- Poruka
- 411
Ako Uzicani odluce da svoja sredstva usmere u zidanje kula i gradova a bolnica im jeste u raspadanju (narocito porodiliste) onda je to njihov izbor.
Mislim da nije adekvatan primer i poredjenje.
E ti sam te čekala. Najblaže rečeno sumanut izbor..
Sad taj primer Užica proširi na Srbiju, posmatraj Srbiju kao jednu celinu, bez podele na gradove, regije, pokrajine. Pa primeni onu tvoju rečenicu gore. Ako Srbija odluči da zida kulu tj. toranj, a sve joj se raspada, svakodnevno padaju krovovi škola, izbijaju požari zbog dotrajalih instalacija, onda je to isto.
:
Problem je sto ti nisi jedini gradjanin ove zemlje. Ja recimo znam da cu mozda jedan put otici na taj toranj kada se izgradi (a mozda i nikada). Mislim da je pogresno da sa onima koji podrzavaju ovakav gradjevinski poduhvat raspravljas o svrsishodnosti istog. Za to su zaduzeni oni koji su na vlasti i koji odlucuju u nase ime. Danas se ti neces sloziti sa odlukom o tornju, sutra cu ja misliti da je bolje da su napravili igraliste a ne sanatorijum...a ne ide referendum bas za svaki objekat koji se gradi, zar ne ?:
Ne naravno da nisam jedini gradjanin ove zemlje, i da ne može svi slažu oko bilo koje investicije, al' bar treba da se izradi neka strategija i da se stavi na papir šta su nam prioriteti, a ne da se rasipamo kako se kome prohte. Toranj sigurno nije bitniji od izgradnje auto-puta Niš-Bugarska granca na primer. Nemamo dovoljno para za to. 'El to znači da ono nešto malo što imamo treba da rasipamo na projekte koje taj novac neće povratiti u dogledno vreme, a kamoli zaraditi nešto pride. Već uložiti u nešto što bi nam donelo zasigurno neki prihod, da na kraju dodjemo i do toga da izgradimo i taj autoput na primer.
Toranj nije samo Beogradski...zato odlucuje skupstina Srbije. Metro jeste samo Beogradski ma ko da ga koristi, zato je u nadleznosti grada. Kao da ce toranj da koriste samo Beogradjani...![]()
Jedini razlog reći da toranj nije beogradski, jeste ako služi kao repetitor. Repetitori odlaze u prošlost, a naš problem je što kaskamo za ostatkom sveta pa vatamo sliku tako što na motku nataknemo stari metalni lavor, i to se menja već, ima neki napredak, koriste se savremeni načini prenošenja signala i unapredjivaće se još i u ovoj zemlji trećeg reda. Pa ako služi kao repetitor, služiće par godina i posle ostaje Beogradu.
Dakle, manje je u interesu Srbije nego metro. Dnevno Beogradom prošparta po nekoliko stotina hiljada ljudi iz unutrašnjosti Srbije. Šta bi njima značio metro koji ima daleko praktičniju primenu od tornja...Puno. Završili bi poslove koje imaju u daleko kraćem roku. Isto koliko bi tebi kao Beogradjaninu značilo da kad kreneš na more u Bugarsku, ne putuješ od Beograda do Niša 250km za 2 sata, a onda se od Niša do bugarske granice klatiš 100km 3 sata, kroz vukojebinu koja se zove Sićevačka klisura, pa još kad se zaglave šleperi u tunelima i ne mogu da se mimoidju po pola sata, pa naprave kolonu od par kilometara, daj bože da se dokopaš granice za 4 sata.
ops:
: 8)
). Ipak, jedno pitanje - šta vi imate toliko protiv masona, kao takvih?