gost 216949
Buduća legenda
- Poruka
- 31.866
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ne razlikujete se mnogo od ucesnika na Religiji
ali vas je zabavno citati
i...ima li konacnog zakljucka?

Mogao bi i ti nas malo da zabavljaš.
Za početak reci mi da li ti ovi svetogorački maniri nalikuju muslimanskoj diskriminaciji žena u verskom pogledu?
Jesu li su njihovi postupci u skladu sa hrišćanstvom?![]()

u skladu sa Institucijom da
ali izvornim Hriscanstvo svakako ne![]()

da ti odgovorim NZ-o,
kao i Isus...ko je bez greha neka prvi baci kamen...
nisam vernik, obicni agnostik
ali postujem svacije ubedjenje...dok god ne prelazi u fanatizam:lol:
---------------------------------------------------------------
problematika je previse komplikovana (kompleksna) da bi je forumski oratorijum mogao resit![]()
TTTT nije muškarac.U svom malom igrokazu u kojem si pokušao da me predstaviš kao petogodišnju devojčicu koja u svojoj površnosti, hiru i strahu ne veruje u boga, s obzirom da je liturgija stvar "bezveze", a monasi "ružni, prljavi, zli, zatucani" itd itd, ali eto uspeli ipak nekako napraviti umetnička dela (?!), zaboravio si jednu krucijalnu stvar:
skoro celokupna srednjovekovna kultura i umetnost su nastali pod patronatom crkve, i ta celokupna srednjovekovna kultura i umetnost su dostupni celukupnoj civilizaciji, jer su tekovina ljudske civilizacije, a ne tekovina Crkve, iako su nastali pod njenim patronatom. Sledeći tvoju logiku, niti jedno srednjovekovno pisanije, freska, slika ili građevina ne bi smela biti izložena očima ženaNa svu sreću, nije tako - osim na tom Atosu.
Jok, temelj svake religije je dogmatska dominacija nad vernicima.Za mene je temelj religije humanost, a i rečeno je da smo svi isti pred Bogom.
Jest ljudina,vrlo interesantna žena.ma jeste, on je ljudina, taj TTTT, i napisao je vrhunski post, zaboravih da ga pohvalim, ali evo sad ću, veoma razuman tip...))
Jest ljudina,vrlo interesantna žena.
Kod Avata je glavni sukob dva prava:
1. pravo monaha da zabrane ulaz ženama na svoju teritoriju (na kojoj btw. čuvaju tekovine civilizacije ) jer im se tako hoće iz ma kog razloga
2. pravo celokupne ljudske civilizacije na dostupnost tekovinama civilizacije koje se čuvaju na Atosu
Čista petica za demagogijuДа, да, што би Амери рекли Арапима: "Шта ће наша нафта испод вашег песка?"
Цветићу опет грешиш, да су монаси хтели стварати тековине цивилизације па остали би у цивилизацији и не би се повлачили у које какве
вукојебине бежећи од мене, тебе и ове цивилизације. А ако мало боље размислиш, видећеш да то што ти називаш "људска цивилизација"
не постоји нити ће постојати.
Како си себе, момке из исламске државе, Инке, Шпанце, Мохиканце, Црвене Кмере, фараонски Египат и монахе са Свете Горе успела
убацити у исти кош?
Које су то вредности које вас чине припадником "људске цивилизације", које су то тековине које вас повезују, која је то заједничка
баштина коју баштините? Кока Кола? Мона Лиза? Холивуд? Римско право? Повеља УН? Магбет? Секс и град? Платон? Цеца?
Ти и фараон припада те истој цивилизацији? Само зато што ти можеш да се шврћкаш по пирамидама,сликаваш поред Сфинге и поставиш то
на Фејсбук?
За тебе је то лепо проведен годишњи одмор, за фараона је то скрнављење његовог гроба. И ви припадате истој цивилизацији?
Свакако да не припадате, али ти верујеш да припадате. Не само да верујеш у то, него верујеш да је твоја вера боља и од
фараонове и од моје. И приде полушаваш да наметнеш правила твоје вере мени у мојој кући.
Дакле заступаш верску дискриминацију и верски империјализам. Страшно!

Čista petica za demagogiju
I dalje nisi pružio niti jedan razlog zašto nije u redu da žene posećuju Atos jednako kao i muškarci.
A kako se uvredljivim tonom obraćaš meni koja se zalaže i da te prljave žene imaju pravo da posete taj Atos, naravno bez žvrljanja freski (koje kada bi i htele da žvrljnu, više ne bi imale gde, jer su dosadašnji posetioci ižvrljali sve što se moglo ižvrljati), onda očito smatraš i da je pogrešna odluka što je ženama dozvoljen ulazak na Meteore, i uopšte, što je tim ženama dozvoljen ulazak u crkve i ostale manastire, kad ih već "ne slikaju gole za temu Ribetine na pdf-u Žene".
i zasto bi neko uopste zelio da ide tamo???
i zasto bi neko uopste zelio da ide tamo???
Šteta što nisi ti napisao da li smatraš da je pogrešna odluka da se ženama dozvoli da kroče svojom nogom na Meteore i da li je generalno pogrešna odluka da se dozvoli ženama ulaz u bilo koji drugi verski objekt.Види и ти и светогорци се борите за једнакост, ти на свој начин и по свом схватању, они на свој и по свом схватању.
Ти једнакост посматраш са световног они са верског становишта.
За њих је једнакост - једна кост - ребро. Одатле за њих произлази то што произлази и уредили су свој живот тако како
мисле да требају и донели су прописе какве су донели и који важе код њих у њиховој кући.
Те прописе које су они донели у својој кући и за своју кућу могу мењати само они и нико други, исто онако као што
правила у твојој кући можеш мењати само ти, а не светогорци, ја или неко трећи.
Што се тиче моје демагогије штета што ниси написала како ти и фараон припадате истој цивилизацији.
И не сматрам уопште да су жене прљаве, али сматрам да је прљав свако, био мушкарац, била жена ко хоће да наметне другоме
како треба да живи у својој кући.
Види и ти и светогорци се борите за једнакост, ти на свој начин и по свом схватању, они на свој и по свом схватању.
Ти једнакост посматраш са световног они са верског становишта.
За њих је једнакост - једна кост - ребро. Одатле за њих произлази то што произлази и уредили су свој живот тако како
мисле да требају и донели су прописе какве су донели и који важе код њих у њиховој кући.
Те прописе које су они донели у својој кући и за своју кућу могу мењати само они и нико други, исто онако као што
правила у твојој кући можеш мењати само ти, а не светогорци, ја или неко трећи.
Што се тиче моје демагогије штета што ниси написала како ти и фараон припадате истој цивилизацији.
И не сматрам уопште да су жене прљаве, али сматрам да је прљав свако, био мушкарац, била жена ко хоће да наметне другоме
како треба да живи у својој кући.
Ја евентуално да видим оне зграде, само ме то занима.
i ja isto tako, i da vidim moze li se srediti kakva nadogradnja

Šteta što nisi ti napisao da li smatraš da je pogrešna odluka da se ženama dozvoli da kroče svojom nogom na Meteore i da li je generalno pogrešna odluka da se dozvoli ženama ulaz u bilo koji drugi verski objekt.
Inače, ja jednakost posmatram ne samo sa svetovnog, već i verskog stanovišta - kao što sam napisala, da sam vernica, osećala bih se manje vrednom i manje verujućom jer mi nije dozvoljen pristup tamo gde i muškarcima, samo zato što imam vaginu, osim ako ne bih bila slepo pokorna i kritici nesklona vernica koja se povinuje kako joj drugi (ne Bog, ne Biblija, već drugi) kažu, u što sumnjam, jer nisam pokornog i slepo verujućeg duha.
Zbog čega smatraš da je iznošenje mišljenja o pravilima koja važe u tuđoj kući prljavo? Da ih sve treba ućutkati?
Komšija npr.tuče ženu a , po tvom mišljenju,svi treba da mu se javljamo kao da se ništa ne dešava?
Da mu odlazimo u posete, roštiljamo u bašti i smeškamo se, jer njemu tako odgovara?
Samo zato jer mu godi da misli da je i njegovo ponašanje društveno prihvatljivo?
Smatram to neljudskim činom, i to što on radi, ali i neljudima te koji se prave kao da se pod tim tuđim krovom ništa neljudsko ne dešava.
Ekstreman primer, ali svaki ekstrem počinje sa "sitnicama"
Deca rastu zadojena takvim sitnicama i ne vide ništa neobično u tome. Pa će posle i oni da ućutkavaju svakog ko bi im ukazao na to. O čemu se ne priča, to ni ne postoji.![]()