Barak Obama

Vojni budzet US se broji stotinama milijardi dolara.Smanjenjem militantnih tenzija po svijetu (koje US inicira ) , prouzrocilo bi i redukciju tog budzeta.
U US ne vladaju presidenti , kongres, senat...........vec taj military-loby ........vec 90 godina.................Tijekom ovog perioda, US politika se nikada nije promijenila....pa nece ni od jeseni 2008.

Ipak nije svejedno da li se deo toga novca troši na balkanska plemena, ili na neke 'više' ciljeve po mišljenju toga lobija!?

S obzirom na cinjenicu da se gotovo sigurno ocekuje da ce na predstojecim izborima u Americi pobediti predstavnik demokrata iz prostog razloga sto su republikanci imali 2 mandata, preopteretili drzavu i poveli ratove, protiv kojih je vecina naroda, postavlja se pitanje koji je kandidat demokrata bolji za Srbiju? Moguce je da promena u politici mozda nece ni biti, ali cenim da je sigurno bolje da se nadamo pobedi Obame koji se jasno izjasnio protiv ratova, podela, nasilja itd. Sa druge strane imamo Klintonovu koja je napomenula ko ce ciniti njen tim ukoliko pobedi- Holbruk, Olbrajt; dovoljna su samo ova 2 imena, dalje nije ni potrebno...

Sto se toga tice, i Bus mladji se jasno izrazio protiv ratova, stranih intervencija, itd. u prvoj izbornoj kampanji, pa su ga cak optuzivali i da je izolacionista.

Obama je nepoznanica jer se pokvareno - ili mudro - uzdrzava od skoro bilo kakvih konkretnih izjava po bilo kom pitanju. Ako neko od vas zna engleski i prati govore tokom kampanje - sinoc je bilo na CNN, recimo - primetice da Obama nikad ne kaze nista ni o cemu. Hilari je, recimo, otvoreno najavila da misli da ponovo pokusa reformu zdravstva, sto je za Ameriku neverovatno kontroverzno pitanje. Sta ce Obama raditi i sta stvarno misli, to ni sami Amerikanci ne znaju - ali su mnogi napaljeni na njegove 'ura, ura, napred u bolju buducnost, promene, tandara broc' izjave.

Obamin tim izmedju ostalog sadrzi i Zbignjeva Bzezinskog, koji mrzi Ruse kao kugu a i nas takodje. Olbrajt, Holbruk i ostali kojih se tako rado secamo bi za cas posla nasli uhljebljenje u njegovoj beloj kuci, mireci tako zavadjene demokratske tabore.

Sa druge strane, Mekejn je bio vatreni pobornik bombardovanja Srbije.

Ne pise nam se dobro.

Sa druge strane, Mekejn je bio vatreni pobornik bombardovanja Srbije.
... него је и предложио резолуцији са још неколико сенатора (срећом није прошло јер је Здружени генералштаб одмах скочио и одбацио план, па су остали сенатори одбили) да се Србија сравни као Дрезден у 2. светском рату, а ако то не буде довољано да се СРЈ преда, после 15 дана бомбардовања ала Дрезден да се пошаље Армија у копнени напад. :eek: :evil:

... него је и предложио резолуцији са још неколико сенатора (срећом није прошло јер је Здружени генералштаб одмах скочио и одбацио план, па су остали сенатори одбили) да се Србија сравни као Дрезден у 2. светском рату, а ако то не буде довољано да се СРЈ преда, после 15 дана бомбардовања ала Дрезден да се пошаље Армија у копнени напад. :eek: :evil:

"...throughout his career in Congress McCain has often been one of the hottest hawks around. During the war on Serbia in 1999, in one rhetorical bombing run after another, McCain bellowed for "lights out in Belgrade" and for NATO to "cream" the Serbs. At the start of May of that year he began declaiming in the US senate for NATO forces to use "any means necessary" to destroy Serbia..."

[/QUOTE] Sa druge strane, Mekejn je bio vatreni pobornik bombardovanja Srbije.

Ne pise nam se dobro.[/QUOTE]

Postoji li ista sto se moze uraditi da nam se `pise dobro`. Ako stvarno nepostoji onda bar da budemo svoji, kao sto i treba.

Današnji rođendani
becejka, blek, lilihipus, Ratnik mekog srca, Guess, AmiA, irijana, bokija (42), estaban66 (42), riccardo (41), ceeronne (38 ), Tatjana08 (38 ), качулице (37), luciole (37), horn (33), apollomoon (33), davorva (30), ivangeta (29), glviki (28 ), STRENGH & HONOUR (28 ), Lonely Wolf (26), raca82 (26), agaston (26), Copyright (26), Uma_83 (25), mrcha (24), Ljubinko_84_NS (24), betty_85 (23), sisqons (23), fa mulan (23), Vedran aka. DjENARO (23), Lepa umetnica (21), joxivoj, Lepa*Umetnica, Karamazov (20), Wolf_boy (20), Rayne (19), mord3th (18), Markobg11 (18 ), AlohaGal (16), milanandjelko (16)

Srećan ti rođendan čika Karamazove:D:D:D

E stvarno svasta!
Pa ko otvori ovu temu?
Kakav bre Obama?Pa jos i nas prijatelj?
Koga briga ko ce da pobedi u SAD?
Kao da ce se nesto bitno promeniti?
Bolje da mi gledamo u svoju kucu i dvoriste.

E stvarno svasta!
Pa ko otvori ovu temu?
Kakav bre Obama?Pa jos i nas prijatelj?
Koga briga ko ce da pobedi u SAD?
Kao da ce se nesto bitno promeniti?
Bolje da mi gledamo u svoju kucu i dvoriste.

bitno je Mrgude veoma bitno....

a i ja sam već ranije napisao da daleko više Srbiji odgovara da pobedi on nego Hilary ili McCain...

stvarno mi se neda opet kucat zašto...prošvrljaj pa ćeš nać odgovor:idea::cool:

Mogao si ti da napises sta god da si hteo,ne znaci da je to stvarno tako.Slazes se?
Raspravljati sta bi bilo bolje za Srbiju,to je stvarno gubljenje vremena.Kao da cemo mi glasati,pa cemo nesto promeniti.
Sem toga,kod njih je predsednik figura,isto kao i kod nas.Politiku zemlje vode potpuno druge strukture.Tako da Srbija nista ne dobija niti gubi bilo ko da dodje na predsednicko mesto u SAD.Nama ce biti isto.Sranje!

Svaki sledeći američki predsednik može samo da bude gori od prethodnog. To nije zbog predsednika lično već zbog politike kojom Amerika "brani" svoje "nacionalne interese". S jedne strane pravdaju pustošenja, ubijanja, pljačku i haos koji prave po svetu odbranom nacionalnihi interesa a s druge optužuju Srbe da su nacionalisti zato što brane sebe, na svojoj teritoriji.
Ne očekujmo nikakve promene. Znam samo da su u toku predsednikovanja svakog američkog predsednika pobili par desetina do stotina hiljada ljudi i porobili po najmanje jednu državu. Buš je imao Irak i Kosovo kao zadatak. Pre njega je Klinton okupirao najmanje Rumuniju, Albaniju, Makedoniju, Bosnu, Republiku Srpsku...
Ovaj novi može samo da nastavi preko Vojvodine pa sve do ostatka Srbije.

Ne treba zanemariti paniku koja je zavladala među vođama "američkog sna". Razvijena vojna super-sila (bez pravog motiva ljudstva da rizikuje živote), puno para (dolar je u poslednje vreme teško prodati u Evropi po zvaničnoj kursnoj vrednosti), eto nailazi sezona novih uragana, sve je ovo moj uvod u poduži tekst http://www.slobodnaevropa.org/content/Article/1050781.html
Inače, Ameri su sami sje.bali dolar tako što su ga obveznicama obrtali po nekoliko puta, od banke do banke. O nekretninama da ne pričam. Pa ne mogu svi da se bave zelenašenjem, mora nešto i da se radi :-)

Današnji rođendani
becejka, blek, lilihipus, Ratnik mekog srca, Guess, AmiA, irijana, bokija (42), estaban66 (42), riccardo (41), ceeronne (38 ), Tatjana08 (38 ), качулице (37), luciole (37), horn (33), apollomoon (33), davorva (30), ivangeta (29), glviki (28 ), STRENGH & HONOUR (28 ), Lonely Wolf (26), raca82 (26), agaston (26), Copyright (26), Uma_83 (25), mrcha (24), Ljubinko_84_NS (24), betty_85 (23), sisqons (23), fa mulan (23), Vedran aka. DjENARO (23), Lepa umetnica (21), joxivoj, Lepa*Umetnica, Karamazov (20), Wolf_boy (20), Rayne (19), mord3th (18), Markobg11 (18 ), AlohaGal (16), milanandjelko (16)

Srećan ti rođendan čika Karamazove:D:D:D

Hvala ti :D

Evo jedne Obamine izjave od pre 15 dana koju sam video u stampi: Moje je misljenje da je Srbija u zadnjih 20 godina veoma propatila i stoga srpski narod zasluzuje mirniju i prosperitetniju buducnost. Nema vise pritisaka. Takav ce stav zauzeti SAD ako ja budem predsednik.
p.s. Parafrazirao sam izjavu, bila je na tu foru. Ili prica ozbiljno, ili se bori za glasove Srba u Americi. :lol:

Evo jedne Obamine izjave od pre 15 dana koju sam video u stampi: Moje je misljenje da je Srbija u zadnjih 20 godina veoma propatila i stoga srpski narod zasluzuje mirniju i prosperitetniju buducnost. Nema vise pritisaka. Takav ce stav zauzeti SAD ako ja budem predsednik.
p.s. Parafrazirao sam izjavu, bila je na tu foru. Ili prica ozbiljno, ili se bori za glasove Srba u Americi. :lol:

Bratac,ja se secam sta je Klinton pricao u svojoj predizbornoj kampanji,a isto je tako lepo zvucalo po nas Srbe.Nema nista od toga.

Back