B92 i RTS! dodelili Dobrici nobela!

Proglas autora vesti o Nobelu za Ćosića: Srbijo, ne okreći se ratu, strahu i nasilju

Lažnu vest da je Dobrica Ćosić ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za književnost, koja je danas izazvala je pometnju u srpskoj javnosti, objavila je grupa političkih aktivista. Oni su na sajtu NobelPrizeLiterature.org, na kome su prvobitno i objavili lažnu vest, oko 15 časova saopštili da su domen lažnog sajta registrovali 5. oktobra 2011, "kao simbolično podsećanje na dan kada je naša zemlja propustila istorijsku priliku da stvori jedan drugačiji i bolji svet".

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/28...ica-Srbijo-ne-okreci-se-ratu-strahu-i-nasilju

Za svaku osudu ovakva vrsta zahjebancije sa Gospodinom Cosicem :evil::evil::evil:
Ove napaljene majmune iz LDP-a i NVO-a treba pod hitno pred sudiju !!!
Sta vi kazete za ovo ??

Sramotno je dokle su spremni da idu i koliko nisko da se spuste ti proevropski buljaši. Kako je on bio srpski kandidat za Nobela, to ponižavanje je i mene donekle dotaklo. Ćosića nisam čitala jer mi je bio smor, ali sada sam dobila želju da se upoznam sa njegovim radom, čovjek je zadobio moje simpatije.

Na svu srecu, vest je lazna. Kad Nobela nisu dobili nasi geniji poput Selimovica, Kisa i Pekica, onda bi bila steta da ga je dobio ovaj... ne znam koji eufemizam da iskoristim, a da mi MODERATOR ne zabrani komentar. Ukratko, covek koji je surovao sa Milosevicem za vreme tragicnih devedesetih, isao na prijateljske sastanke sa optuzenima za ratne zlocine u Bosni i Hercegovini, i pritom pisac koji u poredjenju sa gore tri pobrojana giganta sasvim osrednje pise, po mom misljenju nikako ne zasluzuje ni Nobelovu ni bilo kakvu drugu nagradu.

Ne mogu da verujem sta ti pises.Nobelova nagrada se daje za knjizevnost,tj.sta je covek napisao,znaci NAPISAO,a ne da li je bio sa nacionalistima ili socijalistima.Ustvari,ako su amerciki predsenici dobijali istu nagradu za mir,mozda su i mogli da predloze i Cosica za istu.Imao bi daleko vece pravo da je dobije nego oni.

Na svu srecu, vest je lazna. Kad Nobela nisu dobili nasi geniji poput Selimovica, Kisa i Pekica, onda bi bila steta da ga je dobio ovaj... ne znam koji eufemizam da iskoristim, a da mi MODERATOR ne zabrani komentar. Ukratko, covek koji je surovao sa Milosevicem za vreme tragicnih devedesetih, isao na prijateljske sastanke sa optuzenima za ratne zlocine u Bosni i Hercegovini, i pritom pisac koji u poredjenju sa gore tri pobrojana giganta sasvim osrednje pise, po mom misljenju nikako ne zasluzuje ni Nobelovu ni bilo kakvu drugu nagradu.

Ti kopirash postove iz "Blica" ,a ???? :per:

Dobrica Cosic spada u "lake" pisce, a ja u principu ne citam takvu literaturu. Zapravo, citao sam je u svom adolescentnom dobu, kada je takva literatura bila primerena mom uzrastu. Otuda dovoditi ovog pisca u vezu sa Nobelom je zaista neozbiljno i spada u domen "science fiction". Toga su svesni umovi koji sede u Nobelovom komitetu i tu nema mesta za nekakve teorije zavere, o kojima Vi pisete. Dobrica Cosic ce u srpskoj istoriji pre biti zapamcen kao duhovni inspirator poslednjih ratova na Balkanu i zlocina koji su se dogodili, nego kao jedan ozbiljan i respektabilan knjizevnik.
Ne mogu da verujem sta ti pises.Jesi li razmisljao da posetis svog lekara?

... Otuda dovoditi ovog pisca u vezu sa Nobelom je zaista neozbiljno i spada u domen "science fiction". Toga su svesni umovi koji sede u Nobelovom komitetu i tu nema mesta za nekakve teorije zavere, o kojima Vi pisete...

Da li su umovi koji sede u Nobelovom komitetu svesni da su Nobelovu nagradu ZA MIR dodelili čoveku_predsedniku čija zemlja je u tom momentu razarala otvorenim ratom dve nezavisne azijske zemlje ?

Dobrica Cosic spada u "lake" pisce, a ja u principu ne citam takvu literaturu. Zapravo, citao sam je u svom adolescentnom dobu, kada je takva literatura bila primerena mom uzrastu. Otuda dovoditi ovog pisca u vezu sa Nobelom je zaista neozbiljno i spada u domen "science fiction". Toga su svesni umovi koji sede u Nobelovom komitetu i tu nema mesta za nekakve teorije zavere, o kojima Vi pisete. Dobrica Cosic ce u srpskoj istoriji pre biti zapamcen kao duhovni inspirator poslednjih ratova na Balkanu i zlocina koji su se dogodili, nego kao jedan ozbiljan i respektabilan knjizevnik.

Ajde mi ukratko uporedi Andrićevu i Ćosićevi težinu, kako je to Andrić "teža" literatura koja zavređuje Nobela?

Opet pitam kojim je on svojim knjizevnim delom postao to sto ti tvrdis , kojim tekstom , hoces li citirati ili tek tako proizvoljno piskarati .... to prvo ...a drugo , sa kojim autoritetom tvrdis da je dotični " laki pisac" ....? Odakle ti kvalifikacije da to procenjuješ?

Back