B92 i RTS! dodelili Dobrici nobela!

Колико ја примећујем и Б92 и Данас баш умеју да закувају и да им се "поверује" :lol:
Само доказ да новинарства овде нема, сад се воде отворени партијски ратови преко медија...Забавно је, али му је сврха супротна - дезинформисање јавности са јасним циље, ебга.. :lol:

Колико сам чуо ХАКЕРИ СУ УПАЛИ НА САЈТ НОБЕЛА И ОБЈАВИЛИ ДА ЈЕ ДОБРИЦА ДОБИО НАГРАДУ... ахаха.....:hahaha::hahaha::hahaha: мора да је у питању нека наша мангупарија...

Jao, bravo, genijalno...I je li mu bio omiljen pisac?:think::think:

ma jok, kiš je to sve rekao jer mu je neko držao pištolj uperen u glavu. andrić je, uz crnjanskog i krležu bio kišov uzor sa ovih prostora (podjednako bitan za njegov prosede kao uticaj jednog npr. borhesa, džojsa, rob-grijea ili nabokova), o tome sam kiš govori u više navrata. krajnje je nepristojno iznova i iznova izbegavati pitanja, još ako je tvoj nadobudan stav u potpunosti bez osnove, pošto vidim da nemaš blage veze o onome o čemu govoriš, jedina opcija mi je da te ignorišem.

Колико сам чуо ХАКЕРИ СУ УПАЛИ НА САЈТ НОБЕЛА И ОБЈАВИЛИ ДА ЈЕ ДОБРИЦА ДОБИО НАГРАДУ... ахаха.....:hahaha::hahaha::hahaha: мора да је у питању нека наша мангупарија...

Iz članka Blica, ne bih rekla da je iz domaće kuhinje..

Redakciji "Blica" je vest bila sumnjiva, zbog čega nije ni objavljenja. Proverom smo utvrdili da je sajt koji je objavio da je Ćosić dobitnik Nobelove nagrade za književnost registrovan juče, 5. oktobra, na ime izvesnog Gjorda Halvorsena iz Osla. Zvanični sajt postoji još 1998. godine i registovan je na Nobelovu fondaciju.

Ko god da je, ne misli ovoj zemlji dobro.

Brojni sajtovi koji su preneli vest ubrzo su je povukli, pa kada biste otišli na link vesti najčešće bi vas zatekla prazna stranica.

Pročitajte tekst koji je objavljen na lažnom sajtu:
“Lažemo da bismo obmanuli sebe, utešili druge, lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da se ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tuđu bedu.”
(Citat iz trilogije “Deobe”)
Preko ovog čoveka, neko se ismejavao celoj zemlji....Namerno širena loša propaganda o Srbiji.

Zašto misliš tako? Jesi li pročitao neku njegovu knjigu ili to misliš samo na osnovu njegovih političkih ubedjenja?

Pročitao sam nažalost. To stilsko zlo ne bih nikom preporučio. Da je dobio Nobela, izjednačio bi se sa Andrićem, koji je od njega 10x veći i pisac i filozof i umetnik. I ne samo on. Sama nagrada bi izgubila poentu (kao da dosad nije :roll: )

Ma, yebe se vama što Madjarska nema more, a ima admirala.......Može čovek pored vas da čita Oče naš na glas, vi ćete i dalje da terate svoje...što nema veze sa temom, ni sa životom...

Tema je takva da samo i možemo da se šalimo. Pa šta ako je neko napravio šalu. i ako se gomila ljudi upecala na nju? Ozbiljan čovek bi morao da zna koji odnos prema Nobelovoj nagradi ima Dobrica, trebao bi da zna da ga ta politička igra ne zanima. A takođ bi trebao da razdvaja njegovo političko delovanje od pisanja, kao što si ti koleginice draga i spomenula.
Takođe ako trebamo da pišemo o nečijoj sramoti, sigurno Srbije ne treba tu da stoji, već je sramota onoga ko je sajt napravio, ukoliko bi bilo ko treba da se stidi zbog šale.

Kako ste glupi i naivni! O kako ste samo glupi i naivni!
Nobelovu nagradu moze dobiti samo neko ko radi za NWO ,kao i druga bitna svetska priznanja.
To ne vazi samo za knjizevnost nego za sve oblasti iz umetnosti.
Uvek je tako bilo naivcine.
Priznati su umetnici koji rade za rezim.

Pravi znacajni umetnici su oni koji su priznati od kolega a ne od kojekakvih politickih fondova.

Pojma vi nemate.

files.php

Ali ''malo morgen''

U četvrtak prepodne osvanuo je sajt www.nobelprizeliterature.org, na kojem je objavljeno da je naš pisac Dobrica Ćosić ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za književnost.

Kako je u pitanju "novinarska patka", jer je tu nagradu zapravo dobio švedski pesnik Tomas Transtromer, interesantno je kako se ova pometnja desila, a preneli su je neki (brzi) mediji od RTS-a do Gardijana.

Reč je o sledećem: neko je, zapravo, otvorio internet adresu koja je slična zvaničnoj adresi za Nobelovu nagradu (www.nobelprize.org), zatim iskopirao kompletnu veb stranicu kako bi izgledala identično originalnoj stranici (čak i povezao sve sa originalnim sajtom, kako bi bilo autentičnije) i umetnuo tekst o tome da je naš pisac dobitnik nagrade.

Dakle, u pitanju je samo jedna lažna veb strana koja je na sasvim drugom sajtu, a originalni sajt nije ni "hakovan" niti uopšte diran. Mi smo probali da proverimo ko je i gde registrovao ovaj lažni sajt koji je poslužio za prevaru.

http://www.politika.rs/rubrike/Hronika/Cosic-i-Nobel-Tragom-internet-dezinformacije.lt.html

A gedza je vec bio izvadio kartu za Stokholm kad ono prc :whistling:

Mi smo grupa neplaćenih, samoorganizovanih web aktivista.

Cilj naše akcije je da skrenemo pažnju srpske javnosti na opasan uticaj političara i pisca Dobrice Ćosića, koji je i ove godine, u domaćoj javnosti, pominjan kao ozbiljan kandidat za Nobelovu nagradu.

Dobrica Ćosić je autor, javna i politička ličnost, koja deluje decenijama, uvek pri samom vrhu vlasti i najbližim krugovima moći, od Komunističke Partije bivše SFR Jugoslavije, preko inspiratora manifesta srpskog nacionalizma – zloglasnog Memoranduma SANU, zatim na položaju Miloševićevog predsednika ratne SR Jugoslavije, do današnje bliskosti namračnijim i najopasnijim pseudodemokratskim krugovima u Srbiji novog veka.

Domen ovog očigledno lažnog sajta registrovali smo 5. oktobra 2011. godine, kao simbolično podsećanje na dan kada je naša zemlja propustila istorijsku priliku da stvori jedan drugačiji i bolji svet. Srbija se danas ponovo okreće ratu, strahu, smrtonosnom kiču devedesetih, nasilju prema različitostima, nacionalističkom konzervativizmu i neiskrenom pravoslavlju. Verujemo da su misli [/B]i političko delovanje Dobrice Ćosića duboko isprepletene sa tim opasnim sistemom vrednosti, koji ne prestaje da nam preti.

Takođe verujemo da strahovite posledice višedecenijskog političkog, literarnog i javnog delovanja Dobrice Ćosića njegova zemlja i čitav region osećaju snažno i danas.
Dobrica Ćosić nije dobitnik Nobelove nagrade, iako su srpska javnost, pa i on sam, u to verovali punih petnaest minuta.

Od te činjenice nam je ipak malo lakše.

http://www.nobelprizeliterature.org/index.html

Nisu ovi neplaćeni, već grupa napaćenih aktivista nečega što se nikako ne zove Srbija.

Da je sreće, zakona i države, državni tužilac bi nakon ovoga morao da reaguje, jer su se neki paćenici poigrali sa celom nacijom zbog verovanja i straha od "misli" jedne starine u liku Dobrice Ćosića.

Zahvaljujući njihovom verovanju, zvučno je pukla bruka po celom svetu. Koristiti ovako prestižnu nagradu i manifestaciju za unatar nacionalna politička prepucavanja ravno je ludilu, svojevrsnom nemoralu. U najmanju ruku, ovim aktivnostima još jednom smo se predstavili svetu kao divljaci, jer ako za nas ništa nije Nobel prize, za ostatak sveta jeste, i te kako.
.
Sad se dobro vidi da su Hrvati imali puno pravo kad su rekli da Srbima ne treba niko drugi sa strane; dovoljni su oni sami sebi..i da je tačna ona narodna izreka ...što sto budala pokvari to jedan pametan ne može da popravi...
.Džaba Novaku što predstavalja svoju zemlju na najbolji način, kad za njim idu paćenici i za.seeru sav njegov trud i rad.
Jadno, da jadnije ne može biti.

Dakle, gosn. državni tužioče, u odbranu mene i moje zemlje, da vas vidim !
Dižite kp protiv ovih što samo veruju da misle.

Kako ste glupi i naivni! O kako ste samo glupi i naivni!
Nobelovu nagradu moze dobiti samo neko ko radi za NWO ,kao i druga bitna svetska priznanja.
To ne vazi samo za knjizevnost nego za sve oblasti iz umetnosti.
Uvek je tako bilo naivcine.
Priznati su umetnici koji rade za rezim.

Pravi znacajni umetnici su oni koji su priznati od kolega a ne od kojekakvih politickih fondova.

Nominaciju za NP predlažu kolege umetnika.:cool:

Pojma vi nemate.
Izvini, al ni ti.

Ja ne kapiram što dižeš Ćosića u nebesa toliko, on nije ništa epohalno napisao niti je vredan tolike pažnje, da nije bio politički aktivan ova tema ne bi ni do ovih 6 strana dogurala.

Vidim da ne razumeš....

Ne dižem ja Ćosića u nebesa zbog Ćosića, nego zbog nas!
Imati nobelovca znači mnogo za kulturu jedne nacije, za njenu budućnost, za sva pokolenja....

I zbog tebe mladiću, i mog sina, da biste se sutra mogli hvaliti ko ste i odakle ste...šta ste ! Da imate crno na belo da pripadate kulturnoj naciji....... Eto, za šta sam.

Onda je Dobrica svakako najpriznatiji živi pisac zapadno od Demokratske Narodne Republike Koreje . :D

Hvala ti što me potseti....Naš najveći živi pisac, dramaturg, akademik Duško Kovačević, pričao mučenik kako Zvezdara teatar nema para da plati struju, neke gradjevinske radove i kako zbog toga najverovatnije neće biti predstava ove sezone. Bio je u pravu. Katanac je na vratima ovog pozorišta.

Ako je Dobrica Ćosić, kao akademik, ovakav, onakav, da ne ponavljam sve kako ste ga okarakterisali, šta imate loše da kažete za Duška Kovačevića? Što se niste potresli za njega?
Nego, boli vas uvo za sve., da se ne lažemo.......Samo je bitno da imate na koga da ispalite svoj jed od ličnog neuspeha...:D

Ovde je najveći akademik bez mana Seka ....:worth:

Mi imamo nobelovca, i to zapravo nekoga ko je to zaslužio.
Da je Ćosić dobio Nobelovu nagradu, to bi bila sramota tog komiteta koji ga je odabrao. A mi ne bismo realno imali čime da se ponosimo.

Ovako, realno imaš pravo da se stidiš grupe nekih aktivista koju su se po.pishali u tvoje ime, i u ime tvoje zemlje na Švedsku kraljevsku akademiju nauka ! Sasvim realno....

Back