AUTOMOBILI U RAZMERI

Danas naruceno: 1971 Ford Mustang Mach 1 iz James Bond filma "Diamonds are forever" i 1968 Ford Mustang GT.

15_1_b.JPG

87_1_b.JPG

Norev ćeš teško naći na ovim prostorima.Bar ga ja još nisam vidio nigdje u BiH.

Kupovina preko eBay-a je možda jeftinija ali obilazak radnji ima svoju draž.
Zahvaljujući neprovjerenim informacijama kreneš u kupovinu.Sreća imaš auto pa ti hladnoća i kiša ne smeta.U jednom pravcu izgubiš sat vremena jer moraš provjeriti na svakom semaforu koliki je interval zeleno-crveno.Stigneš u radnju i kako to obično bude ono što te zanima je na najdonjoj polici.Legneš na pod( visok sam 192 cm.) i onda počinje borba sa klincima od 5-6 godina,prašinom.... U neko doba osjetiš da ti dvoje prodavaća sjedi na leđima ,jer ,pobogu,ukrast ćeš im predmet poslovanja. A vjerovatno se boje da ne polomiš nešta.U većini slučajeva informacija nije bila na mjestu.Tu si dobro prošao jer je trošsk 2-3 sata vremena,gorivo i parkiranje te pranje kompletne odjeće. A ako je informacija tačna onda ti daju još po ušima (20-30 €) ,pa ti sav sretan dođeš kući gdje ti bolja polovina uredno prigovori trošak uz konstataciju "Ti tako trošiš novac na gluposti a frižider nam prazan,frizeru nisam otišla već jedanesti dan a i djetetu bi trebalo nešta kupiti od odjeće". Kako smo mi balkanci dobro snalažljivi lako je ubjedim da frižider i treba da je prazan jer smo dovoljno popunjeni za početak neke ozbiljnije dijete,frizeru netrebe da ide jer je već vrijeme da se i ona ošiša do glave, to joj daleko bolje stoji ,a dijete inaće kupuje već poderane stvari (to je u modi) pa nema potrebe za gomilanjem krpa. Time joj izbiješ sve karte iz ruku i ti ,kao moralni pobjednik,počinješ svoje druženje sa novom igračkom.
I tako do naredne informacije. Opšta milina.

A prodavacice imaju obicaj da kazu: '...to je sve sto imamo...a zasto ne uzmete porse, bas je lep?'
Ili kad sam jednom krenuo na neproverenu informaciju i doceka me jedna sa : '...imamo samo dva modela, kabriolet i ovaj drugi' :D:D:D

JA BI OVAJ DRUGI ALI AKO IMA TIRKIZNO PLAVI.

Šalu na stranu ,ali uvijek mi je bio san da uđem u radnju kaja ima izbor ozbiljnih igračaka(ne plastike od par €) i da osoba koja tu radi zna dosta o robi koju prodaje te da se prema meni ne ophodi kao prema osmogodišnjem djetetu.

jednom smo Austin i ja zaglavili patos u jednoj radnji trazeci sta ima iza ( jer se uvek prave stvari nalaze daleko sakrivene u dnu police ) dok je iza nas stajao decacic od jedno 4-5 godina, gleda nas dvojuicu matorih i kaze " to je samo za male" :lol: :lol: :lol:

To se meni desilo prije par dana kada sam kupio F.M. BOSS 429.
Dok sam ja pregledavao druge kutije jedini žuti je dosao u ruke 5-6 godina starom klincu.
Penzioner u njegovoj pratnji (vjerovatno djed) bio je sprema da da cijelu penziju kako bi klinac bio zadovoljan.I onda je tu nastalo ubjeđivanje kako to nije za klinca tih godina,te sitni dijelovi ,te ovo te ono..... Sreća da je i stari vidio da postoje igračke duplo veće za tri puta manje para pa je BOSS na kraju završio kod mene. Ali bilo je gutavo.
Možda je moja sreće i ta velika cijena.Malo se ko odlučuje za kupovinu. A zamisli da je cijena 4-5-6 € .Nebi mogao doći na red.

NEDO:
Šalu na stranu ,ali uvijek mi je bio san da uđem u radnju kaja ima izbor ozbiljnih igračaka(ne plastike od par €) i da osoba koja tu radi zna dosta o robi koju prodaje te da se prema meni ne ophodi kao prema osmogodišnjem djetetu.

Ako ikad budes i Wisconsinu, javi mi se, ja te vodim u jednu takvu prodavnicu. Jeste da su mnogo skupi, ali su barem profesionalci.

Pazi ovo. Pre jedno mesec dana odem ja kod njih i pitam ih da mi naprave listu sta sve im od fabrickih Mustanga.
Nakon sto sam precrtao modele koje imam, evo liste koju sam dobio (mozda fali koji model):

1964 Ford Mustang Coupe
1965 Ford Mustang Fastback
1965 Ford Mustang Shelby GT350
1967 or 1968 Ford Mustang Fastback
1967 or 1968 Ford Mustang F&F
1968 Ford Mustang Coupe
1968 Ford Mustang California Special
1969 Ford Mustang Boss 429
1969 Ford Mustang Mach 1
1969 or 1970 Ford Mustang Shelby GT500
1970 Ford Mustang Mach 1
1970 Ford Mustang Boss 302
1971 Ford Mustang Boss 351
1971 Ford Mustang Boss 351 Mach 1
1971 Ford Mustang Sportsroof
1971 Ford Mustang Diamonds are forever
1985 Ford Mustang GT
1988 Ford Mustang Police Car
1992 Ford Mustang GT
1993 Ford Mustang Cobra
1993 Ford Mustang LX
1995 Ford Mustang Coupe
1995 Ford Mustang Convertible
1997 Ford Mustang Super Stallion
1999 Ford Mustang Coupe
1999 Ford Mustang Convertible
2001 Ford Mustang Bullitt
2003 Ford Mustang Saleen
2003 Ford Mustang Mach 1
2004 Ford Mustang GT
2005 Ford Mustang Convertible
2006 Ford Mustang Roush
2007 Ford Mustang Shelby GT500
0000 Ford Mustang Saleen SR

sta gotovo neperimetne, bocni prorezi ( 67 ima a 68 nema ) i lajsne na prednjem delu, kao sto ljudi razlikuju 66 i 67 na prvi pogled, tako ja provaljujem 67 i 68.... kada sam kupio Maisto fastback GT, odmah sam ga pregledao da li je zaista 67...i prosao je test

Chargeru, bas provociras sa onim spiskom, em sve imate, em je jeftinije nego kod nas. Ja kad bi trazio '69 boss302 docekao bi me odgovor: '...pa...nemamo, ali zasto ne uzmete porsea, bas je lep'. :D

Ovaj AutoArt je do sto yaya! Imaju cak i kocnice, odusevljen sam i spreman odmah dati 125$. Moram imati bar jedan!

Hehehe. Da nije eBay sumnjam da bi imao kolekciju kakvu imam.
Sad sam bas isao do poste da posaljem pare osobi od koje sam kupio 2 Mustanga i odlucim da svratim do prodavnice modela. I dalje sve skupo. Recimo, za '71 Road Runner traze $60, a na eBay se moze naci do $30. Platis shipping jos $10 i opet te izadje dosta jeftinije.

Back