AUTOMOBILI U RAZMERI

Danas sam terao kola u ovlasceni VW servis i kada sma usao u salon da malo razgledam PASSAT CC i SCIROCCO video sam nesto za mene. VW TIGUAN u razmeri 1/18 i to po povoljnoj ceni od 2800 din sto je oko 35 eura. Bio je u vitrini u fabrickoj sivoj kutiji pa nisam video proizvodjaca, zagledao sam ga i bio mi je solidno uradjen i odlucim da ga kupim. kada sma dosao kuci skinuo ga sa postolja proizvodjac je Norev. S obzirom na proizvodjaca bas korektna cena. Bila je New Beetle cabrio od Auto Aeta za istu cenu i gomila VW u razmeri 1/43 ali po paprenoj ceni od 20-30 eura. Ko je iz NS neka navrati do salona Porsche Novi Sad u Sr.kamenici ima dosta malih modela.

Danas sam terao kola u ovlasceni VW servis i kada sma usao u salon da malo razgledam PASSAT CC i SCIROCCO video sam nesto za mene. VW TIGUAN u razmeri 1/18 i to po povoljnoj ceni od 2800 din sto je oko 35 eura. Bio je u vitrini u fabrickoj sivoj kutiji pa nisam video proizvodjaca, zagledao sam ga i bio mi je solidno uradjen i odlucim da ga kupim. kada sma dosao kuci skinuo ga sa postolja proizvodjac je Norev. S obzirom na proizvodjaca bas korektna cena. Bila je New Beetle cabrio od Auto Aeta za istu cenu i gomila VW u razmeri 1/43 ali po paprenoj ceni od 20-30 eura. Ko je iz NS neka navrati do salona Porsche Novi Sad u Sr.kamenici ima dosta malih modela.

e, sad konacno da se i ja pohvalim, sta je sve stiglo nocas sa berze u Bratislavi, iz Slovacke...
1. Fiat 500L od Cararame, razmera 1:43, novo, u originalnoj kutiji.
2. Triump Herald, od Cararame, razmera 1:43, novo u originalnoj kutiji.
3. Škoda 1000MB, od Abrex-a, 1:43, novo, u plastičnoj kutiji, perfektno uradjena, sve sa upakovanim katalogom Abrex-a,za razne razmere. Ovo cu skenirati pa zakaciti na forum.

Prilozi

• IMG_4006.JPG
    IMG_4006.JPG
    88,6 KB · Pregleda: 14
  • IMG_4008.JPG
    IMG_4008.JPG
    86,6 KB · Pregleda: 8
  • IMG_4017.JPG
    IMG_4017.JPG
    96 KB · Pregleda: 10
  • IMG_4011.JPG
    IMG_4011.JPG
    103,2 KB · Pregleda: 21
  • IMG_4016.JPG
    IMG_4016.JPG
    85,8 KB · Pregleda: 13
4. Skoda Fabia Combi - Policie, u 1:87, novo, u plasticnoj kutijici, proizvodjaca Kaden, Ceska.

prilozene slike

pa zatim slede modeli 1:72, izuzetni...
5. Skoda Felicia od Abre-a, novo u palsticnoj kutijici,
6. Skoda 110L, takodje od Abrex-a, nova u palsticnoj kutijici,
7. VW Buba, od Hongwela,,novo u plasticnoj kutijici.
e sad, sta cu sa ovim modelima u razmeri 1:72 jos neznam, nije moja razmera za kolekciju, iako izgledaju neodoljivo, zao mi ih je i menjati.

Poslednja izmena od moderatora:
e, sad konacno da se i ja pohvalim, sta je sve stiglo nocas sa berze u Bratislavi, iz Slovacke...
3. Škoda 1000MB, od Abrex-a, 1:43, novo, u plastičnoj kutiji, perfektno uradjena, sve sa upakovanim katalogom Abrex-a,za razne razmere. Ovo cu skenirati pa zakaciti na forum.

Modeli su extra, ali skoda je neprevazidjena:super:

Bravo majstore.Imam i ja nesto od abreksa i kadena,ali za skodom 1000 mb i danas ceznem.Fantazija.Prelepi modeli.Trumph hareld sam i ja skoro nabavio.:klap:

4. Skoda Fabia Combi - Policie, u 1:87, novo, u plasticnoj kutijici, proizvodjaca Kaden, Ceska.

prilozene slike

pa zatim slede modeli 1:72, izuzetni...
5. Skoda Felicia od Abre-a, novo u palsticnoj kutijici,
6. Skoda 110L, takodje od Abrex-a, nova u palsticnoj kutijici,
7. VW Buba, od Hongwela,,novo u plasticnoj kutijici.
e sad, sta cu sa ovim modelima u razmeri 1:72 jos neznam, nije moja razmera za kolekciju, iako izgledaju neodoljivo, zao mi ih je i menjati.

Cuvaj ih.i ja ih imam i odvoio sam ih na stranu.Steta da ih uklonis prelepi su.I svi su u plasticnim kutijama.:DDa nemas nesto slika sa berze.

nazalost,izgleda da burazer nije slikao na berzi. Jedna pomoc. postavio sam jos slika na forum, medjutim nisu objavljene. da li postoji neko ogranicenje, i da li moram stare slike brisati? je li to ona crvena traka kad se stavlja neki attachment?

Bio sam odsutan par dana i prijavljujem tri nova modela.Najvrijedniji je MERCEDES-BENZ GL Class iz 2006 od Minichamps-a.Poslije dolazi RENAULT SPIDER iz 1998 od Anson-a,koji je poklon kolege iz Zagreba te LANCIA DELTA INTEGRALE iz 1989 od Mondomotors-a.

Samim tim što sam postavio samo jednu sliku ,može se pretpostaviti kakvog je kvaliteta. Ako je skoro pa badava, ako očajnički želiš imati taj model a niti jedan drugi ne postoji,ako.......................Ukratko ne da nije nešto specijalno,nego daleko ispod toga.
Rezime, ne uzimaj.
Kod mene stoji uz Kyosho-vu Integralku HF EVO II pa djeluje zaista jadno.

Meni je ta Lancia strasan auto, i merkam Kyshovu, a i u Ricko ima trenutno su na popustu na modelcarworl-u sa 37 na 20 eura, ima civilna i rally verzija, a i u sun star ima Lancia Detla pa bi radije to. To su neki modeli koje zaista zelim u dobrom kvalitetu. Nije mi cilj kvantitet nego kvalitet, jer kada uzmem mondo motors koji ne znma ima li kilu u sebi i kao da je od plastike ili recimo Minichamps, Autoart, Kyosho tu ni jedan model ispod 2 kile nema, a o detaljima i kvalitetu da ne govorim. Cak sam se malo u Norev razocarao, mislio sam da su kvalitetniji, oni su neka klasa mozda iznad maista, bar ovog Tiguana sto sam kupio.
Za sve koji vole kvalitet a skupljaju 1/18 na www.modelcarworld.de ima popusta kod AutoArta, ima par veoma privlacnih i zanimljivih modela na popustu. Nedo, koje porucujes. Ja porucujem Mercedesa 190 i Ford Sierra RS Cosworth. Provereni su u Nemackoj kada se poruci stizu za par dana i imaju svoje izdanje u vidu casopisa koje salju na kucne adrese redovno. A i primetio sma da su jeftiniji od slicnih sajtova po nemackoj.

Poslednja izmena:
Mislim da ovaj dio o težini model ne stoji. Imam dosta modela Minichamps-a koji su po težini daleko ispod konkurencije. Mislim da težina uopšte nije osnovni pokazatelj kvalitete.
Najbolji primjer su ti modeli Mercedesa GL Class-e ,G Class-e i ML Class-e koji su veličinom ogromni i djeluju masivno a kada ih uzmeš u ruku ostaneš zatečen težinom.A zaista su odrađeni fantastično.
Vjerujem da je cijena ipak osnovna predispozicija za kvalitet,bar u 80 % slučajeva.
Što se tiće Lancia-e na www.modelissimo.de imaš Sunstarovu HF iz 1991 po cijeni od € 17,95 ,na sniženju je sa €. Možda nije loš izbor. Ili odriješi kesu i nađi Kyosho-a.

Ja porucujem Mercedesa 190 i Ford Sierra RS Cosworth.

Kolega, da li bi bio ljubazan da mi odas tajnu kako, kojim putem ili preko koga narucujes sa tog ili nekog drugog stranog sajta. Ima par modela za koje sam zainteresovan, pa gledam kako bih to mogao da izvedem.

Puuuuno hvala unapred!!!

Mogli bi i da se organizujemo mi kolekcionari iz Novog Sada (i sire, ko god hoce), pa da napravimo jedan kolekcionarski miting.. popricamo, posavetujemo se, izmenimo iskustva i po koji modelcic.. i tako to. Pa to mozda predje i u praksu!

Sta mislite..?

Kolega, da li bi bio ljubazan da mi odas tajnu kako, kojim putem ili preko koga narucujes sa tog ili nekog drugog stranog sajta. Ima par modela za koje sam zainteresovan, pa gledam kako bih to mogao da izvedem.

Puuuuno hvala unapred!!!

Mogli bi i da se organizujemo mi kolekcionari iz Novog Sada (i sire, ko god hoce), pa da napravimo jedan kolekcionarski miting.. popricamo, posavetujemo se, izmenimo iskustva i po koji modelcic.. i tako to. Pa to mozda predje i u praksu!

Sta mislite..?

Ja sam za,iako sam iz jagodine.Ako ste zainteresovani ja idem poslednje nedelje u mesecu a to je 26.10.08 za beograd tamo se odrzava skup kolekcionara.Ulica djusina br.5,prostorije kuglaskog kluba partizan.tel.011 3240324 za informacije .:D

Imam tu srecu da su mi rodjena sestra i zet u nemackoj pa preko njih narucim, stigne do njih za dan dva, postarina je minimalna, a onda problemi oko dovozenja do mene. Oni ne dolaze jako cesto pa se snalazim akko umem, a niko nece da uzme da nosi jer su kutije kabaste i kao nemaju mesta, a ja ne dam da se makete vade iz kutije. Nosio sam se mislju da porucujem i ja licno do srbije ali mi je rekao jedan covek da je na te stvari carina paprena i da ce me vise izaci carina i transport nego makete. U jednom teenutnku kod njih sam imao 12 maketa, mozes misliti moje tuge, imas ih a u stvari nemas, 6 meseci su se dopremale do mene jedna po jedna, ja smanjim na par maketa, pa dokupim i nikad stanje nula. Sad cekam opet popuste svabe su po tome poznate pred ove silne praznike pa skupljam pare pa u ozbiljan soping.
Sto se porucivanja tice pre svega ti treba devozni racun u bilo kojoj banci da mozes da prebacis pare sa jednog na drugi racun. ja bas nisam pristalica toga jer je put dalek, prvo traze uplatu pa kada pare legnu tek onda salju. A od recimo Nemacke do ovde ima dosta, ja se uvek tripujem da se ne zagubi paket ili ne osteti.

Poslednja izmena:

Back