Barselona- pomoc, saveti...

idu svi prevozi bar do dvanaest sati sigurno, a sa aerodroma verovatno i duze, dok god dolaze letovi. posto sada medjunarodni letovi stizu na T1 cini mi se, najlakse je da se na izlazu pokupi autobus koji vodi do trga catalunya (poslednja stanica), sa vozom je nesto komplikovanije jer mora da se uzme aerodromski autobus do drugog terminala gde staje autobus. autobus je 5 eura a cini mi se da je i voz tu negde...koristila sam ga jednom i znamd a su ga smestili u 4 zonu upravo zbog cene karte a prilicno je blizu grada,tako da je cena cini mi se slicna,ako ne i ista.

iance kad se izadje, skrene se desno na drugom skretanju i spusti dole pokretnom trakom ili liftom i tu je stanica. u ostalom nacrtana je velika slika autobusa pa se ne moze promasiti :)

Wizz air slece na T1 , tako da ti je najbolje da koristis airbus koji ide direktno do trga . Znam da poslednji ide sa trga ka aerodromu u pola 12 nocu ( naravno po njihovom vremenu ) tako da valda se i vraca .
Taxi mozes i da narucis i cene su ojha, vrlo razlicite . Placala sam od 30 do 45 e u istim terminima na istoj relaciji , jer oni imaju jos neke razne dodatke na ono sto ti se otkuca tako da te to ne buni .
Tu ti je catch sa jeftinijim avio kartama , platis manje kartu al' posle platis na cupriji ( tj taxi )

Kad uopste ides? Mrzi me da citam unazad . Imas Spanair od polovine aprila i mogu se naci karte
povratne za 0e samo taksa 49 e , tako da je cena ukupno iz Beg , 49 evrica a slecu ranije

@ eriu

ako si raspolozena da pomognes :), mozda mozes da preporucis neku radnju gde se mogu naci dobre cipele (ne mora samo kozne, recimo i antilop mokasine).
kako ostajem samo tri dana u barsi (ako uopste i otputujem zbog ovih sneznih temperatura), ne trosi mi se bas previse vremena na trazenje dobrih radnji...

Wizz air slece na T1 , tako da ti je najbolje da koristis airbus koji ide direktno do trga . Znam da poslednji ide sa trga ka aerodromu u pola 12 nocu ( naravno po njihovom vremenu ) tako da valda se i vraca .
Taxi mozes i da narucis i cene su ojha, vrlo razlicite . Placala sam od 30 do 45 e u istim terminima na istoj relaciji , jer oni imaju jos neke razne dodatke na ono sto ti se otkuca tako da te to ne buni .
Tu ti je catch sa jeftinijim avio kartama , platis manje kartu al' posle platis na cupriji ( tj taxi )

Kad uopste ides? Mrzi me da citam unazad . Imas Spanair od polovine aprila i mogu se naci karte
povratne za 0e samo taksa 49 e , tako da je cena ukupno iz Beg , 49 evrica a slecu ranije

Planiram da idem na Tenerife negde izmedju 20-25 jula i da ostanem 10 dana.E sad,problem je sto iz Beograda Spanair jos uvek ne leti,ali ima najava.Preko Temisvara ide Wizzair ali on ide samo do Barcelone ili Valencia,i karta je dosta povoljna.Jedino problem je sto stize uvek nocu,a idem sa 5-o godisnjim detetom i malo je maltretiranje traziti hotel nocu,vise sam za varijantu da taj dan stignem tamo,mislim na Tenerife.Naravno,hteo bih malo da ustedim,i ne odem redovnim linijama,vec low cost-om,ipak nemam bas novca za "bacanje".

Taj Spanair mi je najprivlacniji,ali jos ne leti iz BG-a...

Imala sam vremena , pa sam malo trazila neku pogodnu varijantu za tebe i dete .Neznam sta je za tebe jeftino i zasto si izabrao bas tu destinaciju sa malim detetom jer kako god , odavde moras sa najmanje 3 leta da stignes do tamo i isto nazad a kombinacije idu u beskraj kao i cene .
Kako god , ti najbolje poznajes svoje dete . Ja sam sa mojom , kad je imala 4 i po godine isla za Singapur i na razne obilaske i sve je izdrzala stoicki al takvo je dete . Da je i sad probudim u cik zore i kazem putujemo , skocila bi i ne bi ni pitala gde , samo bi se u 5 minuta spakovala i krenula .
Cene na low costu u sezoni nisu ono sto ocekujes mozda i child placa isto kao i odrasli cim zauzima mesto u avionu , tako da u tom nekom periodu cene idu za pov kartu za vas dvoje Barsa-Tenerifi od 360e do 440e u zavisnosti od dana . Ako Span krene a nadajmo se da hoce :worth: , u sezoni gde je nekim danima cena same karte samo 1 e , za vas dvoje zbog taxi to ode na 180 e , tako da kad saberes ta dva segmenta to izadje od 540 do 620 e , i pritom u oba pravca moras bar po jednu noc da provedes u Barsi , sto poskupljuje za cenu hotela i svega ostalog ako bas ne zelis da je vidis .
Ono sto je trenutno najbolje za vas je relacija Beg- Muc-Mad-Tfs u cugu i tako nazad .
Skoro pa idealna kombinacija gde idete iz aviona u avion a pritom dobre kompanije pa sa tako kupljenom kartom , da se bilo sta desi usput , imate placen hotel i ostala osiguranja

Evo ti prilog , drzacu ga par dana i onda skidam

Obrati paznju da je cena karte u dolarima USA , 1084 $, pa pretvori u evrice ili sta ti vec odgovara

Poz...:bye:

PS https://travel.travelocity.com

Imala sam vremena , pa sam malo trazila neku pogodnu varijantu za tebe i dete .Neznam sta je za tebe jeftino i zasto si izabrao bas tu destinaciju sa malim detetom jer kako god , odavde moras sa najmanje 3 leta da stignes do tamo i isto nazad a kombinacije idu u beskraj kao i cene .
Kako god , ti najbolje poznajes svoje dete . Ja sam sa mojom , kad je imala 4 i po godine isla za Singapur i na razne obilaske i sve je izdrzala stoicki al takvo je dete . Da je i sad probudim u cik zore i kazem putujemo , skocila bi i ne bi ni pitala gde , samo bi se u 5 minuta spakovala i krenula .
Cene na low costu u sezoni nisu ono sto ocekujes mozda i child placa isto kao i odrasli cim zauzima mesto u avionu , tako da u tom nekom periodu cene idu za pov kartu za vas dvoje Barsa-Tenerifi od 360e do 440e u zavisnosti od dana . Ako Span krene a nadajmo se da hoce :worth: , u sezoni gde je nekim danima cena same karte samo 1 e , za vas dvoje zbog taxi to ode na 180 e , tako da kad saberes ta dva segmenta to izadje od 540 do 620 e , i pritom u oba pravca moras bar po jednu noc da provedes u Barsi , sto poskupljuje za cenu hotela i svega ostalog ako bas ne zelis da je vidis .
Ono sto je trenutno najbolje za vas je relacija Beg- Muc-Mad-Tfs u cugu i tako nazad .
Skoro pa idealna kombinacija gde idete iz aviona u avion a pritom dobre kompanije pa sa tako kupljenom kartom , da se bilo sta desi usput , imate placen hotel i ostala osiguranja

Evo ti prilog , drzacu ga par dana i onda skidam

Obrati paznju da je cena karte u dolarima USA , 1084 $, pa pretvori u evrice ili sta ti vec odgovara

Poz...:bye:

PS https://travel.travelocity.com

To sam i ja nasao preko Nemacke,i Madrida,ipak je tako jeftinije nego da se negde noci.Pisalo je u Blicu,prosle nedelje,direktan let,tj samo sletanje u Madrid,cini mi se da ce biti karta oko 200 Eura.

Jeftino,nisam mislio bukvalno,ali mislio sam ako moze da se zaobidje visoko budzetna avio kompanija.Ako moze da mi ostane koji euro u dzepu,zasto da ne.

Sacekacu sredinu aprila,da vidim da li ce biti tih "direktnih" letova,Beograd-Madrid-Tenerife...

PS.Da li si bila na Tenerifama?

Ne verujem , mada bi bilo lepo , da ce dati tu liniju jer i Barsa je jedva pustena . Pogotovo sto je dobro povezana sa Madridom , skoro na pola sata idu avioni. Termini su takodje problem a osim toga Tenerifi su vrlo profitabilna linija i nemaju razloga da je nesto specijalno spustaju u odnosu na druge .
Recesija je svuda i kod njih se oseca i svasta moze da se desi ( u smislu pojeftinjenja )pa ako mozes da reskiras i imas rezervne varijante , zasto ne ?
Svejedno , 200 e mi nekako bas malo , nije avion autobus , al nikad se nezna.

PS Nisam bila , Spaniju bas jako volim , ali ja sam istrazivac kopnenog dela . Mislim da ima mnogo lepsih mora i ostrva , bar po mom ukusu i putevi me tamo vode

@ eriu

ako si raspolozena da pomognes :), mozda mozes da preporucis neku radnju gde se mogu naci dobre cipele (ne mora samo kozne, recimo i antilop mokasine).
kako ostajem samo tri dana u barsi (ako uopste i otputujem zbog ovih sneznih temperatura), ne trosi mi se bas previse vremena na trazenje dobrih radnji...
e izvini,al pojma nemam...za kupovine sam totalno beskorisna, ne volim da se time bavim, idem jedino kad se raspadne sve na meni tako da ne mogu bas nista da ti kazem :(

To sam i ja nasao preko Nemacke,i Madrida,ipak je tako jeftinije nego da se negde noci.Pisalo je u Blicu,prosle nedelje,direktan let,tj samo sletanje u Madrid,cini mi se da ce biti karta oko 200 Eura.

Jeftino,nisam mislio bukvalno,ali mislio sam ako moze da se zaobidje visoko budzetna avio kompanija.Ako moze da mi ostane koji euro u dzepu,zasto da ne.

Sacekacu sredinu aprila,da vidim da li ce biti tih "direktnih" letova,Beograd-Madrid-Tenerife...

PS.Da li si bila na Tenerifama?

Zdravo, tata... inace, sretali smo se na drugim temama
Ja sam, eto, jedna mama ( dupla :D)

Zasto moras da cekas da Spanair pocne da leti? Mi smo pocetkom marta preko njihovog sajta bookirali karte za Tenerife (o tome sam vec pisala na drugoj temi). I to da znas, ceo februar smo gledali, birali, istrazivali, razmisljali...a da smo tada uzeli karte ustedeli bismo jos 100-150-eur sigurno... a onda su cene preko noci pocele da rastu i za dva dana dvaput skocile po 100%!!! videli smo da momentalno moramo reagovati i odmah platili.

Sada je to jos skuplje. Idi na njihov sajt i gledaj, oni bi trebalo i da imaju popust za dete.

Inace mi letimo u junu, znaci cela tri meseca ranije smo bookirali, a oni jos nemaju ni office na aerodromu u BG. I proslo je ok:super:

Hvala na divnim informacijama Eriu, puno si mi olaksala posao...

Zanima me da li neko ima preporuku hotela u Barseloni...koja je zona grada najbolji izbor jer mrzim gradski prevoz i izbegavam ga maximalno...hvala...
paaaaa sve sto je u okviru ciutat vella ti je bas centricno,ali i najskuplje (to ti je inace stari deo grada). u principu najlosija zona grada je raval (levo od ramble kad se ide od mora ka glavnom trgu) mada vise vizuelno,nego sto se tu desavaju neke katastrofe.ukratko to ti je pretezno imigrantski deo grada,pre svega arapski,fazon zene u feredzama,jako puno kur.vi itd,shvatices valjda otprilike o cemu se radi :) prodjem ja tu cesto,da skratim put,al ako si vizuelno osetljiv,gadljiv,ne volis dobacivanja,plasljiv itd onda bolje zaobilaziti...mada kazem grad je uvek dobro obezbedjen,pun policije,i ako nisi bas tipicni turista da okacis kameru oko vrata i novcanik ti viri iz dzepa,niko te ne dira :)

inace barcelona nije fizicki velika,bar sve ono sto se vredi videeti moze peske da se obidje,ako volis da pesacis. meni su sa druge strane kukali ljudi da su se napesacili kad sam ih vodila po gradu,ali meni je hodanje uzivanje a i tako bolje vidis grad :) inace metro u barceloni odlicno funkcionise,i uglavnom nisu nesnosne guzve sem ako ne ides bas u vreme kad ljudi idu/vracaju se sa posla (mada ni tada nije scena ko iz tokijskog metroa :lol: ) tako da ti je to sasvim ok resenje. ako budes kupovala karte,obavesno od 10 voznji jer se daleko vise isplati (10 voznji je 7,85 eura, 1 voznja 1,40).

ako ti budu trebali neki detalji i saveti,pitaj slobodno,ovde ili na pp :)

...Airy,

moj savet...bolje plati neshto skuplji hotel u shirem centru Barse, pa peshke obidji sve, nego da platish jeftiniji na periferiji...razlog...Barsa ima jedan od skupljih metroa u EU...i ne samo to...jedino tamo se placca transfer sa jedne na drugu liniju...razumljivo, milioni turista...
...no, ni taxi nije preterano skup...seccam se da nas je ( nas troje ) izashao kao metro od Park Gueljo do Sagrade...s' tim shto imash poprilichno da peshachish od Parka do prve najblizhe metro stanice...pa josh na +42 ( tada bilo )...

Hvala vam drugari, divni ste...

...elem ja sam "setalica", metro sam koristila par puta samo u Londonu i od tada nikada vise, ne volim ja ta ukopavanja, sve gradove sam obisla pesaka do sada. Isla bih osam dana, nadam se da ce biti dovoljno samo za Barselonu. Uvek gledam hotel u centru, nikakav luksuz, tri zvezdice ali lokacija mi je prilicno vazna. Kako sam shvatila nijedan hotel nema uracunat dorucak u cenu ali nacula sam da je Spanija u globalu jeftina, zar ne? Jednog clana druzine zanima da li je Barsenoleta cista za leskarenje i kupkanje? Drugog clana zanima kako da ode do Valensije jer bi zelela da je vidi a mene interesuje gde se svira najlepsa spanska gitara, kako otici do Figuresa i gde se nalazi najveci broj Miroovih dela, volela bih da pitam i gde se nalazi onaj vintage lunapark iz filma Vicky Christina Barcelona? Pokusacu sada da pronadjem slicicu mozda ga prepoznas...hvala puno

mislis na tibidabo? :) bas sam juce procitala da je ta scena snimana gore. to se nalazi na brdu,bas iznad grada i mislim da je peske jako daleko da se dodje. ali moze koliko mi se cine blizinskim vozovima sa plaça catalunya (za prvu zonu cene su iste kao za metro).

iance,ako ipak zatreba,ovde imas mapu metroa,mada uglavnom moze da se uzme po svim stanicama besplatno.

sto se tice spanije,nije u globalu previse skupa,ali ne i barcelona,jer tu deru zbog turizma. morate samo da pazite da ne jedete/ne pijete na tipicnim turistickim mestima.

sto se barcelonete tice, voda je ispravna za kupanje,i zapravo u sezoni ima jako puno ljudi tamo,mada su to pretezno turisti,a ne katalonci,koji za tu priliku idu van grada.

sto se miroovih dela tice, ono sto se nalazi u barceloni,je pretezno u miroovom muzeju (fundacio joan miro ) na montjuicu...cini mi se da se neka dela nalaze i muzeju katalonske umetnosti, mada ne drzi me za rec,odavno sam bila moguce da sam pomesala sve muzeje koje sam obisla,isto na montjuic.

sto se spanske gitare tice, to apsolutno nije tipicno u kataloniji i nema veze sa njihovim obicajima,sto ne znaci da neces naci negde - uglavnom te reklame sa flamenkom i slicnim spektaklima dele po rambli.

sto se tice prevoza do figueresa i valencije sacu da pogledam pa da ti linkujem sajtove :)

gle mozete traziti vozove sa ovog sajta. koliko vidim za valenciju je u jednom pravcu voz izmedju 25 i 45 eura pri cemu se ovim jeftinijim vuces pola dana,ovim brzim si za neka 3-4 sata dole. za figueres je cena izmedju 18 i 23 eura,koliko uspevam da vidim na prvi pogled i za radni dan koji sam nasumicno izabrala u maju. u svakom slucaju,glavna stanica u barceloni je barcelona sants, a u centru grada su passeig de gracia,iako ne prolaze vozovi u svim pravcima tuda, i kod barcelonete estacio de frança, takodje ne idu svi vozovi preko nje.

ybg ne znam da li ovde ima na engleskom sajt,ali vidis vec da pretragu treba da radis po kriterijume odlazne i dolazne stanice, i datuma i dobices bar cenu i vreme kad ide i koliko traje put. mada nemoj da se nerviras ako ne skontas sajt,ni mene ne slusa uvek :(

sta pricas :lol: ne placa se transfer sa jedne do druge linije. jedino ako si se zeznuo, pa izasao iz ogradjene metro zone pa posle ponovo morao da udjes.

...pazi...imash 2 metro stanice u blizini Casa Milla...mislim da su nas tamo zaustivali chuvari reda sa pitanjem zashto ne stavljamo karte u automat...a ja ih gledam belo...kazhem, prelazim sa jedne na drugu liniju...samo su mi pokazali u pravcu automata...a nisam izashao iz metroa...nisam prvi X u metrou...;)
...drugi X isto to se desilo na glavnoj metro stanici, mislim...u centru...gore na Trgu su robne kucce El Corte Ingles...Ramble je par minuta hoda odatle...prelazim sa crvene linije na neku drugu...i isto...redari me shalju kao "kriminalca" prema automatu...

Eriu ti moras biti najfinija osoba na svetu cim te nije mrzelo da kuckas toliko zbog moje lenjosti, hvala ti puno, prava retkost...hvala

Mi cemo se do veceras odluciti za hotel, kako mi se cini taj koji merkamo je u blizini Gaudijeve katedrale, videcemo veceras da li imaju dve dvokrevetne jer je Barsa puna.

Bas steta za gitaru, bila mi je velika zelja ali ne spektakularna predstava vec neka intimna varijanta lokalnog bara ili tome slicno, inace nisam tip turiste sa kamerom, zapravo setkam se kao kroz svoj grad u istoj garderobi i ne padam puno na izvikane znamenitosti...ako se jos negde zakocim pitacu te ako nije problem...

nesto se vi niste razumeli,ili najverovatnije oni tebe nisu razumeli pa se napravili pametni ne znajuci sta hoces :lol: redari pre ulaza te usmere gde da ides da otkucas kartu,a ako te navataju u metro zoni bez karte kontrolori,proveravaju preko automata kada ti je otkucana karta. voznja ima vaznost od 45 minuta u prvoj zoni,sat i po u drugoj zoni itd...unutar metro zone kada se menjaju linije NEMAS automate za ponistavanje karte,niti automate za kupovinu karte. kad izadjes kroz rampu,izasao si iz metro zone i onda moras da provuces kartu opet. a dok si u okviru metroa,mozes da promenis linija koliko hoces,dok ti vremenski vazi voznja :)

inace kad kazem izasao iz metroa,ne mislim fizicki iz podzemlja,vec preko prve masine ili rampe za izlaz/ulaz...dakle unutar metroa - gde prolaze vozovi,transferi izmedju linija,hodnici stepenice i slicno,apsolutno ne mogu da se kupuju karte niti da se ponistavaju. niti ono setaju unutra da ti kazu da ponistis kartu,jer ako te navataju tu,placas kaznu :)

Poslednja izmena:
nesto se vi niste razumeli,ili najverovatnije oni tebe nisu razumeli pa se napravili pametni ne znajuci sta hoces :lol: redari pre ulaza te usmere gde da ides da otkucas kartu,a ako te navataju u metro zoni bez karte kontrolori,proveravaju preko automata kada ti je otkucana karta. voznja ima vaznost od 45 minuta u prvoj zoni,sat i po u drugoj zoni itd...unutar metro zone kada se menjaju linije NEMAS automate za ponistavanje karte,niti automate za kupovinu karte. kad izadjes kroz rampu,izasao si iz metro zone i onda moras da provuces kartu opet. a dok si u okviru metroa,mozes da promenis linija koliko hoces,dok ti vremenski vazi voznja :)

inace kad kazem izasao iz metroa,ne mislim fizicki iz podzemlja,vec preko prve masine ili rampe za izlaz/ulaz...dakle unutar metroa - gde prolaze vozovi,transferi izmedju linija,hodnici stepenice i slicno,apsolutno ne mogu da se kupuju karte niti da se ponistavaju. niti ono setaju unutra da ti kazu da ponistis kartu,jer ako te navataju tu,placas kaznu :)

...Eriu...prihvatam sve shta si rekla, ponavljam nismo izashli preko prve mashine...i ja sam mislio na isto...no, onda moram da konstatujem, da su transferi haotichno odradjeni u odnosu na sve vecce metropole u EU...:lol:...da sad vidim da si i ti pomenula to mesto...drugi X nam se to desilo na Placa Catalunya...

Back