Bankari protiv čovečanstva

Организуј себи мерак расположивим средствима.

Ако немаш за вина са Сардиније, купи смедеревку.

I ta "Smederevka" (sta god da je) je skupa postala, bukvalno je sve sracunato da covek ima samo za placanje racuna i za hranu, jel' ti uopste znas kolika je potrosacka korpa (znaci najosnovnije namirnice) a kolika prosecna plata?

Српски је појмовно сиромашан, пастирски језик коме мањка на нијансама. Немогуће је изразити сву лепоту мојих мисли само на пастирском српском, баш као што су руски племићи интелектуалне и емотивне разговоре водили искључиво на француском.
Српски је остао пастирски језик због лењости елите која није желела да га појмовно обогати. Разлог је наравно што је наша (квази) елита обична малограђанска жгадија као и та руска која је говорила француски. Док на нашој страни имамо Чехе чија је елита јако креативна.

I ta "Smederevka" (sta god da je) je skupa postala, bukvalno je sve sracunato da covek ima samo za placanje racuna i za hranu, jel' ti uopste znas kolika je potrosacka korpa (znaci najosnovnije namirnice) a kolika prosecna plata?

Па онда се треба трудити да се више заради у току месеца.

Ко нема за смедеревку може да узгаја своју дасковачу.

- - - - - - - - - -

Српски је остао пастирски језик због лењости елите која није желела да га појмовно обогати. Разлог је наравно што је наша (квази) елита обична малограђанска жгадија као и та руска која је говорила француски. Док на нашој страни имамо Чехе чија је елита јако креативна.

Да, али признај да ти је драже да кажеш Helicopter него Зракомлат.

Па онда се треба трудити да се више заради у току месеца.

Ко нема за смедеревку може да узгаја своју дасковачу.

Mozda moze ako ima selo.

Ako nema, i sam si na nekoj temi rekao da bi Kragujevac prvo spalio (pretpostavljam, zbog dobrog zivota i mase poslova u njemu).

Poslednja izmena:
Mozda moze ako ima selo.

Ako nema, i sam si na nekoj temi rekao da bi Kragujevac prvo spalio (pretpostavljam, zbog dobrog zivota).

Не, него због ружне архитектуре.

Па бих га онда обновио у Арт Деко стилу.

Тако су и Немци спалили Дрезден 1991. године па су га обновили у барокном стилу.

Тако су и Немци спалили Дрезден 1991. године па су га обновили у барокном стилу.

Pa dobro, mozda je sada Kragujevac sa doalskom Fijata izgubio titulu "doline gladi", ali svejedno, podsvesno se ne voli arhitektira toliko, koliko sam zivot u gradu.

Zato si ustvari rekao da bi da spalio, a ne zbog arhitekture, nego mozda ni sam toga nisi potpuno svestan.

Pa dobro, mozda je sada Kragujevac sa doalskom Fijata izgubio titulu "doline gladi", ali svejedno, podsvesno se ne voli arhitektira toliko, koliko sam zivot u gradu.

Zato si ustvari rekao da bi da spalio, a ne zbog arhitekture.

Не, у питању је чисто естетска одлука.

И нисам искористио глагол "палити" него "срушити".

Тако бих срушио и Нови Београд.

И све трагове брутализма.

И почео бих испочетка.

Али са чисто естетске стране гледано.

Не, у питању је чисто естетска одлука.

И нисам искористио глагол "палити" него "срушити".

Тако бих срушио и Нови Београд.

И све трагове брутализма.

И почео бих испочетка.

Али са чисто естетске стране гледано.

Cini ti se, to si rekao zato sto necim dublje nisi zadovoljan, a to moze da bude samo standard, zivot sam.

Zato si ustvari rekao da bi da spalio, a ne zbog arhitekture, nego mozda ni sam toga nisi potpuno svestan.

Одлази фијат из Крагујевца, иду у турску. Динкић и његови су одрадили посао, брзо обогатили и збрисали углавном, он је конкретно у монтенегру.
Остала је само његова буранија у кг, Верко и екипа што није дигла сидро на време. Надају се да ће опет бити главни после избора, ал објективно - тешко.

Одлази фијат из Крагујевца, иду у турску. Динкић и његови су одрадили посао, брзо обогатили и збрисали углавном, он је конкретно у монтенегру.
Остала је само његова буранија у кг, Верко и екипа што није дигла сидро на време. Надају се да ће опет бити главни после избора, ал објективно - тешко.

Onda je to tek uzas, Kragujevac se znaci vraca u predjasnje stanje.

Ali nije jedini grad sa dubiozama i ogromnom nezaposlenoscu, ceo jugoistok Srbije je takav, a kad odu ljudi u Beograd da traze posao, onda ih nabedjuju - zasto se sele?

Kad ostanu, onda su "trutovi" jer ne mogu da zarade vise od 20.000 mesecno.

Poslednja izmena:

Не одлази Фијат из Крагујевца физички, него у њему неће правити друге моделе аутомобила осим 500Л-а и Пунта.

Али није да затвара капије и отпушта раднике.

Onda je to tek uzas, Kragujevac se znaci vraca u predjasnje stanje.

Ali nije jedini grad sa dubiozama i ogromnom nezaposlenoscu, ceo jugoistok Srbije je takav, a kad odu ljudi u Beograd, onda ih nabedjuju - zasto se sele?

Довођење фиата био је промашај. Но, они који се дуго праве луди - пређе им у навику, на крају стварно полуде.
Требало је довести неке Јапанце, ал они су превише озбиљни и брзо би провалили домаћу црвену банду, а онда би било скандала по новинама.
Овако су довели фијат и уталили се с талијанима, мафиозе и једни и други. То је прича коју сам чуо од човека из кг.

Довођење фиата био је промашај. Но, они који се дуго праве луди - пређе им у навику, на крају стварно полуде.
Требало је довести неке Јапанце, ал они су превише озбиљни и брзо би провалили домаћу црвену банду, а онда би било скандала по новинама.
Овако су довели фијат и уталили се с талијанима, мафиозе и једни и други. То је прича коју сам чуо од човека из кг.

Ma ionako smo mi njihove plate placali iz budzeta....naravno da je mafija i da je to bio vestacki projekat.

Знаш како, тамо где реалије постоје, језик као жива ствар породи и појмове. То није планиран већ спонтан процес, и не зависи од некакве елите која треба ропски да служи народу јадном (честитом, а сиротом) већ од потребе да искажеш оно што видиш, чиме се користиш, о чему размишљаш.

Пошто у српском поимању не постоје реалије за много тога, онда не постоје ни појмови. Зато језик оскудева невероватним дијапазоном нијанси али и научних, емотивних, уметничких, филозофских појмова којима се можеш користити у енглеском, француском и сличним богатим језицима.

И ја због тога нисам крив.

Ko sto rekoh, Srbi su i dalje komunisti u dusi.

Ma cuj komunisti, komunjare i to one teske.

Misle da su svi jednaki.

e pa nisu.

ti gradjanine prosecni nisi isti i nemas ista prava ko onaj sto ima milione. Danas svi oce da imaju sve i nikad im nije dosta, a pre sto godina bi ubili za ovo sto mi imamo danas.

Ili cuti i trosi kolko mozes il uzmi kredit i vracaj bez kmecanja kako te zapadni lizardi, kemtrejls trovaci, harper operateri pljackaju jer traze nazad svoje novce.

Prostri se kolki ti je guber il ne kenjaj mnogo narodski receno...

Знаш како, тамо где реалије постоје, језик као жива ствар породи и појмове. То није планиран већ спонтан процес, и не зависи од некакве елите која треба ропски да служи народу јадном (честитом, а сиротом) већ од потребе да искажеш оно што видиш, чиме се користиш, о чему размишљаш.

Пошто у српском поимању не постоје реалије за много тога, онда не постоје ни појмови. Зато језик оскудева невероватним дијапазоном нијанси али и научних, емотивних, уметничких, филозофских појмова којима се можеш користити у енглеском, француском и сличним богатим језицима.

И ја због тога нисам крив.

Nisi kriv, a sam u nedostatku sopstvenog recnika upotrerebljavas izraz "realije".

Nego ne znas srpski jezik.

- - - - - - - - - -

Ko sto rekoh, Srbi su i dalje komunisti u dusi.

Ma cuj komunisti, komunjare i to one teske.

Misle da su svi jednaki.

e pa nisu.

ti gradjanine prosecni nisi isti i nemas ista prava ko onaj sto ima milione. Danas svi oce da imaju sve i nikad im nije dosta, a pre sto godina bi ubili za ovo sto mi imamo danas.

Ili cuti i trosi kolko mozes il uzmi kredit i vracaj bez kmecanja kako te zapadni lizardi, kemtrejls trovaci, harper operateri pljackaju jer traze nazad svoje novce.

Prostri se kolki ti je guber il ne kenjaj mnogo narodski receno...

Tacno, nemas ista prava kao diler droge koji se obogatio od toga. Odlican ti je "reper" za sve i valjda treba da budemo takvi da se ne bi zaduzivali.

kagujevac tj. stari grad je imao lepu arhitekturu dok nisu poceli da je ruse i da zidaju one skalamerije od stakla i celika.

Sad ga stvarno treba srusti i poceti ponovo, mada se isto moze reci i za Beograd. Ustvari ne postoji jedan jedini grad u Srbiji koji treba ostaviti kakv jeste osim mozda S.Karlovaca i Subotice.

- - - - - - - - - -

Nisi kriv, a sam u nedostatku sopstvenog recnika upotrerebljavas izraz "realije".

Nego ne znas srpski jezik.

- - - - - - - - - -

Tacno, nemas ista prava kao diler droge koji se obogatio od toga. Odlican ti je "reper" za sve i valjda treba da budemo takvi da se ne bi zaduzivali.

Pa nemas.

Kako god se obogatio on je bogat i ti mozes da mu pljunes pod prozor.

To sto ti mislis da imas prava na nov plazma TV ili na suncanje na Egeju svake godine ne znaci da si u pravu. Narocito ako to realno od svojih prihoda ne mozes da priustis.

Back