Azilanti

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
citam jucer repliku na fejsu jednog naseg policajca
koji radi s azilantima
kaze covjek kako su dobrim dijelom u pitanju hriscani
ako je tako, a sto bi lagao
sta mislite ko su ti ljudi i zasto zapravo bjeze?
imaju li se oni stvarno gdje vratiti?
i da li ih njihova vjeroispovijest, koja eto izgleda nije islam po defaultu, cini manje ili vise neprijateljima za vas?

Пријатељу, они да су тели да иду тамо где је богатство ишли у УАЕ, Катар, Бахреин, Кувајт, Сауди Арабију... Овако, све су прилике да ће остати овде и поправити нам крвну слику.

uzas...

koji radi s azilantima
i da li ih njihova vjeroispovijest, koja eto izgleda nije islam po defaultu, cini manje ili vise neprijateljima za vas?

Ма шта мене брига за њихова верска уверења, овој земљи не требају гологузи странци и тачка.

koji radi s azilantima

Šta bi za tebe bio neprijatelj?
Onaj koji prođe pola sveta da baš tebi provali nepozvan u stan i kaže da je kod tebe mnogo lepše nego kod njega,i on od danas želi da živi kod tebe.Otvori ti frižider i pita kada će večera.Jednog ćeš možda i prihvatiti,dvoje ,troje...imaju bebe,rodi ih se usput još....Ne razumete se,oni očekuju smeštaj i hranu,ti ideš i radiš,i nemaš više ni za svoje dete.Zašto bi ti tvoje bilo draže od njihovih?Sve su to nedužna deca.Kada bi ti rekla,ja ovo ne želim više da radim?Kod kojeg broja takvih "gostiju"? Bitan je njihov broj i način na koji se tvoja sudbina spojila sa njihovom.

Ako bi ih izdržavala dok i ti sa porodicom ne postaneš jedna od njih,onda mi reci,koliko ih već imaš u svom stambenom prostoru?

Poslednja izmena:
Onaj koji prođe pola sveta da baš tebi provali nepozvan u stan i kaže da je kod tebe mnogo lepše nego kod njega,i on od danas želi da živi kod tebe.Otvori ti frižider i pita kada će večera.Jednog ćeš možda i prihvatiti,dvoje ,troje...imaju bebe,rodi ih se usput još....Ne razumete se,oni očekuju smeštaj i hranu,ti ideš i radiš,i nemaš više ni za svoje dete.Zašto bi ti tvoje bilo draže od njihovih?Sve su to nedužna deca.Kada bi ti rekla,ja ovo ne želim više da radim?Kod kojeg broja takvih "gostiju"? Bitan je njihov broj i način na koji se tvoja sudbina spojila sa njihovom.

Ako bi ih izdržavala dok i ti sa porodicom ne postaneš jedna od njih,onda mi reci,koliko ih već imaš u svom stambenom prostoru?

А ко то жели данас да живи код нас и да нам уђе у фрижидер?

ljudski ciunami u toku .Djevdjelija prelaz se ne preporucuje za prelaz .Makedonija isterla oklopna vozila i baca sok bombe na masu azilanata ...ima ih ko pleve .Ovo je ocito plan menjanja etnicke slike evrope.

ljudski ciunami u toku .Djevdjelija prelaz se ne preporucuje za prelaz .Makedonija isterla oklopna vozila i baca sok bombe na masu azilanata ...ima ih ko pleve .Ovo je ocito plan menjanja etnicke slike evrope.

Само да се домогну Србије, овде је чак и премијер нагласио да су добродошли.

ti to iza zida dovikujesh nesto
onog madjarskog zida na materinjem srpskom?
a da, ti si tamo pod svojim uvjetima i doprinosis zajednici u skladu sa svojim mogucnostima
koje su, po defaultu, vece od njihovih posto si i ti bolja?
ili grijesim pa negdje ipak odlicno razumijes kad se bjezi s djetetom u jednoj, a torbom u drugoj ruci
od cega se bjezi?
i da potpuno je licno, nemaj dvojbe
empatija je uvijek licna
drukcije ne funkcionira
drukcije se svedemo na to da druge ljude zovemo migranti
u zelji da prenebregnemo prostu cinjenicu da sutra bilo ko od nas moze biti na njihovom mjestu

migranti...oce nasu zemlju, nasa radna mjesta...sve je to bahato...krenulo na put iz obijesti...divlje, a proracunato...sve je to dio plana....

izbjeglice - pomjerio ih sukob u cijem smo izvodjenju svi na neki nacin ucestvovali
npr time sto smo u nato savezu ili tome tezimo...i nemaju gdje da se vrate...

bas me cudi sto se termin migranti toliko potencira

- - - - - - - - - -

А ко то жели данас да живи код нас и да нам уђе у фрижидер?

e, to je najbizarniji momenat
sticem dojam da su pojedini zapravo uvrijedjeni sto ti ljudi kopaju rukama i nogama da odu dalje
umjesto da s nama dijele prazan frizider

Poslednja izmena:
Evo kad smo azilanata, situacija od pre neki dan, i nasa drzava, odnosno vodjenje racuna o nasim ljudima koji NISU azilanti

Moji prijatelji, odnosno prijateljica samo sada vec, muz i zena razvedeni dvoje dece

Muz je otisao u austriju na rad, i da placa alimentaciju za dvoje dece, pre dve godine.
Trajao je sve ok godinu dana, pomagao joj je novcano za decu. Zivo pod kirijom, zena ima 35000 platu.

Odjednom muz je prestao, i zena je u totalnom haosu sa dvoje male dece. Prica dalje nije bitna.
Bilo je svakakvih tu misli, ali sam im ponudio da dodju kod mene kad vec imam mesta, dok se ne snadju i vide sta ce dalje. Za kiriju pare nemaju i mogu samo na ulicu.

Elem, DRZAVA za NASE ljude ne mrda ni 1% onom stvari. Ovakvih slucajeva ima mnogo!

Jel mislite da drzava NASIM drzavljanima i gradjanima nekad ponudila pomoc i neki smestaj???

Dok zarad budjavog i laznog morala i empatije, zarad politickih poena, zbrinjavamo ko zna koga, dok svoje ljude apsolutno ignorisemo!

Лета господњег 1389. се Европа бранила на Косову пољу, а данас се брани у Гевгелији.

- - - - - - - - - -

Само да се домогну Србије, овде је чак и премијер нагласио да су добродошли.

Тренутачно су и Македонци и Бвлгари непријатељски настројени према азилантима.

Можда ће азиланти преко Албаније, Метохије и Косова да нам уђу?

:think:

Чињеница је да их је немогуће зауставити.

Evo kad smo azilanata, situacija od pre neki dan, i nasa drzava, odnosno vodjenje racuna o nasim ljudima koji NISU azilanti

Moji prijatelji, odnosno prijateljica samo sada vec, muz i zena razvedeni dvoje dece

Muz je otisao u austriju na rad, i da placa alimentaciju za dvoje dece, pre dve godine.
Trajao je sve ok godinu dana, pomagao joj je novcano za decu. Zivo pod kirijom, zena ima 35000 platu.

Odjednom muz je prestao, i zena je u totalnom haosu sa dvoje male dece. Prica dalje nije bitna.
Bilo je svakakvih tu misli, ali sam im ponudio da dodju kod mene kad vec imam mesta, dok se ne snadju i vide sta ce dalje. Za kiriju pare nemaju i mogu samo na ulicu.

Elem, DRZAVA za NASE ljude ne mrda ni 1% onom stvari. Ovakvih slucajeva ima mnogo!

Jel mislite da drzava NASIM drzavljanima i gradjanima nekad ponudila pomoc i neki smestaj???

Dok zarad budjavog i laznog morala i empatije, zarad politickih poena, zbrinjavamo ko zna koga, dok svoje ljude apsolutno ignorisemo!

ti si divan covjek
osjecam da bi i nas primio
posto smo podstanari
kiriju sve teze placamo, a samo je muz trenutno zvanicno zaposlen
al se nesto nadam da nece biti potrebe
ako bas zapne
primice, sigurno, nas nasa sestra po hristu emocija
vrijedni smo, radicemo
imamo jedno dijete i ne planiramo vishe
a i ono je zensko, dzoker prakticno
a i blijedi smo poprilicno
ja gotovo da i nemam pigmenta
mi smo, takoreci, buducnost evrope
pred nama ni madjarska ne bi digla zidove

aj dva, tri mjesta na planeti gdje mu je to poslo za rukom
moze i u zemlji slobodnih, nismo sitnicari

Pa evo, Predsednik Klinton je postigao mir na zapadnom balkanu.

Pre njegove umne intervencije, besnelo je pola tuceta ratova.

A ovaj Putin samo proizvodi građanske ratove i azilante, kojima posle mi treba da dajemo čoko-bananice.

Искрено ме боли педу за Еворпу, шта су сејали нека и пожњу. Али не преко наше грбаче.

Da, on nije uspeo da donese mir Siriji.

Pokušao je, ali je ruski narod insistirao na ratu i izbeglicama (azilantima).

Možda će predsednik Tramp imati silovitiji odnos Čelične Pesnice prema ruskom narodu.

ne pitam te gdje nije uspio
vec gdje jest uspio

inace, ta fraza - donijeti mir
na materinjem jeziku obaminom znaci jos ponesto
e, to nesto je uspio
nema dvojbe

Poslednja izmena:
Ја се и даље носим мишљу да они овде не долазе, него пролазе.

to je super
ali sigurno nisi izgubio iz vida da nemci, britanci i ostali nisu maloumnici koji ne znaju šta je njihov interes i kako da ga ostvare, sledstveno, azilanti neće naći sreću koju su primarno zamislili i moraće da krenu na plan B

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back