome kada će biti isplata - kaže Vasić, dodajući da zaposleni u administraciji nisu obustavili rad.

Zvaničnih saopštenja iz uprave “Neobusa” o štrajku nije bilo, a u preduzeću juče nije bilo nikoga od rukovodilaca ko bi mogao da odgovori na tvrdnje štrajkača. Direktor “Neobusa” Radenko Kostić je, kako kažu u preduzeću, na putu u inostranstvu i ne zna se kada će se vratiti.
Ovo je drugi protest radnika “Neobusa” u proteklih nekoliko meseci, a prošli put su takođe štrajkovali zbog kašnjenja u isplati zarada.
Firmu “Neobus” je pre nekoliko godina kupio saudijski biznismen Ala Magrabi Mohamedali i ova fabrika jedna je od retkih starih novosadskih preduzeća koje i dalje uspešno posluje.
Nedavno je iz “Neobusa”, posle skoro 20 godina, počela i isporuka vozila u u Saudijsku Arabiju, gde će biti poslato ukupno 15 midibuseva i 12 turističkih autobusa, namenjenih prevozu vernika na hadžiluk u Meku i Medinu. Autobusi su proizvedeni u saradnji sa kompanijama “Fap” iz Priboja i “Famos” iz Sarajeva.

Nastavlja se štrajk u "Neobusu"

Novi Sad
- Lj. P.
ponedeljak, 29 jun 2009 17:51
Štrajk u "Neobusu" ulazi u drugu nedelju, jer radnici još uvek nisu dobili aprilsku platu i odbijaju da rade. Prema rečima predsednika sindikata u preduzeću Milana Šuštuma, prošle sedmice je direktor ponudio štrajkačima da naprave još pet autobusa, pa da im isplati plate, a jutros je ponudio platu ako naprave tri autobusa. Međutim, odbio je da tu ponudu stavi na papir i napravi ugovor sa radnicima..
"Direktor je ujutro sišao sa predlogom da uradimo tri autobusa, pa da onda dobijemo platu. Situacija je i dalje neizvesna, pošto mi ne radimo, a ne dobijamo platu", objašnjava Šuštum i napominje kako radnici hoće da rade, ali ne mogu mesecima da rade bez plate.
Poslednjeg dana juna ističe rok i za uplatu majske plate, tako da će radnici od srede, 1. jula, tražiti da im se isplate dve zarade. Radnici u proizvodnji štrajkuju od prošlog ponedeljka

Back