Dugo ocekivani i najavljivani BMW F10 M5 u 1:18 od strane Paragona. . . Odakle da pocnem. . . Auto su krenuli da rade na nivou jednog AA ili Kyoshoa, a zavrsili na nivou Bburaga i Maista. . . Moram priznati da su imali dosta dobrih ideja za auto i kako da ga ucine da se pridruzi onim boljim proizvodjacima ali nazalost dobro su omanuli. Ideja da auto bude u providnoj kutiji je dosta dobra, covek moze tako da ga stavi na policu pa da mi ne sakuplja prasinu ili da ga izvadi napolje i da mu se tako divi, ali su malo omanuli sa detaljima tako da covek bas i nema cemu previse da se divi. Dobro izbor boja je odlican i jedna u drugu se uklapaju, plava spoljasnjost i neka varijanta sive i plave unutrasnjosti i onda crna komandna tabla. Stvarno lepo izgleda na oko i to pozdravljam. Sto se tice haube, detalja koji me odusevljava kod ovog auta u 1:1, je dosta dobro odradjena i nemam zamerke, ali farovi su vec morali biti bolji. Ovi sada vise izgledaju kao da pripadaju nekom jeftinom modelu a ne nekom skupljem, a pogotovu su morali biti bolji jer to je drugi deo koji ovaj auto u 1:1 cini izvanrednim. Kad smo vec kod prednjeg dela da se pozabavim i otvorima za vazduh. Ono sto bi trebalo da bude resetka je samo parce plastike na kojoj je istisnuta resetka. I to je toliko lose da kad ga gledam imam utisak kao da se radi o autu koji ima M paket a ne da je M5, kad bi neko stavio jos i maglenke zakleo bih se da je u pitanju obicna serija 5 sa M paketom. Dosta lose i nesto sto jako, jako kvari utisak. Nazalost sto se tice prednje strane to nije i jedina zamerka. Druga dolazi kad se podigne hauba. Motorni prostor je OK, ali hauba se uzasno malo dize i ono. . . Covek ne moze bas najbolje da osmotri sta se krije unutra zbog toga. Da li je tako kod svakog ili samo kod mog nisam siguran, ali sad sta je tu je. . . Ja mom to zameram

Sto se tce modela sa strane tu mu i nisam nasao neke zamerke kao i pozadi osim izduvnih cevi koje izgledaju ocajno i toga da se gepek vrlo malo otvara. Za gepek jos i kako, ali izduvne cevi su morale da budu bruka bolje odradjene. U 1:1 te 4 isduvne cevi izgledaju poprilicno sirovo i onako, daju posebnu snagu autu, dok na ovom modelu izgledaju smesno. Izgledaju kao 4 slamcice a ne 4 sevcine. . . Sto se tice krova on je OK i lepo je da su stavili providni sunroof jer tako bolje moze da se osmotri unutrasnjost sto kod ovog auta mzoda i ne bi trebalo da se gleda. Jednostavno nalepnice sto su lepili izgledaju tako jeftino i tako lose stoje da ono. . . Zgadi se coveku model. To je moralo da bude daleko, daleko bolej odradjeno jer ovako taj auto bukvalno baca na nivo auta koji kosta 20-30$ i da budm iskren taj deo nikako ne varim. . . Jednostavno odvratan mi je da ne moze biti odvratniji. Da su to bolje odradili ceo utisak unutrasnjosti bi bio daleko bolji i prihvatljiviji, pogotovu zbog boja koje su odabrali. Primieticete da felne jos nisam spominjao, a vec i sami znate kakve su. . . Nazalost i tu su podbacili. . . Ali kad su u pitanju tockovi to nije jedini podbacaju, drugi naidje kad pogledate auto u celosti, u zavisnosti kako stoje tockovi mozete da imate utisak kao da je ceo auto seo. Mislim lepo je to sto je Paragon hteo da odradi amortizere kao na pravo ali lose je to sto zbog toga auto hoce pomalo i da sedi i onda nikako ne izgleda. Po meni, Paragon je dosta ambiciozno usao u ovaj posao, dosta dobrih stvari su krenuli da urade ali nazalost napravili su i mnoge propuste koji se ne mogu bas tako lako oprostiti. Nekako kao da su se umorili kad su odradili posao sa bojama i onda da su zbrzali ostatak ili jednostavno da vise nisu hteli da detaljisu a bas ti detalji su oni koji bi ovaj model ucinili na nivou AA ali oni su ga ostavili na nivou Jade. Sa cenom od 87$ sa sve postarinom, koliko je kostao moj, ovde se muzke nisam nsaslusao. Po meni neka prava cena bi mu bila oko 50$, za preko toga oni detalji od gore bi morali da se isprave. TO sto je hauba OK i sto je izbor boja isto OK ne opravdava tako visoku cenu, da budem iskren pre bih preporucio onog OTTO-a nego ovog. Nazalost F30 i F20 nisu nista bolji, mozda cak i gori, i to mi se nimalo nesvidja. Nekako imam osecaj da su BMW i Paragon krenuli bas deratorski u ovaj posao i nadam se da ce se to promenuti ubrzo jer kao sto sma rekoa za ovaj model vise od 50 ne treba dati. . . Sto se tice onih sto ce doci njih verovatno necu tako lako uzimati i njih cu da cekicam za neke povoljne prilike jer mi se nedaju tolki novci za detalje na nivou modela koji kosta bar 2 puta manje. . . Mislim OTTO vredi 44 evra jer nema otvaranja i pod je los, ali ostatak je OK, dok ovi krenu u projekat i onda dignu ruke na pola. Dosta ruzno i nemoralno prema musterijama. . . Idemo na slike. . .
Ono sto sam zaboravio jos jedan detalj koji nije smeo da se desi. . .