Em.
Buduća legenda
- Poruka
- 27.545
ti to iza zida dovikujesh nesto
onog madjarskog zida na materinjem srpskom?
a da, ti si tamo pod svojim uvjetima i doprinosis zajednici u skladu sa svojim mogucnostima
koje su, po defaultu, vece od njihovih posto si i ti bolja?
ili grijesim pa negdje ipak odlicno razumijes kad se bjezi s djetetom u jednoj, a torbom u drugoj ruci
od cega se bjezi?
i da potpuno je licno, nemaj dvojbe
empatija je uvijek licna
drukcije ne funkcionira
drukcije se svedemo na to da druge ljude zovemo migranti
u zelji da prenebregnemo prostu cinjenicu da sutra bilo ko od nas moze biti na njihovom mjestu
migranti...oce nasu zemlju, nasa radna mjesta...sve je to bahato...krenulo na put iz obijesti...divlje, a proracunato...sve je to dio plana....
izbjeglice - pomjerio ih sukob u cijem smo izvodjenju svi na neki nacin ucestvovali
npr time sto smo u nato savezu ili tome tezimo...i nemaju gdje da se vrate...
bas me cudi sto se termin migranti toliko potencira
- - - - - - - - - -
e, to je najbizarniji momenat
sticem dojam da su pojedini zapravo uvrijedjeni sto ti ljudi kopaju rukama i nogama da odu dalje
umjesto da s nama dijele prazan frizider
Nisi mi odgovorila ono što sam te pitala.Ili ti je to odgovor da je i tvoj frižider prazan isto koliko i njihov? Pa bi delila šakom i kapom sadržaj tuđih frižidera?

Imaš bar krov nad glavom,toplu vodu u kupatilu,ako već kažeš da nemaš šta da jedeš Oni nemaju ni to.Spavaju po parkovima.Povedi ih kući.Lako je izigravati humanitarca na tuđ račun.Ja ne pravim razliku,ne očekujem od drugih da rade ono što što ne bih ni ja uradila.
A inače,i dalje izbegavaš da vidiš istinu,90% njih su mladi muškarci u punoj snazi,koje se ne libe da je koriste kada se događaji ne odvijaju kako su oni zamislili.I prešli su pola sveta da bi to ostvarili.

Poslednja izmena: