Tristran
Zainteresovan član
- Poruka
- 309
Žene ranije nisu imale pravo glasa, da su sve razmišljale kao ti, ne bi ga ni ti danas imala.Tako da mislim da nisi u pravu, diskriminacija po polu je kod nas zakonski zabranjena.
A argument privatnog poseda?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Žene ranije nisu imale pravo glasa, da su sve razmišljale kao ti, ne bi ga ni ti danas imala.Tako da mislim da nisi u pravu, diskriminacija po polu je kod nas zakonski zabranjena.
A argument privatnog poseda?
Ма какав приватан посед. Свашта.
Nisam rekla da jeste, u prethodnoj poruci sam se pitala da li jeste.
Nije?
У сваком случају га не можемо посматрати као приватну хацијенду на којој се може лупити натпис - одбиј или опасан пас.
Наведи бар три од тих 'милион очигледних доказа'.
mogu i 1000, ali maloumni ateisti, će opet da mrze Boga..![]()

)ateisti (pogotovo žene), nemaju kapacitet da shvate, jer su to ljudi, koji žive ka muve bez glave, za današnji trenutak, i zadovoljstvo...neki tokom života i progledaju, ali sumnjam da za vas ima nade..mada ko zna..
ateisti žive uglavnom životom životinja, na tom su nekom stepenu razvoja, niža vrsta da se ne lažemo..)
- - - - - - - - - -
Zapad vam je mozak isprao, jevreji ponajviše..
ateisti (pogotovo žene), nemaju kapacitet da shvate, jer su to ljudi, koji žive ka muve bez glave, za današnji trenutak, i zadovoljstvo...neki tokom života i progledaju, ali sumnjam da za vas ima nade..mada ko zna..
ateisti žive uglavnom životom životinja, na tom su nekom stepenu razvoja, niža vrsta da se ne lažemo..)
- - - - - - - - - -
Zapad vam je mozak isprao, jevreji ponajviše..
verovatnije je da se zabrana zasniva na Hristovim rečima da će biti onih koji će sebe napraviti evnuhom zarad carstva božijeg, mada naravno nisam siguran. ali ne verujem da je zabrana poreklom iz starog zaveta. ali da se vratim na poentu, ako oni sebe žele napraviti evnusima zarad carstva božijeg, to se ne postiže zabranom polovini čovečanstva da pristupi crkvenoj kongregaciji jer na taj način dobro delo poništavaju teškim grehom. ne sme nikome da se zabrani da pristupi crkvi, znači ne sme da postoji ta odredba. ali eto šta se dešava kad vera pređe u legalizam i kad se Božije reči ne razumeju ili ignorišu. zato đavo i ima mogućnost i Božiju dozvolu da ih napadne pomoću svojih miniona u vidu raznih lobija sa satanističkom pozadinom jer umesto da se oslone na Boga da ih zaštiti oni pokušavaju na silu putem države i zakona
Ovo mi nije jasno, prvo tvrdiš da nije greh, posle kažeš da je kod nje bilo bitno i devičanstvo, tj. između ostalih bezgrešnosti i ta "bezgrešnost" tela.
Da nije bila devica, onda ni ona ne bi bila bezgrešna, kao ni svi ostali ljudii? Tada bi joj bila nedovoljna bezgrešnost uma i duše da njen sin ne nasledi greh od nje?
Znači, da je postojala još jedna žena isto tako bezgrešnog duha i duše ali da nije bila devica, ona ne bi bila izabrana za buduću majku Isusa? Jer bi sinu prenela greh?
Ako je tako kako sam ja razumela napisano, onda je čin u kojem se dešava začeće ipak greh.
Jedno je ne pustiti tu pravoslavnu grupu na svoj posed, a sasvim je drugo reći da su muški posetioci dobrodošli, ali da su ženski nepoželjni.
Ovim nisi uspeo da objasniš razlog za Avato.
Znači životinje, znači Zapad, znači Jevreji, znači... šta još? HAARP? Masoni? Reptilijanci...?
E moj Šimice, ne samo što već na ovlašni logički pritisak počinješ da se cediš šovinizmom i antisemitizmom kao nekakav mali ogorčeni sunđer, nego što i, za jednog vernika, imaš mnogo tanke živce.
Ja sam jos na jedanaestoj strani pokusala da skrenem paznju na ustavne odredbe Grcke, ali dzaba, forumasi su nad ustavom bilo koje drzave.Ма јок, нико од њих неће од себе направити евнуха, јер за разлику од тебе нису заборавили Оригена и његов случај.
Како си дошао до закључка да они бране женама да приступе цркви појма немам, чак нисам нашао да се иједна форумашица
пожалила на тако нешто.
Ако мислиш на цркву као храм ни то није тачно, јер ови са Атоса подигоше манастир Благовести Пресвете Богородице или
манастир Ормилија, највећи женски манастир у Грчкој (50 км од Атоса). И гле чуда, њих стотињак не само да се не буне против
Аватона, већ дођоше да проживе остатак живота у том здању што га подигоше светогорци. А још веће је чудо што нису ни ружне, ни
глупе, ни без школе. Њих осамдесетак је завршило факултете, а међу њима између осталог има и њих десетак из ЕУ и САД (и нису грчког
или словенског порекла, што ће рећи накнадно су примиле православље).
Толико о томе.
Чин у којем се дешава зачеће не може бити грех, јер се по хришћанском учењу у том тренутку душа спаја са телом.
Па није било неке друге без греха без обзира да ли је девица или не. У то време, по свој прилици, прва до Богородице по чедности
ума и тела, по Новом Завету, била је Јелисавета мајка Јована Крститеља која није била девица.
Што се тиче ума, тела и греха, савременим језиком речено, ствари стоје овако: ум се сматра инспиратором и налогодавцем, а
тело извршиоцем и без обзира да ли тело изврши налог или не ум се сматра кривим, грешним.
Шта то значи у твом случају? Може бити да телом никад ниси починила никакав грех, али то што сматраш да ти твојим поседом
можеш управљати како ти хоћеш, а ја својим не, да у твојој кући важе твоја правила, а у мојој кући опет твоја, а не моја
све те то чини представницом демократског шеријата, што је свакако грех.
И за крај приче о Аватону са моје стране могу само нагласити да се мешате у правни систем Грчке као државе и Свете Горе као
посебне административне области која је на својој територији суверена и у којој се живот одвија по њеном Уставу и прописима.
Устав Свете Горе је део грчког правног система и као такав је објављен у њиховом Службеном листу, а Устав Свете Горе не може
се ни у једној својој одредби променити никаквим другим законом.
Прописи се могу мењати само ако се постигне сагласност свих двадесет манастира (што у пракси значи никад).
Ето, сад знате чиме се бавите.
То сам могао очекивати од било кога, али да ће се Цветна бавити подривањем правног система друге државе то не би
помислио ни у сну!
"Avato je od 1953. deo ustava Grčke. Kada je ta zemlja ušla u EU, doneta je deklaracija koja ga potvrđuje, a njegovo nepoštovanje sankcioniše se zatvorom. Istoričari religije ne veruju da će se to ikada promeniti, bez obzira na to što su pripadnice Evropskog parlamenta digle svoj glas da se Avato ukine!"
Ja sam jos na jedanaestoj strani pokusala da skrenem paznju na ustavne odredbe Grcke, ali dzaba, forumasi su nad ustavom bilo koje drzave.![]()

Nemam ja živaca da učestvujem na ovoj temi; ipak, hvala na pozivuТо сам могао очекивати од било кога, али да ће се Цветна бавити подривањем правног система друге државе то не би
помислио ни у сну!
i ja jos na prvoj strani![]()
) , odoh da proverim. 
Nisam videla (citam samo ozbiljne forumase) , odoh da proverim.
![]()

e moja djevojčice, imam čelične živce za razliku od vas...
da nemam, sad bih vas samljeo, vas i vaše bljuvotine maloumne...zaslužili ste mnogo pogrdniji rječnik...
Jos nisu prozvakale sto ne smeju u manastir?
Pobogu!