AUTOMOBILI U RAZMERI

vaskrsije

Pretpostavio sam da je privatni aranzman u pitanju. Mislio sam da ides "regularnim" putem.

aca

I ja planiram BG berzu, ali nisam siguran za ovaj mesec iz raznih razloga.. saznacu verovatno dan pred polazak.
Svejedno, mogu biti domacin prvom okupljanju kolekcionara, ako ne smislimo bolju ideju. Naravno, svi su dobrodosli! Zvacu i trojicu kolega kolekcionara koji nisu na internetu i po forumima. Treba samo da odredimo datum i vreme (mesto za sada imamo).

Nedo, 'ajd' i ti! Poslednji put kad si bio mnogo si bio brz!

Vec imamo dvojicu zainteresovanih za susret. Pored mene i ove trojice koje cu zvati, vec nas je sestorica!

to bane

Vrlo rado. Ja sam svakako dužan jedan duži posjet NS. I sam znaš razlog.Jedini je problem što u narednom periodu imam prilično puno posla i za dolazak u NS bih mogao računati tek nedje oko sredine 12 mjeseca.

Super ljudi, bas me raduje sto ste ZA!
Vi se dogovorite za datum i vreme, meni odgovara bilo kada jer sam na godisnjem odmoru!

Goranp
Svakako sam racunao na tebe, ali te nisam pitao, pa te zato nisam naveo u prethodnom postu! Ti bar znas gde sam.

Vaskrsije

Bez obzira sto nas vezu iste stvari (autici), bukvalno svaki kolekcionar je razlicit. Imao sam prilike dosta njih da upoznam i van SR i uverim se u to! Ne treba to da te brine.. pored eventualnih autica za trampu vazno je da poneses dobru volju i nista vise :)

Sad nas je vec osmorica! Sto vise, to bolje!!! Nadam se da ce se broj jos povecati!

Cao svima,

Pre par dana sam slučajno otkrio ovaj forum, a pošto sam veliki zaljubljenik u automobile, pogotovu one iz sedamdesetih i sezdesetih godina prošlog veka (posedujem veoma bogatu kolekciju - uglavnom 1/18 ali i 1/43, 1/24 i jedan predivan u razmeri 1/1), resio sam da se ukljucim u diskusiju.

Pojavu novih modela pratim uglavnom preko interneta, najcesce preko Modelcarworld.de. Medjutim, sve svoje modele kupovao sam tokom prethodnih dvadesetak godina u inostranstvu u za to specijalizovanim prodavnicama. Posto sam video da je u najavi Revelov Mercedes W116 450SEL u zlatno metalik boji, ali u ograničenom broju primeraka rešio sam da tradiciju nabavke izmenim i poručim neke modele preko ovog sajta. Moje pitanje glasi koliki su transportni troškovi (zivim u Beogradu), da li se oni placaju procentualno po modelu ili ukupno po posiljci. Sta je sa carinom. Koji je rok dopremanja i kako to stize. Da li postoji mogucnost da se ostete. Jednom recju kolika je krajnja cena koju treba da platim ako je njegova cena sa sajta recimo 50 evra. Da li je neko kupovao preko sajta AutoArta. Kakva su iskustva?

U nadi da nisam bio dosadan za prvo javljanje, sve vas pozdravljam u iscekivanju odgovora. O mojoj listi modela cu vas gnjaviti sledecom prilikom.
:)

Nedo

Kakva je to edicija bez otvaranja i da li je od metala? Je l' ista cena kao i ovih "redovnih" ili je jeftinija? Razmera je 1-18 pretpostavljam?

SVI

Da li vam odgovara subota (zbog radnih ljudi) za okupljanje? Ako vam dan odgovara, ostaje samo satnicu da dogovorimo. Moj predlog je recimo 14h ili kasnije..

Cao svima,

Pre par dana sam slučajno otkrio ovaj forum, a pošto sam veliki zaljubljenik u automobile, pogotovu one iz sedamdesetih i sezdesetih godina prošlog veka (posedujem veoma bogatu kolekciju - uglavnom 1/18 ali i 1/43, 1/24 i jedan predivan u razmeri 1/1), resio sam da se ukljucim u diskusiju.

Pojavu novih modela pratim uglavnom preko interneta, najcesce preko Modelcarworld.de. Medjutim, sve svoje modele kupovao sam tokom prethodnih dvadesetak godina u inostranstvu u za to specijalizovanim prodavnicama. Posto sam video da je u najavi Revelov Mercedes W116 450SEL u zlatno metalik boji, ali u ograničenom broju primeraka rešio sam da tradiciju nabavke izmenim i poručim neke modele preko ovog sajta. Moje pitanje glasi koliki su transportni troškovi (zivim u Beogradu), da li se oni placaju procentualno po modelu ili ukupno po posiljci. Sta je sa carinom. Koji je rok dopremanja i kako to stize. Da li postoji mogucnost da se ostete. Jednom recju kolika je krajnja cena koju treba da platim ako je njegova cena sa sajta recimo 50 evra. Da li je neko kupovao preko sajta AutoArta. Kakva su iskustva?

U nadi da nisam bio dosadan za prvo javljanje, sve vas pozdravljam u iscekivanju odgovora. O mojoj listi modela cu vas gnjaviti sledecom prilikom.
:)

Dobro nam dosao!

Ma kakvo gnjavljenje.. forum i jeste tu da se pita, odgovara i diskutuje.
Par puta sam posredno narucivao preko nekih kolega, ali licno nisam narucivao preo neta, tako da ti ne mogu pomoci.
I za tebe vazi poziv za okupljanje u NSu ako si za? U nedelju ti je berza u BGu ako nisi upucen..

Pozdrav za novog člana.
Na tvoja pitanja će ti ,mada je velika večina mojih modela nabavljeno preko interneta,bolje odgovoriti neko iz Srbije jer svaka zemlja ima svoje zakone i uslovi se mijenjaju od zemlje do zemlje.
Revell-ov Mercedes je jedan od dugo očekivanih modela i baš sam u subotu bio sa kolegama iz Zagreba ,te se povela i rasprava o tom modelu. Oni su već napravili narudžbu kod jednog veletrgovca i cijena bi trebala biti nešta oko 350,oo kuna (oko 48.- €).
Što se tiće toga da će Revell izbaciti limitiranu seriju u zlatnoj boji,malo sam skeptičan. Naime oni su radili i NSU TT Cop u različitim verzijama kao limitirane serije ali su ti modeli dostupni na dosta mjesta,po prilično prihvatljivim cijenama. Možda tajna leži u Kineskoj proizvodnji.

Nisam to znao ali sam ,kada sam vidio model,od kolege iz Mostara saznao da Autoart radi kolekciju MOTOSPORT gdje su zastupljeni noviji modeli sa raznih takmičenja. Ti modeli nemaju otvaranja,normalno da su die-cast,dakle metalni, te odlično izgledaju. U osnovi to su modeli za vitrina i tamo daleko bolje izgledaju nego modeli kojima se sve otvara jer,bez obzira na savršenstvo modela ta otvaranja uvijek predstavljaju lošiji dio modela. U prosjeku su ti modeli nekih 10-20% jeftiniji nego klasični sa normalnim otvaranjem. Ali,maloprije sam nešta provjeravao pa model Aston Martin-a sa LaMans utrke iz 2005 ili 2007 košta kao i normali modeli (60-70 €).
Na pitanje o omjeru.................pa zar ti sumnjaš u mene. Normalno da je 1:18.

Ja sam porucio bar 30 modela sa modelcarworld.com i imam jako dobra iskustva sa njima. dodouse paket je stizao kod mojih u Nemacku i to upakovan tako da nema sanse da se osteti. Uvek sam narucivao nekoliko modela odjednom jer je postarina za preko 150 evra za nemacku besplatna. Dolazili su u kutijama koja je jos unutra oblozena gomilom papira, sundjera, tako da ostecenje ne znam da li bi bilo moguce osim da ne ispadne iz voza, aviona. E sad, za Srbiju ne znam da li isporucuju jer kada kliknes na kupovinu i kada ti daje odabir zemlje ja je nisam nasao jedino opcija ostale zemlje ali je postarina 35 evra valda stro je preskupo, mozd jedino ako se pravi narucbina od preko 200 evra odjednom.. A sto se carine tice to sam cuo da je paprena na igracke i to bas od uvoznika za maisto za Srbiju Filltrade. Ja narucim preko mojih i onda svrerc preko grane ovako kako god znam i umem. Posalju busom pa vozacu dam 20 eura za paket,...

Poslednja izmena:
Hvala na informacijama oko kupovine preko neta. Za Beograd ih bas i nema. I ja sam cuo da je carina paprena i da model sa transportom izadje i vise nego duplo.

Inace, jedan od mojih omiljenih modela koje ste pominjali jeste Mercedes 600 Pulman 1/18. Ja imam verziju sa tvrdim krovom u crnoj boji, Sun Star. Prilicno je dobro urađena, tako da mislim da je 2.5 puta skuplja verzija u AutoArt izvedbi bacanje para (video sam i tu verziju uzivo). Takodje, preporucujem i njihovu verziju Mercedesa W115 (popularna Minika) koja je veoma dobro uradjena (vidim da se priprema i kupe varijanta), kao i mercedes 220S Cabrio iz pedesetih (koji im je mozda i najbolje uradjen model). AutoArt-ove varijante Minike (posto ih i oni rade) jesu preciznije ali ne toliko koliko su skuplje (njihov BMW 323 u beloj boji moram pod hitno da nabavim, verovatno ga Nedo vec ima).
Inace, od Sun Stara sam jako prizeljkivao model koji je bio u najavi od pre cetiri godine a to je Rolls-Royce Phantom VI. Nikad ga nisu realizovali, cak sam im i pisao. Mislim da je problem dozvola od Rolls-a, koji je po tom pitanju znatno uzdrzaniji od, recimo Bentlija, koji je posle rascepa sa rolsom promenio politiku pa ga sada ima u znatnim kolicinama (inace posedujem Bentely S1 1/24 by Franklin Mint, po meni najlepsi dizajn svih vremena, ali ne tako dobro uradjen koliko je papreno bio skup; dobio sam i rukavicu za ciscenje). Po meni su po odnosu cena kvalitet u 1/18 razmeri zanimljivi Revel (imam Volvo Amazon, Mercedes W123 240D, BMW 503, MGA, NSU), Norev (imam Citroen SM, Peugeot 504 Coupe, Peugeot 404 itd) pa i Welly (imam 504 limuzinu u beloj i plavoj a trazim i u crnoj). To pricam za starija vozila iz sedamdesetih. Za novija to ne mogu da tvrdim jer ih nemam (a zanimama me recimo Norevov Lexus LS 460 i Citroen C6).
Sto se tice 1/43 imam dosta i ruskih vozila pa i ekskluzivu kao sto su Zilovi i Cajke. Skoda 1000MB me odusevila kada sam je video na forumu. A kao hitnu zelju imam nabavku lade 1500 tzv. specijalke u crvenoj boji od IST-a.
Mnogo sam se raspricao za sada. Gledacu da budem kraci.
Pozdrav

Sutra sastanak u 17h kod mene. Ako nekom ne odgovara satnica, moze doci i ranije ili kasnije.. ja sam tu :)
Svi koji su zainteresovani dobice moju adresu na "Privatne poruke".
Ocekujem vas sve!

Ivan 504

Berza je svake poslednje nedelje u mesecu. Ulica je Djusina, ne znam tacno koji broj, klub "Kuglas".

Poslednja izmena:

Back