gost 102443
Buduća legenda
- Poruka
- 31.178
ма не замарај се човече
уживај у рецепту који сам ти дао
Obožavam ove hrišćanske dušebrižnike koji smatraju da su bolji i pravedniji od drugih, jer su hrišćani, odnosno takvima sebe zovu. Smešno.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ма не замарај се човече
То знам,али ми није јасно што је толико овај лик запео за паганизам?
То знам,али ми није јасно што је толико овај лик запео за паганизам?
антихристи не бирају оружије против Христа
Meni se hrišćanstvo uopšte ne sviđa, ako mene pitaš....ali to nema veza sa tim što hrišćanski obredi nisu nikakva hrišćanska novotarija, nego modifikacija prastarih paganskih običaja...To je kao da ja, pošto treba sad da spremim mimoza salatu, da odem da je napravim i da kažem e nije više mimoza, sad je karanfil salata i da znači da sam je ja izmislio..Nje nego...![]()
Obožavam ove hrišćanske dušebrižnike koji smatraju da su bolji i pravedniji od drugih, jer su hrišćani, odnosno takvima sebe zovu. Smešno.
Zato što su hrišćani pokrali pagane, a ne slona Ćiru i Duška Dugouška..![]()
Kapernaume, ista si budaletina, bio i ost'o...100%..![]()
А што ти се не свиђа?
А што не посумњаш у тврдње етнолога и историчара који тврде да су поједини обичаји паганског порекла??
ма не замарај се човече
hrišćanski od tebe, kao i uvek..![]()
е вид сад
па ко је ту будала
нисам ти уопште рекао да си говедо, него
"барем нисам говедо"
Ti išta nećeš da mi odgovoriš, kada te lepo pitam.
Ali bi zato da Ti se veruje, kada nešto kažeš.
Zašto misliš da si iznad mene?
POSAN PASULJ
Potrebno:
1/2 kg mladog pasulja
glavica crnog luka
jedna paprika
jedna šargarepa
koren i list peršuna
ulje, so, biber
Priprema:
Šargarepa, luk, koren peršuna i paprika se iseckaju sitno, doda se pasulj i nalije litrom hladne vode. Kuva se poklopljeno oko pola sata a zatim osoli, pobiberi, zaèini uljem i pospe peršunovim lišæem. Ovako pripremljen pasulj može da bude gušæi ili reði, po želji.
да видиш како ћеш бити паметнији кад се накркаш![]()
Zato što su hrišćani pokrali pagane, a ne slona Ćiru i Duška Dugouška..![]()
А што не посумњаш у тврдње етнолога и историчара који тврде да су поједини обичаји паганског порекла??
Jesu Hrišćani pokrali pagane, ili su pagani pokrali Hrišćane?
е вид сад
па ко је ту будала
нисам ти уопште рекао да си говедо, него
"барем нисам говедо"
Unosenje badnjaka u kucu i njegovo paljenje NIJE HRISCANSKI VEC PAGANSKI OBICAJ!
"Istoričari religije, filolozi i etnolozi smatraju da su Srbi naslijedili ovaj običaj iz svoje prethrišćanske religije.
Oni tumače badnjak kao utjelovljenje duha rastinja i kao božanstvo koje umire spaljivanjem pa uskrsava, kojem su se prinosile žrtve i upućivale molitve radi plodnosti polja, zdravlja i sreće prodice.
Njegova vatra simbolizovala je svjetlost sunca, obezbjeđujući sunčevu životvornu snagu u narednoj godini. Neki od južnoslovenskih naroda imaju slične običaje, a tradicija da porodica na Badnji dan svečano naloži drvo na ognjištu zabilježena je i među drugim evropskim narodima." (Wikipedia)
Tebe kao da je crni đavo učio kako da razgovaraš sa ljudima.![]()
уживај Божић је
јеси ли ишао да палиш бадњак?