pura moca
Starosedelac
- Poruka
- 164.124
na slabijih
Poslednja izmena od moderatora:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
???????????????????????????????asko M for pp
piaj M sta sam pisao na pp???????????????????????????????
koji M i kakav pp čovečepiaj M sta sam pisao na pp
ako nece da bude dobar ja cu biti bas gak modisa...no ljutis samo poso...
sad ce moma da Vi objasni koja su pravila...ja ne ulazim na Bixi...
Mislim o pitalju

evo nije lose a Vi?krompirko esi dobro ?
ti si neshto ljut na meneevo nije lose a Vi?

Da, štoJel se svi svi drogirate?![]()
A nista, jb g , razmisljam i ja da pocnemDa, što
Pogledajte prilog 927052
Iz Velike arkane si izvukao Snagu (The Strength). U nekim drugim špilovima, npr marsejskom, ova karta se zove The Force. Ali baš to mislim da je ključna razlika koja objašnjava poruku ove karte: sila (force) dolazi iz komandovanja, palice, snage ega ili svetovnog autoriteta, dok snaga dolazi iz sopstvene ličnosti, ili u ovom slučaju ruku. Karta je u klasičnim špilovima predstavljena kao žena koja sopstvenim rukama drži čeljusti lava.
(Svaka) životinja kao simbol je naše instinktualno biće. Na početku Ludinog putovanja naša instinktualna strana je mala, nerazvijena, psić koji trčkara za njim i moli ga za pažnju. Ovde je snažni lav, kralj džungle, potpuno razvijeni instinkt kome treba sofisticirana feminina energija kao posrednik između instinktualnog i kulturnog bića. Kulturno biće ne znači civilizovano biće u smislu uzornog građanina, već kultivisano sopstveno biće, lična mudrost, sopstveni autoritet.
Snaga nije poput Carice ili Sveštenice statično božanstvo na tronu, već obična žena, obučena u odeću svog vremena, koja ima magijske moći. Mađioničarka, koja za razliku od muške analogne karte - Mađioničara, koji manipuliše koristeći silu, snagu ega, i koji praktikuje magiju bukvalno 'at arm's length', izbegavajući kontakt, radi to svojim rukama, kroz direktan kontakt.
Po jungijanskom tumačenju:
'Jung has said that the first half of life is devoted to nature and the second half to culture. The woman in this picture appears to be a person of culture and refinement. For although this lion is king of his jungle, he must be tamed before he can join her courtly circle. This taming process requires an intimate connection between lady and lion. Unlike her masculine counterpart, this magician is not performing at the crossroads in order to demonstrate something; whatever is happening here seems to be a more private drama, her personal encounter with the lion.'
Postoje neslaganja tumača da li držanje čeljusti lava rukama znači da ih ona zauzdava kako bi zauzdala instinktualnu stranu, ili ih otvara kako bi oslobodila snagu instinkta, te je tumačenje otvoreno - može da bude i jedno i drugo. Ti biraš tumačenje u skladu sa time šta ti od ta dva treba. Iz susreta sa životinjom svakako ne odlaziš bez dara, iz svakog takvog susreta, heroj (Luda) izlazi noseći neki deo te životinje, dlaku, zub, krzno, kost, kao večni suvenir, token.
Iz Male arkane si izvukao Četvorku čaša/pehara (Four of Cups).
Četvorka je ovozemaljska sigurnost, praktična inteligencija, organizacija materijalnog života, a čaša je kontejner za tečnost, tj emocije. Četvorka čaša je sigurnost i potpuno praktično uzemljenje u ljubavi.
Hodorovski o Četvorci čaša:
'Four of Cups. Here love is established solidly and surely. The foundation for a family can be constructed on the Four of Cups. It evokes self-confidence and trust in the Other, with love seen as a pillar of reality.'
Znaš kako kaže Lana del Rej u svom jevamđeljuA nista, jb g , razmisljam i ja da pocnem
*golub na autobuskoj*