AUTOSTOPERSKI VODIC KROZ GALAKSIJU

• Začetnik teme Začetnik teme Zvjar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Groucho Marx:
Samo što to nije prepričavanje. To je ono što se u filmskoj umetnosti naziva 'odavanje počasti' režiseru koji je prethodno uradio sličnu stvar. U likovnoj umetnosti slikari su ponovo slikali ne delove tudjih slika, nego kompletne svoje verzije starih slika i to se naziva 'inspiracija', 'novo vidjenje' starih tema. U muzičkoj umetnosti, slična stvar zove se 'obrada' starih pesama, kompozicija. Ista stvar je u književnosti. [/I]

Kao sto je rekao santana: "pozajmiti od jednog je kradja,pozajmiti od mnogih je istrazivanje..."...

knjiga je super...mada sam u pocetku bila skepticna jer nisam bas neki ljubitelj SF,knjiga me odusevila i tnx jednom forumasu koji mi je preporucio.

marvin the paranoid android mi je postao jedan od omiljenih likova iz knjiga.
mislim....da li je jos neko uspeo da natera jos toliko masina na samoubistvo :lol: :lol: :lol:

film nisam gledala,videla sam slike na netu,ali nikako mi nije jasno kako su sve detalje mogli da naguraju u jedan film :roll:

Vodic kroz galaksiju za autostopere nudi svoju verziju reci "beskonacno"
BESKONACNO- vece od najveceg ikada i jos malo pride. U stvari mnogo vece od toga, stvarno strasno veliko, totalno, ludacki veliko, pravo pravcato "auuuu sto je veliko". Beskonacnost je u stvari toliko ogromna da sama ogromnost u poredjenju s njom deluje tricavo. Ovde, dakle, pokusavamo da rascistimo s onom vrstom pojma koji predstavlja dzinovsko pomnozeno s kokosalnim pomnozeno sa uzasno velikim.
:)

Ni meni se nije svidelo što je Ford crnac u filmu, a nisam rasista...
Sad, tačno je da Adams nigde ne kaže koje je boje Fordova koža, ali nekako mi je to bezveze.
A i mislim da su Zaphodove glave loše urađene.
To su otprilike dve konkretne stvari kojih se sećam iz filma, što dovoljno govori o njemu.

Back