Бацање хране?

@DavidB92/BackUp, like i unlike istovremeno jer ostavljati hranu po ulici ne zvuci dobro. Mora da si mislio na nesto drugo, a to drugo i ja radim ponekad, s tim da to stvarno nije hrana koje je postala smece, i ne zavrljacim bilo gde.
@Nina , zalim sto to saznajem... srecom, mi ovamo Lidl nemamo, a i da ga imamo, valjda smo jos u odnosu na te tamo ubogi seljaci koji standard gradskog zivota na toj visokoj nozi nikada necemo doziveti, koji ne znaju sta je moderno, outsiders. :malav:

Koji je problem ako neko ostavi hranu na ulici? Hrana je biorazgradiva... Ljudi prave problema oko bacanja hrane po ulici,a niko ne pravi problem sto ljudi uzimaju plasticne kese iz marketa i tako jednoj kesi treba 240 godina da se razgradi...

Koji je problem ako neko ostavi hranu na ulici? Hrana je biorazgradiva... Ljudi prave problema oko bacanja hrane po ulici,a niko ne pravi problem sto ljudi uzimaju plasticne kese iz marketa i tako jednoj kesi treba 240 godina da se razgradi...

Храни није место на улици. Ако неко баш има вишак, нека окачи на контејнер.

@DavidB92/BackUp
Npr., vidim da se na nekom mestu skupljaju macke i njima na to odredjeno mesto nesto odnesem jer volim macke.
Na ulici (na klupi, pored klupe, gde ljudi hodaju, gde je saobracaj, gde se neko potrudio da grad izgleda uredno i lepo) to ne bih nikad uradila.
Na to smo mislili. U redu je ako zivotinje hranimo, ali da ostavljamo hranu bilo gde nije u redu jer pre svega imamo neku etiketu ponasanja, a ni tim zivotinjama ne bi odgovaralo da ih naviknete ne to da ce hranu naci na mestu gde za njih nije bezbedno da dolaze.
Sigurna sam da i vi birate zgodno mesto pre nego sto hranu tek tako bacite.

@DavidB92/BackUp
Npr., vidim da se na nekom mestu skupljaju macke i njima na to odredjeno mesto nesto odnesem jer volim macke.
Na ulici (na klupi, pored klupe, gde ljudi hodaju, gde je saobracaj, gde se neko potrudio da grad izgleda uredno i lepo) to ne bih nikad uradila.
Na to smo mislili. U redu je ako zivotinje hranimo, ali da ostavljamo hranu bilo gde nije u redu jer pre svega imamo neku etiketu ponasanja, a ni tim zivotinjama ne bi odgovaralo da ih naviknete da ce hranu naci na mestu gde za njih nije bezbedno da dolaze.
Sigurna sam da i vi birate zgodno mesto pre nego sto hranu tek tako bacite.

Hrana se prvensteno ostavlja na travi gde je manji kontakt sa bakterijama

Ne, ne, ne... vi morate da snosite odgovornost za te zivotinje koje ucite da ce naci hranu na odredjenom mestu. Tu gde je prometno i zivo ce se uvek naci potencijalni mrzitelj zivotinja koji ce ih maltretirati jer jedu bas tu. Drugo, zivotinje su potencijalno opasne po ljude. Pa, nemojmo da smo nesvesni stvari koje mogu da se dese i njima i nama, pa da hranu bacamo npr. na ulicu, na mesto koje je prakticno ludnica za njih, na decijem igralistu. Da li biste bili srecni da pas iz nekog razloga necije dete napadne jer je tu nalazio hranu i to mesto dozivljava kao svoju teritoriju?
Dakle, nije sve stvar estetike, nego i vise svesti o nasim postupcima.

Ne, ne, ne... vi morate da snosite odgovornost za te zivotinje koje ucite da ce naci hranu na odredjenom mestu. Tu gde je prometno i zivo ce se uvek naci potencijalni mrzitelj zivotinja koji ce ih maltretirati jer jedu bas tu. Drugo, zivotinje su potencijalno opasne po ljude. Pa, nemojmo da smo nesvesni stvari koje mogu da se dese i njima i nama, pa da hranu bacamo npr. na decijem igralistu. Da li biste bili srecni da pas iz nekog razloga necije dete napadne jer je tu nalazio hranu i to mesto dozivljava kao svoju teritoriju?
Dakle, nije sve stvar estetike, nego i vise svesti o nasim postupcima.

Koliko ja znam ulicni psi najvise dolaze ispred skolski dvorista za vreme velikog odmora,gde psi znaju da ce naci hrane... Jos nisam cuo da je neki pas napao dete za vreme skolskog verlikog odmora.

@DavidB92/BackUp , vi mozda niste culi, a ne znaci da se nije desilo, i rizik je tu. Psu se u trenutku iz brojnih razloga moze promeniti zdravstveno stanje i on moze postati tempirana bomba. Ipak, tema je bacanje hrane, tako da se domacinu izvinjavam ovim putem.
Terminoloski je u vezi sa temom-bacanje hrane po ulici da bi zivotinje jele-da ili ne?

• Podržavam
Reactions: Red
@DavidB92/BackUp , vi mozda niste culi, a ne znaci da se nije desilo, i rizik je tu. Psu se u trenutku iz brojnih razloga moze promeniti zdravstveno stanje i on moze postati tempirana bomba. Ipak, tema je bacanje hrane, tako da se domacinu izvinjavam ovim putem.
Terminoloski je u vezi sa temom-bacanje hrane po ulici da bi zivotinje jele-da ili ne?

Zasto pas moze postati tempirana bomba? Jer zivi sa vlasnikom u kuci i hrani se granulama... Pas nije namenjen za kucu,on je divlja zivotinja,covek od kad je udomio psa,pas je poceo biti bolestan,cak su veterinari kod nekih pasa pronalazili tumor tezak po 5 kilogarama. A inace pas je mesozder i treba da se prvenstveno hrani mesom,a ne nekim smecarskim granulama. A covek moze biti jos opasniji ako bude imao 'slobodu' kao pas...

@DavidB92/BackUp , iskusavate domacina. Izvolite pa otvorite temu na kojoj o tome mozemo pisati.
Ovde se hrana baca ili ne. Ja hranu ne bacam, a i kad vidim gladne macke pored neke zgrade koja mi je usput, ostavicu im nesto hrane, a i nikad se toga sama nisam dosetila nego je neko vec ostavio cinijice, mesto gde hrana pripada.
Ne bacam hranu po ulici i osudila bih svakog ko to cini. Vas grad nije kontejner. Da svako sledi vas primer, covek ne bi imao gde da zgazi. :azdaja:

@DavidB92/BackUp , iskusavate domacina. Izvolite pa otvorite temu na kojoj o tome mozemo pisati.
Ovde se hrana baca ili ne. Ja hranu ne bacam, a i kad vidim gladne macke pored neke zgrade koja mi je usput, ostavicu im nesto hrane, a i nikad se toga sama nisam dosetila nego je neko vec ostavio cinijice, mesto gde hrana pripada.
Ne bacam hranu po ulici i osudila bih svakog ko to cini. Vas grad nije kontejner. Da svako sledi vas primer, covek ne bi imao gde da zgazi. :azdaja:

Jesi ti ikad videla deponiju smeca kako izgleda ? I ono smece kad se zapali,jos dodatno vetar duva prema gardu ... Je l' uzimas kese iz marketa?

Jesam, Indija, cirkus koji niko sebi ne bi pozeleo. Berlin je najcistiji grad sveta i njemu treba da tezimo, a ne Delhiju. STOP bacanju hrane po ulici!
Uzimam kese iz marketa ali ih ne bacam naokolo tako da to nije zlocin. Volim da dobijem kesu jer ne nosam kese u novcaniku/torbi/dzepu. Nije to do uzimanja kesa, nego gde ta kesa zavrsi. Opet je neko poucen covekom koji baca hranu po ulici bacio i kesu. I krevet. I sve drugo sto mu ne treba. Sramota!

Jesam, Indija, cirkus koji niko sebi ne bi pozeleo. Berlin je najcistiji grad sveta i njemu treba da tezimo, a ne Delhiju. STOP bacanju hrane po ulici!
Uzimam kese iz marketa ali ih ne bacam naokolo tako da to nije zlocin. Volim da dobijem kesu jer ne nosam kese u novcaniku/torbi/dzepu. Nije to do uzimanja kesa, nego gde ta kesa zavrsi. Opet je neko poucen covekom koji baca hranu po ulici bacio i kesu. I krevet. I sve drugo sto mu ne treba. Sramota!

Polako nemoj pred rudu. Ovo izracunamo,ti godisnje skupis 300 plasticnih kesa i sve te kese su i dalje kod tebe? Kako covek moze da unisti prirodu ako baci drveni krevet na ulicu? Slazem se da je Beriln najmanje prljav od ostalih praljavi gradova,ali on je takodje daleko od cistoce.
Ne gledam kako ce nesto cistije da izlega,neko analiaziram sta je cisto,a sta nije...
Ovde je rec od hrani,hrana nije praljava i moze da se baca bilo gde bez posledica po prirodu.
Potrebno vreme da se razgradi:

Plastika: oko 1000 godina,plasticnim kesama oko 240 godina.
Staklo: treba nekoliko miliona godina da se razgradi, a neki stručnjaci smatraju da ono ne može da se raspadne.
Papir: treba mu oko dve do sest nedelja.
Konzerve : alumijumu treba između 80 i 200 godina da se u potpunosti razgradi.
...

Dok reku najvise zagadjuje: kiselina koja se koristi u toaletima,prasak za ves...

Ma, ti mozes da bacis i sopstvene izlucevine na ulicu, ali je l' to u redu? Nemoj da se gubis, covece! Ja moje kese cuvam. Kakva je to srpska kuca bez kese pune kesa? Covece, mene ne zanima da li je nesto biorazgradivo, necu bacati po ulici, za sta je kanta, kontejner!? Ima da strajkujem gladju da Vucic cuje samo da se uvede komunalna policija, ljudi koji ce da kaznjavaju sve koji bacaju bilo sta. Jedna od strogih kazni ce biti za one koji pljuju, a jos strozijih koji pljuju zvake. To, bre, nisu ljudi, to je stoka! Stoka nisu svinje, svinje su divna stvorenja!
To nama treba! Komunalna policija, pa po dzepu kad god pljunes. More!
Bez stroge komunalne policije smo jos gradjani stotog reda.
(Plus imam vid paranoje, Vucic mozda ovo cita... sta god napisem, nekako se obistini. :eek: )

Зато ја и купујем паковани хлеб јер он је свеж и сутра ако га данас нећу јести.
Ne postoji seceni hleb koji je svez ni taj dan kad je kupljen,kao onaj koji ja uzimam tek izvadjen iz furune (peci) na drva.Razliciti ljudi,razliciti hlebovi,razliciti ukusi...

@tema
Inace skoro da nista ne bacam,imam meru kad kupujem i spremam,jedino krompir uvek mislim da je malo kad cistim,a ispostavi se da je mnogo.Ali i on stoji u vodi nekoliko dana,iskoristi se.Inace se grozim toga,znam ljude koji bace duplo vise nego sto pojedu,a nikako da shvate da spremaju ili kupuju kao da ce ratno stanje.

Ma, ti mozes da bacis i sopstvene izlucevine na ulicu, ali je l' to u redu? Nemoj da se gubis, covece! Ja moje kese cuvam. Kakva je to srpska kuca bez kese pune kesa? Covece, mene ne zanima da li je nesto biorazgradivo, necu bacati po ulici, za sta je kanta, kontejner!? Ima da strajkujem gladju da Vucic cuje samo da se uvede komunalna policija, ljudi koji ce da kaznjavaju sve koji bacaju bilo sta. Jedna od strogih kazni ce biti za one koji pljuju, a jos strozijih koji pljuju zvake. To, bre, nisu ljudi, to je stoka! Stoka nisu svinje, svinje su divna stvorenja!
To nama treba! Komunalna policija, pa po dzepu kad god pljunes. More!
Bez stroge komunalne policije smo jos gradjani stotog reda.
(Plus imam vid paranoje, Vucic mozda ovo cita... sta god napisem, nekako se obistini. :eek: )

Fekalije zavrsavaju u reci,sto nije daleko od ulica. Ali moras shvatiti da smece mora negde zavrsiti,nije to postupak bacis u kontenjer i smece nestane... Pljuvacka takodje nije prljava... Daska za wc solju,daska za meso,sundjer za sudove je mnogo prljavi od pljuvacke,mislim kako je kad se ljubis sa nekim?
Ne treba nama komunalna policija,jer imamo vaznijih problema od smeca,sta da radimo sa Zeljkom Mitrovicem najvecim smecem?

Evo ti slika klasicne deponije,mozda se neka tvoja kesa nalazi ovde.
deponija_210715_tw630.jpg

Treba, komunalna policija je dobar start. Mi bismo se bar naucili redu da ne bacamo-ne samo hranu, nego bilo sta po ulici. Mislim da je to dobar start da se i sa deponijama pocne nesto raditi. U mojoj ljubljenoj Kini vise nije ponizenje raditi u kompanijama koje se iskljucivo bave reciklazom i uredjivanjem tih deponija. Oni su o tome poceli da misle kad su se po svim parametrima priblizili Nju Delhiju. Mi mozemo i pre!
Sada je trenutak! Zasto da ne? Mi ne moramo da cekamo to vreme kad ce nam vazduh biti toliko zagadjen da posle 15min boravaka napolju na vlaznoj maramici kojom se brisemo ostane blato!
Mi to disemo, mi to zivimo!

Treba, komunalna policija je dobar start. Mi bismo se bar naucili redu da ne bacamo-ne samo hranu, nego bilo sta po ulici. Mislim da je to dobar start da se i sa deponijama pocne nesto raditi. U mojoj ljubljenoj Kini vise nije ponizenje raditi u kompanijama koje se iskljucivo bave reciklazom i uredjivanjem tih deponija. Oni su o tome poceli da misle kad su se po svim parametrima priblizili Nju Delhiju. Mi mozemo i pre!
Sada je trenutak! Zasto da ne? Mi ne moramo da cekamo to vreme kad ce nam vazduh biti toliko zagadjen da posle 15min boravaka napolju na vlaznoj maramici kojom se brisemo ostane blato!
Mi to disemo, mi to zivimo!

Slazem se sa tobom,ali gore je kad se covek isprlja iznutra(duhovno),nego bilo sta...

To je stvar edukacije. Mi se ovde bavimo higijenom spolja. Higijena iznutra se nekad negovala tako sto je ucitelj/nastavnik/profesor bio mali bog. I mi cemo povratiti svoj status, korak po korak!
Ajmo prvo da utvrdimo da li svi peru rike kad izvrse male i velike nuzde. Od malih stvari ici ka velikim. Ne znam kako drugacije!

Fabriko, Crvena je u pravu, evo moj slucaj, nas ima troje, keva uopste ne jede hleb, a cale ne moze nijedan drugi osim belog obicnog, ja jedem crni iseceni, ali ne vise od dva parceta na dan i onda posle 3, 4 dana kad mu istekne rok sta da radimo sa njim??? On se ubudja i nije ni za sta.....

• Podržavam
Reactions: Red

Back