Enigma
Poznat
- Poruka
- 7.527
Ajd odjebi!A zato si ti ogorčen?!
Simo, kako ti ne dosadi da zekiš ljude?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ajd odjebi!A zato si ti ogorčen?!
Simo, kako ti ne dosadi da zekiš ljude?
Od Beograda najviše volim Zemun. Ima sve što i Beograd proper, a manji je i zato je mirniji a sve je blizu ili relativno blizu. Zatim Zemun ima taj neki da kažem 'austougarsko'-panonski šmek. Volim kej, Gardoš, zemunski park itd. Pored svega toga Zemun mi je bliži od Beograda proper i opštinski pripadam Zemunu pa sam upućen na njega administrativno i po drugim pitanjima.Meni nema lepseg mesta na planeti od mog Liona... Cim izadjem iz tramvaja na stanici Lion osetim neku mnogo dobro energiju, neku blagodat. Po osecaju mi je drugaciji od ostatka Beograda...
Mit.ko je lud napustiti grad gdje je 7 zena na 1 muskarca...
Tisu sam upoznao kada sam dosao da zivim u sjevernu Srbiju.Zašto se nikada neću odseliti u Banjaluku?
Zato što je meni lepo u Banatu.
Jedino što planiram da se preselim iz sela na salaš pored Tise.
Radim na tome.
Pa i jeste lepše po svim parametrima od lekorbizje-pripjatskog urbanizma ili divlje gradnje a la Pakistan.Ovo gore što napisah će se dopasti @GrdobanS i @Perperius posebno zbog onoga 'austrougarsko'-panonski šmek.![]()
Ja više volim Zemun i od Novog Beograda, a pogotovo od starog. Novi Beograd ima preširoke ulice i često ih nije prijatno prelaziti. Onda oni blokovi su kao u američkim gradovima. Ukupno gledajući Novi Beograd izgleda premoderno i novokopmponovano u odnosu na Zemun koji ima i starinski patinu, ali i dosta modernog pomješano. Novi Beograd je sav nekako ubrzan alič o kao stari dio grada, dok je Zemun mirniji. Jednostavno u Zemun se osjećam komotnije nego na Novom Beogradu i u Beogradu proper odnosno u starom djelu grada.Pa i jeste lepše po svim parametrima od lekorbizje-pripjatskog urbanizma ili divlje gradnje a la Pakistan.
Osećaš se ko da si u Češkoj, Poljskoj .... iako živiš pod sns čizmom.
Inače i BL ima lep centar.
Đe god ima prečana to su nekako mirniji i ljepši dijelovi grada.Ja više volim Zemun i od Novog Beograda, a pogotovo od starog. Novi Beograd ima preširoke ulice i često ih nije prijatno prelaziti. Onda oni blokovi su kao u američkim gradovima. Ukupno gledajući Novi Beograd izgleda premoderno i novokopmponovano u odnosu na Zemun koji ima i starinski patinu, ali i dosta modernog pomješano. Novi Beograd je sav nekako ubrzan alič o kao stari dio grada, dok je Zemun mirniji. Jednostavno u Zemun se osjećam komotnije nego na Novom Beogradu i u Beogradu proper odnosno u starom djelu grada.
Nije bas tako.
Rodjen sam i zivio u Zenici 20 godina.
Sada prema mom gradu nemam nista vecu ljubav nego prema nekom drugom gradu.Nemam objasnjenje za to.Da li je ono daleko od ociju daleko od srca.
Nema veze kako izgleda,to je moj rodni grad.Zato što Zenica izgleda kao neki grad duboko iz utrobe Sovjetskog Saveza iz 80-tih, plus džamije.
Pa da. Od beogradskih opština Prečana (uglavnom Krajišnika) najviše ima u opštini Zemun. Nakon Zemun najviše nas je u Surčinu i na Novom Beogradu. U beogradskim opštinama južno od Save i Dunava nas je znatno manje, tamo Srbijanci i Crnogorci dominiraju.Đe god ima prečana to su nekako mirniji i ljepši dijelovi grada.![]()
Prolazio kroz Zenicu 2017.Ljepše Černobil izgleda.Zato što Zenica izgleda kao neki grad duboko iz utrobe Sovjetskog Saveza iz 80-tih, plus džamije.
Nije istina.Zato što Zenica izgleda kao neki grad duboko iz utrobe Sovjetskog Saveza iz 80-tih, plus džamije.
Da vecinom su soliteri i zgrade.Nema kuca.Grad ima malu mogucnost sirenja pa da bi veliki broj radnika mogao da zivi tako se gradilo.Lamela je bila najveca stambena zgrada u BiH.25 spratova.Stanovnistvo moga sadasnjeg selo bi moglo komplet da se smjesti u nju.U Zenici sam bila prvi i poslednji put 91-e.
Pamtim ga kao grad u kotlini sa mnogo nebodera,sa jedne strane zeljezara,sa druge zatvor.
Imao je i neki zeleni dio kraj rijeke i okolo na brdu.
Tad su bili i ogromni redovi i nestasica benzina,jedva se vratismo kuci.
Srecom,na vrijeme.![]()
"K`o uklet jedrenjak"Bez obzira koliko gradova i zemalja još posjetim u životu, uvijek će biti samo jedno mjesto u kojem ću živjeti.
Moja Banja Luka.
Grad u kojem sam rođen i kojim se toliko ponosim. Grad, u kojem su nastale moje ljubavi, prijateljstva, kumstva i sve ono što me čini osobom. Niti jedan drugi grad nikada neću voliti kao svoj i nikada se nigdje više neću poželiti vratiti kao ovdje, jer ta naša ljubav, nešto je posebno."
Robert Dacešin
Svugdje podji, kući dodji.
Pored toliko svjetskih gradova, pokazao si i Banjaluku koja je (ne)stvarno lijepa.
Koliko je lijep grad, pored ljepote ima i ono što ga izdvaja od drugih gradova svijeta - dušu.
Prelijepi grad uz, kako mnogi kažu najljepše žene na Balkanu, da mnogi sa ushićenjem kažu, Bajna Luka.![]()
Kada sam prvi put ,na VMA 1992.,slusao album Marim ja Banja Luka i cijela BIH su uranjali u mrkli mrak."K`o uklet jedrenjak
U gusti modri mrak
Uranja kolodvor
O, dobra noć Banja Luko!"
Svirali su u restoranu stara Ada,ne znam jel još uvijek sviraju.Čuo sam da imaju odlične tamburaše u BL
Usrećili se...Đe god ima prečana to su nekako mirniji i ljepši dijelovi grada.![]()
Ne voli.Svaki čovek voli svoj rodni grad i svakome baš njegov grad ima dušu koja drugima fali....![]()