Avalski toranj !?

Da li ste za obnovu Avalskog tornja !?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a taj "toranj" je socrealizam u svom najbahatijem izdanju,ogromni,odvratni,nefunkcionalni objekat,cisto izdrkavanje,koliko samo stanova moze da se izgradi od tog materijala,cemu ce to njesra da sluzi i cemu je bilo kada sluzilo,ono...nekakav restoran koji NIKADA nije radio i antena za prenos programa jedne tv stanice,a sada nece sluziti cak na za tu jednu
nemam ja nista protiv da se vi ljubitelji tornja istalite i za SVOJE pare koje sakupite izgradite sta god zelite...tornjeve,biste,sta god..samo dok je od vase kinte,znaci da ni za petoparac ne ostetite budzet

btw...svi narodi koji su gradili kule vavilonske su pre ili kasnije (ili i pre i kasnije) dobili po piTchci,a kule su porushene..na ovaj ili onaj nacin

Master...gospodar interneta :grin:

sa punim pravom...a kako znam,pa eto znam,a vi "donatori" demantujte me tako sto cete reci gde ste i na koji nacin prilozili,evo...ne morate da kazete cifru

jadna ti je mama,ali ti to vec znas i ocigledno je da nisi prilozila ni cvonjka,vec samo keenjas u prazno kao i vecina,svima su vam usta puna tornja,a u dzepu zmija!

001-1.jpg

Loodilo, udruzenje zgubidana i besposlicara zvano "Ljubitelji Avalskog tornja" se skuplja s vremena na vreme na Avali.
Ne mogu da verujem, da ljudi uopste nesto daju za ovu, u ovom trenutku, nepotrebnu i promasenu investiciju.
Dobar deo Beograda nema uredjenu kanalizaciju, a o bolnicama i domovima za stare da i ne govorim,
u kojima nikakvog poboljsanja standarda nema,
a ovde salivaju u gvozdje stotine hiljada evra. Uzas.

1.jpg

http://www.avalskitoranj.com/vesti.html

- Udruženje novinara Srbije u saradnji sa javnim servisom u svojim akcijama za izgradnju tornja prikupilo je više od milion evra. Beograd je jedina metropola na svetu koja nije iskoristila planinu koja joj je na dohvat ruke. Naše akcije su podržale sve poznate ličnosti, nijedna politička partija se nije usprotivila, što je pozitivan znak da treba da nastavimo sa akcijama i podignemo naš toranj - istakao je Milatović.
Obnova Avalskog tornja otpočela je 2005. godine i koštaće oko osam miliona evra . Novi-stari toranj trebalo bi da bude završen u avgustu sledeće godine. Ostaje upamćena izjava Aleksandra Tijanića, generalnog direktora RTS-a
"da dok se toranj na Avali ne izgradi, bombardovanje naše zemlje nije završeno. "

tekst u Glasu
http://www.glas-javnosti.co.yu/clanak/glas-javnosti-23-08-2007/nema-prestonice-bez-tornja-na-avali

" Ne vredi bacati bisere pred svinje"...Oni koji su plitkog pamcenja i koji ne znaju i ne osecaju sta je Avalski toranj znacio i znaci Beogradu ne moraju da se sloze sa onima koji zele njegovu obnovu...TACNO je da treba mnogo toga obnoviti i urediti u ovoj nasoj drzavi ali treba i toranj ponovo da zablista punim svojim sjajem...Ovi plitkoumnici kojima je u glavi samo politika i razmisljaju upravo glavama ovih nazalost umobolnim politicarima (tu mislim na sve strukture jer sam apolitican i nikom vise neverujem nista) njima i ne vredi pricati sta je obelezje,istorija,kulturni spomenici i jos mnogo toga sto Beograd cini onim sto ga i u svetu prepoznaju....Kakav je takav je ja se ne odricem njega a kome nije ovde lepo moze iz njega da ode i za njim necemo plakati... RODJENI Beogradjanin...

" Ne vredi bacati bisere pred svinje"...Oni koji su plitkog pamcenja i koji ne znaju i ne osecaju sta je Avalski toranj znacio i znaci Beogradu ne moraju da se sloze sa onima koji zele njegovu obnovu...
.Kakav je takav je ja se ne odricem njega a kome nije ovde lepo moze iz njega da ode i za njim necemo plakati... RODJENI Beogradjanin...
Slazem se,i jedva cekam da bude gotov i u buducnosti kad se vracam kuci da me podseca koliko sam blizu,bas kao nekad!

Da, nekad smo se radovali povratku u Beograd, dok danas , dok nasi vredni neimari sa Tijanicem na celu bacaju pare praveci spomenik proslosti , velika vecina mladih pametnih i sposobnih razmislja kako da ode iz njega!
Ne razmisljam tako,ko ga pravi...bitno je da se gradi. I naravno da je spomenik proslosti,zato sluze spomenici, da podsecaju na proslost..nece sigurno na buducnost :)
Meni taj spomenik mnogo znaci, posle Pobednika on je najveci simbol Beograda...ali mozda sam subjektivna jer zivim relativno blizu Avale,i Avala je moje omiljeno mesto na celoj planeti(a putovala sam,nije da nisam :) )
I stvarno mi nije jasno kako neko moze da zeli da se taj simbol ne izgradi,i zar je bitno cije ce tu antene da se postave,i koliko ce kafa da kosta u restoranu i za sta su te pare mogle da se iskoriste...kad bi tako gledali....bolje da se ni metro ne gradi...ni izbori da se ne odrzavaju...koliko samo drzava izdvoji miliona i miliona za predizborne kampanje.

Poslednja izmena:
Rshum.....

Resili su vrazi odbozni,
Od sveta da nas rastave,
Srusili nam toranj tronozni,
Beograd je ostao bez zastave...

Bora chetnik....

'Zasvetlece toranj na Avali,
Kad narod srpski navali,
Da pomaze sakom i kapom...
Za razne smo gluposti davali,
A oni su nas zavaravali,
Sargarepom i stapom...'

Yebo vas toranj na Avali,
Narod srpski nek navali,
Da vas mlati govnavim stapom...
Mnogo ste se proseravali,
Patriote izigravali,
Yeb'o vas ja, samo tako...

Osnivam udruzenje za RUSENJE AVALSKOG TORNJA.

Ovo sto se sada desava je nepotrebno salivanje novca u obicnu betonsku gradjevinu zvanu Toranj...ili se mozda nekome to i isplati.

Sagradimo na tom mestu hotel ili decije igraliste ili sportske terene ili bolnicu za plucne bolesti ili sportske terene ili azil za pse ili posadimo borove ili plastenike sa paradajzom ili turisticko izletiste ili...............posadimo travu.

Osnivam udruzenje za RUSENJE AVALSKOG TORNJA.

Ovo sto se sada desava je nepotrebno salivanje novca u obicnu betonsku gradjevinu zvanu Toranj...ili se mozda nekome to i isplati.

Sagradimo na tom mestu hotel ili decije igraliste ili sportske terene ili bolnicu za plucne bolesti ili sportske terene ili azil za pse ili posadimo borove ili plastenike sa paradajzom ili turisticko izletiste ili...............posadimo travu.

Koliko kosta clanarina , ako nije skupo sigurno cu se uclaniti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back