AUTOMOBILI U RAZMERI

Ja kada sam bio klinac dobijao sam one budjave kineske autice na poklon, i to se secam da sam se bas odusevio kada sam dobio neki kome se otvaraju vrata...
Nista od toga nije bilo vredno cuvanja.
Jedino sto sam dobio od majke Audi quatro Burago i Volgu Gaz od oca, ali sam ih toliko razdrndao u detinjstvu da mi je trebalo godinu dana da nadjem i zamenim sve polomljene i izgubljene delove, a o ostecenjima na farbi da ne pricam...
Ja sam bio odavno mali,ranih sedamdesetih,neznam koje si ti godiste.Do 90-te je imalo sta da se kupi,a od devedesete katastrofa.

Ja imam sliku kad sam bio beba,a u pozadini se vidi BMW trojka E21,crvena,verzija za trke,plasticna,mislim da je razmera bila negde oko 1:18.Ali su joj vrata bila polomljena a i tockovi...http://assets.speedhunters.com/Images/Rod 2010/Car Features/Jagermeister/IMG_6475.jpg ..isti takav.

Imam jednog bmw-a 750 ,star model,ali me nervira sto je razmera 1/32.To je bmw iz serie o jems bondu.Poznata firma ime dobila po kucetu britanske kraljice,:udriglavu::udriglavu: ubi me ako mogu da se setim.A seticete se vi.:zstidljivko::zstidljivko: slikacu ga da ti pokazem popodne.

po kucetu?? oO prvi put cujem za tako nesto majke mi

Da,firma CORGI je dobila ime po kucetu kraljice Elizabete.Isto tako firmu NOREV su stvorila braca VERON.Procitaj VERON naopacke dobices ime firme.Ima dosta stvari koje bi trebalo da se znaju,naprimer,opruge na tockovima,otvaranje vrata,gepeka,poklopca motora,enterijer,je prva uredila firma SOLIDO,koju je stvorio francuz Vezlija 1932 god.U to vreme nastali su i MEKANO,MERKJURI,POLITOIS,MEBETOIS,RIO,BRUM.Eto je ono sto mene najvise zanima,modeli proizvodjaca koji vise nepostoje ili stari modeli ovih koji jos rade.

Da,firma CORGI je dobila ime po kucetu kraljice Elizabete.Isto tako firmu NOREV su stvorila braca VERON.Procitaj VERON naopacke dobices ime firme.Ima dosta stvari koje bi trebalo da se znaju,naprimer,opruge na tockovima,otvaranje vrata,gepeka,poklopca motora,enterijer,je prva uredila firma SOLIDO,koju je stvorio francuz Vezlija 1932 god.U to vreme nastali su i MEKANO,MERKJURI,POLITOIS,MEBETOIS,RIO,BRUM.Eto je ono sto mene najvise zanima,modeli proizvodjaca koji vise nepostoje ili stari modeli ovih koji jos rade.

cool B)

Eovo je stari BBURAGO 1/24,njemu ne skrecu tockovi,sasvim je obican 1GOLF 1 GTI 2.MINI METRO 3.FIAT RITMO.
P1110036.jpg
P1110037.jpg
P1110031.jpg
P1110035.jpg
P1110033.jpg

Na tu temu dodajem slike 2 modela fabrika koje vise ne postoje.
I to nase!
Mercedes 190 AMG Metaloplastika Sabac
IMG_0636.jpg
IMG_0638.jpg

Citroen Visa Mehanotehnika
IMG_0642.jpg
IMG_0644.jpg
IMG_0647.jpg

Opet, meni ti modeli vozila nemaju nekog emocionalnog znacaja... Jedino sto su redji pa samim tim simpaticni...

Back