„Avatar“ izaziva depresiju

Ljudi,pa zar Avatarov swet nije lep? Zar nije neodoljivo primamljiv? Zar swet Pandore nije slika nekada davne Zemlje koja pre nije bila taknuta ljudskom rukom? Zemlje koja je nekada bila isto toliko lepa kao Pandora? Kasnije je pocela exploatacija... Imam knjigu "Swa cuda sweta" (izvinjawam se ako gresim oko naziwa) i u njoj su sadrzane swe prirodne lepote planete Zemlje. I to pokazuje da lepote na Zemlji jos uwek ima... Treba da je cuvamo.

Gledao sam 3D. Film je lepo uradjen (tehnicki) sto i nije cudo za taj budzet, ali prica je ljiga klise. Cuo sam za efekat mucnine i vrtoglavicu kod nekih igrica, pa to mogu i da razumem kod 3D verzije filma, ali da se toliko uzivljavam u svet iz OVOG filma :eek: Te samoubistvo itd... Likovi s tim idejama mora da imaju zescih problema u glavama.

Msm, ja sam fan Tolkina i Hobita/Gospodara/Silmariliona, ali cak i u Gospodara se nesto ne bih "unosio". E, ali u knjigu vec jesam... :) Ali daleko od toga da sam planirao da se ubijem, to je bilo klinacko sanjarenje, sa pozitivnom konotacijom, inspirisano najboljom knjigom ikada napisanom.

Slobodno gledajte film (ko nije).

Ljudi,pa zar Avatarov swet nije lep? Zar nije neodoljivo primamljiv? Zar swet Pandore nije slika nekada davne Zemlje koja pre nije bila taknuta ljudskom rukom? Zemlje koja je nekada bila isto toliko lepa kao Pandora? Kasnije je pocela exploatacija... Imam knjigu "Swa cuda sweta" (izvinjawam se ako gresim oko naziwa) i u njoj su sadrzane swe prirodne lepote planete Zemlje. I to pokazuje da lepote na Zemlji jos uwek ima... Treba da je cuvamo.

sta ti znaci "swet" i "uwek"??? :eek:

Kako shta znacci swet i uwek?
Yma chowa depressiju od Awatara...
Uops...
Imam i ja.
:hahaha:
Sad ozbiljno.
Ne sviđa se svakome ni ringišpil,ni 3D, ni alkohol ...
Depresiju kao okidač izaziva jedan događaj,a onda postaje opšte stanje čovjekove svijesti.
Ali onaj ko je depresivan poslije bilo kog filma ili knjige,bio je i prije.
Dokazano.
IKS puta.
Tolko.Čao.Poseban pozdraw Zabranyenom...
:cool:

Gledao sam Avatar dva puta sa uzivanjem, i jedini momenat neke negativne emocije sam osetio (bes) sto je bioskopski snimak.

Ono ostalo, svet Pandore me odusevio i iz bioskopa (drugo gledanje) sam izasao ushicen, i da divljenjem prema tim umovima koji to zamislise, pa digitalizovase za nase uzivanje.

Ja samo ne znam sta bi depresivci uradili da pogledaju bas, bas depresivni film The Road, postapokalipticku dramu o beznadju, depresiji, ubijanjem svake volje za zivotom i tako. Paz momenta kad cale u filmu uci sina kako da se ubije..(gladni, promrzli, progonjeni od kanibala na svetu koji umire).. odlicno delo, sa lepom i dubokom porukom.

Sad, sta bi ti "avatar depresivci" nakon gledanja "The Road-a" uradili? Legli na shine? Bacili se sa mosta?

Ja im preporucujem secenje vena elektricnim aparatom za brijanje... :)

Vi se jos bakcete tim kičerajem.

Zanima me da li bi vas film odusevio i u slucaju da nije ovoliko gledan od svih i da nije bilo onoliko reklama u vestima i svuda oko nas?.Cak su i papu platili da iznese svoju "kritiku".

Neki gledaju film cak i po dva puta. :hahaha:

Evo preporuke da umesto toga pogledate jedan pravi film koji sam ja gledao vise puta. Ima svega nekoliko recenica u njemu, ali osecaj, umetnicki dozvljaj, fotografija..... to je umetnost. A interesantno da mnogi za ovaj film nisu ni culi? :neutral:

Poslednja izmena od moderatora:
Sta ima lose u tome ako neko gleda film vise puta?! Zar ti nisi procitao neku knjigu vise puta?! Osim ako ne nosis Kanta u WC samo kada ke*as... ahahaha A dobar je kad ponestane toalet papira, samo stranice moraju malo da se guzvaju... ahahahhaa

Btw, film nisam gledao ali ga ne bih nazivao kicherajem... Ako je velika kolicina ljudi odusevljena onda mora da neceg ima (a medju njima su i dobri poznavaoci kinematografije).

Meni je Almodovar iskeno najzanimljiviji za gledanje, a i Tarantino je vrh! z:)

Ко зна можда је и неки маркетиншки трик то за депресију, јер буди радозналост, ево рецимо ја ћу га погледати ускоро баш да видим какво је то чудо од филма, о коме пишу новинари... :)
А и да стварно падају у депру не би ме чудило ништа од "дебилних" амера. То су отприлике они људи што служе као спрдња на нету, људи са великим вишком килограма са бургерима и кока колом у руци... овако нешто:
http://scrapetv.com/News/News Pages/Health/Images/fat-girl-loves-cookies.jpg
http://i.somethingawful.com/404/egad.jpg
овај је прилично весео...
http://img79.imageshack.us/img79/593/67317245je5.jpg
Руску "носталгију" ко није гледао тај не зна шта је депресиван филм. :D

Odgledala. Lep film, ali nije nista posebno sto se tice same price, sve je vec vidjeno.........pronalazenje zmaja za ceo zivot, robot masine koje pokrecu ljudi sam gledala jos kao klinka u crtacu Transformersi, borba izmedju dobra i zla, modifikovani: psi, konji, dinosaurusi.......

Kako shta znacci swet i uwek?
Yma chowa depressiju od Awatara...
Uops...
Imam i ja.
:hahaha:
Sad ozbiljno.
Ne sviđa se svakome ni ringišpil,ni 3D, ni alkohol ...
Depresiju kao okidač izaziva jedan događaj,a onda postaje opšte stanje čovjekove svijesti.
Ali onaj ko je depresivan poslije bilo kog filma ili knjige,bio je i prije.
Dokazano.
IKS puta.
Tolko.Čao.Poseban pozdraw Zabranyenom...
:cool:
Decko jel tebi pokvareno slovo "v" na tastaturi?:think:

Pare ce da namlati zasigurno. Covece, u svetu postoje konvencije, pa i kultovi iskljucivo o SW sagi...
Svaki pravi sci fi ljubitelj (kao sto sam ja) to ima u kolekciji..

Procice fantasticno, ali nece kao avatar. Jer, SW je "vec vidjeno"..a Ava nam je doneo totalno novi koncept stranih svetova (boja).

Ipak, radujem se misli da cu pogledati najlepsu fantasy bajku svih vremena u 3d.

Back