електрика
Zaslužan član
- Poruka
- 123.189
И они што направе зимнице као да живе у поларном кругу па онда на пролеће сви контејнери смрде на бачени кисели купус.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
@DavidB92/BackUp, like i unlike istovremeno jer ostavljati hranu po ulici ne zvuci dobro. Mora da si mislio na nesto drugo, a to drugo i ja radim ponekad, s tim da to stvarno nije hrana koje je postala smece, i ne zavrljacim bilo gde.
@Nina , zalim sto to saznajem... srecom, mi ovamo Lidl nemamo, a i da ga imamo, valjda smo jos u odnosu na te tamo ubogi seljaci koji standard gradskog zivota na toj visokoj nozi nikada necemo doziveti, koji ne znaju sta je moderno, outsiders.![]()
Koji je problem ako neko ostavi hranu na ulici? Hrana je biorazgradiva... Ljudi prave problema oko bacanja hrane po ulici,a niko ne pravi problem sto ljudi uzimaju plasticne kese iz marketa i tako jednoj kesi treba 240 godina da se razgradi...
Храни није место на улици. Ако неко баш има вишак, нека окачи на контејнер.
@DavidB92/BackUp
Npr., vidim da se na nekom mestu skupljaju macke i njima na to odredjeno mesto nesto odnesem jer volim macke.
Na ulici (na klupi, pored klupe, gde ljudi hodaju, gde je saobracaj, gde se neko potrudio da grad izgleda uredno i lepo) to ne bih nikad uradila.
Na to smo mislili. U redu je ako zivotinje hranimo, ali da ostavljamo hranu bilo gde nije u redu jer pre svega imamo neku etiketu ponasanja, a ni tim zivotinjama ne bi odgovaralo da ih naviknete da ce hranu naci na mestu gde za njih nije bezbedno da dolaze.
Sigurna sam da i vi birate zgodno mesto pre nego sto hranu tek tako bacite.
Ne, ne, ne... vi morate da snosite odgovornost za te zivotinje koje ucite da ce naci hranu na odredjenom mestu. Tu gde je prometno i zivo ce se uvek naci potencijalni mrzitelj zivotinja koji ce ih maltretirati jer jedu bas tu. Drugo, zivotinje su potencijalno opasne po ljude. Pa, nemojmo da smo nesvesni stvari koje mogu da se dese i njima i nama, pa da hranu bacamo npr. na decijem igralistu. Da li biste bili srecni da pas iz nekog razloga necije dete napadne jer je tu nalazio hranu i to mesto dozivljava kao svoju teritoriju?
Dakle, nije sve stvar estetike, nego i vise svesti o nasim postupcima.
@DavidB92/BackUp , vi mozda niste culi, a ne znaci da se nije desilo, i rizik je tu. Psu se u trenutku iz brojnih razloga moze promeniti zdravstveno stanje i on moze postati tempirana bomba. Ipak, tema je bacanje hrane, tako da se domacinu izvinjavam ovim putem.
Terminoloski je u vezi sa temom-bacanje hrane po ulici da bi zivotinje jele-da ili ne?

@DavidB92/BackUp , iskusavate domacina. Izvolite pa otvorite temu na kojoj o tome mozemo pisati.
Ovde se hrana baca ili ne. Ja hranu ne bacam, a i kad vidim gladne macke pored neke zgrade koja mi je usput, ostavicu im nesto hrane, a i nikad se toga sama nisam dosetila nego je neko vec ostavio cinijice, mesto gde hrana pripada.
Ne bacam hranu po ulici i osudila bih svakog ko to cini. Vas grad nije kontejner. Da svako sledi vas primer, covek ne bi imao gde da zgazi.![]()
Jesam, Indija, cirkus koji niko sebi ne bi pozeleo. Berlin je najcistiji grad sveta i njemu treba da tezimo, a ne Delhiju. STOP bacanju hrane po ulici!
Uzimam kese iz marketa ali ih ne bacam naokolo tako da to nije zlocin. Volim da dobijem kesu jer ne nosam kese u novcaniku/torbi/dzepu. Nije to do uzimanja kesa, nego gde ta kesa zavrsi. Opet je neko poucen covekom koji baca hranu po ulici bacio i kesu. I krevet. I sve drugo sto mu ne treba. Sramota!
)Ne postoji seceni hleb koji je svez ni taj dan kad je kupljen,kao onaj koji ja uzimam tek izvadjen iz furune (peci) na drva.Razliciti ljudi,razliciti hlebovi,razliciti ukusi...Зато ја и купујем паковани хлеб јер он је свеж и сутра ако га данас нећу јести.
Ma, ti mozes da bacis i sopstvene izlucevine na ulicu, ali je l' to u redu? Nemoj da se gubis, covece! Ja moje kese cuvam. Kakva je to srpska kuca bez kese pune kesa? Covece, mene ne zanima da li je nesto biorazgradivo, necu bacati po ulici, za sta je kanta, kontejner!? Ima da strajkujem gladju da Vucic cuje samo da se uvede komunalna policija, ljudi koji ce da kaznjavaju sve koji bacaju bilo sta. Jedna od strogih kazni ce biti za one koji pljuju, a jos strozijih koji pljuju zvake. To, bre, nisu ljudi, to je stoka! Stoka nisu svinje, svinje su divna stvorenja!
To nama treba! Komunalna policija, pa po dzepu kad god pljunes. More!
Bez stroge komunalne policije smo jos gradjani stotog reda.
(Plus imam vid paranoje, Vucic mozda ovo cita... sta god napisem, nekako se obistini.)
Treba, komunalna policija je dobar start. Mi bismo se bar naucili redu da ne bacamo-ne samo hranu, nego bilo sta po ulici. Mislim da je to dobar start da se i sa deponijama pocne nesto raditi. U mojoj ljubljenoj Kini vise nije ponizenje raditi u kompanijama koje se iskljucivo bave reciklazom i uredjivanjem tih deponija. Oni su o tome poceli da misle kad su se po svim parametrima priblizili Nju Delhiju. Mi mozemo i pre!
Sada je trenutak! Zasto da ne? Mi ne moramo da cekamo to vreme kad ce nam vazduh biti toliko zagadjen da posle 15min boravaka napolju na vlaznoj maramici kojom se brisemo ostane blato!
Mi to disemo, mi to zivimo!
@DavidB92/BackUp @Indigo3
Vratite se na temu, molim vas!
Ovo o čemu raspravljate nije u vezi sa temom.