Bankari protiv čovečanstva

Prestani sa stranim izrazima i napisi na srpskom i razumljivo.

Српски је појмовно сиромашан, пастирски језик коме мањка на нијансама. Немогуће је изразити сву лепоту мојих мисли само на пастирском српском, баш као што су руски племићи интелектуалне и емотивне разговоре водили искључиво на француском.

Српски је појмовно сиромашан, пастирски језик коме мањка на нијансама. Немогуће је изразити сву лепоту мојих мисли само на пастирском српском, баш као што су руски племићи интелектуалне и емотивне разговоре водили искључиво на француском.

:lol: Jos jedna zamena teza, naime oni to nisu cinili iz tih pobuda, vec jer je francuski tada bio u modi po salonima pod uticajem Napoleona, inace je ruski, slicno kao i srpski, jedan od najbogatijih jezika na svetu, ruski, svakako mnogo vise.

Za ekonomiju pak, kao i za medicinu, za mene nije strucnjak onaj koji neki prevod ne ume da "sazvace" da bi coveku bilo razumljivo.

DakleM, da, Srbija je 'kompenzator" svih ostalih nizih kamata u Evropi od strane banaka koje posluju ovde.

Poslednja izmena:
Eto da sam juce umro ostao bih u pogresnom ubedjenju da ljudi svojom voljom ulaze u banke, daju im pare ili uzimaju kredite, kartice i ostale luksuze a ono izgleda zle banke kidnapuju ljude na ulici i silom ih teraju na sve to.

Kako ce da te prevare ako sam ne pristanes?

vec sam objasnila sotone koriste slabosti ljudi, love ih u svoje mreze i salju u pakao:rtfm:

samo rajfajzen banka je 300X uvecala profit od kad se dovukla u istocnoevropske zemlje bas bi se ovajdili od austrijanaca...stoka alava sve ih zajedno sa njihovim prljavim parama treba poslati na pusto ostrvo pa neka se tamo bogate... crkli bi 3. dana lopine a glume neku elitu

vec sam objasnila sotone koriste slabosti ljudi, love ih u svoje mreze i salju u pakao:rtfm:

samo rajfajzen banka je 300X uvecala profit od kad se dovukla u istocnoevropske zemlje bas bi se ovajdili od austrijanaca...stoka alava sve ih zajedno sa njihovim prljavim parama treba poslati na pusto ostrvo pa neka se tamo bogate... crkli bi 3. dana lopine a glume neku elitu

Tacno, zato je svako ko je mogao pobegao iz te banke.

Oni alavi a ovi sto su uzimali sve cvecke? :lol:

opet, niko nikoga nije silom naterao da uzme kredit.

joj bre pa ti si stvarno prso ...ako su takvi bili ruski plemici nije ni cudo da su ih se rusi resili ali mi tebe necemo nikada sta ti je internet:sad2:

:lol: Jos jedna zamena teza, naime oni to nisu cinili iz tih pobuda, vec jer je francuski tada bio u modi po salonima pod uticajem Napoleona, inace je ruski, slicno kao i srpski, jedan od najbogatijih jezika na svetu, ruski, svakako mnogo vise.

Za ekonomiju pak, kao i za medicinu, za mene nije strucnjak onaj koji neki prevod ne ume da "sazvace" da bi coveku bilo razumljivo.

О господе Боже, па ти немаш појма ни о чему. Наполеон је Русе могао само да потакне да не говоре француски. Српски је невероватно сиромашан језик по речном фонду у поређењу са великим светским језицима.

Eto da sam juce umro ostao bih u pogresnom ubedjenju da ljudi svojom voljom ulaze u banke, daju im pare ili uzimaju kredite, kartice i ostale luksuze a ono izgleda zle banke kidnapuju ljude na ulici i silom ih teraju na sve to.

Kako ce da te prevare ako sam ne pristanes?

Ne kidnapuju, ali je sistem tako pravljen da te primora.

Uzmimo na primer prosecnog coveka u Srbiji.
Ako nema nekog nasledstva a ima platu od 350e kad ce takav covek ustedeti za kola i stan?
Zato se takav zaduzi i bude rob narednih 20 i vise godina.

joj bre pa ti si stvarno prso ...ako su takvi bili ruski plemici nije ni cudo da su ih se rusi resili ali mi tebe necemo nikada sta ti je internet:sad2:

Meni ne odgovara da ga se resim, jer i mene mnogi zele da se rese, pa mi pravi drustvo.:lol:

- - - - - - - - - -

О господе Боже, па ти немаш појма ни о чему. Наполеон је Русе могао само да потакне да не говоре француски. Српски је невероватно сиромашан језик по речном фонду у поређењу са великим светским језицима.

Naprotiv, imali su izvesno divljenje prema Napoleonu, iako su s njim bili u ratu.

P.S. U odnosu na pomenuti engleski, sprski je prebogat. ;)

ne smej se ljudima u nevolji nikad ne znas za sta ce tebi zatrebati pare

Mnogo vas bre razmazio taj komunizam, pa mislite da imate prava na sve sto i bogatasi.

Ako neko ne moze da priusti suncanje bulje na Egeju onda ne treba ni da uzima kredit a ako vec oce da se hvali na komsiju sa preplanulo dupe onda neka ne kmeci ko krmak pred Bozic nego neka vrati pare sto je spisko u Leptokariji.

Isto vazi i za sve ostalo, ako nemas para za auto, stan ili studiranje sta da ti radim, nisu svi ljudi jednaki. A ako oces da imas stan, nov auto ili da studiras uzmi kredit al ga posle i vracaj bez kukumavcenja.

Mnogo vas bre razmazio taj komunizam, pa mislite da imate prava na sve sto i bogatasi.

Ako neko ne moze da priusti suncanje bulje na Egeju onda ne treba ni da uzima kredit a ako vec oce da se hvali na komsiju sa preplanulo dupe onda neka ne kmeci ko krmak pred Bozic nego neka vrati pare sto je spisko u Leptokariji.

Isto vazi i za sve ostalo, ako nemas para za auto, stan ili studiranje sta da ti radim, nisu svi ljudi jednaki. A ako oces da imas stan, nov auto ili da studiras uzmi kredit al ga posle i vracaj bez kukumavcenja.

Ja kad bih imala mnogo para davala bih ih kao onaj indijac ljudime bez kamate znam da bih propala finanskijski ali bi mi savest bila mirna i naravno kad bih bila vlasnik najka ili tako neke zvucne firme ne bih placala deci 1$ dnevno da rade u mojim fabrikama po ceo dan ...e vidis takvi ljudi postoje i zele nesto da urade ali ne mogu zbog ovih reptila bez mozga ili moras da igras po njihovim reptilskim pravilima ili te nema zato smo ovde gde smo ovu planetu su pretvorili u pakao

To je nekad "pilo vodu" sada ne. Ni '29 ni 2008 kad su bas banke i bezvredni pairi od vrednosti izazvali kolaps svetskog trzista jer iza njih nije stajala stvarna vrednost.
Nazalost to je vise istina danas nego tada.1929 kada je osnovan FED i kada dolar gubi zlatnu podlogu, pocinje svetska pljacka.
Sada sa rasprostranjenoscu elektronskog novca, imas desetine milijardi virtuelnih dolara.

Pa bilo bi super da neko mora da digne kredit samo onda kad hoce super kucu ili luksuzan automobil.
Ali se u Srbiji ljudi zaduzuju da bi se prehranili.

I po tvojim komentarima, izgleda mi da pametujes iz neke zapadne zemlje :think:

pricas budalastine.Naravno da si prinudjen da ides kod banaka da uzmes kredit,na to tera moderan zivot.Hoces da budes samostalan u poslu,privatnik,..trebaju tu masine poslovni prostor automobili kancelarisjka oprema i materijal,....ukratko velik pocetni kapitl.Recimo da si skolovan ili osposobljen u nekoj delatnosti, da si psihicki prelomio da zapocnes svoj posao,ali sta to vredi kada nemas pocetni kapital koji zahteva cetvorocifrenu sumu u evrima?Jedina opcij je banka.Zakzes termin izlozisbiznis plan ,na banci je daobri ili ne ali i pored toga moras imati neki zalog,stednju nekretninu,..
Zivis u selu ,nemas zemlju u dovoljnoj kolicini da je obradjujes neophodn ti je utomobili da bi osao do grada do lekara da odes na posao ili su ti neophodne prikljucne masine za rad na zemlji,banka kredit i placas rate.
Zelis da se odvojis od roditelja, treba ti stan ili da ozidas kucu na porodicnom imanju,...
nisu svi u mogucnosti da privezu konja na prakingu Zastave u Kragujevcu ,stave torbu puni zobi i nakon posla vrate se kod mame i tate u toplo porodicno gnezdo,ti si jedan od retkih srecnika
Danas za jedan auto srednje klase treba petnest hiljada evra,tako da ti zivot zavrce ruku i tera da se javis na salter banke
i te price da visinu kredita resava banka podizanjem visine kamata kao zastitu od rizika koju fura jaguraka a neki podrzavaju, su price za maloumne.Banka veoma dobro zna da u jednoj Ukrajini Srbiji Madjarskoj,...visoke kamate (dvocifrene) uzimaoc kredita ne moze da vraca,da su retki oni koji to mogu.U visoko rizicnim zemljama ne poslujes ako ne ocekujes dobru zaradu,cim si dosao u jednu takvu zemlju ti znas da ces zaraditi zato sto ljudi ne mogu na drugi nacin doci do novca.Neki ce da uredno vracaju,neke ces da cedis dok ne lipsu dok im na kraju ne uzmes nekretninu zalog.Da nije tako ,banke bi nakon par godina i svojdenja godisnjih bilansa pobegle iz takvih okruzenja
Svetsku ekonomsku krizu 2008. izazvale su banke i samo banke i to tamo gde je rizik od poslovanja mizeran (SAD), a vi i dalje pisajte uz vetar

Poslednja izmena:
Naravno da si prinudjen da ides kod banaka da uzmes kredit,na to tera moderan zivot.
Ali ne razumeš da ti time trošiš pare neke druge osobe.

Zamisli kad bi neko potrošio tvoje pare, a onda rekao: "To je neminovnost modernog doba, prosto moram imati smartphone. Prestani da vršiš represiju nada mnom, banksterskim zahtevom da ti vratim pare."

pricas budalastine.Naravno da si prinudjen da ides kod banaka da uzmes kredit,na to tera moderan zivot.Hoces da budes samostalan u poslu,privatnik,..trebaju tu masine poslovni prostor automobili kancelarisjka oprema i materijal,....ukratko velik pocetni kapitl.

Привредни кредити су нормални и неизбежни код сваког пословања. Друга је ствар што се у сређенијим друштвима такви кредити не дају на основу политичке подобности и страначке припадности, и обично се очекује да их врате и они који су добри са властима.

Међутим у тексту који цитираш се говори о задуживању за неке друге ствари.

Nosferatu, tvrdoglav si. Kad imas nisku platu, a zivis samo od nje, postoje i te kako situacije u zivotu kad se moras zaduziti (prijatelji nemaju da ti pozajme i sl.). Nije bas tako kao sto mislis, nije pravolinijski.

Mada, zajam treba izbegavati, slazem se.

Danas za jedan auto srednje klase treba petnest hiljada evra,tako da ti zivot zavrce ruku i tera da se javis na salter banke
Ali, jesi razmišljao da neko mora da napravi taj auto. Svi ti šrafovi i šmirglanja iziskuju trud, i zašto bi onda ti dobio auto od 15.000 evra džabe.

Znači potpuno je logično da kredit mora da vratiš; a kamata predstavlja cenu novca. Ona podleže ponudi i tražnji, pa ako nema dovoljno štednje, onda je viša kamata.

Danas nažalost su kamate previše niske, pa ako staviš u banku 50.000 evra, dobiješ samo 50 evra mesečno.

Kamatne stope treba da budu radikalno povišene.

Човек јадни мора да узме паре за нови ТВ, а зликовац чифутски га онда притиска ненародним каматама и тера га да врати паре.

Evo ga i ovaj opet...Sta kad ti se pokvari masina i istovremeno televizor?

Niste mijasni, stvarno.

Ima jednostavno situaciija u zivotu kad je neophodno zaduziti se.

Nosferatu, tvrdoglav si. Kad imas nisku platu, a zivis samo od nje, postoje i te kako situacije u zivotu kad se moras zaduziti (prijatelji nemaju da ti pozajme i sl.). Nije bas tako kao sto mislis, nije pravolinijski.

Mada, zajam treba izbegavati, slazem se.

Да, али онда треба да ради два посла, да се усавршава и на крају нађе ново радно место.

Јер, његова примања се могу кретати између 0 и јако много хиљада еура.

А ако је потрошачка корпа 300 еура, а његова надница 270, највећа грешка је да узме кредит који никад неће моћи да отплати.

Зато ја генерално избегавам кредите, него гледам да вишак зараде уштекам.

Back