AUTOMOBILI U RAZMERI

Ovde mozemo da uzivamo

cancun.jpg

sad sam uzeo Cadillac Eldorado Biarritz na sklapanje 1:24, firme Heller kao novogodisnji poklon sam sebi... zahvaljujem se Austinu za dojavu a tek kad sam otvorio kutiju, skapirao sam da ce biti daleko teze nego sto izgleda....120 delova, ukljucujuci i sitnice kao sto su prekidaci za zmigavce na volanu, rozetne farova, kardan, diferencijal,prednja ramena, dekle glave motora i ventilator za hladnjak........ uputstvo ima 14 stranica! :shock: na srecu znam ljude koji su iskusni u sklapanju automobila pa cu ih pitati za savet a izgleda da ce mi trebati pomoc koja i prevazilazi samo konsultovanje... :wink:

58CadillacHeller60705.jpg

b9_1_b.JPG

ovo su slike sa ebaya, lik kaze da je model odlican ali da se vise ne pravi! dakle postaje redak a moram da pripazim da ga ne zayebem :D

ovakav je gotov!

161481_1.JPG

hemi stvarno moras sam sklopiti taj model ja sam sa corvett isto tako mislio ali nije uopste tako komplikovano kao sto se cini ako si radio avione neces imati problema... meni je najkomplikovanije deo farbanje.......... inace imam dva modela sklopljena do pola

automobile sam radio samo jednom i to jako davno ( Dodge vojni 1:43 ) ali sam uradio par aviona isto tako davno, u stvari zadnju stvar sam sklopio pre vise od 10 godina... Imam dobre pomagace, imam vremena ( nadam se i zivaca ) i entuzijazma... videcemo,mozda mi se i svidi :wink:

uzeo sam ga u Dida-i u master centru, tamo gde sam video i onu cobru 427 za 900 djunti

borise, sad sam se cuo sa drugarom koji treba da mi pomogne oko sklapanja cadillaca pa sam ga pitao i za tvoj problem. kaze mi da nikako ne smirglas karoseriju jer ces je ostetiti a ako je od plastike, da krenes da skidas razredjivacem ili benzinom ( najbolje za zippo ) i to polako i pomalo.... ulje je najbolje za modele koje se preve od smole ( uglavnom skuplji kitovi 1:42 ) ali za plastiku nije preporucljivo

HEMI 426:
borise, sad sam se cuo sa drugarom koji treba da mi pomogne oko sklapanja cadillaca pa sam ga pitao i za tvoj problem. kaze mi da nikako ne smirglas karoseriju jer ces je ostetiti a ako je od plastike, da krenes da skidas razredjivacem ili benzinom ( najbolje za zippo ) i to polako i pomalo.... ulje je najbolje za modele koje se preve od smole ( uglavnom skuplji kitovi 1:42 ) ali za plastiku nije preporucljivo

OK

Ma ustvari, prajmer me je sjebao ...lepo sam odneo model u radnju i pitao onog prodavca da jel ima prajmer za tu plastiku i on mi dao neki, koji kad sam napskao ... skroz je ispalo nekako neravnomerno ... posle kad sam napskao farbu ispalo je jos gore ... bolje da nisam ni koristio prajmer.

HEMI 426:
automobile sam radio samo jednom i to jako davno ( Dodge vojni 1:43 ) ali sam uradio par aviona isto tako davno, u stvari zadnju stvar sam sklopio pre vise od 10 godina... Imam dobre pomagace, imam vremena ( nadam se i zivaca ) i entuzijazma... videcemo,mozda mi se i svidi :wink:

uzeo sam ga u Dida-i u master centru, tamo gde sam video i onu cobru 427 za 900 djunti

prosao si odlicno sto se cene tice... kakav je kvalitet plastike i kakva je obrada delova... jesu svi detalji na svom mestu

Sinoć sam opet bio u obilasku i novi je JEEP GRAND CHEROKEE 5,7 V8-2005 od Maista po cijeni od 18 €.U toj radnji je bilo još Maistovih modela u omjeru 1:18 ali su to sve noviji modeli koji nisu predmet mog interesovanja (lažem ,ali se zbog finansija ne mogu upustiti u kupovinu baš svih 1:18 koje nađem ).
Još uvijek čekam da mi neko pomogne sa slikama (e mi starci i tehnika).
Pri kraju sam odluke da se riješim automobila drugih razmjera (1:24,1:32,1:43) a da nastavim samo sa 1:18.U tom slučaju bi ovih 40-50 kom u manjim razmjena bili ponuđeni za zamjenu. Ali o tome kada donesem konačnu odluku.

Back