Bankari protiv čovečanstva

To je nekakav poremećaj u mozgu, jer vidite da čas pričaju da ih truju avioni, čas banke.

Да, али ако прочиташ књигу Ханса и Еве Јургија сазнаћеш да је банка у ствари авион, авион банка, а пилот се зове Бронштајн и узима велике камате.

Ljudi se sami navade.

Niko nikoga ne bije po ušima da uzme koliko mu treba pod određenim uslovima.

Једна је тема када Жика види код комшије плазму, па отрчи у банку да узме потрошачки кредит и после се 'вата за главу због камате од 50%.
А друга је тема монетарна политика, задуживање у иностранству, девизне резерве, штампање долара, некредитни новац у Кини, манипулисање количином новца у оптицају, узроци инфлације, итд. О овим другим темама се ради у књизи о којој је овде реч.

33 banke drži iste kamate.Dogovaraju se ?

Upravo to, to je dogovor sa NBS jos iz vremena kada su dosle i sada niko od narednih vlasti ne sme da ih "dirne".

- - - - - - - - - -

Zato što je veći rizik, gđa Jaguar je pojasnila upravo.

Nisu isto kamate i marze u kamatama, ni ti ne razlikujes osnovno.

Od kamata se pokrivaju rizici, tekuce poslovanje i troskovi, a marza je cista dobit, nesto kao kod trgovaca.

Једна је тема када Жика види код комшије плазму, па отрчи у банку да узме потрошачки кредит и после се 'вата за главу због камате од 50%.
А друга је тема монетарна политика, задуживање у иностранству, девизне резерве, штампање долара, некредитни новац у Кини, манипулисање количином новца у оптицају, узроци инфлације, итд. О овим другим темама се ради у књизи о којој је овде реч.

Pisac knjige pokušava da bude Gavrilo Princip svetske ekonomije ali mu to neće uspeti, čak mislim da su i sličnih godina u toku atentata.

Pa kamata je marža, kao u trgovini, marža na robu, u ovom slučaju keš je roba.

Kamata je marza sa sve troskovima. U njoj se sastoji deo za cist dobitak, kao i u marzi (mada se i one dele na one "ciste" i one koje sadrze troskove, pa se to odbija posle). E taj deo za cist dobitak (negde se to zove marza, a negde dobitak) je najveci u Evropi bas kod nas, kao i u bivsim soc. zemljama.

Dakle, kamata je ukupan prihod, a marza u kamati je cist dobitak (posle odbitka troskova polovanja).

Zna se, kuća uvek dobija

10801878_10205547791593557_4128691120065307683_n.jpg

Али како је то могуће кад је целокупна српска нација није вредна market capitalization value једне једине, осредње mid-cap NASDAQ компаније? :think:

Нешто је ту врло мутно. Само Ева Јурги може да разбистри ствари.

Eto da sam juce umro ostao bih u pogresnom ubedjenju da ljudi svojom voljom ulaze u banke, daju im pare ili uzimaju kredite, kartice i ostale luksuze a ono izgleda zle banke kidnapuju ljude na ulici i silom ih teraju na sve to.

Kako ce da te prevare ako sam ne pristanes?

Али како је то могуће кад је целокупна српска нација није вредна market capitalization value једне једине, осредње mid-cap NASDAQ компаније? :think:

Нешто је ту врло мутно. Само Ева Јурги може да разбистри ствари.

Prestani sa stranim izrazima i napisi na srpskom i razumljivo. Osim toga, ne upotrebljavaj pleonazme.

Ima i onih koji te ozbilno shvataju, pa su jos smesniji kad pokusaju da te imitiraju. :lol:

Nije u pitanju samo jedna (srpska) nacija, vec vise, ali je ona "asimilator" na ovom delu Evrope.

Eto da sam juce umro ostao bih u pogresnom ubedjenju da ljudi svojom voljom ulaze u banke, daju im pare ili uzimaju kredite, kartice i ostale luksuze a ono izgleda zle banke kidnapuju ljude na ulici i silom ih teraju na sve to.

Kako ce da te prevare ako sam ne pristanes?

Pa prevare te lepo...znaju da imas nisku platu, a treba ti jer recimo prete iskljucenjem struje za dug od 4000 din. I onda kud ces, sta ces, moras da se pozajmis.

Da ne spominjem slucajeve gde nema adekvatne zdravstvene usluge u drzavnom zdravstvu, ili treba ucesce za neko pomagalo (kao npr. kod ortopedije) pa opet treba da se zaduzis.

Zato i odrzavaju standard niskim, narocito MMF koji je pokrovitelj svih banaka.

Poslednja izmena:
Pa prevare te lepo...znaju da imas nisku platu, a treba ti jer recimo prete iskljucenjem struje za dug od 4000 din. I onda kud ces, sta ces, moras da se pozajmis.

Da ne spominjem slucajeve gde nema adekvatne zdravstvene usluge u drzavnom zdravstvu, ili treba ucvesce za neko pomagalo (kao npr. kod ortopedije) pa opet treba da se zaduzis.

I meni pretili pa nisam trcao u banku da me "prevare".

ko god ode u banku i uzme kredit ne treba posle da kuka ko picckica. Niko ga nije bio po usima da uzima kredit.

Back