Azilanti

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ti to iza zida dovikujesh nesto
onog madjarskog zida na materinjem srpskom?
a da, ti si tamo pod svojim uvjetima i doprinosis zajednici u skladu sa svojim mogucnostima
koje su, po defaultu, vece od njihovih posto si i ti bolja?
ili grijesim pa negdje ipak odlicno razumijes kad se bjezi s djetetom u jednoj, a torbom u drugoj ruci
od cega se bjezi?
i da potpuno je licno, nemaj dvojbe
empatija je uvijek licna
drukcije ne funkcionira
drukcije se svedemo na to da druge ljude zovemo migranti
u zelji da prenebregnemo prostu cinjenicu da sutra bilo ko od nas moze biti na njihovom mjestu

migranti...oce nasu zemlju, nasa radna mjesta...sve je to bahato...krenulo na put iz obijesti...divlje, a proracunato...sve je to dio plana....

izbjeglice - pomjerio ih sukob u cijem smo izvodjenju svi na neki nacin ucestvovali
npr time sto smo u nato savezu ili tome tezimo...i nemaju gdje da se vrate...

bas me cudi sto se termin migranti toliko potencira

- - - - - - - - - -

e, to je najbizarniji momenat
sticem dojam da su pojedini zapravo uvrijedjeni sto ti ljudi kopaju rukama i nogama da odu dalje
umjesto da s nama dijele prazan frizider

Nisi mi odgovorila ono što sam te pitala.Ili ti je to odgovor da je i tvoj frižider prazan isto koliko i njihov? Pa bi delila šakom i kapom sadržaj tuđih frižidera? :lol:

Imaš bar krov nad glavom,toplu vodu u kupatilu,ako već kažeš da nemaš šta da jedeš Oni nemaju ni to.Spavaju po parkovima.Povedi ih kući.Lako je izigravati humanitarca na tuđ račun.Ja ne pravim razliku,ne očekujem od drugih da rade ono što što ne bih ni ja uradila.

A inače,i dalje izbegavaš da vidiš istinu,90% njih su mladi muškarci u punoj snazi,koje se ne libe da je koriste kada se događaji ne odvijaju kako su oni zamislili.I prešli su pola sveta da bi to ostvarili.

Poslednja izmena:
Nisi mi odgovorila ono što sam te pitala.Ili ti je to odgovor da je i tvoj frižider prazan isto koliko i njihov? Pa bi delila šakom i kapom sadržaj tuđih frižidera? :lol:

Imaš bar krov nad glavom,toplu vodu u kupatilu,ako već kažeš da nemaš šta da jedeš Oni nemaju ni to.Spavaju po parkovima.Povedi ih kući.Lako je izigravati humanitarca na tuđ račun.Ja ne pravim razliku,ne očekujem od drugih da rade ono što što ne bih ni ja uradila.

A inače,i dalje izbegavaš da vidiš istinu,90% njih su mladi muškarci u punoj snazi,koje se ne libe da je koriste kada se događaji ne odvijaju kako su oni zamislili.I prešli su pola sveta da bi to ostvarili.

prošli smo i na svojoj koži osjetili rat i napuštanje i paljenje kuća, i ubojstva. ovo je teška situacija koju ne može riješit ni srbija ni evropa, treba skršit isil a jedini način je borbom i to svih na svijetu. prvi bi potez bio da svi vojnosposobni muškarci koji su na granicama moraju biti prvi u obrani svojih država a ne da odlaze i ostavljaju prazan prostor. na takav način bi onda za par godina i makedonci bili migranti ili izbjeglice. pomoći isključivo ženama i djeci ostale poslat natrag s puškom.

prošli smo i na svojoj koži osjetili rat i napuštanje i paljenje kuća, i ubojstva. ovo je teška situacija koju ne može riješit ni srbija ni evropa, treba skršit isil a jedini način je borbom i to svih na svijetu. prvi bi potez bio da svi vojnosposobni muškarci koji su na granicama moraju biti prvi u obrani svojih država a ne da odlaze i ostavljaju prazan prostor. na takav način bi onda za par godina i makedonci bili migranti ili izbjeglice. pomoći isključivo ženama i djeci ostale poslat natrag s puškom.

potpisujem

evo, odgovoricu ti, samo nisam sigurna da ce ti se svidjeti odgovor
ako uzmes i srusis mi kucu, slucajno ili namjerno, ja cu fino sitnu djecu za ruku, zavezljajcic na ledja ako sta pretekne
i eto nas da zivimo kod tebe
to je ono sto se evropi trenutno dogadja
madjarska jeste dio te priche
nego, da te pitam, ovak...tehnicki, posto ne pravish razliku, jel neposteno to?

oni ljudi koje sam ja vidjela nisu 90 posto mladi muskarci u punoj snazi vec uglavnom obitelji s djecom
mahom su to stvarno mlade porodice, al to ne mijenja na stvari
kapiram da je puno lakse vjerovati u master plan i hiljade infitriranih dzihadista nego pogledati lica te djece

i jos nesto - na ciji racun ja trenutno izigravam humanitarca s obzirom na to da ti dobacujes iza zida, a ja zivim u istom gradu i drzavi s tim ljudima
i nista protiv njih nemam
cak ni iluziju da mi je bitno bolje nego njima
za razliku od tebe i tvojih sunarodnjaka koji za nato imate vremena, ali za saniranje posljedica dobrocinstava tog vojnog saveza
i eu politike po svijetu izgleda nemate zelje...zapravo, djeluje da ocekujete da se zrtve pokupe i idu kuci koju vise nemaju

Evo vidimo u Makedoniji izboli policajca...

Vrlo "mirni" i "jadni" migranti, tek ce pokazati svoje lice!

traze ljudi svoje pravo da putuju

- - - - - - - - - -

statistike sve kazu da su min 2/3 dosadasnjih migranata mladi muskarci

- - - - - - - - - -

evropa se jos pravi blesava, sada treba srbija i makedonija da budu odgovorni za sve migrante
a zivot se definitivno menja za sve

ovo bi imalo smisla kad npr ta ista medjunarodna zajednica ne bi bila krivac za sve sukobe u tom regionu
kad bi prestala s jedne strane pomagat isil, a s druge strane zapomagat kako su nestashni jer eto ponekad
roknu i nekog khm...zapadnjackog turistu
ili bar da ostave one kurde na miru
ne moraju ni drzavu da im daju
uzece je oni sami

Siroti ljudi?Siroti postaju agresivni.Na kraju ce biti nalozeno Makedonija i Srbija da izgrade prihfatilista( gradovi).Sada treba da dodju EU mesetari da naprave nekoliko fotki,pa glumci i na kraju sletece 2do 3 aviona i opet naravno fotografije.Inace postaje seriozno kod Gevgelije.Policija je pocela silom braniti granicu....

Ово је велика несрећа , овим људима треба да се помогне ..нека иду у државе Западне Европе , оне су одгворне за ову хуманитарну људску катастрофу .Тако су исто 90тх урадили нама

Ови сироти људи који беже од рата треба на најбољи могући начин да се дочеакају , нека не помисле да смо ми фаписти као што су они који су им донели рат и страдање

Sve bi bilo dobro,ali.........ali kad bi ih Evropske zemlje primili.E oni ih nece nego nama nalozu da ih mi zgrizimo.Isto kao kad su kosovari stigli.I da dramaticno je u Gevgeliji jer emigranti se ne mogu kontrolirati.Postaju agresivni pa su probodili jednog policajca.

evo, odgovoricu ti, samo nisam sigurna da ce ti se svidjeti odgovor
ako uzmes i srusis mi kucu, slucajno ili namjerno, ja cu fino sitnu djecu za ruku, zavezljajcic na ledja ako sta pretekne
i eto nas da zivimo kod tebe

to je ono sto se evropi trenutno dogadja
madjarska jeste dio te priche
nego, da te pitam, ovak...tehnicki, posto ne pravish razliku, jel neposteno to?

oni ljudi koje sam ja vidjela nisu 90 posto mladi muskarci u punoj snazi vec uglavnom obitelji s djecom
mahom su to stvarno mlade porodice, al to ne mijenja na stvari
kapiram da je puno lakse vjerovati u master plan i hiljade infitriranih dzihadista nego pogledati lica te djece

i jos nesto - na ciji racun ja trenutno izigravam humanitarca s obzirom na to da ti dobacujes iza zida, a ja zivim u istom gradu i drzavi s tim ljudima
i nista protiv njih nemam
cak ni iluziju da mi je bitno bolje nego njima
za razliku od tebe i tvojih sunarodnjaka koji za nato imate vremena, ali za saniranje posljedica dobrocinstava tog vojnog saveza
i eu politike po svijetu izgleda nemate zelje...zapravo, djeluje da ocekujete da se zrtve pokupe i idu kuci koju vise nemaju

To nije ono što se u Evropi trenutno događa.Nisu ti u komšiluku deca u nevolji,nego na drugom kraju sveta.I tu decu nisu ni doveli,nego su muškarci na putu.Ogroman broj muškaraca,skoro pa bez žena i dece.To je kao da su 90-ih kod nas,muškarci,Srbi,krenuli u Arapske zemlje,a ženu i decu ostavili na ratnom području.Nikako se te dve situacije ne mogu uporediti.A ako već nije izbeglica iz komšiluka,onda nikako ne ide da provali u zemlju i zahteva bilo šta.Postoje legalne procedure za nastanivanje u tuđu zemlju,i potrebna je saglasnost domaćina.
Useljavanje na silu je osvajanje.

U istoj smo situaciji,nema ovde nikakvog zida koji funkcioniše.Juče ih je u zemlju ušlo 1800.I tako svaki dan...

Ovo ti je park u mom gradu:

migransok_koztarsasag_ter_esti_ima.jpg

2015080525.jpg

Železnička stanica:

bevand2_1-550x367.jpg

bevandorlok(1)(650x433).jpg

20150808budapest-2015-augusztus-7illegalis-bevandorlok.jpg

9048015_2a672e4009f95efab1e8e8ed24d60816_wm.jpg

A ovo su oni kada im nešto nije po volji.Izašli su iz kampa i sa toljagama i kamenjem napali lokalno stanovništvo na putu.Prethodno su izgurali kontejnere na put i zapalili ih,da bi imali po kome da udaraju:

Svađa je inače počela međusobno oko Kurana,pa su se posle okrenuli ka onima od kojih očekuju pomoć.:roll:

Poslednja izmena:
Siroti ljudi?Siroti postaju agresivni.Na kraju ce biti nalozeno Makedonija i Srbija da izgrade prihfatilista( gradovi).Sada treba da dodju EU mesetari da naprave nekoliko fotki,pa glumci i na kraju sletece 2do 3 aviona i opet naravno fotografije.Inace postaje seriozno kod Gevgelije.Policija je pocela silom braniti granicu....

Да не пређу у Србију? Зашто? Хоћете да их задржите?

Пардон, сад сам видела да је у питању Ђевђелија.

Poslednja izmena:
Људи, има да се купи лепа књига, зове се основи ислама, купите је својој деци, а и вама неће шкодити да је прочитате.

- - - - - - - - - -

Да не пређу у Србију? Зашто? Хоћете да их задржите?

Шта је с тобом, ти као да нешто пијеш јуче и данас, Ђевђелија је на југу Македоније, бране им да из Грчке уђу у Македонију.

To nije ono što se u Evropi trenutno događa.Nisu ti u komšiluku deca u nevolji,nego na drugom kraju sveta.I tu decu nisu ni doveli,nego su muškarci na putu.Ogroman broj muškaraca,skoro pa bez žena i dece.To je kao da su 90-ih kod nas,muškarci,Srbi,krenuli u Arapske zemlje,a ženu i decu ostavili na ratnom području.Nikako se te dve situacije ne mogu uporediti.A ako već nije izbeglica iz komšiluka,onda nikako ne ide da provali u zemlju i zahteva bilo šta.Postoje legalne procedure za nastanivanje u tuđu zemlju,i potrebna je saglasnost domaćina.
Useljavanje na silu je osvajanje.

U istoj smo situaciji,nema ovde nikakvog zida koji funkcioniše.Juče ih je u zemlju ušlo 1800.I tako svaki dan...

Ovo ti je park u mom gradu:

migransok_koztarsasag_ter_esti_ima.jpg

2015080525.jpg

Železnička stanica:

bevand2_1-550x367.jpg

bevandorlok(1)(650x433).jpg

20150808budapest-2015-augusztus-7illegalis-bevandorlok.jpg

9048015_2a672e4009f95efab1e8e8ed24d60816_wm.jpg

A ovo su oni kada im nešto nije po volji.Izašli su iz kampa i sa toljagama i kamenjem napali lokalno stanovništvo na putu.Prethodno su izgurali kontejnere na put i zapalili ih,da bi imali po kome da udaraju:

Svađa je inače počela međusobno oko Kurana,pa su se posle okrenuli ka onima od kojih očekuju pomoć.:roll:

promakla su ti neka djeca na ovim fotkama
predlazem da ih pazljivije biras naredni put
isto vrijedi i za imaginarne toljage
kao sto bi i evropa morala pazljivije birat kome rusi kucu naredni put
prvo provjerite jesu samo zene i djeca unutra pa onda...tako nece biti muske populacije ni kad krenu iz rusevina
missim, to sto bi ti herojski ostavila svog zmua,oca, brata...da brani rodnu grudu ne znaci da svi tako razmisljau
i, iskreno, nije bas da im to zamjeram
nece da ginu
sto bi ginuli
nece da zive u rusevinama
sto bi zivjeli

i na kraju krajeva, postoji i druga opcija
srusis mi kucu
dobro, al prestani da isisavas zivot iz rusevina i pomozi mi da sagradim novu

Širom Evrope imaju probleme u izbegličkim kampovima jer je gužva i migranti su iz razlišitih kultura, i netolerantni.Pa često izbiju sukobi.Trebalo bi da imaju dovoljno mesta da ih drže izolovano,po tim nekim njihovim podelama.Pa šta misle da će biti kada ih pokušaju integrisati u evropsko društvo?Promeniće se,postaće tolerantniji?:roll:

Eskalacije je usledila i pre nego što se očekivalo.

Jednostavno ovo je preveliki broj migranata koji navaljuju na Evropu i reakcija je bila neminovna.

Mnoge EU države odbijaju i da pomisle da prime migrante ili ih odvajaju na poželjne i nepoželjne po veri,
UK kreće sa blokadaom Evrotunela,
Mađarska diže zid,
Srbija se trenutno pravi luda,
Makedonija diže vojsku da štiti granicu,
očekujte rekciju Grčke čim bude zaustavljen odliv migranata ka severu.

Ovo je iskreno jedini način da se invazija zaustavi, dokle god idu priče kako neki migraniti stižu na sever, dotle će deset puta više njih kretati na isti taj put.
Zaustaviti i vratiti ove desetine hiljada jer kad ih budu stotine hiljada to ni fizički više neće biti moguće

Hvala na slikama iz Debrecina, čisto da znamo šta se dešava.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back