Bandera u dvoristu?!?!?!?

Ok, naravno, radnici Telekoma dolaze da povezuju pokidane zice ali zar im nije jeftinije izmestanje bandere, jer sa druge strane ulice nema ni jedne krosnje ni u najavi?
Znači, kidanje žica se rešava o njihovom trošku...

I onda, kada ti radnici dođu, razgovara li neko od vas sa njima? Pitate li ih kome da se žalite i koga da kontaktirate da bi se bandera izmestila? Pitate li ih imaju li oni šefa i slično? Baš me zanima šta oni kažu.

Ma to dodju klinci da prespoje zice, pojma nemaju sa zivotom sta god da ih pitam, a kontakt imena ne daju, jer se plase sefova. Kao 'ko smo mi da vam dajemo imena predpostavljenih'..ok, onda moram drugim, manje prohodnim putevima da dodjem to tamo nekog glavonje..

idi u pravnu sluzbu telekoma pa im iznesi problem
Sada će da kaže da je bio, pa verovatno ni tamo mu nisu ništa rekli...

Bandera je u njegovom dvorištu, pa mu smeta, ali mu i ne smeta jer ima ljuljašku.
Bandera je zapletena u krošnju drveta, pa čim dune vetar kidaju se žice, a komšije umesto da zovu prijavu smetnji i da se žale Telekomu dolaze da se žale njemu.

Radnici Telekoma dolaze da otklone smetnje (ovo piše tek nakon mojih pitanja), a na njegova pitanja šta da radi ne znaju da ga upute.

Pa sada, ako je sve tako, umesto da savije papir i napiše žalbu Telekomu (i on i njegove komšije kojima telefon više ne radi nego radi) otvara se tema na forumu...
A ovde na forumu tek ne može dobiti informacije koje bi radnici Telekoma bili dužni da mu daju.

Pa dobro sad, rdeki cemu pljuvanje za otvaranje teme? Ja sam cisto hteo da iznesem problem, cisto da vidim da li je neko imao slican! Ne trazim da mi vi pomognete jer niste pravna sluzba Telekoma vec kazem - samo iznosim problem. I ne spominji ljuljasku jer sam je skinuo jer nije vise vreme za nju. Tako da...

Evo i ja da aktiviram ovu temu o banderi.:D

Imam banderu ispred kuce,koja mi mnogo otezava ulazu u garazu. Nista strasno moram malo vise da manevrisem,ali ipak bi je izmestio:)

Znaci bandera je ispred kuce i ispred dvorisne ograde,"po zakonu" ona se nalazi na ulici.

Da li postoji mogucnost da je pomerim za 2,3 metra,naravno ona bi i dalje bila ispred moje kuce,necu je sigurno gurnuti komsiji:D,troskove premestanja bi naravno platio iz svog dzepa.

E sad da vas pitam,jel to izvodljivo,kakva je procedura?

Evo i ja da aktiviram ovu temu o banderi.:D

Imam banderu ispred kuce,koja mi mnogo otezava ulazu u garazu. Nista strasno moram malo vise da manevrisem,ali ipak bi je izmestio:)

Znaci bandera je ispred kuce i ispred dvorisne ograde,"po zakonu" ona se nalazi na ulici.

Da li postoji mogucnost da je pomerim za 2,3 metra,naravno ona bi i dalje bila ispred moje kuce,necu je sigurno gurnuti komsiji:D,troskove premestanja bi naravno platio iz svog dzepa.

E sad da vas pitam,jel to izvodljivo,kakva je procedura?
Ako je bandera preko koje idu telefonski kablovi obrati se korisničkom servisu, 9813 i traži da te upute kome da se javiš.
Ako je bandera preko koje idu električni napojni kablovi (EDB) onda se obrati distribuciji.

Ok to,planiram ovih dana da se angazujem malo vise oko toga i da zovem i da odem licno u "institucije",nego sam hteo ovde da procaskam na tu temu.:D

Da li je takvo izmestanje,pomeranje bandere uopste izvodljivo,da li oni to uopste po zakonu treba,mogu,zele... da rade?

Znaci u pitanju je pomeranje bandere za nekih 2,3 metra,posle toga ce bukvalno biti postavljena na sred sirine mog placa,tako da ne verujem da ce se neko buniti.

Ok to,planiram ovih dana da se angazujem malo vise oko toga i da zovem i da odem licno u "institucije",nego sam hteo ovde da procaskam na tu temu.:D

Da li je takvo izmestanje,pomeranje bandere uopste izvodljivo,da li oni to uopste po zakonu treba,mogu,zele... da rade?

Znaci u pitanju je pomeranje bandere za nekih 2,3 metra,posle toga ce bukvalno biti postavljena na sred sirine mog placa,tako da ne verujem da ce se neko buniti.
Da li je izvodljivo prosto pomeranje bandere, ili će morati da ugrade još jednu dodatnu banderu, to zavisi od raspona, ali to će da vide nadležni radnici kada dođu.

Moje komsije su imale slican problem sa banderom. Otisli su lepo u telekom(ili gde vec) i objasnili im situaciju i ljudi posle par dana sklonili banderu.
Ti prvo probaj da razgovaras lepo sa nadleznima za to, a ako to ne budu sredili ti moturku u ruke. :mrgreen:

prvo i osnovno, treba ti kopija plana parcele iz katastra da se tacno utvrdi dokle ide tvoje zemljiste. zatim sa tom kopijom plana i zahtevom za izmestanje bandere odes do telekoma. ukoliko se budu bunili onda im zapretis uklanjanjem iste (ne mogu ti nista jer je to na TVOM privatnom zemljistu). i obavezno se vezi za neki rok, tipa - nedelju dana ;)

Vec sam ja imao prepirku u vezi te bandere pa sam hteo da je isecem motornom testerom. Sta ako ja sada sirim kucu, pravim novu, a ta bandera mi smeta????? Isecicu je, nema sanse da to ne uradim. Prosle godine, ja dosao kuci kad ono bandera u cosku dvorista..ja joj prisao, gledam, na njoj nema nista. Verovatno je trebala da bude za premoscivanje zica sa ove o kojoj je tema. Prosto nisam verovao da mi je neko OPET usetao u dvoriste i zabio banderu od skoro 10m bez ikakvog pitanje. Komsinica kaze da je cula neko komesanje, da ih je videla da kopaju rupu i nabijaju banderu. Ja lepo u podrum, motorku i udri. Dobio sam fantasticne panjice..E za ovu sa zicama cemo da vidimo kako ce proci!! Kontaktiracu postu to je sigurno..
Moj komsija je pravio garazu oko bandere sa strujom;)
Sada mu je bandera zalivena betonom u cosku garaze:zcepanje:

Ovo nije retka stvar.Čuo sam za slične stvari sa PTT-om,a i ''naša'' bandera sa nalazila kod komšije,ali je poslednjim rakonstrukcijama,razdvajanjem dvojnika izgubila svrhu...Teško ćeš rešiti,ustvari skoro nikako ako se ne ubaciš u neku kombinaciju kada generalno bud sređivali infrastrukturu u tvojoj ulici ili kraju.

Poslednja izmena:
Da li ste nekada culi za slucaj bandere u dvoristu? Naime, ja imam tu situaciju koja se dodatno komplikuje sa dolaskom jeseni. Naime, u mom dvoristu se nalazi PTT bandera na koju dolaze telefonske zice cele ulice, tj sa svake kuce u mojoj ulici. Ono sto je interesantno je da je bandera uveliku u krosnji oraha i da je vecina grana nalegla na zice. Svako jace duvanje vetra naravno kida zice i onda meni dolazi komsiluk da se zali. Naravno, ja ih cooliram jer sta da im odgovorim? Ovo je dedin plac i od kada sam ja na njemu ta bandera stoji tu. Medjutim, orah se razgranao i 'pojeo banderu'. Onda dodje meni komsiluk i kaze - iseci orah. A ja njima kazem - pre bih banderu isekao (to je ona stara, drvena). A onda mi kazu da isecem bar taj deo krosnje sto je opet neizvodljivo jer se krosnja nadvila nad ulicom, preko ograde..svaka isecena grana bi pala na ogradu i polomila je, a da ne pricam o zicama koje bi se pokidale tek tada. U svakom slucaju, krosnja je nepristupacna (a i sto ja da secem svoje drvo?) Zvao sam jednom, iz zezanje Gradsko zelenilo i pitao za problem. Posto je stablo u mom dvoristu oni sa tim nemaju nista. A za secenje krosnje treba da od njih iznajmim korpu, cena prava sitnica - 8 hiljada dinara.
Sta raditi? KAko i kome da se zalim da se ta bandera iseli iz mog dvorista? Ili da PTT o svom trosku resi ovaj problem kidanja zica..ili neka mi mesecno placaju to sto mi je NJIHOVA bandra u dvoristu!!!!!!! a za secenje cu se onda vec i snaci..
Pitanje je samo da li je deda dozvolio postavljanje bandere tu, to mene sada najvise kopka, ali do dede ne mogu da dodjem tako da mi to pitanje ostaje enigma..
Znam da je tema glupa i smesna u isto vreme ali opet, eto meni problema a prvim vetrovima..:sad2:
Što komplikuješ ?!? :eek:
Daj u " male oglase " nešto tipa : " Jeftino i hitno prodajem banderu " i stvar je rešena za pola sata !!! :D

prvo i osnovno, treba ti kopija plana parcele iz katastra da se tacno utvrdi dokle ide tvoje zemljiste. zatim sa tom kopijom plana i zahtevom za izmestanje bandere odes do telekoma. ukoliko se budu bunili onda im zapretis uklanjanjem iste (ne mogu ti nista jer je to na TVOM privatnom zemljistu). i obavezno se vezi za neki rok, tipa - nedelju dana ;)

Pa izgleda da se bandera ne nalazi na MOM zemljistu,nego na "ulici".

Ovako izgleda situacija,prvo ide ulica, pa 1.5m sirine zelene povrsine,pa trotoar od 1m sirine,pa opet zelena povrsina od 2.5m sirine,pa tek onda MOJ plac (tj. moja ograda,kapija),znaci 5 metara od ulice do MOG placa je ustvari opstinsko zemljiste.

E bandera se nalazi na tih 2.5 metara zelene povrsine,i ja samo zelim da je pomerim oko 3 metra niz ulicu,posle toga ona ce i dalje biti ispred mog placa,bukvalno na sred sirine mog placa i nikom od komsija nece smetati,a ja cu imati lagan ulaz kolima u moje dvoriste i garazu.

E mene najvise brine,koliki je maksimalan ili minimalan raspon izmedju bandera?

E mene najvise brine,koliki je maksimalan ili minimalan raspon izmedju bandera?
Ovo zavisi od mnogo faktora (koja je vrsta kabla koji je postavljen, kao i od proračunatih sila koje deluju na bandere i još ponešto).
U svakom slučaju, ti traži da se izmesti bandera koja tebi smeta, a oni bi trebali da ti izađu u susret, bilo da samo izmeste banderu bilo da moraju da ugrade još jednu dodatnu (ako bi to zahtevala dužina raspona).

Back