Banjica - DM logor

• Začetnik teme Začetnik teme Koča
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Нису их "поштедели јер се не би ништа постигло", већ су утицајни људи повукли везе код Нијемаца да се они пусте.
Имали користи или немали, наравно да би их Нијемци убили, да нико није интервенисао.

Zbog čega bi onda Nemci ubijali one koji su pomagali Đeneralovoj porodici?

Па у већини српског народа - Као командант војске. Сви су се трудили да избаве његове из затвора.
То исто као кад би питао у којим је то круговима био утицајан Мишић, Карађорђе или Ратко Младић.

:mrgreen:

Од толиког утицаја,ни једна пушка није опалила од доласка комуниста у Србију? Народ доживео комплетну амнезију?
Поредити Мишића,Карађорђа а поготово официра ЈНА Ратка Младића са Дражом Михаиловићем је апсурд,додуше од кафанског равногорства ништа не може да чуди.

- - - - - - - - - -

Нису их "поштедели јер се не би ништа постигло", већ су утицајни људи повукли везе код Нијемаца да се они пусте.
Имали користи или немали, наравно да би их Нијемци убили, да нико није интервенисао.

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

- - - - - - - - - -

Па како због чега,зато што су Немци,а Немци у убијају :mrgreen:

Не знам како не схватате.
Замислите сада нас неко окупира и похапси 1000 родољуба и хоће да их стреља. Међу тих 1000 се налазе, на примјер, и синови неких министара, бизнисмена и сл. Њих ће можда и успјети да спасу и ослободе везама њихових родитеља, док ће 99% осталих бити стрељано.

У теорији Нијемци би њих све побили, али увијек има неко ко се може подмитити или на неки други начин натјерати на изузетак.

Al ste ga zakukumuljili...a sve je recno na pocetku...naravno da se taoci u ovakvom slucaju ne ubijaju jer su vredni samo zivi...tj. samo takvi mogu da sluze za ucenu, pridobijanje itd, sa cime se pokusavalo ali sto kod Draze ocigledno nije proslo...cinjenica je da je Drazina porodica bila na Banjici, i da su prosli patnje u toku rata...a sad sto je nekom malo sto nisu i ubijeni, ne znam sta bih rekao na to...da li je poznat slucaj da su Nemci ubijali porodice drugih vodja pokreta otpora u Evropi??? jedino sto sigurno znam je da je npr Velebitova porodica najnormalnije zivela u Zagrebu citav rat, a on ih je cak i posetio u toku "Martovskih pregovora"...o nekakvoj titovoj porodici je suvisno i pricati...

ДРАЖИНА ПОРОДИЦА ТОКОМ РАТА
http://www.pogledi.rs/drazina-porodica-tokom-rata/

Poslednja izmena:
Поредим их као команданте српске војске, не као личности.

Пуковник Михаиловић је водио Југословенску Војску у Отаџбини а не српску војску.

- - - - - - - - - -

Не знам како не схватате.
Замислите сада нас неко окупира и похапси 1000 родољуба и хоће да их стреља. Међу тих 1000 се налазе, на примјер, и синови неких министара, бизнисмена и сл. Њих ће можда и успјети да спасу и ослободе везама њихових родитеља, док ће 99% осталих бити стрељано.

У теорији Нијемци би њих све побили, али увијек има неко ко се може подмитити или на неки други начин натјерати на изузетак.

А што нас Немци нису све побили,до последњег?

Пуковник Михаиловић је водио Југословенску Војску у Отаџбини а не српску војску.

Зато што је радио по закону, и дао заклетву југословенском краљу, тако да је ПО ЗАКОНУ Љотић издајник а Дража није :)

А што нас Немци нису све побили,до последњег?

А што нас све нису побиле усташе? Или Турци за 500 година?? Стварно ти безвезе питање.

По закону,закону ратовања он је водио нелегалну војну формацију после капитулације војске,ти знаш шта то значи ?
Не улазим у то ко је издајник а ко не,то је прича за комунисте и вас равногорске занесењаке,мени је Љотић близак па макар га претворили и у самог ђавола а не обичног издајника :mrgreen:
Држимо се теме,пријатељу.

Поменух ти то у нади да ћеш ме разумети,али ниси успео,покушаћу поново,ја не одустајем од тога да направим правог Србина од тебе :mrgreen:

Сваки режим хапси и прогони,некад чак и невине,окупаторски режим је радио исто то,сад питам ја тебе,зашто није хапсио и прогонио обичан народ који није имао везе ни са комунистима ни са покретом ДМ,народ које је желео само Ред и Рад и колико-толико обнову Српске државности ?

Па знаш како, Нијемци су (после битке са четницима или комунистима) хапсили и стрељали комунисте или четничке присталице (одмазда 1:100). Али се дешавало и да убију обичан народ из села које је наближе протеклој бици. Зато су комунисти и нападали Нијемце код најбољих српских села, у Шумадији, да би одмазда била над родољубима (који би им касније сметали у борби за власт)
Знам један примјер да су Нијемци стрељали Јевреје као одмазду (иако немају везе са битком), вјероватно су били из Београда.
Нијемци су у затвору држали устаничке присталице и њих убијали као одмазду али су убијали и недужан народ (нпр. у случају Милутина Јанковића из Драгачева, Крагујевачка и Краљевачка трагедија итд.)
Зашто Нијемци дјецу побише у Крагујевцу кад "не прогоне обичан народ" ??

Па знаш како, Нијемци су (после битке са четницима или комунистима) хапсили и стрељали комунисте или четничке присталице (одмазда 1:100). Али се дешавало и да убију обичан народ из села које је наближе протеклој бици. Зато су комунисти и нападали Нијемце код најбољих српских села, у Шумадији, да би одмазда била над родољубима (који би им касније сметали у борби за власт)
Знам један примјер да су Нијемци стрељали Јевреје као одмазду (иако немају везе са битком), вјероватно су били из Београда.
Нијемци су у затвору држали устаничке присталице и њих убијали као одмазду али су убијали и недужан народ (нпр. у случају Милутина Јанковића из Драгачева, Крагујевачка и Краљевачка трагедија итд.)
Зашто Нијемци дјецу побише у Крагујевцу кад "не прогоне обичан народ" ??

Бици ? Знаш ли ти момче шта је битка а шта заседа и пуцање из мрака ? После устанка 1941 када су равногорци у сарадњи са комунистима на губилиште извели онолики народ.јел у Србији вођена нека БИТКА ?
Милутин Јанковић из Драгачева ? Шта је било са њим? Да га нису удавили четници у Студеници ?
Немам намеру да браним немачке одмазде,исто би ја могао теби поставити питање што су равногорци побили децу у Вранићу,верујем да неби знао одговор.

- - - - - - - - - -

Срећа па је народ имао Љотићевце да их спасавају том приликом, иначе ко зна докле би побегли!:dash:

Срећа па је народ имао равногорце,верне и одане савезнике друга тита са којим су дигли славни устанак од којег се народ препородио.

Небитно дал је битка ил пуцање из мрака не знам какве то везе има са одмаздом.
Ја ти кажем једно ти одговараш десето. Помињем Милутина Јанковића јер је он убио неколико Нијемаца а они побили народ (који није био ничија присталица) као одмазду из најближег села. Четници га нису удавили већ стрељали.

У Вранићу је нажалост убијена једна или двије бебе у току борбе између четника и партизана, залуталим метком. Не оправдавам ништа, то најбоље показује посљедице братоубилачког рата. Остали у Вранићу су СТРЕЉАНИ а не заклани ко што комунисти кажу, и то због тога што су неки мјештани убили четничке рањенике на спавању током ноћи (село је партизанско било). И Дража није одликовао Дрењанина "после покоља" као што то комунисти кажу.

И каква вам (љотићевцима) је то теорија да је Дража сарађивао са комунистима? Дошло је до 2 састанка прије грађанског рата и то је то. После тога никакве сарадње са њима није било у Србији.

По закону,закону ратовања он је водио нелегалну војну формацију после капитулације војске,ти знаш шта то значи ?
Не улазим у то ко је издајник а ко не,то је прича за комунисте и вас равногорске занесењаке,мени је Љотић близак па макар га претворили и у самог ђавола а не обичног издајника :mrgreen:
Држимо се теме,пријатељу.

Поменух ти то у нади да ћеш ме разумети,али ниси успео,покушаћу поново,ја не одустајем од тога да направим правог Србина од тебе :mrgreen:

Сваки режим хапси и прогони,некад чак и невине,окупаторски режим је радио исто то,сад питам ја тебе,зашто није хапсио и прогонио обичан народ који није имао везе ни са комунистима ни са покретом ДМ,народ које је желео само Ред и Рад и колико-толико обнову Српске државности ?

au brate sad ga bas odvali...ili si u pravu, nije ih hapsio i progonio, samo ih je streljao???

Небитно дал је битка ил пуцање из мрака не знам какве то везе има са одмаздом.
Ја ти кажем једно ти одговараш десето. Помињем Милутина Јанковића јер је он убио неколико Нијемаца а они побили народ (који није био ничија присталица) као одмазду из најближег села. Четници га нису удавили већ стрељали.

У Вранићу је нажалост убијена једна или двије бебе у току борбе између четника и партизана, залуталим метком. Не оправдавам ништа, то најбоље показује посљедице братоубилачког рата. Остали у Вранићу су СТРЕЉАНИ а не заклани ко што комунисти кажу, и то због тога што су неки мјештани убили четничке рањенике на спавању током ноћи (село је партизанско било). И Дража није одликовао Дрењанина "после покоља" као што то комунисти кажу.

И каква вам (љотићевцима) је то теорија да је Дража сарађивао са комунистима? Дошло је до 2 састанка прије грађанског рата и то је то. После тога никакве сарадње са њима није било у Србији.

А зашто је Милутин Јанковић побио неколико Немаца ако је знао да ће Немци стрељати народ за одмазду? Какав војно политички значај је имало то Јанковићево убијање Немаца ? Јел постигао нешто ?

Не знаш момче,удављен је,током Службе у самом Манастиру.

Какав црни залутали метак,велика већина жртава ликвидирана је хладним оружјем,то је потврдио и полицијски извештај Недићеве полиције.

Само два састанка?! :mrgreen: Аха,а ја мислио они и војно сарађивали,сликали се заједно и мало убијали Немце,ослобађали градове па онда бежали у шуме,па и дан данас неки пате због раскида те љубави :mrgreen:

Све што си рекао није тачно.
Милутин је био такав какав је био, брзоплет, насилан, и добио је дужност са којом није могао да се носи.. тукао је људе без разлога, чак је убио блиског рођака јер није хтјео у шуму у четнике.
Милутин је ухапшен тј. заробљен када је изашао из манастира и када је хтјео да се прекрсти неколико Цераца га је заробило и после је стрељан. Додуше, касније су на лешу пронађени трагови мучења или унаказивања тијела након смрти (не дављена као што ти кажеш) али то је вјероватно било нешто на приватној линији (са многима се посвађао и многи су га мрзили као нпр. Дача Симовић). Кажем, не оправдавам ја ово ништа, само пишем како је било. Као и за Вранић. Све су ово злочини.

Што се тиче Вранића, у недићевском извјештају пише да је непозната група убила 40 комунистичких присталица у Вранићу и ништа више - јер нису знали шта се десило, нису чак знали да су то четници урадили. Сви су били мушкарци тј. убијени су сви војно-способни у селу, а не жене, старци - Солунци (као 10 четника навалило да кољу неког старца од 70 година али он их је штапом пребио 9 а овај 10. га кундаком убио - па добро мајку му, историја није научна фантастика.)
Знаш како описују комунисти ово? Као један је преживио човјек из Вранића и свједочио како је Дрењанин пред клање говорио жртвама како ће их заклати по наређењу Драже Михаиловића.. Па ђе то има? Кад неког кољеш, шта има да му причаш ко ти је шта наредио? Наравно овај "свједок" је тако свједочио јер је био на Дражином суђењу да би имали доказ да га осуде по том питању.

Дража и Тито су се састали два пута.

По закону ратовања (Хашка конвенција) четници су били lawful combatant, дакле били су борци и подлегали су заштити по том основу. Капитулација војске са свим тим нема никакве везе.То што су Немци (и Аустријанци) и у Првом и у Другом рату били зликовци који су убијали и заробљенике и цивиле не мења у њиховом статусу ништа.

Друго је питање да ли су имали легално и легитимно право да се представљају као "Југословенска војска у отаџбини".

Сви су били мушкарци тј. убијени су сви војно-способни у селу, а не жене, старци - Солунци (као 10 четника навалило да кољу неког старца од 70 година али он их је штапом пребио 9 а овај 10. га кундаком убио - па добро мајку му, историја није научна фантастика.)

Да те исправим-ово су комунисти тврдили за Друговац, у вези старца, не Вранић...

Друго је питање да ли су имали легално и легитимно право да се представљају као "Југословенска војска у отаџбини".
Они су се представљали као предратна Југословенска војска што и јесу били, легалност су добили од владе у Лондону и међународне антифашистичке заједнице, а легитимност од самог народа, бар једног доброг дела.

Све што си рекао није тачно.
Милутин је био такав какав је био, брзоплет, насилан, и добио је дужност са којом није могао да се носи.. тукао је људе без разлога, чак је убио блиског рођака јер није хтјео у шуму у четнике.
Милутин је ухапшен тј. заробљен када је изашао из манастира и када је хтјео да се прекрсти неколико Цераца га је заробило и после је стрељан. Додуше, касније су на лешу пронађени трагови мучења или унаказивања тијела након смрти (не дављена као што ти кажеш) али то је вјероватно било нешто на приватној линији (са многима се посвађао и многи су га мрзили као нпр. Дача Симовић). Кажем, не оправдавам ја ово ништа, само пишем како је било. Као и за Вранић. Све су ово злочини.

Што се тиче Вранића, у недићевском извјештају пише да је непозната група убила 40 комунистичких присталица у Вранићу и ништа више - јер нису знали шта се десило, нису чак знали да су то четници урадили. Сви су били мушкарци тј. убијени су сви војно-способни у селу, а не жене, старци - Солунци (као 10 четника навалило да кољу неког старца од 70 година али он их је штапом пребио 9 а овај 10. га кундаком убио - па добро мајку му, историја није научна фантастика.)
Знаш како описују комунисти ово? Као један је преживио човјек из Вранића и свједочио како је Дрењанин пред клање говорио жртвама како ће их заклати по наређењу Драже Михаиловића.. Па ђе то има? Кад неког кољеш, шта има да му причаш ко ти је шта наредио? Наравно овај "свједок" је тако свједочио јер је био на Дражином суђењу да би имали доказ да га осуде по том питању.

Дража и Тито су се састали два пута.

Ја ти причам једно а ти мени нешто сасвим друго,одговори ми на питање са ДА или НЕ,јесу ли равногорци сарађивали са партизанима ?

- - - - - - - - - -

Они су се представљали као предратна Југословенска војска што и јесу били, легалност су добили од владе у Лондону и међународне антифашистичке заједнице, а легитимност од самог народа, бар једног доброг дела.

Иста та војска је капитулирала и престала да постоји са потписом Данила Калафатовића 17.априла 1941.

Калафатовић није имао ингеренције од владе да било шта потпише, а део војске која се није предала, погинула или заробљена наставила је и даље да се бори под командом Драже Михаиловића.И влада и краљ Петар не признају било какву капитулацију већ настављају да се боре.
Калафатовић је могао да потпише своју предају а никако целе војске или било које друге формације.
Уз то о некој капитулацији у правном смислу и не може бити речи јер она представља престанак ратног стања и безусловну предају територије и војске и престанак сваког отпора што се у овом случају није догодило јер рат није био ни објављен, другим речима Југославија и силе Осовине правно нису ни били у ратном сукобу како онда да тај сукоб окончају капитулацијом једне стране.

Ја ти причам једно а ти мени нешто сасвим друго,одговори ми на питање са ДА или НЕ,јесу ли равногорци сарађивали са партизанима ?

Јесу, у Србији до јесени 1941 када долази до грађ. рата, а у Босни до почетка 1942. Тј. сарађивали су док комунисти нису показали право лице.
Не може се одговорити са ДА или НЕ, исто као на питање да ли су сарађивали Нијемци и Руси - сарађивали јесу од 39-41 а нису од 41-45.

Да те исправим-ово су комунисти тврдили за Друговац, у вези старца, не Вранић...

Да, да, управу си, а у Вранићу су клали бебе и силовали дјевојке. :)

Poslednja izmena:
Јесу, у Србији до јесени 1941 када долази до грађ. рата, а у Босни до почетка 1942. Тј. сарађивали су док комунисти нису показали право лице.
Не може се одговорити са ДА или НЕ, исто као на питање да ли су сарађивали Нијемци и Руси - сарађивали јесу од 39-41 а нису од 41-45.

Да, да, управу си, а у Вранићу су клали бебе и силовали дјевојке. :)

А какво то још лице имају комунисти осим комунистичког?! :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Они имају само једно лице, али су до 22. јуна радовали се њемачким разарањима Југославије, од 22. јуна су позивали народ на устанак "јер ће Совјети побједити за 2-3 мјесеца", а тек од јесени су показали право лице, позивајући на револуцију.

Они имају само једно лице, али су до 22. јуна радовали се њемачким разарањима Југославије, од 22. јуна су позивали народ на устанак "јер ће Совјети побједити за 2-3 мјесеца", а тек од јесени су показали право лице, позивајући на револуцију.

Значи слажемо се да сам Пуковник Михаиловић није имао појма шта су комунисти и њихова акција,или је ипак као симпатизер бољшевичке револуције гледао са симпатијама те младе револуционаре са ветром у коси ? :mrgreen:

Интересантно је то,како је Михаиловић потрчао црвенима у загрљај,а одбијао сарадњу са Српским националистима,ваљда му је комунизам био ближи...

Знао је Дража, ал није народ. Замисли да је у јулу Дража напао комунисте (Србе) који пропагирају борбу са Нијемцима. Како би народ реаговао? Није Дража потрчао црвенима у загрљај, већ је Тито дошао код Драже, а чича је прихватио састанак како би се избјегао грађански рат.
Српски националисти тј. патриоте су четници а не љотићевци. Они су фашисти. Тако да Дража није могао да одбије сарадњу са самим собом. :)

Back