B92: Ovo je naslovna novog "Šarli ebdoa"

Ne znam da li su izgubili kontakt sa realnošću ili se prosto radi o jednoj staroj kolonijalnoj veštini.

Žena koja je radila u Africi mi je pričala kako je tamo imala kućnu pomoćnicu s kojom je gajila normalne odnose.

Posle izvesnog vremena jedan kolega Francuz joj je uvijeno saopštio kako primećuje da je suviše kolokvijalna u ophođenju sa kućnom pomoćnicom i da mora da je malo pritegne ako želi da iz nje izvuče maksimum.

Znaju oni dobro šta rade.

To je jednostavno njihova strategija za Treći svet.

Ovi što su nastradali bili su, kako reče jedan od komentatora na TV, "šezdesetosmaši"...levičari...

Odgovorila sam ti, to je upravo objavljivanje slike Muhameda i teranje inata i dalje.

Ni tvoje misljenje nema nikakve veze s necijim pravom.
Vidi, ovde se pominje izraz "pravo". Da li postoji sudska odluka ( ako se vec pozivas na "pravo") da nesto ne sme da se objavljuje jer
vredja neciju licnost, neciji lik i delo.
Muhamed je samo simboil jedne religije, kao sto je i Isus simbol, znaci vredja se ideja, a to vredjanje ideje nema pravnih konsekvenci.

Odgovorila sam ti, to je upravo objavljivanje slike Muhameda i teranje inata i dalje.

Tacno. Zato ja nigde nisam ni napisala sta ko ima pravo.
Samo u svoje ime: imam pravo da vidim sve, pa i novu karikaturu 'Sarli ebdo-a'.
A muhameda nisam prepoznala :D po meni to moze biti bilo koji musliman, a i sam prorok. To i jeste poenta.

upravo tako. ne pripadaju civilizaciji uopste.

Не припадају европској цивилизацији. Али жеља за јефтином радном снагом код европских држава их је довела на европска тло.

Дакле, нека свако трпи последице својих жеља и одлука.

siptari i nisu neki koje preterano zanima dzihad, njih zanima sama kriminal svake vrste...
veca ti opasnost preti od komsoje ahmeda turcina...onog koji sebi daje za pravo da odlucuje sta ti i tvoja deca smete da oblacite...[/QUOTE]
Ceklaj, tebi nekakvi Turci prete da ci te yebati sve pos pisku ako tvoje devojcice ne nose marame.

Ti bre nisi normalna.

ne meni rajka, bilo je u medijima pre par godina i stvarno se desilo...nadji, mislim da je bilo u sternu ili fokusu...

"mišljenje je kao šupak - svako ga ima" :)

Vidi, ovde se pominje izraz "pravo". Da li postoji sudska odluka ( ako se vec pozivas na "pravo") da nesto ne sme da se objavljuje jer
vredja neciju licnost, neciji lik i delo.
Muhamed je samo simboil jedne religije, kao sto je i Isus simbol, znaci vredja se ideja, a to vredjanje ideje nema pravnih konsekvenci.

Znaš li da je u Asutriji recimo i Nemačkoj pravno zabranjeno objavljivanje tekstova, karikatura itd., koje vređaju verska osećanja i da bi Šarli u tim zemljama bio krivično gonjen?

Не припадају европској цивилизацији. Али жеља за јефтином радном снагом код европских држава их је довела на европска тло.

ne samo, u velikoj meri su ih ratovi doveli...

Toliko su daleko otišli sa svojom retardiranom umišljenošću da su intelektualni krem, da su izgubili svaki kontakt sa realnošću...
Okej, neka se i sprdaju sa čim hoće, neka i zamišljaju šta hoće, neka se rugaju i kleveću i teraju po svome - ali sa toliko godina da ne budu svesni da moraju da podnesu teret svojih odluka??? To je već totalno retardirano. Moraju da budu odgovorni pre svega prema sebi. Da se, ne daj Bože, bavim takvim poslom i da svaki dan čačkam mečku, nosio bih pancir i unajmio obezbeđenje. Okej, poginuli su za ideale - ali za SVOJE ideale.
Po gubitku osećanja za realnost podsećaju na poslednje plemstvo Francuske pre buržoaske revolucije.
Niko te neće zaštiti tako efikasno ako i sam ne preduzmeš nešto.
Problem nastaje kada poveruješ da si na pešačkom prelazu nedodirljivi car, pa ne gledaš levo i desno nego misliš o tome kako će vozač biti kriv ako te zvekne...džaba ti posle i carevanje i propisi i moral i nemoral...sve ode u bestraga.
p.s. i ja sam protiv terorizma, normalno...ja bih im, na primer, na redakciju slao paketiće mačjih i kerećih gomana i time bih izražavao svoje neslaganje sa njihovim stavovima. Naravno da bi me optužili za podstrekivanje bombaša samoubica na terorizam...

upravo tako

"mišljenje je kao šupak - svako ga ima" :)

Znaš li da je u Asutriji recimo i Nemačkoj pravno zabranjeno objavljivanje tekstova, karikatura itd., koje vređaju verska osećanja i da bi Šarli u tim zemljama bio krivično gonjen?

ovo nije bas tacno...ipak su odlucili da je sloboda govora vaznija...

Ein Verbot des Rathauses, bei der „Legida“-Veranstaltung Mohammed-Karikaturen zu zeigen, wurde im Laufe des Montags indes wieder aufgehoben. „Die Meinungsfreihei

http://www.tagesspiegel.de/politik/...rbot-von-mohammed-karikaturen/11219902-2.html

- - - - - - - - - -

Мен’ се чини да ће их неки нови рат "одвести".

iz tvojih usta u Bozije usi...

Časopis "Šarli ebdoa" ponovo greši !

Da sam ja vlasnik ovog lista,
ubuduće bih izbegao bilo kakvo komentarisanje Proroka Muhameda !

Od inata nema goreg zanata !

Dalje,
previđaju još jednu mogućnost :

Katolici, Pravoslavci, Jevreji takođe imaju svoje fanatike,
koji mogu da se ugledaju na iskazivanje dubine svoje vere od muslimanskih teista,
pa da i oni krenu sa oružjem da "raščiste" račune sa šaljivdžijama !

Baš me čudi,
mislio sam da Francuzi nisu samo "namirisani divljaci"
kao i ostatak sveta !

Eh !

Do sada su takve karikature bile objavljivane od strane ovog lista, pa ih ipak niko od pomenutih nije napao.

Ja zaboravih da napišem,
a evo ti me podseti !

Upravo je najgluplji argument to
da Šarlo piše i o drugima - pa ništa !

Zbog toga sam i napisao da može da se desi
"buđenje" još nekih verskih fanatizama.

Kojih ?
Odakle mi dokazi ?

Haha, pa setimo se klerofašizma !
Evo recimo ustaštva !

Loma li je ???

Tacno. Zato ja nigde nisam ni napisala sta ko ima pravo.
Samo u svoje ime: imam pravo da vidim sve, pa i novu karikaturu 'Sarli ebdo-a'.
A muhameda nisam prepoznala :D po meni to moze biti bilo koji musliman, a i sam prorok. To i jeste poenta.

Pravo nije samo normativno vec i moralno, obicajno ili kako hoces. Prema tome, ne zuri sa zakljucivanjem kad ne razlikujes vise vrsta prava.

To sto ti nisi prepioznala Muhameda, ne znaci da ga nece "prepoznati" oni koji su vec izvrsili zlocin i njima slicni, tako da si irelevantna sta ti prepoznajes, u pitanju je druga kultura i drugo drustvo.

Kapiras or not da to nije poenta? :D

Pravo nije samo normativno vec i moralno, obicajno ili kako hoces. Prema tome, ne zuri sa zakljucivanjem kad ne razlikujes vise vrsta prava.

To sto ti nisi prepioznala Muhameda, ne znaci da ga nece "prepoznati" oni koji su vec izvrsili zlocin i njima slicni, tako da si irelevantna sta ti prepoznajes, u pitanju je druga kultura i drugo drustvo.

Ti si relevantna, pa cak i za to da objasnis koju poentu bi trebalo da nadjem u karikaturi?
To je, pretpostavljam, tvoje normativno pravo?
:lol:

pa ne znam bas da li je zelja za jeftinom radnom snagom. evo ti imas islamsku dzamahiriju u pokusaju u komsiluku - bih. njima (zapadu) kad su pruzali pomoc muslimanima u bosni i kad su kreirali tu nakaznu federaciju, nije bio interes jeftina radna snaga.

pa ne znam bas da li je zelja za jeftinom radnom snagom. evo ti imas islamsku dzamahiriju u pokusaju u komsiluku - bih. njima (zapadu) kad su pruzali pomoc muslimanima u bosni i kad su kreirali tu nakaznu federaciju, nije bio interes jeftina radna snaga.

Па, није свуда исти интерес у питању. Уосталом, и сама прича о слободи и правима има једну димензију у Француској, а сасвим другу када се гледа на Србију.

Па, није свуда исти интерес у питању. Уосталом, и сама прича о слободи и правима има једну димензију у Француској, а сасвим другу када се гледа на Србију.

Sloboda i prava ni ne moraju biti sta u Francuskoj ili Srbiji, zašto bi?
Radi se o tome da kad dodješ u Pariz poštuješ francuske zakone, a u Srbiji srpske.

Zanimljivo je da niti jednom nisu karikaturom obradili recimo svoje genocidno delovanje u Alžiru.

Ili uriniranje mornaričkih foka po mrtvim ljudima.

Ili zversko ubistvo Gadafija.

Ili 150 000 mrtvih u Iraku.

Ili...ili...

Nije problem to što na često neduhovit način vrše prozivke već što su te prozivke selektivne.

Nekako prečesto previde patologiju društva koje ih okružuje. Čak i kad to učine jednom u tri godine to bude velo mlako.

Odakle znas da nisu, jesi li video svaki njihov broj, redovno ih citas?

Ali poenta je- i da nisu, pa sta ako nisu?

Pa vi ovde decenijama samo i jedino pricate o srpskim zrtvama, i o nicemu drugome; cak i negirate apsolutno sve ostale zrtve (i to bukvalno sve do jedne).

Hoces da kazes da ste vi zato ograniceni duhom, selektivni i neslobodni, pa je normalno da vas neki OVK terorista malo potkaci zbog te vase neselektivnosti, sta li, hm?

Inace, Srbi su poznati po dvostrukim arsinima, sto sam barem 10000 puta pokazivao ovde na forumu.

Poslednja izmena:

Pa da, Francuska ima slobodnije drustvo od naseg.

Nase je prepuno uplasenih pic.ketina.

Pa sta, da ne izrazavamo svoje gadjenje jer se plasimo da bi tamo neko mogao da nas rokne zbog izrazavanja tog misljenja?

Pa zabole me- ja se gadim i hriscanstva, i islama, i judeizma. A posebno se gadim ljudi koji bi da mi zabranjuju da kazem da se ja gadim tih uzasnih, odvratnih i neslobodnih religija.

Zato treba omoguciti slobodu nosenja oruzija, da bi ljudi imali sanse da se brane kada verski bolesnici krenu na njihove domove i radna mesta da ih ubiajju, jer su ovi izrazili misljenje.

Ja nemam problema da sovinistima i konzervama u Srbiji sasusem sve u zube kada oni bas hoce da raspravljaju o tome, ono kada su bas agresivni. To cu da radim i ako ovde bude gradjanski rat, i boli me krac da li ce da me ubiju zbog toga. Naravno, ne idem od coveka do coveka da im nabijam to na nos, pristojna sam osoba, nikada ne pocinjem prvi, ali ko od njih hoce da pocne raspravu u tome i jako je agresivan u toj svojoj zelji, pa napusicu ga svojim stavom, direktno u facu, i zabole me.

Poslednja izmena:

Back