Није битно ко је шта ослободио, битно је шта пише у уговору.
Битно је ко је шта ослободио, у уговору пише што шта што није испоштовано.Не постоји никакво оправдање за такав бугарски поступак.
Прокоментарисао сам затo што и даље не правиш разлику између историјских извора и "опште познатих података" са интернета.
Извор може да буде било шта, и мемоари, и уговори, и чланци из новина, и текстови са Википедије, и изјаве судионика догађаја, и објаве са друштвених мрежа, чак и твоји коментари овде уколико се неко позове на њих и цитира их су извор, зато и имамо више врста извора по примарности.
Друга је ствар да ли је то што пише у поменутим изворима тачно и одговара историјској истини, то се зове критика извора и основа је методологије историјске науке, што се учи на првој години факултета, а ти си по свему написаном овде далеко од тога као од Месеца.
Са тим у вези објава коју сам ја пренео о укупним губицима Брегалничке битке са те странице где си види извор информације је тачна, а није тачно као прво да то није уопште извор што ти тврдиш, а као друго и Мулутиновић у губицима његове дивизије, што си ти приложио, не располаже свим информацијама па за неке губитке не зна што сам и каже, па су и они донекле спорни, што је природно, али теби то објашњавати нема сврхе...
Уз то тај мој коментар је приложен у намери да обележи 111 година од почетка другог балканског рата а не да залази у ситна цревца око детаља, али у својој заслепљености бугарском пропагандом и својим комплексом више вредности вероватно ни то ниси приметио.
Прочитајте моје коментаре у суседној теми. Ово што показујеш говори не само да немаш факултетску димплому, него доводи у питање да ли си уопште завршио средњу школу.
Нити сам живео у Бугарској, нити сам тамо студирао у овом миленијуму.
Иначе, понекад путујем у Бугарску, као и кроз Србију.
Наравно нове инсинуације и будалаштине у недостатку аргумената, провидно и очекивано, на које не вреди одговарати.
Лепо је што некад одеш у отаџбину да не заборавиш родбину.