gost 52128
Iskusan
- Poruka
- 6.693
E maslachak jel i on pljuje poznate koji ne ostavljaju baksismeni se to procenjivanje s njihove strane ko je kakva musterija ne dopada..sad zamislite klince koji se sire s parama roditelja i galantno ostavljaju kshishba..i sad se njima neko treba smeskati i praviti ustupke tipa bolji separe i sl..ne ide mi to foliranje za male pare
Kada radis u kafani/kaficu/baru, postanes mnogo dobar psiholog posle nekog vremena. Ja sam sada ponovo pocela da radim u restoranu (opushta me to) i nije samo baksis (ili visina baksisa) kriterijum ko je dobar a ko los gost... ali ako nekoga sluzis celo vece, a recimo veliko je i zahtevno drustvo, i ti se polomis da njima bude divno - treba da ostave baksis. Ako imas lovu za veceru, moras da imas lovu i da castis kelnera, inace je stvarno nepristojno... Imaju kelneri platu, naravno, ali to je smesno slabo placen posao - bas zbog toga sto gazde pretpostavljaju da ces dobiti baksis (ako se trudis).
A to sto je hrana ili pice skupo u restoranu nema nikakve veze sa poslugom.
meni se to procenjivanje s njihove strane ko je kakva musterija ne dopada..sad zamislite klince koji se sire s parama roditelja i galantno ostavljaju kshishba..i sad se njima neko treba smeskati i praviti ustupke tipa bolji separe i sl..ne ide mi to foliranje za male pare

Ako spadaš u njih, batali taj posao. Ja sam polovan muškarac i ne nosim minić, pa kad sam menjao prijatelja u kafani kao konobar, uveče imam puno bakšiša, a jedna njegova konobarica je dobila batina od gosta iako je bila mlada,zgodna i u miniću, ali je bila i BEZOBRAZNA. 

A u stvari ti ne znas da li on ima markicu i socijalno... Sta znam, ja volim da castim i da me caste... ne pridajem tome sad bas toliki znacaj. Imam lovu - dajem i levom i desnom, baksise, milostinju