B I I X I I I + 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Па кад састављаш формулу узми у обзир да нису у Србији, те србовањем изражавају свој идентитет.

Јер оно, кад си у матици Србији, нема неке бриге да ли ћеш бити у непријатељском окружењу гдје нећеш имати основних намирница или ће неки усташоиди да ти разбијају манастире или нападају свештенство или да ти скрнаве гробове.

А тое свакодневница Срба из БиХ и ЦГ.
pa nije matica samo sumadija, moj ti.

Технички није, званично јесте.

Ал' то званично је флексибилно, не значи да неће да се промијени.

Надајмо се најбољем.
a sta je za tebe najbolje? da se promeni ili da se ne promeni?
jer deluje kao da srbiju priznajes samo u okvirima sumadije, a eto nalazis za pravo da srbujes vise od nas koji zaista jesmo stanovnici srbije.
konfuzno.

a sta je za tebe najbolje? da se promeni ili da se ne promeni?
jer deluje kao da srbiju priznajes samo u okvirima sumadije, a eto nalazis za pravo da srbujes vise od nas koji zaista jesmo stanovnici srbije.
konfuzno.
Говорим о националној матици Срба, држави Србији.

Свој си на своме, Србија историјски није у данашњим границама, ал' таква је политичка ситуација да јесте.

А када је твоја ђедовина, да се тако изразим, у матици, онда се осјећаш сигурно.

Хоћеш рећи да Срби у БиХ и ЦГ нису угрожени и под сталним притиском?

Што се србовања тиче, исти принцип. Србуј у Београду, људи ће пролазити и рећи ''океј''.

Србуј у Подгорици, испендречиће те, стрпати у притвор и тако у круг. Србуј у БиХ, прогласиће те за надрогираног ћетника у панциру или геноцидаша.

Када потискујеш један народ и његов идентитет, у њему се ствара бунт.

Ето, надам се да сам био довољно јасан.

П.С.

Да не буде конфузије или таквог етикетирања јер га је већ било, уз ово све хоћу још да кажем да не сматрам да су Срби из Републике Српске или Црне Горе ишта ''бољи Срби'' од оних из Србије.

Nemoite ljudi da se mrzimo međusobno, daj da ko ljudi mrzimo hrvate

@ariodante
Ето, и замисли пролазиш кроз ово сваки дан, да не говорим о лупању ћириличних табли, повицима ''убиј Србина'' сваком приликом и пребијањем на смрт као оног мученика у Ријеци.

И касније питаш зашто србујемо.

Говорим о националној матици Срба, држави Србији.

Свој си на своме, Србија историјски није у данашњим границама, ал' таква је политичка ситуација да јесте.

А када је твоја ђедовина, да се тако изразим, у матици, онда се осјећаш сигурно.

Хоћеш рећи да Срби у БиХ и ЦГ нису угрожени и под сталним притиском?

Што се србовања тиче, исти принцип. Србуј у Београду, људи ће пролазити и рећи ''океј''.

Србуј у Подгорици, испендречиће те, стрпати у притвор и тако у круг. Србуј у БиХ, прогласиће те за надрогираног ћетника у панциру или геноцидаша.

Када потискујеш један народ и његов идентитет, у њему се ствара бунт.

Ето, надам се да сам био довољно јасан.
razumem. samo sveo si srbovanje na bunt, ja sam mislila da ima vise od toga.
btw, srbuj u sandzaku i isto ti nece biti lepo, ne u smislu da ce neko da te ubije, ali ce te proterati iz zajednice kao remetilacki faktor. niko ne zeli sukobe, bar ne sada.

@ariodante
Ето, и замисли пролазиш кроз ово сваки дан, да не говорим о лупању ћириличних табли, повицима ''убиј Србина'' сваком приликом и пребијањем на смрт као оног мученика у Ријеци.

И касније питаш зашто србујемо.
da, ali ovo je hrvatska. jel u srpskoj stvarno imate ovakve probleme?

П.С.

Да не буде конфузије или таквог етикетирања јер га је већ било, уз ово све хоћу још да кажем да не сматрам да су Срби из Републике Српске или Црне Горе ишта ''бољи Срби'' од оних из Србије.
da, ovo je bitno, jer stvarno se stice utisak od strane pojedinaca da misle da su neki veci srbi ili tako nesto. a zapravo stanovnici drugih drzava.

razumem. samo sveo si srbovanje na bunt, ja sam mislila da ima vise od toga.
btw, srbuj u sandzaku i isto ti nece biti lepo, ne u smislu da ce neko da te ubije, ali ce te proterati iz zajednice kao remetilacki faktor. niko ne zeli sukobe, bar ne sada.
Ништа више од тога, чист бунт и начин да одржиш свој идентитет.

Добро, Санџак је већ нека друга прича, бар је у саставу Србије па не мораш да слушаш приче како си нека влахиња.

Ништа више од тога, чист бунт и начин да одржиш свој идентитет.

Добро, Санџак је већ нека друга прича, бар је у саставу Србије па не мораш да слушаш приче како си нека влахиња.
pa ne moram da ih slusam, ali znam da tako govore hahahaha

da, ali ovo je hrvatska. jel u srpskoj stvarno imate ovakve probleme?
У самој Српској нема проблема, проблеми су на државном нивоу и политиком СДА која свим силама покушава да укине Републику Српску.

Већ су јој узели нека овлашћења и та њихова агресивна политика у правцу унитарности ми се не свиђа никако.

Најјаче је да они глуме неке мировњаке и доброћудна бића, који не желе рат, а само га они спомињу.

''Ако буде рата'', ''У случају рата'', ''То се неће остварити мирним путем'' су ти неке фразе које само чујеш у њиховим медијима.

У самој Српској нема проблема, проблеми су на државном нивоу и политиком СДА која свим силама покушава да укине Републику Српску.

Већ су јој узели нека овлашћења и та њихова агресивна политика у правцу унитарности ми се не свиђа никако.

Најјаче је да они глуме неке мировњаке и доброћудна бића, који не желе рат, а само га они спомињу.

''Ако буде рата'', ''У случају рата'', ''То се неће остварити мирним путем'' су ти неке фразе које само чујеш у њиховим медијима.
i kakve su sanse da se srpska odrzi? jel ima neki stav o tome?
ranije sam mislila da ce nasa spoljna politika uspeti da zameni kosovo za srpsku, ali ni za to nisu bili dovoljno jaki.
verujes li da ce srbija stati iza naroda u srpskoj ako se postavi pitanje interes srbije vs interes srpske?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back